Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
JUREK OWSIAK- na co idą pieniążki? jakie są jego poglady... |
...:::A gdy odejdę, gdy kiedyś zamknę oczy swe... Zawsze, z Tobą będe...
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: JUREK OWSIAK- na co idą pieniążki? jakie są jego poglady... |
A ten tekst i zdjęcia to z Faktu czy z jakiegoś pisemka MW ?
|
|
heheheh degreg. Nędzny prowokatorze takie teksty możesz pokazywać kumplom z bojówki bo nikt inny w to nie uwierzy.
|
|
degreg- nie masz sie do czego przyczepic ? Zamiast wypisywac takie bzdury zacznij szydelkowac albo idz do naszego szpitala zapytac sie ile sprzetu mamy od Jurka , ktory kiedys twojemu dziecku moze uratowac zycie
|
|
niech on lepiej nie ma dzieci.....
|
|
szamac to ich na 100 miec nie bedzie bo to zwolennik aborcji wracając do Owsiaka ja tylko zdjęcie pokazałem czyli FAKTy. Nie mozna uznawac mniejszego zła. To że pieniadze daje dla dzieci to chyba oczywiste bo ludzie dają je na ten cel. Ale dla owsika to źródło utrztymania. Całą rodzine tam wkręcił, do ubiegłego roku w zarzadzie Orkiestry Przemocy był on i jego żona:). A moze ktoś mi powie na co idzie procent od całej sumy bo zbiórka jest organizowana w styczniu a dopiero pod koniec roku i na początku nastepnego wydawane są pieniążki, przez tak długi okres ma sporo do przodu a z tych pieniędzy nie musi sie rozliczaćnie wspominajac o jego 3% a teraz chyba 10 bo wniosek do ministerstwa kładał a tak poważany człowiek ma tam chody. Ja wiem na co to idzie na woodstoki i na pokojowe wioski sekciarzy. To równie dobry idol jak Che Guevera czy Jozef Stalin, ale co ja tam będę tłumaczył jak tu wiekszość harre harre. Ci co wiedzą o co kaman i poczynaniami Jurka O. interesuja sie nie tylko podczas finału maja wyrobione zdanie. ...:::A gdy odejdę, gdy kiedyś zamknę oczy swe... Zawsze, z Tobą będe...
|
|
Degreg chyba jako jedyny jestes przeciwko tej akcij
|
|
Ja popieram autora tego tematu i to prawda ze za pieniadze ludzi ktorzy wspieraja ta jego orkiestre organizuje przystanek woodstock (przystanek do piekla) na ktorym mlodziez upaja sie alkoholem i zarzywa narkotyki, kiedys nawet lecial reportaz z tego woodstocku w telewizji trwam, jesli ktos chce to moge podeslac wiecej materialow o tej calej wielkiej orkiestrze jurka owsika!!
|
|
Na co idą pieniądze WOPS? Żadnej tajemnicy ani domysłów nie ma. WOSP tak jak każda fundacja ma obowiązek publikowania sprawozdania finansowego. Poniżej link do sprawozdania za rok 2004. http://www.wosp.org.pl/fundacja/index.php/33/18/
|
|
mam jedno pytanie do przeciwnikow przystanku : czy to Owsiak ludziom ktorzy tam przyjezdzaja wpaja zeby pic, palic, paplac sie w blocie i i robic dzieci w namiotach ? czy Owsiaka mam winic za to co sie dzieje w Atomie albo Jeziorku? radekmw-wspamialy wybor programu telewizyjnego polecam rowniez telewizje niepokalanow
|
|
Manga - robiednie dzieci wszystko jedno gdzie-mozna i w namiotach-jest ze wszech miar prorodzinne.Alleluja i do przodu!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Degreg-pytanie o kasę ? w poprzadku jak dajesz ale o poglądy??Faszyzm!!!!!!
|
|
Kazik ,nie oto pytalam:)
|
|
"wracając do Owsiaka ja tylko zdjęcie pokazałem czyli FAKTy." Prześlij mi swoje zdjęcie degreg a zrobie z niego takie fakty że Cie odrazu z MW wyrzucą. ;)
|
|
Po pierwsze Akcja zbierania kasy dla dzieci jest Bardzo szytnym celem ale Owsik jest faszyzujący dyktatorem, dlaczego nie widzę aby ktokolwiek współpracował z nim tylko pokłony do podłogi. Nie widzę aby ktokolwiek inny wypowaidał się do kamery w imieniu fundacji: "Nasza Orkiestra ma juz tyle to a tyle kasy dla dzieciaków", bo nikogo tam nie dopuszcza, i powiedzcie mi, że w szeregach fundacji nie ma osoby która mogłaby z powodzeniem w imieniu Orkiestry występowac nie jakadła musi byc na szczycie,grr. Ktoś wcześniej wspominał o reportażu w TV TRWAm kolejny dyktator pierd*** obejzyj sobie Imperium Ojca Rydzyka. Przystanek Wc_stock to jak dla mnie pomylona impreza, gdyby była sprawowana nad tym jakas kontrola to ja rozumiem ale tam sie dzieje totalne rozspasanie a to nie jest droga do ustalania przyszłości naszego kraju, to droga do schyłku i upadku. Bądż twardy po to aby zmienić siebie, zmieniając siebie nie niszcz tego co dore, podążaj ścieżką Pana aby osiągnąć doskonałość.. -=marCino=-
|
|
fajnie że pokazałeś link do sprawozdania z finansów fundacji. Ja się tylko pytam o te 10% które jest przekazywane dla pracowników fundacji- owsik i owsikowa oraz o procent od sumy i to nie byle jakiej... gdzie to jest?? bo woodstock chyba nie taki drogi. Na pytanie na temat co Owsiak ma do ludzi, którzy sa na przystanku odpowiadam. Terenu przystanku ochraniają wolontariusze owsiaka, którzy nie wpuszczaja "obcych". Młodziez ma tam niepisane przyzwolenie na chlanie Ćpanie i kurestwo. Jeśli tak ma wyglądać polska młodzież i to finansowana z owsiaka pieniedzy to ja dziekuje. Pytam się dlaczego nie każda telewizja może wejsc na teren przystanku, a meteriały dla mediów dostarczane są przez sztab Jurka. Jeśli nie ma on nic do ukrycia to po co te bajki. To jest faszyzm, ze robimy sex drug's rock&roll a pokazujemy miłośc przyjaźń i muzyka. Owsiak i jego Grajkowie przwemocy to największa ściema, nie dziwię się, że tyle osób za nim obstaje w końcu jutro częśc małolatów będzie miało żniwa roku. A z reszta róbta co chceta a mówi wasz idol. ...:::A gdy odejdę, gdy kiedyś zamknę oczy swe... Zawsze, z Tobą będe...
|
|
Pieniadze idą na ciekawy i efektywny cel dla nas i naszych pokoleń. A TY jesteś prawdopodobnie księżowskim prowokatorem tematów finansowych. Łomżanin
|
|
Degreg., a gdzie podziały się pieniążki wraz ze świadectwami udziałowymi na ratowanie Stoczni Gdańskiej? Kto rozliczy Dyrektora Rydzyka? Pozdrowienia.
|
|
Nierozumiem niektórych osób Ktos napisal w tym temacie czy we wczesniejszym ze pieniądze zebrane z WOŚP ida na przystanek Woodstok jeżeli tak myślicie to na 1000000000000000000...% Jetseście w bardzo a to bardzo wielkim błędzie, A dlaczego tak sądze: Ponieważ WOŚP Zebrało ponad 30 Milionów $ ($ nie złotówek) To niby za te pieniadze są organizowane te przystanki Woodstok ? Jeżeli tak myslicie to odpowiedzcie mi na jadno pytanie to z kad jest ten sprzętw szpitalach ? No z kad ? Mikołaj moze przyniósł ?
|
|
Nierozumiem niektórych osób Ktos napisal w tym temacie czy we wczesniejszym ze pieniądze zebrane z WOŚP ida na przystanek Woodstok jeżeli tak myślicie to na 1000000000000000000...% Jetseście w bardzo a to bardzo wielkim błędzie, A dlaczego tak sądze: Ponieważ WOŚP Zebrało ponad 30 Milionów $ ($ nie złotówek) To niby za te pieniadze są organizowane te przystanki Woodstok ? Jeżeli tak myslicie to odpowiedzcie mi na jadno pytanie to z kad jest ten sprzętw szpitalach ? No z kad ? Mikołaj moze przyniósł ?
|
|
Niektórym to naprawdę się nudzi.Degreg znajdż sobie lepsze zajęcie. Przejdż się w wiele miejsc w których Owsiak zostawił sprzęt dla ratowania życia dzieci. Sam byś pewnie nie wpadł na taki wspaniały pomysł aby zebrać taką ilość ludzi i zarazić ich tą akcją. Jest to wspaniały pomysł. A co do pieniędzy to mozna sprawdzić w jaki sposób zostały one spozytkowane, jak napisał wcześniej MaYkel. I zamiast krytykować działalność Jurka to rusz się i pomóż tak jak kilkuletnie dzieci które garną sie do pomocy.
|
|
Jedna z najbardziej uczciwych Fundacji obok Janiny Ochojskiej. Dla Jurka Owsiaka zawsze grosz i więcej znajdę. Pozdrawiam zaangażowanych, malkontenci precz.
|
|
Mam nadzieję że jutro wszyscy wspomogą tę akcję .I ci, co popieraj samą akcję a nie popierają Jurka, i ci którzy popierają akcję i wspierają działalność Owsiaka. Pozdrawiam i miłego wieczorka
|
|
Degreg, uspokój się kolego bo zwolennicy Owsiaka zapytają Cię o rozliczanie się fundacji kościelnych i co wtedy powiesz? Czy ma ktos do nich w ogóle dostęp? Owsiak jednak uratował przez swoją działania ileś tysięcy dzieci, a więc nie rozumiem jak Ty - jako KATOLIK I NARODOWIEC możesz mu cokolwiek miec za złe. A alkohol na "przystanku W..." - a jaki przykład dają księża wychylając na każdej mszy i to publicznie, kielich dobrego winka i mówią jeszcze ludziom, że to krew Jezusa! Rozumiem złość ludzi związanych z kruchtą, bo nie do nich pieniądze Owsiaka trafiają, Przystanek Jezus marnieje w oczach... Widocznie Bóg woli inny przystanek więc się nie buntuj przeciw woli Stwórcy, bo zostaniesz ukarany srodze według przysłowia, że "jak Bóg chce kogoś ukarać - to mu rozum odbiera".... Pozdrawiam. Zbych
|
|
niestety niektórych juz ukarał... i lubią sądzić innych po sobie ...
|
|
Te pieniądze są przekazywane dla szpitali, nawet w naszym jest sprzęt ufundowany przez WOŚP. Owsiak raczej nie napycha nimi sobie kieszeni, bo od lat chodzi w tych samych czerwonych spodniach i żółtej koszuli. Poza tym chyba lepiej przyjrzeć się sprawie tych 50 mld złotych za które "nasz kochany" PiS chce wybudować ogromny kościół. Po jaką chorobę co roku czepiać się Owsiaka????????? I tak będą grać do końca świata i jeden dzień dłużej.
|
|
degreg Czym ty Panu Bogu podpadłeś, że ci rozumu nie dał?
|
|
owsik do piekla to zlodziej narkoman dewiant i wogle mozna by tu wymieniac okrada ludzi pod haslami pomocy dzieciom
|
|
oto prawdziwe oblicze owsiaka
|
|
antyklerkalizm antyklerykalizmem, ale z krwią Jezusa, to jeden człowiek tu przesadził... jak to było z tym rozumem? chyba nie można być pewnym, komu zostanie odebrany... a może już to się stało, a może zaślepienie nienawiścią (do ciemnych barw na przykład) przesłania spojrzenie na świat...
|
|
Po pierwsze: z tego co mi wiadomo Orkiestra jest fundacją PRYWATNĄ a nie państwową a jej założycielem jest Owsiak. Tak więc może zatrudniać kogo chce - jego sprawa. Po drugie: za to co robi dla dzieci nie miałbym Mu za złe nawet gdyby kupił sobie Maybacha - w przeciwieństwie do pewnego Ojca (tfu..tfu...nie chce mi to przejść przez gardło bo Ojca miałem tylko jednego). Zawsze dawałem na Orkiestrę i będę dawał bo widać efekty jej działalności.
|
|
Antysemitex- panie Darku czy pan przypadkiem nie bral udzialu w zbiorce pieniedzy ? i czy to nie z pana puszki zniknelo troche grosza ...przypadkiem?
|
|
pytasz sie, sugerujesz cos, czy oskarzasz ?? darek fujarek
|
|
Wlasciwie to juz niechce wiedziec , powiedzmy ze to byl zart . Poza tym nie znam cie i raczej nie chce.
|
|
Autor: fuck_you (---.internetdsl.tpnet.pl) Data: 07-07-05 10:57 Kupiłem dzisiaj dodatkowo paczke petard. Dzisiaj sie scwanili bo psa wyprowadziła matka z dzieckiem na ręku więc na razie nie reagowałem szkoda mi tego dziecka było. Zobacze czy sie pieski petard boją. Jak dorwe kogoś kto wyprowadza psy pod oknami na spółdzielczej to mu to gówno pod drzwi zaniose i klamke wytre i ściane tam gdzie miesza Chodzi tutaj o spółdzielczą 32 i ludzi z moniuszki z wieżowca w którym jest apteka a szczególnie śiderskich zięcia
|
|
Autor: fuck_you (---.internetdsl.tpnet.pl) Data: 07-07-05 10:57 Kupiłem dzisiaj dodatkowo paczke petard. Dzisiaj sie scwanili bo psa wyprowadziła matka z dzieckiem na ręku więc na razie nie reagowałem szkoda mi tego dziecka było. Zobacze czy sie pieski petard boją. Jak dorwe kogoś kto wyprowadza psy pod oknami na spółdzielczej to mu to gówno pod drzwi zaniose i klamke wytre i ściane tam gdzie miesza Chodzi tutaj o spółdzielczą 32 i ludzi z moniuszki z wieżowca w którym jest apteka a szczególnie śiderskich zięcia
|
|
a co ja mam do fundacji koscielnych ?? jak kradna to ich przez łeb i wogóle, prawo musi byc równe dla wszystkich. Mówię tylko to Jureczku. Piszecie, że pomaga dzieciom.... jeszcze by kur... tego brakowało, żeby całą kasę brał dla siebie. Mówię tylko o tym juz po raz kolejny gdzie podziewaja się procenty od sumy. Jak ptysiu napisał 30 mln doolarów:D to jak taki ptys mądry to niech zobaczy ile to jest 10% od tego co idzie na fundację i nawet najmarniejszy polski procent lokat bankowych około 2. I ja sie pytam gdzie to jest?? Co do tych "samych" ubrań to poczytajcie sobie co te kolory oznaczają :/ A Przystanek Brudowisko organizuje koniec i kropka. Jeśli chcecie wejdźcie na stronę i zobaczcie, albo pojechac tam możecie ja byłem widziałem i żygałem na widok ludzi, którzy nawet samych siebie nie szanuja. A harre to wcale nie tacy pokojowi, wystarczy im powiedziec odczepcie sie sekciarze to zaraz zobaczycie ich pokojowosć. ...:::A gdy odejdę, gdy kiedyś zamknę oczy swe... Zawsze, z Tobą będe...
|
|
degreg skąd się urwałeś?... z radia chyba...?! |
Ja myślę, że cały ten śmieszny degreg i jego ferajna ma poważny związek z Ryzykiem i moherami... a może w rodzinie aż roi się od beretów... nie zawsze zielonych...
|
|
z beretami to chyba PiS. Dla mnie Owsiak to taki Rydzyk tylko po cywilu, jeden i drugi jest siebie warty i pod szczytnymi hasłami prowadzą swoje rozgrywki, jednym i drugim nagroda URBANA - NIE. ...:::A gdy odejdę, gdy kiedyś zamknę oczy swe... Zawsze, z Tobą będe...
|
|
Admin wykasował fote więc wklejam ją raz jeszcze. czyżby nagle cenzura się pojawiła?? jakos przed wyborami każdy wklejał co chciał.... hmm nom ale to przeszkadza lewackiej propagandzie. ...:::A gdy odejdę, gdy kiedyś zamknę oczy swe... Zawsze, z Tobą będe...
|
|
http://www.lomza.wszechpolacy.pl/o%20nas.html degreg masz swoje forum na swijej stronie tam sie wypowiadaj a jak bedziemy potrzebowali twojej rady to mamy kontakt do ciebie w prawym gornym rogu
|
|
Ania24: "...od lat chodzi w tych samych czerwonych spodniach i żółtej koszuli: degreg: "Co do tych "samych" ubrań to poczytajcie sobie co te kolory oznaczają :/" czerwony- Jezusowy (w łomzyńskiej fladze- mury miejskie) żółty- papieski (w łomżyńskiej fladze- nadnarwiański piasek) A jakie ty znasz tłumacvzenia tych kolorów? ____________________________________- ... & vice versa!
|
|
1. Owsiak pracuje tylko kilka dni w roku - podczas WOŚP. 2. Przez cały rok podróżuje sobie po całym świecie, za nasze pieniądze (zebrane pod pretekstem ratowania dzieci). Śpi w najdroższych hotelach, jeździ najlepszymi samochodami. A co tam! Stać go przecież. 3. Tylko część pieniędzy trafia do miejsca przeznaczenia. 4. Nikt nie jest w stanie obliczyć ile pieniędzy wyciągną z puszek kwestorzy. Pozdrawiam
|
|
Wykonujemy w życiu milony gestów. Założę się, ża każdy z nas kiedyś wykonał publicznie taki gest jak Owsiak. Czy to oznacza, że wszyscy jesteśmy faszystami? Podajcie, jakie konkretne zachowania i poglądy świadczą o faszystowskich poglądach Owsiaka. Czyżby tylko to, że kościół go nie lubi? Ten oststni ma swoją Caritas i też może się wykazać. Skończcie wszechpolacy te bzdury. Bądźcie wreszcie prawdziwymi polakami i katolikami, za których się podajecie. A zarzucanie komuś, że jest zwolennikiem aborcji, tylko dlatego, że nie należy do MW, jest conajmniej nietaktem. Czyżby ten styl myślenia był wynikiem jakiegoś prania mózgu? Pozdrawiam i życzę więcej zdrowego rozsądku.
|
|
1,Owsiak pracuje przez caly rok bo , fundacja nie jest otwierana na kilka dni w roku , poza tym ma swoj program telewizyjny 2,Podrozuje po calym swiecie?jak jakies biuro podrozy zafunduje to jemu programowi to moze i pojedzie , i nie spi w najlepszych hotelach (w przeciwnienstwie do Rydzyka), jezdzi samochodem ,moze nie najlepszym ale ufundowanym przez pewna firme dla reklamy , poniewaz to dobra reklama dla firmy jesli osoba publiczna jezdzi ich samochodem , tylko chyba w lomzy to mu zaszkodzila , bo tu tylke zawistnych swin .... 3,jaka czesc ?a reszta to co trafia do ciebie?bo napewno nie do Owsiaka 4,nikto nie bedzie chodzil za wolanturiaszami i ich szpiegowal , jesli sa tacy ktorzy wyciagaja kase to powinnam zyczyc im zeby tyle ile wyciagneli zabraklo do kupna sprzetu ktore by ich uratowalo , jesli zaszla by taka potrzeba ,ale nikomu tego nie zycze , jak juz wyjdzie ze ktos sobie przywlaszczyl to zajmuje sie nim policja i odpowida za kradziez
|
|
Nie podoba się WOSP, Woodstock - to nie jeżdzij, nie dawaj, proste. Owsiak nie jest faszystą czy rasistą, w przeciwieństwie do części ludzi z MW. A to, publikując takie zdjęcia, próbuje się wmówić opinii publicznej. Na szczęście większość jest inteligętna i nie da sie nabrać na sztuczki MW. Jaki On by nie był to odwala kawał dobrej roboty, i może liczyć na moje (i moich podopiecznych jak będzie potrzebny jakiś mini pokaz) wsparcie. pozdrawiam Indar Kompania Św. Krzysztofa
|
|
Chciałem umiescic zdiecia ale pokazuje mi sie taki komunikat : The file you attempted to upload is 1573 kilobytes. co jest co musze zrobic aby umieścic te zdiecia na strone http://imageshack.us/
|
|
Owsiak przynajmniej coś robi a darczyńcy wierzą że pomagają. A cóż robią Ci co są przeciwko ??. Co Was tak bardzo boli w WOŚP ?, może ten sprzęt zakupiony ?. Degreg ja też posiadam żółtą koszulę i jak dla mnie to nic nie znaczy no ale Ty oczywiście się dopatruj czego tylko chcesz. A może boli coponiektórych fakt że fundacja na swą działalność przeznacza te ok. 7,5%, zresztą zgodnie ze statutem ??.
|
|
Zdiecia wykonalem w dniu dzisiejszym :)
|
|
FASZYZM, NAZIZM to dominacja jednostki nad resztą, oprócz znanych gestów owsiak próbuje wbić młodym ludziom ze tylko Kriszna jest bogiem (zamiast Bóg to mi pasuje Buk- ale to moje zdanie), a przystanek przemocy to zwykła agitacja, nabór nowych zwolenników. Czy o tej twarzy Jujujurka można zapomnieć?? Tegoroczny Przystanek to nie pierwszy przypadek współpracy krysznaitów z Jurkiem Owsiakiem. Członkowie sekty udzielali się w trakcie styczniowych finałów Wielkiej Orkiestry, byli też obecni podczas wcześniejszych edycji Przystanku. Przykładem niech będzie impreza, która miała miejsce w Żarach w dniach 16-17 sierpnia 1997 roku. W oficjalnym otwarciu Pokojowej Wioski Kryszny brał udział Jurek Owsiak. Nawiązał w przemówieniu swej ostatniej podroży do Indii, która - jak to określił - była "bajeczna". Ponoć szczególne wrażenie zrobił na nim występ przed kilkutysięczną publicznością w Bombaju. - Nie wiedziałem co do nich powiedzieć - mówił Owsiak - i nagle przypomniałem sobie tę mantrę i krzyknąłem: "Hare Kryszna!" i tłum odpowiedział "Hare Kryszna". To było dla mnie niezwykle doświadczenie. Przekroczyliśmy wtedy bariery językowe. Chciałbym, abyśmy tu na tym festiwalu również przekraczali wszelkie bariery, dlatego mamy tu po raz drugi naszych przyjaciół z Hare Kryszna. Uważam Pokojową Wioskę Kryszny za otwartą. Gdy na dużej scenie Woodstocku miał wystąpić zespół "Village of Peace", Owsiak ponownie zareklamował krysznaitów: - Woodstock jest miejscem dla różnych filozofii i stylów życia i dlatego są z nami wspaniali ludzi z Hare Kryszna - zaś po występie zaprosił wszystkich na ślub wedyjski, który nazajutrz miał się odbyć w Pokojowej Wiosce Kryszny. Następnego dnia punktualnie o godzinie trzynastej przyszedł Owsiak (odziany w dhoti) wraz ze świtą kobiet (w tym ze swoją żoną i córką - wszystkie ubrane w sari). Szef Wielkiej Orkiestry wystąpił jako "ojciec" panny młodej o imieniu Cintamani Mataji. - Cintamani jest wspaniałą kucharką i zgodnie z przysłowiem kobieta trafia do serca mężczyzny przez żołądek. Ale tak się złożyło, że jej mąż to też kucharz - zażartował Owsiak, po czym wraz z kilkuset osobami wypełniającymi namiot odśpiewał młodej parze "sto lat" i pozostał na scenie przez blisko trzy godziny. Później około pierwszej w nocy jako gwiazda festiwalu wystąpił na dużej scenie krysznaicki zespół The Devas z Nowego Jorku. Rok wcześniej, czyli w 1996 roku, Przystanek Woodstock odbywał się w dniach 12-14 lipca na lotnisku Szczecin-Dąbie. Już podczas oficjalnego rozpoczęcia Owsiak zachęcał zebranych: - Powitajcie naszych przyjaciół z Hare Kryszna - byli obecni na pierwszym festiwalu Woodstock w Ameryce w 1969 roku. To wezwanie wywołało aplauz zgromadzonej wokół sceny młodzieży. Na łamach Głosu Szczecińskiego guru Indradyumna Swami stwierdził: - Myślę, że Jurek Owsiak zaprosił nas, ponieważ tworzymy tu miłą duchową atmosferę... Było wiele obaw, że ludzie będą walczyli... Dzięki naszej obecności ta przemoc trochę opada. ...:::A gdy odejdę, gdy kiedyś zamknę oczy swe... Zawsze, z Tobą będe...
|
|
no i?...
|
|
Ciekawsze dane: Usługi obce: 643108 zł Koszty realizacji kontraktów: 86929zł Wydatki na szkolenia medyczne i ośrodek wolontariatu: 5.310.650,43 zł Wydatki na działalność propagatorską: 1.203.164,56 Wydatki na organizację Finałów XII i XIII :1.721.601,11 Płace: (769441zł-Prezes)/16 lub 15? pracowników/12 miesięcy=3330 zł średnio na miesiąc - pytanie tylko czy wszyscy pracują przez cały rok ? Umowy zlecenia i o dzieło: 109311 (9.109zł/miesiąc) Prezes: 10.835 zł/miesiąc Budowa ośrodka szkoleniowego 5.019.386,12 Organizacja koncertu Przystanek Woodstock 1.208.671,14 (to tyle co na organizację finału) Licząc do kupy wychodzi na to, że i tak jest tanio (dla siebie biorą relatywnie mało). Inni biorą więcej.
|
|
degreg, MrS , radekmw, Antysemitex - szkoda na was nerwów i słów. Albo jesteście debilnymi prowokatorami, albo zajadłymi, oszołomiastymi psychopatami o poglądach będących nędznym skrzyżowaniem Hitlera i Króla Ćwieczka. Dzięki że jesteście, od razu poczułem się lepszym człowiekiem. Zresztą mój pies też ma więcej z człowieka niż wy.
|
|
degreg Widzę, że jedyny problrm z Owsiakiem to to, że nie propaguje tzw. 'wartości". Jakij wiary to cyba wiesz. I to wiele wyjaśnia. Nie ważne co robi, ważne, że nie pada na kolana przed ołatarzami. Uomżan Zajrzyj na stronu Caritas i porównaj. potem zabieraj głos.
|
|
Pomimo wielu odgłosów paszczą ulubieńców kynologów, zwarta kolumna Beduinów niespiesznie podążała w obranym wcześniej kierunku. Oddalona pierwej o kilometry oaza z wolna rosła i zabierała coraz większa część horyzontu. Widać już było pojedyncze drzewa tworzące zielony lasek, z którego to lasku...
|
|
;-) Wiem...
|
|
vonReuffen jak szkoda slów to po co piszesz sam sobie zaprzeczasz wiec kto tu jest debilem oszołomem skrzyzowaniem hitlera z psem ??? wniosek nasowa sie ze ty <cycki>
|
|
Może nosówa, nie nasowa? :P Pozdrów Romka G. i Tadzia R. jak będziesz im lizał tyłek.
|
|
A swoja droga pogratulować finału w Łomży, a światełko do nieba cudne:D Jednak tam na górze ktos nie lubi zwolenników Ju jurka. A tak na poważnie to skoro aż dwa sztaby się zawiazały to mogli coś na Starym Rynku zrobić jak w ubiegłych latach. Na Nowej jakies dziwne zespoły i 6 dzieci bawiaca się pod sceną. WStyd dla organizatorów radosc w sercu:D ...:::A gdy odejdę, gdy kiedyś zamknę oczy swe... Zawsze, z Tobą będe...
|
|
W takim razie po co tam przyszliscie skoro tak nie lubicie tego Owsiaka? Swiatelko sie nie podobalo? Trzeba bylo zafundowac z wlasnej kieszeni takie fajerwerki , jakie by cie usatysfakcjonowaly . A nie ty swinio jedna z drugim sie pchacie tam gdzie was nie chca i jeszcze krytykujesz .Spie.... z tego forum masz swoje zasrancu tam sie produkuj. A organizatorzy to ludzie ktorzy poraz pierwszy to robili i nie mieli pojecia od czego zaczac , a poza tym czas tez nie byl na ich korzysc . Jedyni ludzie ktorzy sa tam co roku to harcerze i strzelec . Ja ich wspieram i ciesze sie z tego co bylo i jak to sie odbylo , bo Łomza zebrala sporo ponad 20 000.
|
|
degreg powiem krótko h...j ci do tego to nasze pieniądze a nie twoich moherowych beretów. Jak cię interesują takie tematy to zapytaj się swego kochanego ojca Rydzyka co się stało z kasą na stocznie gdańską. rozumie ze, ciebie i twoją rodzinę moherowych beretów w dupe kole ta kasa ale trudno nie dostaniecie jej choćbyś nie wiem jak ty i te zastępy pluliście jadem. stanisław
|
|
patrze kutura chłopaków ponosi może ktoś zechciałby w twarz te wyzwiska mi rzucić... chetnie posłucham.... a co do zbierania kasy... był czas kiedy ze strzelcem organizowałem ta całą zadymę. Śnieg, mróz a my rozstawialiśmy scene, zaopatrywaliśmy wolontariuszy w ciepła herbatę i jedzenie. Od 5- 6 rano składaliśmy puszki i wydawaliśmy serduszka. Odwalaliśmy czarną robote tak jak strzelec wczoraj. Co do harcerzy to fakt napracowali sie jak zawsze, do kamery uśmiechnąć sie każdy może i wesołym autobusikiem pojeździc też. Bez strzelca tej imprezy by nie było. Wracając do tematu w końcu zmądrzałem, przejrzałem na oczy i stwierdziłem, że jeśli choć złotówka będzie przeznaczona na sekciarzy i wakacyjny zlot ćpunów, nie przyłożę do tego ręki. A że tak jest to co prawda w oczy kole?? a co do beretów to dla mnie i owsiak i rydzyk to ta sama bajka- odcinam się od jednego i drugiego. z owsiarowym pozdrowieniem Hare hare Kriszna ...:::A gdy odejdę, gdy kiedyś zamknę oczy swe... Zawsze, z Tobą będe...
|
|
Piękna akcja i godna naśladowania. Wielkie uznanie dla organizatora, wolontariuszy oraz dla osób zaangażowanych w tą akcję. Wielkie dzięki dla nich. WOŚP w Łomży uzbierała około 25 tys zł. Pieniądze z XIV finału WOŚP przeznaczone zostaną na zakup sprzętu ratującego życie dzieci poszkodowanych w wypadkach oraz na naukę zasad udzielania pierwszej pomocy, a więc "żyj i daj żyć innym"
|
|
musicie jesc wiecej kopy wtedy bedziecie lepiej pieprzyc o gownach
|
|
1. Po pierwsze Kultura. Panowie - z obu stron! Uspokójcie się z tymi wulgaryzmami! Przecież to nie ma najmniejszego sensu. Z powodu jakiejś akcji obrzucacie się nimi nie wiedzieć po co! 2. Pomoc najsłabszym. Czy to jest Caritas, WOŚP, czy Ochojska - akcja jest słyszna bo niesie pomoc dla najbardziej potrzebujących. Powinniście kłócić się nie ze sobą, tylko zastanawiać się dlaczego nie robią tego instytucje powołane do tego przez państwo, a funkcjonujące za nasze pieniądze. Jeśli nie potrafią wykorzystywać naszych pieniądzy niech zostaną zlikwidowane, a zaoszczędzone pieniądze będą mogły pójść tam gdzie są lepiej wykorzystywane! 3. Czerpanie korzyści z pracy. Ludzie pracują w różny sposób. Jedni kopią węgiel, inni na poczcie, kolejni na uczelniach, a Owsiak jest frontmanem organizacji która ma zbierać pieniądze na cele medyczne. Taki jest jego image, taki jest jego styl - nie należy z tego powodu całej akcji mieszać z błotem. To nie jest tak, że on jeden sam robi wszystko. Przecież za nim stoi sztab ludzi, fachowców lekarzy, którzy są w zarządzie fundacji, którzy patrzą na ręce zarządu i z pewnością nie ma tam zdefraudowanej złotówmki, bo już dawno siedzieliby w pace! Poza tym Caritas też ma pracowników i fundacja Ochojskiej też, oni też zarabiają tam pieniądze. Nie ma się o co awanturaować. 4. Łomża. Jeśli w Łomży, czy w naszym regione, założycie fundację, zorganizujecie akcję pomocy potrzebującym naprawdę nie będę miał nic przeciwko byście ustawowy procent przeznaczali na swoje pensje! Pozdrawiam! _____________________ Kefas "Bo im tylko o to chodzi Abyś sam sobie szkodził Abyś sam nie mógł myśleć Abyś sam nie mógł chodzić"
|
|
No tak. Najlepiej by bylo jakby robil wszystko za darmo a caly rok mieszkal w ziemiance albo pod mostem. Wszedzie sie slyszy o sprzecie, ktory zostal zakupiony przez WOSP. Polska jest przodujacym krajem jesli chodzi o sprzet dla noworodkow. I ciekawe, ktoremu z was chcialoby sie tak wszystko za darmo organizowac.. debile;/
|
|
OWSIAK TO DZIWKARZ I NARKOMAN !!!! ORGANIZUJE TA CALA ORKIESTRE TYLKO PO TO ZEBY IEC NA CPANIE NA TYM CALYM PRZYSTANKU WOODSTOCK !!!!!!!!!!! TAKA JEST PRAWDA MOI MILI, NIE MA WIEC CO PIERDOLIC FARMAZONY TYLKO ZA MIOTLE I LOPATE I BUDUJEMY OBWODNICE !!!!!!!!!!!!!!!!!!! JUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU !!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!! SUCK !!!!!!!!!!
|
|
dziekujemy za wyczerpujaca wypowiedz cycq-u
|
|
tak na was patrze i mi sie was szkoda robi.. :D
|
|
troche duze te zdjecia ktos tu umiescil...
|
|
Tak to baaardzo poważny problem !!.
|
|
No to chyba się odezwę po latach... :) Degreg ja proponuję abyś Ty stworzył Ogromną Orkiestrę Walecznych Serc Młodzieży Wszechpolskiej i zbierał kasę - oczywiście za free i pokrył wszelkie koszty. Jak dogonisz Owsiaka w zobowiązuję się wpłacić 1000 zł na Twoją fundację i płacić Ci 100 miesięcznie poborów. Co Ty na to? ... jak nazbierasz
|
|
|
Wow! Gdzie to znalazłeś? Starożytny symbol słońca!!! _____________________ Kefas "Bo im tylko o to chodzi Abyś sam sobie szkodził Abyś sam nie mógł myśleć Abyś sam nie mógł chodzić"
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |