Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
MOSiR: nie wiadomo czy jest dobrze, czy źle... |
http://www.4lomza.pl/index.php?wiad=27964 Jak myślicie, jest dobrze czy źle? Czy wzrastające o tak wielkie sumy, koszty funkcjonowania mało widocznego w życiu Łomżyniaków MOSiR-u, są zasadne? Z tego co mi wiadomo, w innych miastach tego typu instytucje zatrudniają miejscowych trenerów lokalnych dyscyplin sportowych, a u nas (prawdopodobnie) żaden trener nie jest w tej instytucji zatrudniony, mimo iż pracuje tam ponad setka ludzi. Pytam o szkoleniowców lokalnych dyscyplin sportowych, bo zadziwiają mnie rosnące koszty utrzymania tej "firmy", a tak na prawdę Łomżyński sport nic z tego nie ma. Byłem wczoraj na sparingu ŁKS 1926 Łomża - Wigry Suwałki i wiecie co, stałem w wodzie która stała pode mną na sztucznej murawie. Do przodu iść nie mogłem, bo na boisku powinni znajdować się tylko piłkarze i sędziowie, do tyłu także wolałem się nie cofać, bo zamiast w wodzie, stałbym w błocie po kostki! Czy "firma" która ma na swoje funkcjonowanie ok. 6 milionów złotych rocznie, nie jest w stanie przygotować podłoża dla widzów? Czy nie można w miejscu gdzie jest błoto na dopiero co oddanym obiekcie, wyłożyć jakiejś kostki lub za te 6 milionów dokupić ten kawałek sztucznej murawy i wyłożyć w tamtym miejscu a później postawić tam kawałek przenośnej trybuny, żeby ludzie nie musieli stać cały mecz? Na co idą te pieniądze, których wciąż jest mało?
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: MOSiR: nie wiadomo czy jest dobrze, czy źle... |
Przy sobocie takich długich postów nie będę czytał.Myslę ,że jak nie jest zle to powinno być dobrze-:)
|
|
zdecydowanie musza podniesc cene bietow na 30zl
|
|
O ile mi wiadomo MOSiR nie ma nic wspólnego z ŁKS-em, co więcej obie te instytucje prowadzą między sobą wojenkę, głównie o pieniążki z kasy miasta. Więcej informacji na forum kibiców http://www.lks.4lomza.pl/forum/viewtopic.php?p=67604#67604. Widać młody kibic z ciebie i nie znasz historii zatrudnienia pana dowódcy MOSiRu. http://www.rmfon.pl/play,38 "Polityka to sztuka zdobywania glosow biednych i pieniedzy bogatych w zamian za obietnice ochrony jednych przed drugimi."
|
|
Nie wiem za bardzo o co Ci chodzi? Czy postawienie trybuny i zrobienia coś z tym błotem przy boisku sztucznym, to musi mieć to podłoże czegoś wspólnego z ŁKS-em? Boisko sztuczne nie jest własnością ŁKS-u i nie tylko ŁKS z niego korzysta. Co do zatrudnienia samego dyrektora na Jego stanowisku, to nic mnie to nie obchodzi i o tym nie wspominałem. Ja się tylko pytam, co się dzieje z tymi pieniędzmi, że oczywiste rzeczy nie są robione, a kasy ciągle w MOSiR-ze mało.
|
|
W skrócie - jeżeli poniektórzy oficjele byliby wielkimi fanami ŁKS-u to pieniądze by się znalazły. Nawet takim sposobem jak w Olsztynie. http://www.rmfon.pl/play,38 "Polityka to sztuka zdobywania glosow biednych i pieniedzy bogatych w zamian za obietnice ochrony jednych przed drugimi."
|
|
1. Łomżyński Klub Sportowy 1926 100.000 2. KU AZS PWSIiP 40.000 3. UKS 1 10.000 4. KS PRESPEKTYWA 10.000 5. LŁKS PREFBET ŚNIADOWO ŁOMŻA 20.000 To zestawienie dotacji na sport seniorski z 2011. Ciekawe ile w tym roku będzie, bo wiem, że pula ma wynieść 240 tysięcy. http://www.rmfon.pl/play,38 "Polityka to sztuka zdobywania glosow biednych i pieniedzy bogatych w zamian za obietnice ochrony jednych przed drugimi."
|
|
Dotacje z miasta to zupełnie inna sprawa. Sam jestem ciekaw jak to będzie wyglądało w tym roku? Znając życie, podobnie jak i w ubiegłym. ŁKS nigdy nie będzie doceniony należycie. Wszyscy na około dostają więcej od ŁKS-u. Narew i Korona Ostrołęka otrzymały w tym roku łącznie 300.000zł, gdzie nie zapomniano także o innych dyscyplinach w tym mieście. Pogoń Łapy bodajże 180.000zł, my za pewne otrzymamy ze stówkę i ktoś "mądry" zacznie wyliczać, że to i tak więcej jak ww. trzy kluby razem wzięte :D Ale nie o to tu chodzi. My się chyba nadal nie rozumiemy? Ja nie chcę pieniędzy z MOSiR-u dla ŁKS-u, mi chodzi o to, co się z tymi pieniędzmi dzieje, że żaden trener jakiejkolwiek dyscypliny sportowej w Łomży, nie jest zatrudniony w MOSiR-ze, że żeby obejrzeć mecz na nowym sztucznym boisku, muszę stać w wodzie, bo do wyboru mam jeszcze stanie i oglądanie tego meczu w błocie. MOSiR ma budżet prawie 6 baniek i ciągle mało, pracuje tam ponad setka ludzi, i żeby nie było ani jednej osoby, który zgłosi tego typu problemy, o których tutaj piszę jako kibic! Czemu nie znajdzie się nikt, kto powie, "panie dyrektorze, zróbmy to i to, zatrudnijmy trenerów zorganizujmy jakieś atrakcje dla dzieciaków itp, itd, to się w końcu od nas odpier.dolą", a jak dalej będą gadać, to będziemy mieli mocne argumenty do rozmowy".
|
|
Po prostu w tym kraju władza nie szanuje obywateli. Nie interesuje jej głos mieszkańca. Spręża się raz na jakiś czas (wybory) opowiadając bajki i obiecując cuda na kiju, a potem pokazuje swoje prawdziwe oblicze (czyli du.pę). http://www.rmfon.pl/play,38 "Polityka to sztuka zdobywania glosow biednych i pieniedzy bogatych w zamian za obietnice ochrony jednych przed drugimi."
|
|
Na dodatek wprowadzają zmiany np: skrócenie czasu pracy pływalni nr 1 do godz. 20 ostatnie wejście o 19, czy chociażby zniesienie karnetów za 450 zł, czy zakaz korzystania z urządzeń rekreacyjnych dla uczniów z SP10 i PG 2 gdzie jest logika w takich działaniach. Wydano parę milionów na przebudowę pływalni i po co ? Imprezy organizowane przez MOSiR ? Większość pomysłodawców to trenerzy poszczególnych dyscyplin, a MOSiR tylko się przyłącza...itp GAL
|
|
W MOSiRze nie pracują trenerzy czy instruktorzy!!! po co gadacvie takie glupoty jak sie Wam nie chce nic sprawdzic a pozniej wszyscy czytaja i z tego powodu jest taka opinia o MOSiRze. Pewnie nie wszystko tam działa tak jakby wszyscy tego oczekilwali ale moim zdaniem jest bardzao dobrze, tylko takie mamy spoleczenstwo, ze sie nic nigdy nie podoba i ciagle narzekaja,a ze znalizli sobie kozla ofiarnego w postaci MOSiRu to juz inna sprawa. Co do trenerów w MOSiRze -z tego co wiem pracuje tam chyba 2 trenerów koszykówki, piłki nożnej i siatkówki wiec o co Wam chodzi? Po drugie co to za głupota z tym ze wiekszosc imprez to pomysły trenerów :):):), Boże widzisz a nie grzmisz!!! wiekszej herezji nie czytałem - wszystkie imprezy organizowane przez MOSiR to ich pomysły a czesto jest tak ze ktos przychodzi i prosi o pomoc, wezcie sie ludzie troche ogranijcie bo sie tego juz sluchac i czytac nie da!!!!
|
|
witamy przedstawicieli MOSiR na forum, witamy witamy.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |