Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
bykom stop! |
Pamiętam jak swego czasu jechałem po Ptysiu, i nie tylko po nim, że nie stosuje się do zasad ortografii, że pisze co mu ślina na język przyniesie, że poprostu jest ptysiem, :) i nie tylko... oprócz mnie wypowiadało się wówczas całkiem sporo innych forumowiczów, część się ze mną zgadzała, część, jak to zwykle bywa była przeciw. No ale nie o tym miałem pisać. W poście tym chciałem tylko zachęcić do przyłączenia się Was forumowicze do akcji pod nazwą mam nadzieję że to zadziała a jeśli nie działa to - akcja zwie się Bykom stop wiecej pod adresem http://www.bykom-stop.avx.pl/index.html Tak więc Ptysiu i inne trolle internetowe informuję iż znów powróciłem i pomimo, iż sam nie piszę idealnie ortograficznie i stylistycznie to będę piętnował i nasmiewał się z niestylistycznie pisanych wypowiedzi w każdej wolnej chwili... Jednym słowem WRÓCIŁEM pozdrawiam M
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: bykom stop! |
|
c3po - rob sobie akcje typu bykom stop , krowy naprzod, a mozesz sobie na czole wytatuowac ze jestes aspoleczny , ze nie lubisz ptysia mangi i kogo jeszcze sobie chcesz ,mozesz rowniez z tego powodu zorganizowac marsz rownosci (dla piszacych poprawnie) ale nie masz prawa nikogo nazywac trolami internetowymi bo napewno nie bedziesz lepszy od nkogo jezeli umiejetnosci pisania poprawnie nie uzyjesz w nalezyty sposob
|
|
bykom ptysiom i innym bydłom stop ;-))
|
|
c3po hehe wiesz człowieku śmieszny jesteś :) postraszyć to ty możesz , ale babke prądem. Każdy napisze i tak, tak jak zechce.Nikt nie bedzie zwracał na Ciebie uwagi.
|
|
Doceńcie jednak intencje c3po- bo są potrzebne. Można wprawdzie olać wszystkie zasady pisowni polskiej, ale świadomość narodowa bierze się właśnie z języka! Jeśli chcesz okreslić swoją narodowość- to musisz odpowiedzieć sobie na pytanie: jakim językiem na codzień mówili Twoi rodzice? Taka będzie Twoja narodowość. Lekceważenie zasad własnego języka - to olewanie własnego narodu i tych, do których adresujesz wypowiedź. To tak, jakby rzucać w rozmówcę jakimś paskudztwem. Wszyscy popełniają błędy językowe, ale trzeba szukać poprawy, a nie udawać, że mamy to gdzieś! Zbych
|
|
Witam , ale potrzebna jest poprawna pisownia w Internecie ponieważ dużo razy natrafiłem na strony ( zazwyczaj jakieś blogi ) to niektórzy tylko umieją napisać „haha , lól , sex … itd. „ i błędów jak grzybów po deszczu darujcie sobie jeśli macie pisać takie rzeczy to lepiej nie piszcie w Internecie bo to żałosne rozumiem że ktoś w wieku 8 lat pisze głupoty z tysiącami błędów ale nie ludzie w wieku dojrzewania nikogo nie chce urazić ale taka jest prawda jak będziesz w młodym wieku bykiem to urośniesz na byka ( debila ) .
|
|
ludzie powinni miec inne probelmy niz walka z bykami, po co mamy pisac jaskółka jak mozna jaskułka i byłoby prościej i bez komplikacji. powinniśmy się zająć bezrobociem, poprawą warunków życia i dresiarzami i takie tam :) ale tak bardziej poważnie, to nie jestem przeciw
|
|
A może w pierwszej kolejności powinni co po niektórzy zająć się sobą oraz swoim obrzydliwym lenistwem, <uwaga Pokemony – trudne słowo> tudzież niewyobrażalną arogancją wobec własnej kultury? Bykom stop. Patentowanym leniwcom usprawiedliwiającym swoją niemoc intelektualną bezrobociem i warunkami życia mówię dziękuje.
|
|
Droga Mango, zważ, iż to o co postuluje odnosi się do kultury osobistej każdego Internauty, o Twojej inteligencji i erudycji nie świadczy to jak się ubierasz, jak się malujesz, w jakim towarzystwie się pokazujesz, ale to jak się zachowujesz, jak się wypowiadasz w kontaktach międzyludzkich na żywo czy też poprzez Internet. Po Twoim poście wnoszę, iż mam do czynienia z trollem Internetowym właśnie. Dla niewtajemiczonych encyklopedia tychże znajduje się http://trole.joemonster.org/ o tu. A teraz wracając do tematu, bykom stop, czy jałówki won! nazywajcie to sobie jak chcecie ale będę tego bronił i z chamstwem językowym walczył!! Nie po to nasi dziadowie wylewali krew żebyśmy my teraz swoją arogancją i lenistwem upodobnili się do ogólnoświatowej szarej papki bezguścia i grom go jeszcze wie czego... tak więc BYKOM STOP[/B] TROLLOM STOP[/B] pozdrawiam M
|
|
Mad_Blunted_Jazz- a ty co? jakas Wyzsza Pierdolencja? Musze cie zasmucic ale wiekszosc osob w naszym spoleczenstwie pomimo braku inteligencji i innych czynnikow wplywajacych na ich niski budzet , ma dostep do internetu i prawo do wyrazania swoich opini . A podobno glupim sie ustepuje , proponuje Ci zaprzestac korzystania z internetu . <uwaga Pokemony – trudne słowo> tudzież niewyobrażalną arogancją wobec własnej kultury wyjasnij mi na jakim poziomie jest twoja kultura skoro nazywasz ludzi Pokemony?
|
|
c3po- wiesz co ? nazywaj mnie jak chcesz podobnie jak Mad_Blunted_Jazz mozesz mi powiedzic na jakim poziomie jest twoja kultura i proponuje ci jeszcze raz przeczytac co napisales po odpowiedzieniu sobie na powyzsze pytanie
|
|
Taaa........... W ogóle to proponuję zawsze w życiu chodzić na skróty...Bo po co sie przemęczać, wysilać itd..? Manga, po co się wypowiadasz w imieniu osób, których nie reprezentujesz? To zarzuty skierowane do osób, które kaleczą jezyk w większości w wyniku ignorancji i braku oczytania. Tak więc jak te osoby mają coś do powiedzenia to niech się za siebie same wypowiadają. A jak mam sie ustosunkować do tematu, to muszę powiedzieć, że tak już sie opatrzyłam tymi błędami, ze nie robią na mnie wrażenia. To, na co jeszcze rok temu powiedziałabym "O Boże, jak można tak pisać?", teraz nie robi na mnie wrażenia. Stało sie to dla mnie rutyną. Ale jednocześnie ubolewam nad tym faktem. Pozdrawiam pozdrawiam M
|
|
Taaa........... W ogóle to proponuję zawsze w życiu chodzić na skróty...Bo po co sie przemęczać, wysilać itd..? Manga, po co się wypowiadasz w imieniu osób, których nie reprezentujesz? To zarzuty skierowane do osób, które kaleczą jezyk w większości w wyniku ignorancji i braku oczytania. Tak więc jak te osoby mają coś do powiedzenia to niech się za siebie same wypowiadają. A jak mam sie ustosunkować do tematu, to muszę powiedzieć, że tak już sie opatrzyłam tymi błędami, ze nie robią na mnie wrażenia. To, na co jeszcze rok temu powiedziałabym "O Boże, jak można tak pisać?", teraz nie robi na mnie wrażenia. Stało sie to dla mnie rutyną. Ale jednocześnie ubolewam nad tym faktem. Pozdrawiam Ps.To ja jestem autorem tej wypowiedzi. Nastąpiła mała pomylka.
|
|
Ręce opadają, mózg się lasuje jak czytam niektóre wypowiedzi. Brak szacunku dla przeszłości, do polskiej mowy i pisowni. Dla niektórych forumowiców najwygodniej byłoby zapewne pisać w jakimś slangu angielsko-polsko-komputrowo-ulicznym. Ale ludzie pamiętajcie, że jesteśmy Polakami, że mamy swój język - język polski, z czy się komuś podoba, czy nie ale z literkami ć, ź, ł itd. w wyrazach. Szanujmy to, jeśli będziemy lekceważyli poprawność pisowni i ortpografi to starcimy szacunek wśród innych narodów. A usprawiedliwienie, że jest to internet, jest nie do przyjęcia. To w rozmowie przex telefon słowo morze, może brzemieć jak może, ale pisane, to są zupełnie inne znaczenia. Dla mnie takie chodzenie na skróty to również brak szacunku dla siebie. Inna sprawa, że zanika szacunek dla państwa i kraju (i tu się nie dziwię). Najlepiej wyjechać za granicę i olać kraj, Potem przyjechać 10 letnim gratem i szpanować.
|
|
Przejmujecie się jakbyście nie znali rzeczywistości. Niektórym nie zależy i nic to nie zmieni. Dywagacje w szczególności. Ci, do których dotarło, nie potrzebują dalszych argumentów. Jeśli do niektórych nie dotarło - już nie dotrze. Odczekaj kilka miesięcy, pojawi się na forum nowa fala i wtedy rzucaj jeszcze raz argumenta. :) _____________________ Kefas "Bo im tylko o to chodzi Abyś sam sobie szkodził Abyś sam nie mógł myśleć Abyś sam nie mógł chodzić"
|
|
Masz rację, gadanie, narzekanie, pouczenia nic nie dają, Przychodzi po prostu nowe, niechlujstwo w piśmie, zachowaniu, itd. Za kilka lat nikt na to nie będzie zwracał uwagi.
|
|
W niektórych krajach, oprócz błędów, nagminne jest tez notoryczne skracanie.....prawie wszystkich wyrazów. Trzeba się z tym pogodzić że dzieje się też to również i w Polsce. Cóż. Przyznam że błędy i skracanie nie robią na mnie już takiego wrażenia jak kiedyś. Musze sie przyznać że sama coraz częściej to robię. HEHE Ps. Pozdrawiam
|
|
popieram wypowiedzi Zbych, Fenomen i dodam jeszcze że kiedyś sam pisałem głupoty tzn różne skróty itp zapominało sie także o polskich znakach diakrytycznych (ąęćśłżźó) ale na prawdę to że tego używamy znaczy o naszej narodowości i powinniśmy nie oszczędzać prawego znaku [Alt]
|
|
Tak jak np. ptysiu by wyszedł do przedstawicieli z Uni Europejskiej w sprawach dotacji dla Łomży i by miał napisać list w tej sprawie i ciekawie jak to by wyglądało ? tak jak jego nauczyli to znaczy słownictwo na skróty i snangs osiedlowy . To by na pewno dostał to dotacje … jak piszemy tak żyjemy to pokazuje o naszej narodowości i miłości do ojczyzny. Szkoda że niektórzy tego nie rozumieją … Co jest błazny? Czy wystarcza wam wyobraźni? Czy mózg razem z potem zostawiliście w łaźni? No pokażcie tych odważnych, co swój honor liczą w baksach, Za pieniądze podatników obijają dupsko w taksach.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |