Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Potrzebuję dobrego lekarza alergologa |
Potrzebuje dobrego lekarza alergologa dla dziecka. Proszę o opinie. Pozdrawiam:)
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Potrzebuję dobrego lekarza alergologa |
Hej bardzo dobrym arelgologiem jest Dr. Mierzejewski, który przyjmuje na ul. Wyszyńskiego w przychodni.
|
|
dziękuję za wypowiedz może ktoś jeszcze korzystał z usług alergologicznych np.w Łomży lub Białymstoku:)
|
|
ja rowniesz polecam J.Mierzejewskiego. On przyjmuje i prywatnie i na NFZ mam jego nr telefonu jesli chcesz to podam
|
|
jeśli masz to podaj chętnie skorzystam:)
|
|
Polecam dr E. Kulas.
|
|
o z bledem napisalam rowniez mialo byc
|
|
a gdzie ją znajdę bo chodzi mi konkretnie o przebadanie jeszcze raz mojego dziecka od podstaw i postawienie właściwej diagnozy i ustalenie konkretnie leków:)
|
|
|
602736627to nr do Mierzejewskiego.
|
|
megan:) jest uczulony na leszczynę która zaczyna pylić już od stycznia ale mam taki problem że ma wciąż kaszel dusi mi się i żadne leki mu nie pomagają a jak pomogą to na chwilę
|
|
dziewczynagangstera dziękuje za nr:)
|
|
Miałam podobnie z moim. Też miał duszący kaszel. Dr Kulas wypisała leki, które pomagały. Było tak za każdym razem. Moim zdaniem zna się kobieta na rzeczy.
|
|
alda a mogłabyś podać nazwy tych leków???
|
|
Atrowent na pewno, w inhalacji, to była podstawa.
|
|
no u mnie mały ma pulmicort który już na niego nie działa owszem dobry był ale na początku:)
|
|
nie ma sprawy;) a w jakim wieku jest to dziecko?
|
|
Innych nie pamiętam, bo różne były. Zdaje się, że pulmicort. Nie jestem jednak pewna, bo było to już dość dawno. Atrowent zawsze działał.
|
|
mój mały ma 5 lat ostatnio robiłam mu badanie na astme oskrzelową i będe musiała powtórzyć bo w czasie badania miał straszny kaszel:)
|
|
To jeszcze chwile potrwa, ja na dziś budzę się "zasmarkana" po pas :) a przez ostatni tydzien no włąsnie dusiłam się, przeszlo !!, ale zadnej chemii nie pobieram, wiem zę przejdzie lada tydzien. Dziecka szkoda męczyć, choć ja absolutnie daleka jestem od podawania i mojej małej jakichkolwiek leków. Jeżeli uczulony jest na leszczynę to być może tez olche i brzozę. http://www.youtube.com/watch?v=s8hSBU7qz6g
|
|
hej na sybirakow jest specjalistyczne centrum zdrowia dzieci jest tam kilku dobrych lekarzy jest pulmonolog i alergolog i inni tam podejdz :)
|
|
megan:) właśnie w testach mu wyszło że tylko leszczyna dlatego chcę jeszcze raz go przebadać porządnie bo szkoda żeby dzieciaczek sie męczył miał noce nie przespane itd. a w ciagu 2 miesięcy on wypił kilka butelek różnych syropów miałam spokój na 2 tyg i dalej kaszel wrócił
|
|
a nie myslalas o odczulaniu? Ja wiem ze 6latka byla odczulana u Mierzejewskiego wiec moze Twoj maluch tez sie zakwalifikuje
|
|
ali właśnie tam z dzieckiem chodzę i jestem nie zadowolona ponieważ długo się czeka na kolejną wizytę a jeśli dzwonie i proszę o pomoc bo dziecko kaszle aż się dusi to mówiął mi przez tel że mają dużo pacjentów i nie mogą przyjać pozostaje mi tylko lekarz rodzinny który rozkłada ręce
|
|
o widzisz ja tam chodze z córką juz ok 3 lat i narazie nie narzekam leczy ja dr Chomoncik, a moja jest uczulona na.... prawie wszystko co lata w powietrzu czyli roznego rodzaju roztocza pylki itp. leki ma stale i jest ok. może sprobuj z Mierzejwskim tez slyszalam ze jest dobry w tym co robi.
|
|
ali no ja chodzę do innej pani doktór ale spróbuje u Mierzejewskiego ja jeszcze raz wykonam mu badania na alergię i astmę oskrzelową
|
|
W Białymstoku polecam prof.dr hab. Zenona Siergiejko, który przyjmuje w Prywatnym Gabinecie Internistyczno - Alergologicznym na ul. Ogrodowej 5. Więcej na temat profesora znajdziesz w wyszukiwarce np:google.Kilkakrotnie jeżdziłem z córką jeszcze gdy przyjmował w Klinice i na ul. Kraszewskiego
|
|
ja nie polecam Mierzejewskiego, byłam z niemowlakiem popatrzył i stwierdził, że to może skaza, może nie, dał kilka próbek kremów wziął 80 zł i do widzenia
|
|
yale możesz coś więcej się wypowiedzieć na ten temat:)
|
|
Litości, jak coś to tylko Siwik z Białegostoku....chyba że lubicie maskowanie objawów zyrtekiem, clemastinum, clarenline,loratidine...jedno i to samo g... maskuje objawy a jak się po tym przybiera....5 kg gwarantowane wiem bo brałem...jak coś to mam namiary na siwika sam tam dziecko leczę...
|
|
Nie wiem jakiej informacji potrzebujesz? Córkę (jest osobą dorosłą) leczył prof. Siergiejko w Klinice Alergologii i Chorób Wewnętrznych AM Białystok jeszcze w latach 90-tych.Był wtedy jeszcze adiunktem.Przeprowadził szereg badań i określił alergeny i ich stopień zagrożenia.W przypadku córki chodziło o uczulenia po niektórych lekarstwach , które po pewnym okresie powodowały atopowe zapalenie skóry,silne swędzenie, omdlenia i spadek ciśnienia krwi itd. Póżniej kilkakrotnie byliśmy na badaniach kontrolnych ,o ile sobie przypominam ostatnia wizyta u profesora była w 2008 roku.Obecnie jest dobrze, chociaż musi zwracać uwagę by nie leczyć się niektórymi lekami przeciwbólowymi (np.pabialgina),czy wykazanymi w badaniach antybiotykami ,a nawet ostrożnie zażywać wit z grupy B. Musi też mieć przy sobie leki przeciwuczuleniowe.
|
|
yale dziękuje za informację Harnaś a możesz podać jakieś namiary na tego lekarza bo moje dziecko też przyjmowało takie leki jak ty i właśnie tez go to maskowało a na dzień dzisiejszy są to leki które już mu nie pomagają;)
|
|
ja nie wiem jak w przypadku dzieci... ale chyba nie trzeba zaraz robić badań alergicznych jeśli w taki wieku już ma duszności to chyba do lekarza rodzinnego i leki na astmę, w miedzy czasie robić badania na alergię, do Mierzejewskiego w styczniu nie było już zapisów kazali się dopytywać na zapisy na kwiecień, tu nie ma co latać szukać alergii tu trzeba reagować najpierw na to co jest, a potem szukać alergii
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |