niedziela, 24 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Becikowe od posła !!! POZERSTWO !!!

Co wy na to ? szczerosc czy nasladowanie? a moze pozerstwo ? jaki ja zaje..... lux ?

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Becikowe od posła !!! POZERSTWO !!!

niby pytasz sie innych "co wy na to" a sam już 'odpowiedziales' na to 'pytanie'.

szukasz czlowieku dziury w calym. przestan krytykowac, bo czlowiek ten zostal wybrany by sluzyc swoim rodakom i im pomagac, co dzis uczynil. a tobie co by nie zrobil zawsze bedzie zle i zawsze bys go krytykowal.

Pozdrawiam posla Jarote :)

...Kiedy stałeś z nami, walczyłeś ramie w ramię - idea Wielkiej Polski Twym celem stała się...!

...jestem tylko ciekaw co z pozostałymi matkami...? tymi które urodziły pół godziny później i kilka godzin później...? ...taki jednorazowy akt jest takim samym dobrem, jak ustawa dająca, jednorazową pomoc po urodzinach, a potem zapomnienie....

...szum medialny i oklaski... ...tylko czy to o to chodzi...?

....a co zrobił z ViaBalticą i ochroną przyrody? ...zainteresował się przebiegiem obwodnicy Łomży i zatroszczył się by nie biegła od wschodu, rozmawiał o tym z kimkolwiek?

"Bo im tylko o to chodzi
Abyś sam sobie szkodził
Abyś sam nie mógł myśleć
Abyś sam nie mógł chodzić"

Dawanie tej kasy przez jakiegos posła, w blasku reflektorów, przy wielkim zadęciu - wyjątkowo żenujące.

Giertych z wląsnej kieszeni wyplacił :)

z tym becikowym to jest tak jak z chodziarzem przygotowujacym sie do zawodów: becikowe to dopiero wybór w sklepie sznurówek do butów... a gdzie buty?? gdzie trening?? gdzie udział w zawodach?? gdzie zwyciestwo??

Becikowe to pierwszy krok w stronę polityki prorodzinnej a nie socjalnej. Jeśli te pieniadzę dostaną tylko "biedne" matki to to jest czysty socjal, a tu chodzi o zapewnienie przyszłości dla rodzin. Kolejnym krokiem ma byc mozliwosc odpisania od podatku czesnego za przedszkole itd.

Myślę że to dobry krok i potrzebny, bo ja chce miec godziwą emeryture na która będą pracować młodzi ludzię przyszłe pokolenia. A dla pana Jaroty należy się uznanie za taki gest, nie krzyczał tylko o tym, że trzeba dac ale pokazał jak dać i komu dać.

...:::A gdy odejdę,

gdy kiedyś zamknę oczy swe...

Zawsze, z Tobą będe...

Degreg ...i komu dał?
Dlaczego dał tej a nie innej..? ...i dlaczego na jedno dziecko choć urodziła dwójkę...

Jeśli to jest kompleksowy projekt, to dlaczego nie słychać o reszcie.... jeśli będzie to rozwiązanie kompleksowe i pomoże utrzymać i wychować dzieci, które się będą rodziły w naszym kraju - to OK, ale jeśli skończy się na hasłach i gestach.... to ja dziękuje... na razie wygląda na to drugie!

"Bo im tylko o to chodzi
Abyś sam sobie szkodził
Abyś sam nie mógł myśleć
Abyś sam nie mógł chodzić"

Juz został złozony projekt o odliczeniach za przedszkole tylko media o tym milcza, znaczy się TVP1 dała wzmiankę, a to tylko dlatego że projekt ustawy wyszedł od LPRu. Szczerze mówiąc to mi lata i powiewa, kto jest tego autorem, jeśli cos ma być prorozwojowe to i tak jestem za tym.

A co do "łomżyńskiego becikowego" to dostała je matka, która jako pierwsza w tym roku urodziła dziecko. Gest Jaroty jest jak najbardziej na miejscu bo pokazuje, że dla niego nie tylko warszawka się liczy i koryto, ale miejscowe sprawy, bliskie ludziom, którzy go wybrali.

Zawsze, z Tobą będe...

" bo pokazuje, że dla niego nie tylko warszawka się liczy i koryto"

Czyli koryto z kasą też? To już wiem, o co w tym chodzi. Dzięki degreg, że powiedziałeś prawdę.

no tak koryto bo poseł Jarota na nowe majbachy zbiera dla członków łomżyńskiego LPRu.

A ogólnie to mało wiesz, ale może to i dobrze.

Zawsze, z Tobą będe...

Zaraz samochód, chociaz ten by mu sie przydal, nie tylko to można mieć będąc posłem...;)

Liga Polskich Rodzin (w takim razie moja rodzina jest nie-polska bo nie podoba mi się to co robią) wyciera sobie "gębę" wiarą, Biblią, a słowo "katolik" odmienia w każdy możliwy sposób.
Niestety panowie posłowie dają przykład że Biblii nie znają. Jest tam taki fragment:
"Strzeżcie się, żebyście uczynków pobożnych nie wykonywali przed ludźmi po to, aby was widzieli; inaczej nie będziecie mieli nagrody u Ojca waszego (...). "
Mt 6,1

Becikowe w obecnej formie to pomysł beznadziejny. Te 1000 zł starczy na miesiąc, no może dwa czy trzy, a co dalej???? Dziecko jest, pieniedzy nie ma, a żyć trzeba dalej. Myślę tu o rodzinach, których sytuacja finansowa jest krucha. Od tego więcej dzieci nie zacznie się rodzić. Jeżeli pomoc - to dlugofalowa, nawet mniejsza finansowo, ale zagwarantowana przez jakiś czas. Obecnie zasiłek rodzinny wynosi 43 zł, przynajmniej tyle wynosił w zeszłym roku, może teraz trochę podnieśli - co to za suma?? no śmiech na sali - paczkę pieluch można za to kupić i nic więcej! I to się nazywa ZASIŁEK??
A już 1000 zł dla wszystkich matek to jakaś paranoja! Czy kobieta, która zarabia np 6 tysięcy miesięcznie potrzebuje tego tysiąca? wątpię. To jest wyrzucanie naszych pieniędzy w błoto.

Ptysiu,z tą twoją racją to czas najwyższy żebyś ten klimat zmienił albo nie wypowiadaj się wcale klepiesz swoje dzieło,zastanów się nad tym????????

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org