czwartek, 28 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Emeryt w Polsce

W Polsce Emeryta po 60 roku życia trzeba dobijać .Słaba opieka medyczna , socjalna itd. Dla Rządu Polskiego to, to jest Margines Społeczny. A co z młodymi ludżmi ? oni nigdy nie dostaną emerytury bo w Polsce nie ma pracy . Wiem że nie możemy pozwolić do pochopnych decyzji Pana Tuska .Co powinniśmy zrobić???? Wyjść na ulice.....

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Emeryt w Polsce

W Polsce tylko trzeba mafie zwalczyc a na mafia to ZUS i bedzie wszystko ok,nigdzej tego niema takiego bezprawia tylko w Polsce,np jesli bedziemy wplacac na prywatna rente po 800 zl miesiecznie to po 20 latach bedziemy miec 2500 zl netto i obojetne ile ma sie lat to jest propozycja Deutsche Bank maja takie oferty.A ZUS okrada nas i nasze dzieci,wciskaja nam ze tak musi byc,banda zlodziei.

A kto ci wyjdzie jak wolą pracować za grosze i cicho siedzieć!

www.abantonino.blog.onet.pl -Kto szuka pracy niech zajrzy!

www.abantonino.blog.onet.pl - MYLISZ SIE ! wyszliby bardzo szybko------------ale pokaz mnie zaklady powyzej 100 osob , ktore by sie zorganizowaly!Kto glosowal na PO??? MACIE REZULTATY I "CIESZCIE SIE"

nawet jeśli będziemy krzyczeć, głupiec nic nie zrozumie
Katon

niech mi ktoś powie, gdzie bedą pracować ci starsi ludzie skoro nie ma pracy dla młodych

ale są tez i młodzi emeryci ok 40stki z niezła emeryturka i szeroką mozliwością dorobienia
własna działalność albo emerytura zawieszona

trzeba było zostać policjantem,itp....

Państwo lewo zipie jak jej EMERYCI bo oprócz ZUS jest taka firma w Polsce i nie tylko, która zbiera kasę na polisy z której można skorzystać dopiero pośmiertnie i co najciekawsze firma ta nigdy jeszcze nie dostarczyła dowodów czy na pewno ktoś już z niej skorzystał, a pomimo to ogomne składki pobiera od wszystkich, a za tych co świadomie nie chcą "wykupić" polisy państwo płaci w dwójnasób choćby w postaci utrzymania dodatkowych jakże zbędnych etatów np: w szkołach, (osoby te nauczają przedmiotów które to "niby" nie wliczają się do średniej ucznia) czy też przez obdarowanie gruntami i innym mieniem państwowym.

ja już płacę prawie 1000zł zusowi co miesiąc bo mam działalność
a oni budują sobie za miliony z moich składek szklane pałace
to tylko w tym kraju zus nas tak okrada ale jak mam działalność
zarejestrowaną to muszę bulić -złodzieje

gitara gra

nie dlugo wcale nie bedzie emerytow tylko bezrobotni 60 paro letni a moze i wiecej banda tuska chce zniszczyc nas Polakow i wiekszosc debili jeszcze go popiera zamiast rewolucje zorganizowac

Pracownicy w wieku 65 lat zarabiają dwa razy więcej niż osoby startujące w zawodzie – wynika z danych za 2011 r. zebranych przez firmę Sedlak & Sedlak, która specjalizuje się w monitorowaniu wynagrodzeń, a o których informuje "Rzeczpospolita".

Wysokie zarobki osób najstarszych są wynikiem przede wszystkim zmiany struktury wynagrodzeń. W tym wieku pracują głównie mężczyźni, którzy co do zasady zarabiają więcej – na podobnych stanowiskach ich płace są o 10 – 20 proc. wyższe od płac kobiet. Kobiety w większości korzystają już w tym wieku z prawa do emerytury.

Najwięcej przeciętnie zarabiają osoby po 65. roku, czyli takie, które mimo osiągnięcia już w całości wieku emerytalnego nadal są aktywne. To głównie wysokiej klasy specjaliści, prawnicy, architekci, naukowcy. Przykładowo, przeciętna płaca prawnika w wieku 65 lat i więcej wynosiła w 2008 r. 10 tys. zł, a informatyka mężczyzny – 18 tys. zł. Za to pielęgniarki tylko 1,7 tys. zł, czyli mniej niż we wszystkich innych grupach wiekowych.

Więcej w "Rzeczpospolitej".

pod warunkiem ze rece im nie drza

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org