niedziela, 24 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
"jezioro" niewodowo-rakowo

Wójt Gminy Piątnica walczy z mieszkańcem, który podniósł sobie poziom działki (chociaz miał do tego prawo) ale nic nie robi ze stanem nawierzchni jezdni, która prawie na całej długosci Drozdowo-Kossaki jest w opłakanym stanie. Dziury, dołki, brak odpływów. Po każdej większej ulewie stoją kilka dni kałuże...ale cóż wójt usilnie walczy już dwie kadencje z szarym mieszkańcem. To niech nasz ukochany wójt przejedzie się nawet 4 dni po opadach śniegu do Kossak...to zobaczy na własne oczy jak on dba o te drogi....płóg sypie sól tylko do Kalinowa (miejsce zamieszkania szanownego Wójta) a potem tylko na zakrętach i na większych wzniesieniach. A wracając do "jeziora" to chyba straż pożarna ma mieszkanców gminy i wójta w "pompie". Jeżdzę tą drogą min dwa razy na dzień. Dzwoniłem dwa dni przed decyzją zamknięcia drogi do straży pożarnej w tej sprawie. Usłyszałem od dyspozytora straży pożarnej, że to nie ich sprawa, że oni mają inne ważniejsze sprawy niż udrożnienie odpływu wody z jezdni. Dziwne, tym bardziej, ze dokładnie rok temu widziałem tam samochód zawodowej strazy pożarnej, który wypompowywał wodę z jezdni w tym samym miejscu. Wygląda na to, ze taniej było przywieżć ziemię i zagrodzić droge. teraz trzeba to odgarnąc i wywieść. To za nasze podatki będzie robione. Wójt wydaje nasze pieniądze jak chce a wystarczyła tylko pompa do wypompowania wody na czas (dwa dni wcześniej).Super Panie wójcie. Ciekaw jestem czy podjąby pan taką samą decyzję gdyby to miało być tuż przed Kalinowem. Bo oprócz kosztów tego przedsięwzięcia musi wziąc ktoś pod uwagę koszty dojazdów mieszkańców do swoich domów i nerwy.....Gratuluję naszej straży pożarnej, która ma służyć mieszkańcom gminy i Wójtowi Gminy Piątnica, który wydaje nasze pieniądze jak mu się chce. Mam nadzieję, że wyborcy, którzy go wybrali dwa razy zastanowią się nad wyborem tej samej osoby zanim dokonają wyboru.

sabeq

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: "jezioro" niewodowo-rakowo

Pewnie ma zwiazane rece w tej sprawie.

...chyba sam sobie je związał......możemy pójśc dalej.....oświetlenie drogi....co druga lub trzecia lampa świeci w miejscowościach wzdłuż tej drogi.....nie można wyjśc wieczorem na spacer bo poprostu robi się niebezpiecznie...polecam przejechać się choćby do krzewa...dalej nie trzeba...

sabeq

Więc na obecną chwile droga jest zamknięta? Np. dla autobusów?

Popieram .Wójt zajmuje się tym co nie trzeba.Pakuje wszystkie pieniądze w szkoły w Piątnicy a resztę ma w nosie.

"Kilka godzin wczorajszego wieczora trwała akcja" haha tak się składa że mieszkam w okolicy ;p przyjechała straż pompowali max godzinę i tyle ich widziano...

Co do drogi to w opłakanym stanie to mało powiedziane.

Z tego co wiem solą nie sypią bo rezerwat Kalinowo na to nie pozwala :P sabeq napisał(a):

Autor: mikro (---.neoplus.adsl.tpnet.pl)
Data: 26-02-12 17:56

Więc na obecną chwile droga jest zamknięta? Np. dla autobusów?

Z tego co wiem to jutro maja usunąć juz ziemię z jezdni, więc póki co autobusy nie jeżżą...ale osobowym mozna śmiało jechać, wody praktycznie nie ma.Dziś jechałem...:)

sabeq

U wójta taki porządek w gminie jak u Bolka na Fortecznej.

hahahahahaha:):)

Mały ale utrafiłeś :):):)

A co ma rezerwat do samych miejscowości, przez które przejeżdżamy, bo tam tez nie sypią. A co z naszym bezpieczeństwem.....Wójt znalazł pieniądze zeby się dorzucić do drogi dla żab..a mieszkańcy gminy niech dalej chodza kałużami i błotem bo na chodniki pewnie doczekamy sie za jakieś 20-30 lat, nie mówiąc juz o kanalizacji i światłowodach.....i jak co roku usłyszymy ..SĄ PLANY...... nie mówiąc juz przed samymi wyborami.Smiechu warte.

sabeq

Czego jęczycie ???

Nikt wam go nie wybierał :):)
Sami sobie zgotowaliście taki los :):)

Nie wiem co to się ma ale chyba tak jest..

Drozdowo ma być podłączone do kanalizacji w 2013 chyba he planowo oczywiście..

Autor: maruda (82.139.184.---)
Data: 26-02-12 18:05

Czego jęczycie ???

Nikt wam go nie wybierał :):)
Sami sobie zgotowaliście taki los :):)

Byłem w mniejszości która na niego nie głosowała.....ale jak widac szkoła w piątnicy i straż pożarna pójda za wójtem jak w dym, chociażby statek tonął. Mam nadzieję, ze przy kolejnych wyborach Ci wyborcy którzy oddali na niego głos pójdą po rozum do głowy i nie zrobią tego samego błedu, chyba, ze lubia być mniej ważni niż żabki i lubią jak im się mydli oczy...

sabeq

Co jak co.ale wygląd prawdziwego wójta to on ma.

Z tego co wiem obecny wójt po tej kadencji odchodzi na emeryturę, przynajmniej słyszałam że brakuje mu rok, a jak będzie nie wiem

Znając życie wybierzecie Bolka i dalej będzie tak samo.

Nie będzie to samo :):)
Bo wszystko będzie na Fortecznej u Bolka :):)

Maruda,tam już nic więcej się nie zmieści-:)

Zarządzanie i rozwiązywanie problemów gminnych to specjalność naszego piątnickiego włodarza.
-rozdęte wydatki na oświatę
-bardzo mało infrastruktury kanalizacyjnej
- zaniedbana infrastruktura wodociągowa[tylko dzięki mądrości kilku radnych z tzw grupy Maślaka mamy wodę w domach- odebranie Wodociągom Wiejskim zarządzania bo tam były trawione gminne pieniądze ]
-fatalny stan dróg .
-pieniądze marnotrawione w strażach pożarnych[dzięki stażom i nauczycielom
wójt wygrywa kolejne wybor.y- z tej grupy zrobił maszynkę do wygrywania wyborów.
Ten człowiek nie posiada żadnych kwalifikacji do kierowania taką instytucją jak Gmina.Nie ma też planu i główną strategią jest trwanie na stanowisku do emerytury .Także nie dziwię się gdy zamiast rozwiązać problem w Niewodowie
[ wyłożyć kasę na odprowadzenie wody opadowej i dogadać się w tej sprawie
z właścicielem gruntu ] jak co roku robi szoł wokół własnej osoby i pokazuję się w mediach opowiadając jak to ON walczy.
Ty chłopie masz służyć a nie walczyć bo do tego ta społeczność cię zatrudniła poprzez wybory.

mały :)

Bolek potrafi :):):)

Chyba nie straciłe.s wiary w jego zdolności ?? :)

sabeq gminny podpierdalaczu jak nie masz pojęcia to zagnojonego ryja nie wydzieraj tu na forum. Droga do Rakowa i dalej jest drogą powiatową i nie jest w gesti wójta aby ją remontował bo nie on ma na to środków. Po drugie niech miejscowe chamy dbają o droge a nie zapierdalają po niej czym się da przekraczając dopuszczalne naciski na oś i z tej drogi robi się syf a potem drą zagnojone mordy ,że im gmina drogi nie remontuje. Weż ciulu szpadelek sobie zrob drogę.

Santreo

W odp na: Autor: Adam89l (---.neoplus.adsl.tpnet.pl)
Data: 26-02-12 18:31
Cieszę się, że nie jestem sam i jest tu jeszcze ktoś kto ma podobne zdanie do mojego.
KOCHANI MIESZKAŃCY GMINY PIĄTNICA---> ZRÓBMY COS Z TYM NASZYM WÓJTEM BO CZEKAJA NAS KOLEJNE LATA STAGNACJI. NASZA GMINA TO TONĄCY STATEK Z WÓJTEM ZA STEREM!!!! WÓJT KŁADZIE LACHĘ NA WSZYSTKICH MIESZKAŃCÓW GMINY OPRÓCZ SAMEJ PIĄTNICY.
WYWALA PIENIĄDZE NA SZKOŁE W PIĄTNICY ( NIEBOTYCZNE) A ZA PŁOTEM SZKOŁĘ W RAKOWIE UZNAŁ ZA NIERENTOWNA I CHCE JĄ ZLIKWIDOWAĆ. SZKODA SŁÓW NA TEGO CZŁOWIEKA. MAM NADZIEJĘ, ZE SA TU JESZCZE LUDZIE SPOZA"UKŁADU"WÓJTA I MAJĄ CHĘĆ ZROBIĆ COŚ WIĘCEJ DLA WSZYSTKICH MIESZKAŃCÓW A NIE TYLKO DLA TYCH CO PRZY KORYCIE I WKÓŁKU WZAJEMNEJ ADORACJI WÓJTA. ON NIE MA POJĘCIA O ZARZĄDZANIU GMINĄ. TU TRZEBA CZŁOWIEKA, KTÓRY UMIE KIEROWAĆ I ZARZĄDZAĆ GMINĄ SPRAWIELIWIE I UCZCIWIE.!!!!!

sabeq

no tak :):)
adam89l najlepiej by sie do tego nadawał :):)

Razem z sabeq zlikwidowali by szkołę w Piątnicy a zostawili w Rakowie :):)
Wszak 10 dzieci to kupa narodu do wykształcenia :):)

Autor: santreo (---.neoplus.adsl.tpnet.pl)
Data: 26-02-12 18:51

sabeq gminny podpierdalaczu jak nie masz pojęcia to zagnojonego ryja nie wydzieraj tu na forum. Droga do Rakowa i dalej jest drogą powiatową i nie jest w gesti wójta aby ją remontował bo nie on ma na to środków. Po drugie niech miejscowe chamy dbają o droge a nie zapierdalają po niej czym się da przekraczając dopuszczalne naciski na oś i z tej drogi robi się syf a potem drą zagnojone mordy ,że im gmina drogi nie remontuje. Weż ciulu szpadelek sobie zrob drogę.

Santreo

Santreo

Nawet jak masz inne zdanie to zachowaj trochę kultury bo toniesz w brodziku intelektualnym.Ale co zrobisz jak człowiek granatem od pługa oderwany siada za komputer. A tak na marginesie drogi to przeczytaj sobie artykuł na www.4lomza.pl dotyczący zamknięcia drogi. Tam wyrażnie jest napisane kto podjął taka decyzję
A na co wójt ma środki ??? na szkołe w Piątnicy i na straż pożarną????
Ale widac,że poplecznicy Wójta należa do ludzi o bardzo niskim poziomie. Juz teraz wiem do kogo on trafił ze swoimi argumentami. Dzięki takim jak o niskim poziomie wygrał wybory....Ale jest takie powiedzenie, które idealnie do Ciebie pasuje, że kto się kanarkeim urodził to orłem nie zdechnie..

sabeq

oj chamie miejscowy o nazwie sebeq lubisz ty morde sobie czyimś autorytetem wycierać. W dupie byłeś gówno widziałeś i uważasz że wójtem możesz zostać. Gryzie cię w osraną dupe fakt ,ze wójt cieszy sie autorytetem i mimo trudu jaki sobie zadałeś w minionych wyborach i zadajesz obecnie większość mądrych ludzi w gminie ma w dupie twoje podpuszczanie i twoje jęki. Kogo ty parchu chcesz uczyć jak ma głosować. Tu większośc w gminie cieszy się ,że ma tak dobrego i zaradnego wójta ale tobie to nie pasuje bo twoje marzenie aby dostać się do koryta do tej chwili nie zostało zrealizowane. Dlatego ryjesz jak świnia pod jego autorytem a moze ci się uda. To ,ze na tej drodze powstało jezioro jest działaniem cżłowieka twego pokroju który widzi tylko czubek własnego nosa i nie obchodzi go ,że zalewa drogę bo on metr ma wyżej. Ale za chwile pojedzie ta droga i bedzie darł mordę w niebogłosy ,ze wójt nie dba o nią. Co cię parchu gryzie w gminie straż jedna z najlepszych w powiecie czy szkoły w Piątnicy na miarę 21 wieku bijące poziomem i wyposażeniem na głowę wszystkie w Łomży a nawet w województwie. Dla swojego ego usiłujesz zgnoic nawet to co nasza gmina ma najlepsze? Po co ci chamie światłowody jak ty kultury nawet nie doświadczyłeś.

Santreo

santero czy Ty jesteś na etacie u Edka , bo co do kwestii właściciela drogi to masz
rację ale wójt jako przedstawiciel tej społeczności powinien współdziałać
przy budowie i remontach także dróg powiatowych .
Z tym gminnym podpierdalaczem to przesadzasz właśnie nam tego brakuję
- rozmów o wspólnych problemach

wiesz rozmawiać można ale sianie antagonizmów w celu załatwienia swoich prostackich prywatnych animozji u mnie spotyka sie z takimi argumentami.

Santreo

Dajcie sobie już spokój,woda zaczęła opadać.

Santero
Jeśli sądzisz, że się pcham do gminy to jesteś w grubym błędzie. POtrafisz tylko wyzywać ale nie masz żadnych argumentów. Klapki na oczach zasłaniają Ci rzeczywistość. Cham Chama wybrał i sobie razem podcierają tu i ówdzie.....
Brak Twojej kultury osobistej i społecznej jest poniżej poziomu, poziomu podobnego do zarządzania gminą przez Wójta.
Nic konstruktywnego nie wnosisz do dyskusji bo nie masz żadnego argumentu a podpierasz się tylko wulgaryzmami. NIe masz pojęcia o problemach, które dotykają mieszkańców gminy. Ale cóz tacy jak Ty muszą też miec miejsce w stadzie. Na szczeście takich jak Ty szybko stado sie pozbywa.
Udanego wieczoru

sabeq

atak sabeq na wojta to nic innego jak zwyczajne prostackie dbanie o własne interesy. Akurat pojawił sie w tym momencie gdy rada podjęła temat likwidacji szkół w których dzieci jest tyle co kot napłakał a utrzymanie ich kosztuje każdego mieszkańca gminy mnóstwo kasy. Poziom nauczania w tych szkołach jest mierny ale to nie ma znaczenia dla takiego człowieka bo dla niego wazne aby jego dzieci nie były mądrzejsze od niego. Dlatego z trakim imoetem atakuje wojta a także szkoły w Piątnicy które kształca mądrych młodych ludzi . Bo mądrośc dla takiego sabeq jest niebzpieczna i boi się oj jej jak diabeł święconej wody.

Santreo

mieszkam w tej gminie i znam jej problemy dobrze . Powiem ci ,ze największym problemem są tacy prostacy jak ty którzy jedno co potrafią to anonimowo atakować ludzi którzy coś w życiu zrobili. Ale tak krytykować jest najłatwiej i sprzedwać tu na forum tanie kawałki - może głupi i ciemny lud Piątnicy to kupi. Otóż głupku nie kupi tego i mimo faktu , że usiłujesz stroić się w piórka inteligenta zatroskanego losem mieszkańców gminy od razu wiadomo z kim mamy do czynienia. Nie raz już próbowałeś ale ci sie nie udało .

Santreo

http://lomza.naszemiasto.pl/artykul/1296567,wylala-woda-miedzy-niewodowem-a-rakowem,id,t.html#f4d2532307ca942c,1,3,3

Kurczak1980

Santreo

Skończ, żal mi Ciebie, tak samo jak żal tych dzieci, które tam uczęszczają (szkoła w Rakowie). Ty naprawdę nie umiesz czytać. Działasz jak Świadkowie Jechowy....
I własnie dzięki takim jak Ty żyje się tak w Polsce jak się żyje. Na układy nie ma rady. Mam nadzieję i głęboko w to wierzę, że kiedyś przejżysz na oczy. A co do mojej mądrości i moich obaw to nie masz zielonego pojęcia, tylko piszesz co Ci ślina na jęzor przyniesie. Dyskusja z Toba jest jałowa i nic nie wnosi pozywytwnego, nawet jeśli masz odmienne zdanie. Ale jesli takimi ludźmi osłania sie wójt to mamy tego efekty takie jakie mamy. Jesli piszesz, ze szkoła i straż jest najlepsza i nanowoczesniejsza to chyba nigdy poza Piątnicę nie ruszałeś swoich czterech liter. A szkoda!!! może wtedy bys przejżał na oczy i nabrał byś troche ogłady i dystansu do siebie i do tego co CIebie otacza.

sabeq

- władzę się nie wybiera po to by się jej bać ; bronić , służyć a ale po to by nam załatwiała wspólne problemy i pracowała dla wspólnego dobra w tym przypadku wspólnoty gminnej a obywatel może być wobec niej krytyczny

oj chamie miejscowy o nazwie sebeq lubisz ty morde sobie czyimś autorytetem wycierać. W dupie byłeś gówno widziałeś i uważasz że wójtem możesz zostać. Gryzie cię w osraną dupe fakt ,ze wójt cieszy sie autorytetem i mimo trudu jaki sobie zadałeś w minionych wyborach i zadajesz obecnie większość mądrych ludzi w gminie ma w dupie twoje podpuszczanie i twoje jęki. Kogo ty parchu chcesz uczyć jak ma głosować. Tu większośc w gminie cieszy się ,że ma tak dobrego i zaradnego wójta ale tobie to nie pasuje bo twoje marzenie aby dostać się do koryta do tej chwili nie zostało zrealizowane. Dlatego ryjesz jak świnia pod jego autorytem a moze ci się uda. To ,ze na tej drodze powstało jezioro jest działaniem cżłowieka twego pokroju który widzi tylko czubek własnego nosa i nie obchodzi go ,że zalewa drogę bo on metr ma wyżej. Ale za chwile pojedzie ta droga i bedzie darł mordę w niebogłosy ,ze wójt nie dba o nią. Co cię parchu gryzie w gminie straż jedna z najlepszych w powiecie czy szkoły w Piątnicy na miarę 21 wieku bijące poziomem i wyposażeniem na głowę wszystkie w Łomży a nawet w województwie. Dla swojego ego usiłujesz zgnoic nawet to co nasza gmina ma najlepsze? Po co ci chamie światłowody jak ty kultury nawet nie doświadczyłeś

Santreo

oj chamie miejscowy o nazwie sebeq lubisz ty morde sobie czyimś autorytetem wycierać. W dupie byłeś gówno widziałeś i uważasz że wójtem możesz zostać. Gryzie cię w osraną dupe fakt ,ze wójt cieszy sie autorytetem i mimo trudu jaki sobie zadałeś w minionych wyborach i zadajesz obecnie większość mądrych ludzi w gminie ma w dupie twoje podpuszczanie i twoje jęki. Kogo ty parchu chcesz uczyć jak ma głosować. Tu większośc w gminie cieszy się ,że ma tak dobrego i zaradnego wójta ale tobie to nie pasuje bo twoje marzenie aby dostać się do koryta do tej chwili nie zostało zrealizowane. Dlatego ryjesz jak świnia pod jego autorytem a moze ci się uda. To ,ze na tej drodze powstało jezioro jest działaniem cżłowieka twego pokroju który widzi tylko czubek własnego nosa i nie obchodzi go ,że zalewa drogę bo on metr ma wyżej. Ale za chwile pojedzie ta droga i bedzie darł mordę w niebogłosy ,ze wójt nie dba o nią. Co cię parchu gryzie w gminie straż jedna z najlepszych w powiecie czy szkoły w Piątnicy na miarę 21 wieku bijące poziomem i wyposażeniem na głowę wszystkie w Łomży a nawet w województwie. Dla swojego ego usiłujesz zgnoic nawet to co nasza gmina ma najlepsze? Po co ci chamie światłowody jak ty kultury nawet nie doświadczyłeś

Santreo

Santero, a skąd wiesz jaki poziom nauczania jest w Rakowie. Małe szkoły mają swoje zalety. Nauczyciel może zapanować nad dziećmi, nie robi się "spędu bydła" jak to w przypadku duzych szkół. Kwestia kosztów utrzymania szkoły to tylko taka zasłona. Jak mieli ją likwidować to po co inwestowali i remontowali?

A co do naszych władz to zobacznie ile zarabiają (szczególnie wójt) . Oszczędzanie to niech zaczną od samych siebie, a nie od szkół, dróg i mieszkańców.

sabeq a może Ty zatrudnij się w straży i zap... z pompką na każde wezwanie. Na koniec m-ca dostaniesz za to kilka złotych i szlus.

________
Malachit

Santreo
Z tego co pamiętam to szkoła nie jest przedsiębiorstwem, które ma przynosić zyski. Szkoła to instytucja, która ma kształcić i słuzyć mieszkańcom. A władze mają obowiązek kłaść na to fundusze sprawiedliwie, czy to jest mała szkoła czy to jest szkoła z nastoma klasami po to żeby służyć i kształcić. A nie przeliczac czy się opłaca czy nie!!!!!! Tam moje dzieci się nie kształca, więc jak widzisz nie patrzę na swój czubek nosa w przeciwieństwie do Ciebie. Jedynie krytykuję decyzję władz---> do czego mam święte konstytucyjne prawo. Według mnie i zapewne nie tylko mnie są to nie przemyslane i błedne decyzje, które zasługują na pogardę, pomimo jak twierdzisz autorytetu wójta. To, ze krytykuję poczynania wójta to nie świadczy, ze chcę go zastąpić, daleki jestem do takiego kroku. Wójt nie jest nietykalny i nie jest "święta krową" o którym nie można złego słowa powiedzieć. Jeśli chcesz na ten temat dyskutowac to uzywaj argumentów i odrobinę kultury. Bo piszesz o kulturze ale chyba Ciebie nikt jej nie nauczył....a szkoda.

sabeq

Najpierw to powinni załatwic sprawę z tym rowem, ale im nie zależy bo po co. Ludzie pokrzycza 2-3 dni później sprawa ucichnie i do następnej wiosny. Po co się będą wysilać

Malachit
Jeśli jesteś pracownikiem straży to chyba doskonale wiesz, że jest to obowiązek kogoś kto w tym momencie pełni służbe.A co chciałbyś grzac tam tyłek przy ciepłej herbatce????? odbębnić swoja służbę i do domu???? Nikt Ci tam nie każe pracowac jeśli za mało zarabiasz..poszukaj sobie lepiej płatnej pracy. Jesli godzisz się na pracę w straży to weź się do roboty...

sabeq

Jak OSP nie chcą płacić za wyjazdy to powinni wszystkie zlikwidowac.

Masakra ...

Wtedy wójt będzie miał oszczędności na premie i 13:)

Tomtom

OSP reaguje nie czekając na zapłatę...bo tam są ludzie, którzy chcą cos zrobić zeby zyło się nam trochę łatwiej...Niestety mało kto to docenia. Od tych ludzi powinniśmy się uczyć bezinteresowności i szacunku do innych...

sabeq

Przy likwidacji szkół powinna być brana opinia rodziców i dobro dzieci.
Proszę ludzi przekonywać do swoich decyzji[ może słusznych] nie tylko traktować ich jako płatników podatków

A dla inforamcji Santreo...Nie jestem Strażakiem OSP.....żeby sobie nie myslał :)

sabeq

w sprawie rowu wójt jest nieobiektywny w stosunku do Pana Kopczewskiego

A ten rów w planach to na czyjej jest działce?

Z tego co widze, to w wielu sprawach wójt jest mało obiektywny. A rów czyj jest? pewnie wie o tym tylko właściciel..ale to nie zmienia faktu, że władze powinny zrobić wszystko, ze mieszkańcy gminy mieli normalny dojazd do swoich domów. Sądze, że mimo sporu czyj to jest rów powninien ktos juz dawno znależć na to rozwiązanie a nie grodzić droge. To akurat jest marnotractwo pieniędzy mieszkańców gminy.

sabeq

jak ktoś widział gospodarstwo Pana Wójta to wie jaki to gospodarz i jak dba sprawy mieszkańców , a ci co tu za nim obstają to nic innego jak przydupnicy

koziol0

na granicy dwóch właścicieli posesji

Haha jak w PGR w Marianowie u Romana-:)

JAKI PAN TAKI KRAM--->CHYBA ODPOWIEDNIE POWIEDZENIE DO DZIAŁAŃ WÓJTA GMINY PIĄTNICA....Szkoda, że nie braliście udziału w konsultacjach społecznych dotyczących przyszłej ścieżki rowerowej..Tam też wójt nie błysnął...:(

sabeq

Szkoda, że jest tu tak mało ludzi, którzy chcą podjąc konstruktywną rozmowę na ten i wiele innych teamtów dotyczących działań władz gminy Piątnica.

sabeq

obserwuję intensywne działania sabeq zmierzające do poderwania autorytetu wójta Piatnicy i zastanawiam się jak człowiek pracujący na codzień w Ostrołece jest tak wszechstronnie zorientowany o tym co sie dzieje w gminie.Człowiek tak dobrze zorientowany ,że miejscowych strazaków z gminy nazywa nierobami i każe im sie wynieść z tej roboty jak im nie pasuje. Wójta tak nienawidzi , że piszę o nim dużymi literami czylli dosłownie krzyczy.
Jednoczesnie stroi się w pióra inteligenta pochylającego zatroskaną głowę nad losem mieszkańca gminy Piatnica a w szczgólności losem 10 dzieci ze szkoły w Rakowie przy czym podkresla ,ze tam nei ucza się jego dzieci.
Ileż w tych słowach filantropi zainteresowania dobrem ogółu !!!!!

Czy to jest tak faktycznie bo ja uważam , że nie . Tak naprawde mamy tu do czynienia z chamem udającym miejscowego o nazwie sebeq lubiacego morde sobie czyimś autorytetem wycierać. Gryzie się w osraną dupe z faktu ,ze wójt cieszy sie autorytetem i mimo trudu jaki sobie zadał w minionych wyborach i zadaje obecnie większość mądrych ludzi w gminie ma w dupie jego podpuszczanie i jęki. Jednak poprzez pomówienia ktore nazywa argumentami chce uczyć mieszkańców jak głosować ale przedewszystkim stara się modelować nastroje lokalne nastroje wobec miejscowego samorzadu. Większośc w gminie cieszy się ,że ma tak dobrego i zaradnego wójta ale jemu to nie pasuje bo jego marzenie to dostać się do koryta które do tej chwili nie zostało zrealizowane. Dlatego ryje jak świnia pod jego autorytem a nuż mu się uda wszak woda drązy skały. To ,że na tej drodze powstało jezioro jest działaniem cżłowieka który widzi tylko czubek własnego nosa i nie obchodzi go ,że zalewa drogę. Ale przy okazji jest to temat który doskonale nadaje się do realizacji jego chorych ambicji i jest okazja anonimowo pod nickiem sabeq zwyczajnie wójtowi dołożyć. Myśli ,że jest anonimowo więc pisze duzymi literami jak człowiek obłakany czyli krzyczy.

Santreo

a jednocześnie bardzo jest zatroskany ,ze tu tak mało na tym forum chcących dyskutować o problemach gminy Piątnica czyli pomawiac i oczerniać wójta oraz inne organizacje i urzedu z terenu gminy. Babo ty jedna pilnuj ty roboty w Ostrołecę i pierz sobie gacie na poniedziałek do roboty.

Santreo

przperaszam nie o problemach gminy bo to go nie inetresuje tylko jak napisano w poście sebeq "konstruktywną rozmowę na ten i wiele innych teamtów dotyczących działań władz gminy Piątnica" i tylko tym się interesuje i żyje co widac w postach wykrzyczanych duzymi literami.

Santreo

santero- Ciężko Ci będzie zasnąć - naprawdę masz ciężki dzień wyśpij się a jutro zdaj relacje dla Pana Wójta bo z tego co wiem to nie ma On na biurku komputera .

czy ja ma cięzki dzień - jezeli miałbym czytać takie chamskie i prostackie posty jak twoje i tego gala anonima drugie to moze i tak.

Santreo

A Wy jak Kargul z Pawlakiem,lepiej powiedzcie mi jak teraz do Bronowa dojechać po ryby od kłusowników?

Adam89I oraz sabeq to ta sama osoba - autor używa tez innych nicków.

Santreo

proszę wskaż mi moje prostackie wpisy

poszperaj w tej kałuży tam gospodarskim sposobem sabeq i Adam89i wpuscili szybko rosnący zmutowany nartybek z Czarnobyla coby wyrósl i porzarł wójta i jego popleczników. Jak dasz rade to moze scierow ubijesz i na rynku po dobrej cenie sprzedaż.

Santreo

a z Bolkiem to Wójt podobno w jednej ławce siedział , dlatego tak delikatnie się z nim obszedł

koziol0

bo chłop ma serce i kazdego wysłucha a Bolek tez człowiek ,ze to trochę inny to wcale nie wstyd z nim w jednej ławce siedzieć. Nie takie sławy na świecie rodziły się z takich Bolków.

Santreo

o twoją miłość do wójta to Henia powinna być zazdrosna

no to masz chciałes przeczytac swoje prostackie posty to masz powyżej

Santreo

ułatwiłem Ci życie

ha ha mnie ? raczej sie odkryłeś panie sabeq

Santreo

Santreo

Skoro tak wnikliwie mnie znasz i tyle o mnie wiesz...to może sam się ujawnij...:) obrońco uciśnionych

sabeq

widzę ,że szybko sabeq poszedłaś po rozum do głowy - i zrozumiałaś to co było zawarte w tekście i słusznie bo .................................

Santreo

a jutro skrobnij cos ze swego laptopika w drodze do roboty no masz przenośny internecik przeca tylko co madrego a nie złosliwego. Nick tez możesz sobie na jutro nowy przygotowac.

Santreo

oj żal mi Ciebie...

sabeq

nie daruj sobie te żale , martw się o siebie . Ty jestes w powazniejszym stanie.

Santreo

tak Pani Janino...jak Pani mieszka w Drozdowie to jak może Pania obchodzić jeziorko za Drozdowem.A tak na marginesie skoro Pani zajmuje tak poważne stanowisko w Gminie to tym bardziej powinna Pani uważać na język bo to co Pani wczesniej napisała zakrawa o prokuraturę (znieważenie).
Pozdrawiam

sabeq

Proponowałbym obie wsie włączyć do Krainy Tysiąca Jezior.

http://www.rmfon.pl/play,38
"Polityka to sztuka zdobywania glosow biednych i pieniedzy bogatych w zamian za obietnice ochrony jednych przed drugimi."

sabeq juz pekasz a ewe29 trzesie dupą? oj prymitywna jestes z ta Janina ha ha

Santreo

oj przepraszam drobna nieścisłość ew29 a nie ewe29

Santreo

ja proponuję przeprosić za mnóstwo wulgaryzmów jakich pani J.Z.użyła na tym forum

adaś ty chyba na głowe upadłeś i uwazaj bo możesz naprawde miec powazny problem bo kazdy głupi domysli sie co masz na myśli.

Santreo

nick Adam89i załozony dzisiaj przez sabeq jako niby druga osoba która przyłacza sie do oczerniania działań wójta. Jeszcze jeden raz kutasie podskoczysz to mnie tak wkurwisz ,a ci zrobie od zajebania obciachu.

Dla mnei to jestes za cienki bolek to ci mówie ja Janina ha ha ha

Santreo

nastepny nick tomtom to ten sam co Adam89I załoózny dzisiaj przez sabeq tylko po to aby stworzyć wrażenie ,że tylu osób pisze tu nizadowolonych z pracy wojta a jednoczesnie w ten sposób podeprzec oszczertswa i pomówienia tego śmiecia sabeq. Wszyscy oni mają dokładnie tyle samo postów w rejestrach co akurat zostało wpisanych na tym temacie. I tak kochani robi się chamska porpagandę .

Santreo

santreo kim ty jestes? przeciez z toba nie da sie dyskutowac??!!! masz bloto na butach i bloto w gebie! Nawet Lada nie jest tak chamski i wulgarny jak TY! W kim to Edward ma poplecznika :))) no gratulacje Mundek!

nawet jeśli będziemy krzyczeć, głupiec nic nie zrozumie
Katon

tak czy siak- droga jest tragiczna juz przed Kalinowem! garb na garbie dziura na dziurze, brak chodnika i przydałoby sie pobocze dla rowerzystów...

rzepicha nie wal takiej intelektualistki szpagatowej. Stara torba ma to do siebie ,że zawsze będzie uważać się za lepszai bradziej doświadczoną. Więc daruj sobie te pouczenia czy porównania.

Santreo

BOLEK NA WÓJTA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

cała gmina będzie wtedy zadowolona :):):)
Raz juz mało brakowało byście mieli Bolka :):)

Zróbcie poprawkę w następnych wyborach i będziecie mieli wójta marzernie :):)

Kononowicz przy nim to pikuś :):):):)

Siemano santreo :):):)

a i zapomniałem dodać abyś zajęla się tematem afrykańskiego pomoru świń bo i ciebie wirus może dopaść.

Santreo

Ten wójt nie sprawdza się na swoim stanowisku , do trudnych spraw nie podchodzi wcale tylko pcha się tam gdzie są brawa i splendor .

koziol0

maruda,hee,hmm,hihi.tramwaju już się czepiałeś?

mały:)

hee , hmm, hihi :):)
Bo jak jak rzep :)
Jak się czegoś czepnę to nima zmiłuj :):)

ale robcia wczoraj poniosło-;)

santero :)))))))))))))))))))))))))))))))))) no nie:)))) polglowek:))))) ale spodziewalam sie :)))))))))) zaraz zadzwonie do wojta i spytam sie skad takiego durnia wynalazl na poplecznika:)))))))))))) ty nawet jemu odwalasz zla robote:))))))))))))

Katon

rzepicha :):)
Ty lepiej wiatrówki pilnuj bo nie będziasz miała z czego strzelać jak znowu Juwenalia będą :):)

mały:):)

robciu wczoraj może klimakterium przechodził :)

widzę jednak , że cię wirus afrykańskiego pomoru świń o którym pisałaś jednak dopadł więc predzej dzwoń do weterynarza niz do wójta bo padniesz i tylko bakutil się tobą zainteresuje.

Santreo

a... i radze wez teraz lekarstwa santero po wyjsciu z oddzialu dla nerwowo chorych w Choroszczy.

Katon

hahahahaha:):)
No i pójdzie rzepa na karmę dla lisów :):)
Kuź.wa :):)
Tyle jadu w niej że może cała populację swoim ścierwem wytruć :):)

trzeba ją puścić przez miejscową oczyszczalnie ponoć tak toksyczne odpady potrafi ona przerobić na użyteczny nawóz.

Santreo

Z tego co wiem to oczyszczalnia też ma swoje wymagania i byle gówna nie przyjmuje.

bo im CHZT-y i BZT5 wzrosnie

o fosforze już nie wspomnę

oj mały mały :):)

sabeq, założyłeś z góry że pracuję w straży, a tak nie jest.
Mierzi mnie po prostu fakt że ludzie nie pełniący 'służby' dla innych (Straż, Policja, lekarze, przeróżne Pogotowia techniczne, gospodarze w SM) tylko wymagają, popierdując w stołki za swoimi biureczkami.
Narzekają na tych co to muszą być 'w pogotowiu' świątek, piątek ...
Dlatego Ci napisałem byś wziął jakąś motopompę i sam spróbował tego 'lekkiego' chleba. Albo kiedy śnieg napieprza wstań o 4 rano i poodśnieżaj by się biurokraci do swych biur nie pospóźniali.

________
Malachit

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org