Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Mandaty pod PUP dla bezrobotnych :) |
Witam byłam dziś w Urzedzie Pracy, bo miałam do załatwienia pewną sprawę. Jak zwykle zaparkowałam po drugiej stronie ulicy przy garażach.W między czasie ustawił się tam też radiowóz policji. Załatwiłam swoją sprawę, wracam i jestem wzywana przez megafon do radiowozu, przy którym stoi już 4 osoby :) Policja stała tam i wypisywała ludziom idącym do zatrudniaka mandaty za przechodzenie w niedozwolonym miejscu. Okej ja rozumiem to jest wykroczenie.. Ale hm myślę, że trzeba byc bardziej ludzkim.. Wypisywać mandaty ludziom, którzy nie mają pieniędzy.. idą po zapomogę, itp.. Sama nie wiem.. Fakt to tylko 50 zł ale nie każdy te 50zł ma. Nie mówię tu akurat o sobie tylko o ludziach, którzy czekają do rejestracji od 5 czy 6 rano na numerek.. Myślę, że jest dużo więcej poważniejszych wykroczeń w naszym mieście, niż konieczność dokładania kolejnych rachunków ludziom, którym i tak jest ciężko. Gdy ja już odjeżdżałam, przy radiowozie stała następna grupa osób :) Nasza Kochana Władzo, więcej człowieczeństwa :)
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Mandaty pod PUP dla bezrobotnych :) |
stać na samochód to stać na mandaty :) żartuje , tak to jest takie życie ja też miałem parę za takie tam niby coś
|
|
hmmm :) Mniej paliwka bezrobotny przejeździ :):):) A przechodzi się na przejściu dla pieszych .
|
|
a na jakim przejściu ????
|
|
Yuffka jak mi wiadomo to tylko kilka kroczkow mialas pod gorkie by po pasach przejsc i bys nie zarobila 50 zl...Poza tym jak masz bryczkie i jestes bezrobotna to stac cie i na 50 dyszek do budzetu wplacic.Swoja droga to nie parking tylko wlasnosc spoldzielni i parkingu tam nie ma....
|
|
O ile sie nie myle to na tym niby parkingu stoi zakaz zatrzymywania sie. ...
|
|
A po co przechodzic w niedozwolonym miejscu widzac radiowoz!?, najpierw trzeba zrobic sobie rachunek wlasnego rozumowania, a pozniej narzekac na dzialania innych, bo w koncu kto zle zrobil?, a moze ktos z kierowcow zadzwonil "wpieniony" na przechodniow, ktorzy przechodza nie po rzejsciu (10 m dalej) tylko pod samochod. Spoko ja nie dzwonilem, dla wiadomosci tutejszych pismakow. Pozdrawiam i zycze wiecej rozwagi i mniej ulanskiej fantazji...
|
|
sprzedaj samochod łaź z buta bedzie na mandat i zostanie a swoja droga, osoba , ktora nie ma pieniadzy, nie posiada samochodu, internetu, a nawet jedzenia nie rob z siebie ofiary, powinnas dostac ze 150 i ciekawe czy byloby milo zeby przejechac sie dalej;)
|
|
rany ludzie :) tu nie chodzi o te moje 50zł ;) ja tam nie byłam do rejestracji tylko miałam pewną sprawę nie związaną zupełnie z Urzędem :) tylko dla mnie wystawianie mandatów dla ludzi niepracujących to lekka pfrzesada. Może mam za miękkie serce :) no ja bym tak nie zrobiła! ;)
|
|
juz sie nie tlumacz
|
|
Yuffka, zastanow sie co piszesz, moze lamanie prawa pewnych kregow nie dotyczy?!!!, to chodz sobie srodkiem Nowogrodzkiej i w razie czego mow, ze wlasnie jestes bezrobotna..., ludzie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
Przepisy są jednakowe dla wszystkich , bezrobotny tym bardziej powinien ich przestrzegać ,bo co by było jak zginął by podczas takiego przechodzenia potrącony przez samochód?? Rodzina bez grosza przy duszy a pogrzeb to kosztowna sprawa:):) Ksiądz i zakład pogrzebowy nie pyta o status finansowy tylko każe płacić i niem a zmiłuj:) Więc apel do bezrobotnych !!!!! BEZROBOTNI , NIE SKRACAJCIE SOBIE DROGI DO SAMOCHODÓW , PRZECHODŹCIE NA PRZEJCIACH DLA PIESZYCH !!!
|
|
prawidłowo - prawo jest prawem, bezrobotni też muszą przestrzegać, ja jak widzę radiowóz zawsze przechodzę po przejściu
|
|
A może to jest tuskowa forma walki z bezrobociem? Odstraszyć ludzi od zatrudniaków i statystyka się zaraz poprawi.
|
|
January& A może to twoja choroba psychiczna ?? Zastanów sie nad tym od czasu do czasu zanim coś pier....esz:):)
|
|
january masz racje, to spisek mormonow i rosjan
|
|
January& Poza tym polityka jest "pietro" nizej, chyba ze ty z tych spod palacu prezydenckiego i zasady cie nie obowiazuja...
|
|
Nie ma to jak pokazać, że jest się ważnym i potrzebnym w społeczeństwie. Chyba już nigdzie w mieście nie można złapać pieszych przechodzących w niedozwolonym miejscu? Moim zdaniem żenująca akcja, i to pod urzędem pracy. Oj wstyd, wstyd, panowie z wąsami. Wstyd.
|
|
omg, to bezrobotny może sobie łamać przepisy do woli a pracujący nie? niestety moi drodzy, prawo na szczęście nie jest wybiórcze i obowiązuje wszystkich. także taki sam mandat należy się i dla osoby bezrobotnej i dla pracującej, jeśli popełniła to samo wykroczenie. poza tym, wiele jest osób bezrobotnych ale mieszkających z mamusią, z tatusiem, którzy autko kupili, by synek nie daj boże bucików nie zdzierał, a jest też dużo pracujących, którzy muszą wynajmować mieszkanie i samego odstępnego płacić 500 zł i żyją biedniej niż ten bezrobotny. także nie ulegajmy pozorom.
|
|
@nie.dotyczy w pełni popieram, jak by innych spraw na głowie by nie mieli, śmieszna akcja, weźcie lepiej jedźcie sobie gdzieś w ustronne miejsce i pośpijcie sobie trochę na służbie bo pożytku z takich akcji dla społeczeństwa nie ma żadnego "@prawidłowo - prawo jest prawem, bezrobotni też muszą przestrzegać, ja jak widzę radiowóz zawsze przechodzę po przejściu" dajesz do zrozumienia, że jak nie widzisz w pobliżu radiowozu przechodzisz nie po pasach, ale przecież prawo jest prawem:P @maruda "Przepisy są jednakowe dla wszystkich" powiedz to tym na Wiejskiej
|
|
@ chihiro ty to patrze zadatki na dobrego kierownika masz... zawsze wie lepiej co to ktos by zrobil, gdzie lepiej by powinien byc, co gdzie i jak... soba sie zajmij
|
|
Janko nimh , a w czym ty jesteś lepszy od chihiro ??? ty wiesz lepiej ? tylko sobą się zajmujesz ?
|
|
Zapłać, tylko na takich liczą, a z czego, jak bezrobotna?
|
|
Ale z was wszystkich idici.
|
|
nasza policja umie niestety tylko mandaciki wystawiac....jak okradli moja znajoma policja miala swiadkow zabezpieczone dowody odciski palcow i stwierdzila umozenie sledztwa z powodu braku wykrycia sprawcow...to jest wstyd bo ci gowniarze chodza po ulicach i sie smieja z tego.. Jestem jaka jestem! Nie dbam o opinie ludzi mi Obcych.Milcze, kiedy cierpie. Zamykam drzwi, kiedy chce byc sama. Zawsze sie smieje. Marze o swiecie bez granic. Musze... ja nic nie musze.
|
|
niech mi ***** komputer znajdą czekam juz 3 miesiace cytuje policjanta "takie rzeczy to w ciagu miesiąca znajdujemy" ***** o! Lusia
|
|
hahahhahahahahahaa.... Jestem jaka jestem! Nie dbam o opinie ludzi mi Obcych.Milcze, kiedy cierpie. Zamykam drzwi, kiedy chce byc sama. Zawsze sie smieje. Marze o swiecie bez granic. Musze... ja nic nie musze.
|
|
Panowie (pan policjant) już przynajmniej od dwóch miesięcy tak polują,o ile się nie mylę to od chwili szumnej akcji "bezpieczni piesi" również opisywanej na 4lomza i ich statystyki, czemu nie widać ich pod mechaniakiem ok.godz.14-15 gdzie młodzież chodzi i jeździ jak chce? Nie wspomnę o innych miejscach , najlepiej ukarać zmartwionego bez pracy.Grunt to statystyka i wykonany plan.Brawo panowie policjanci (policjancie) .
|
|
Prawo jest prawem i należy go przestrzegać . To o czym tu piszemy , to wykroczenie i nie tłumaczy to " przestępstwa" . Co niektórzy nie potrafią czytać tekstu ze zrozumieniem . Yuffka , miała zupełnie inne intencje i nigdzie nie pisała , że jest osobą bezrobotną , nie narzekała na zasadność mandatu , czy to kwestionowała wysokość kary . Jednakże w tym konkretnym miejscu , biorąc pod uwagę szczególne okoliczności - głównie tam " przestępcami " są osoby bezrobotne , można by zastosować złagodzenie kary , np wystarczy pouczenie . Trochę ludzkiej empatii by się przydało . Są inne miejsca , gdzie panowie z Policji mogą wyrobić normę w wystawianiu mandatów .
|
|
ja to bym wcale nie podchodził, jak by odjechali, to fury i rura ---------------------------------------------
|
|
a jak widziałem w Kauflandzie ochrona trzymała jakiegoś typa i wezwali policję to z 25 minut jechali, tak im się śpieszyło, a na biednych ludzi polują, aby łanie mandatowa statystyka wyglądała ---------------------------------------------
|
|
Autor: lusia26 (---.lomza.vectranet.pl) Data: 03-03-12 07:55 niech mi ***** komputer znajdą czekam juz 3 miesiace cytuje policjanta "takie rzeczy to w ciagu miesiąca znajdujemy" ***** o! Nie uważasz, że powinnaś była go lepiej pilnować? Nie rozumiem, czemu macie pretensje do wszystkich świętych, tylko nie do siebie. Mnie stówę kosztowało nie zapięcie pasów w środę w Białymstoku i nie szukam winnych. Zdarzyło się. Zazwyczaj się nie zdarza. Złość jest, ale na siebie.
|
|
Takie akcje wywołują tylko niepotrzebną niechęć do Policji. Najprościej podnosić statystyki na mało uczęszczanej Nowogrodzkiej łapiąc pieszych nie powodujących żadnego zagrożenia w ruchu drogowym. Może czas skończyć z nockami przespanymi w radiowozie i zacząć łapać TIR-y jeżdżące między 22-5 przez miasto.
|
|
Autor: Brzeczyszczykiewicz (---.elomza.pl) Data: 03-03-12 13:50 Autor: lusia26 (---.lomza.vectranet.pl) Data: 03-03-12 07:55 niech mi ***** komputer znajdą czekam juz 3 miesiace cytuje policjanta "takie rzeczy to w ciagu miesiąca znajdujemy" ***** o! Nie uważasz, że powinnaś była go lepiej pilnować? Nie rozumiem, czemu macie pretensje do wszystkich świętych, tylko nie do siebie. Mnie stówę kosztowało nie zapięcie pasów w środę w Białymstoku i nie szukam winnych. Zdarzyło się. Zazwyczaj się nie zdarza. Złość jest, ale na siebie. tu chodzi o fakt...policja jest tam gdzie nie trzeba a tam gdzie trzeba to iestety ich nie ma...sprawcy nie potrafia znalezc chocby im go pokazac i podac imie i nazwisko... Jestem jaka jestem! Nie dbam o opinie ludzi mi Obcych.Milcze, kiedy cierpie. Zamykam drzwi, kiedy chce byc sama. Zawsze sie smieje. Marze o swiecie bez granic. Musze... ja nic nie musze.
|
|
w koncu ktos zauwazyl ze to nie tylko kierowcy łamą przepisy bo zeby tam doszlo do potracenia pieszego to zaraz by bylo jak on jezdzi tylko nikt nie widzi tego jak piesi przechodza przez ulice
|
|
Jeżeli ktoś ma tam możliwość, niech namaluje pasy. Nie mieli by dupki więcej pretekstu do stania tam. Większość ludzi wie jak pracują mundurowi.. Inni to ignoranci
|
|
@Garbaty Anioł Przecież tam są pasy :) tyle że kilka metrów dalej, ale jak się nie chcę nadrobić drogi to i takie efekty. Swoją drogą źle myślisz. Gdyby nie było tam żadnego przejścia to wtedy by się nie mogli czepiać, bo można przechodzić w dowolnym miejscu, trzeba tylko przepuścić wszystkie samochody czyli z naszą kulturą drogową dochodzimy do takiej samej sytuacji jakby tego przejścia było. Dla mnie kretynizmem było wymalowanie przejść na ul. Strzelców Kurpiowskich - strefa 30km/h, osiedle domków jednorodzinnych. W takich miejscach się nie maluje, bo raz, że pieszych nie dużo, a dwa jak już sie pojawią to trzeba ich zmuszać do nadrabiania i nawet po 200m drogi. Do tego dochodzą koszty znaków pionowych, poziomych i robocizny, nie mamy innych wydatków?
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |