środa, 27 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
4lomza -> (nie)zalezny portal

Ostatnio przegladajac sobie 4lomza zainsteresowala mnie pewna rzecz :

Na samy poczatku pod forum zawsze jest infomracja z Radia Nadzieja, pozniej jakis artykul z Polskiego Radia Bialystok...

hm.. no ladnie, ale sa w Lomzy jeszcze dwa inne radia : Radio Lomza i Radio Bab ... o ile w tym pierwszym nie ma wielu infomracji z naszego rejonu, o tyle w Radiu Bab jest ich naprawde duzo... hm

czyzby portal 4lomza byl zalezny od Radia Nadzieja i Polskiego Radia Bialystok ? czyby tylko je wspieral, a o tamtych zapominal ? jaka tu obiektywnosc ?

Przypominam, ze informacje z Radia Bab mozna pobrac z ogolnodostepnej strony : www.radiobab.pl, natomiast informacje z Radia Lomza nie wiem gdzie znalezc...

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: 4lomza -> (nie)zalezny portal

1. portal www.4lomza.pl tak jak i www.radio(bez)nadzieja.pl wykonala ta sama firma wiec moze nie powinno nikogo dziwic ze strone w/w radia promuje portal 4lomza.pl.

2. strona radia bab zostala wykonana przez firme stanowiaca konkurecje firmie SPEEDi mozliwe ze z tego powodu na 4lomza.pl nie ma zadnych informacji z radia czy o radiu bab.

no tak, ale ze strone Radia Nadzieja wykonala ta sama firma, co 4lomza, to nie oznacza, ze nie beda wrzucac oni informacji z Radia BAB !

Tym bardziej, ze 4lomza ma opinie portalu, ktory jest obiektywny i prezentuje wiele informacji. Aburd !

Jezeli 4lomza chce dalej szczycic sie opinia niezaleznosci i obiektywnosci, niech obok Radia Nadzieja przedstawi tez 2 czy 3 zrodlo informacji z Radia Lomza czy Radia BAB !

Inaczej zmienie zdanie o 4lomza...

pozyjemy zobaczymy. jak na moj gust to 4lomza.pl ma teraz 3 mozliwosci:

1. naprawic swoj blad i zaczac umieszczac informacje z pozostalych lomzynskich rozglosni radiowych

2. przemilczec cala sprawe.

3. zdjac ten temat z forum jak gdyby nigdy nic.

Hm.

Ad 1. - byloby dobre wyjscie
Ad 2. - niewykluczone - po co przeciez promowac konkurencje ? (
Ad 3. - nierozsadne...

Widze, ze emil_m masz takie same pogladay jak ja...

mvic@poczta.onet.pl - skontaktuj sie ze mmna :) skoczymy napifo o pogadamy o innych sprawach z tej dziedziny, ktorych nie wypada pisac publicznie... nie wszyscy moga przeciez wiedziec wszystko :)

oka. no problem. wypijemy za rozsadek ludzi ktorzy zajmuja sie portalem 4lomza.pl ;)

Stacji radiowych w omży mamy zdecydowanie za dużo, no ale skoro już jest ich tyle ile jest to należałoby traktować je równorzędnie. Z kolei portal 4lomza.pl ma prawo do właśnej selekcji informacji, które umieszcza w swoich serwisach i w pewnym sensie trudno się dziwić, że "władze" portalu robią tak jak robią a nie inaczej. Jest jednak druga strona medalu. Korzystając z dobroci wszystkich stacji radiowych dostępnych w nasyzm mieście portal zyskałby więcej zwolenników a niektórzy z obecnych prawdopoodbnie powiększyliby swoją sympatię do portalu. Dlatego uważam, że 4lomza.pl powinno liczyć się również z innymi stacjami radiowymi, a nie tylko z tymi, z kórymi ma "układy".

> Stacji radiowych w omży mamy zdecydowanie za dużo,

Nie prawda. Źródeł informacji nigdy dość. Chciałbyś mieć jeden kanał w TV i jedną radiostację w kraju ? To już było.

> należałoby traktować je równorzędnie.

Nie da się. Jedni są bardizej wiarygodni inni mniej, jedni są ciekawsi inni mniej, jedni będą wdzięczni za zacytowanie inni będą straszyć Sądem za to samo...

> Z kolei portal 4lomza.pl ma prawo do własnej
> selekcji informacji, które umieszcza w swoich serwisach

Te informacje to swoista reklama innych źródeł informacji. Nie ma sensu reklamować kogoś kto nie współpracuje i nie odwdzięczy się czymś podobnym - chyba, że reklamuje się go z powodów ideologicznych. Jeśli ktoś twierdzi inaczej to jest co najmniej podejrzany...

--
Slaw

Radio Bab "pisze" na innym portalu, na który też zaglądam. W niczym mi nie przeszkadza, że na 4lomza nie ma wiadomości, ktore są gdzie indziej. Gazeta Wyborcza - Białystok też nie podaje tego wszystkiego co Gazeta Współczesna i odwrotnie. Co nie oznacza, że mam mieć pretensje do którejś z gazet. a 4lomza jest niezalezny przede wszystkim dzięki nam, ludziom wypowiadajacym swe zdania na forum. I ta niezalezność mi wystarcza.

:) Widocznie pokazuja tylko informacje czegos warte , Radio bialystok Nadzieja ,Wspolczesna , Poranny, Wyborcza widocznie takie maja , a jak inni nie maja o czym pisac i bzdety jakies tylko podaja w byle jaki sposob napisany (Bab, 88,8 FM -ktora nie jest tak ambitna by miec strone www) to nalezy sie jeszcze raz na tym zastanowic. Jak uwaznie sledzicie portale gazet i radii ktore jak mowisz "ktosiu" zawsze sa na pierwszym miejscu to zwroc uwage ze tam po kilka nowinek dziennie wchodzi dlatego jest w czym wybrac i jest co wybrac i nie wazne czy to sa twoje ulubione media czy nie , bo nikogo nie interesuja twoje upodobania , a napewno kazdego interesuja rzetelne i godne przeczytania informacje . Zrozumial?

no tak chlopaki macie racje nie ma jak to uklady i powiazania, niektozy nazekaja ze to wlasnie one zadza naszym panstwem ale widze ze sa i zwolennicy takich metod. a tak w ogule to wydaje mi sie ze jezeli chodzi o informacje z naszego regionu to wiecej ich jest w radiu bab i lomza niz w radiu nadzieja i jeszcze jedno jak dla mnie to jedno radio maryja wystarczy i to w zupelnosci.

tarczyn <- "Bab, 88,8 FM -ktora nie jest tak ambitna by miec strone www"
http://www.radiobab.pl/ <- a co to w takim razie jest swiety mikolaj.

ślepcze czy myślnik jest przy BAb czy przy 88,8 ?

Niezaleznosc ... hmmm mysle ze nie ma czegos takiego do konca , wszystko w zyciu ma swoj zwiazek .

Wiecie jaki jest zwiazek miedzy dupa a okiem??

...Jak sie wlos z dupy wyrwie to sie łza w oku zakreci..

wiec nie potwierdze terorii niezaleznosci o ktorej sie tu mówi, oraz w szerokim tego slowa znaczeniu

Ps

ślepcze doszedles wreszcie ze nie o Bab mi codzi z www ?

> no tak chlopaki macie racje nie ma jak to uklady i powiazania [...]

Jasne, że mamy rację ;) Widzisz jest pewna różnica między Urzędem, który wydaje Twoje pieniądze - pochodzące z podatków a firmą, która wydaje swoje pieniądze. Jeśli firma ponosi jakieś koszty (np. wkład pracy kogoś kto modyfikuje stronę), żeby zareklamować kogoś - to jest jej wyłączna sprawa i nic nam do tego. Jeśli jednak zrobiłby to Urząd to powinieneś głośno protestować - bo to robi za Twoje pieniądze i masz prawo wymagać, żeby były wydawane rozsądnie.

--
Slaw

Witam widze spor pokusze sie zatem o przedstawienie moje opinii na w/w tematy. Jestem bylym mieszkancem Lomzy , mimo tego sprawy mojego miasta w ktorym sie wychowalem , w mlodych latach uczylem i nadal po czesci pracuje ( Lomza- Bialystok ) nie sa mi obce i obojetne . moje przemyslenia sa takie:

Ciesze sie ze jest taki portal jak 4lomza ktory moim zdaniem jest najlepsza witryna regionalna jaka mogla by miec Lomza. Informacje ktore sa zamieszczane sa zawsze ciekawe i co jest najwazniejsze przedstawiaja aktualne problemy , i wydarzenia miasta i regionu. Nie jest istotne dla mnie z jakich serwisow administratorzy kozystaja najczesciej, bo tego dotyczy spor m.in . Ja bywajac codziennie w Lomzy czesto czytam kontakty bo jest to wesola gazeta , slucham Radia Bab bo lubie pana Waldemara , slucham Radia Lomza bo lubie lagodna muzyke , bedac w Bialymstoku slucham informacji Radia Nadzieja przez internet bo nadal chce wiedziec co dzieje sie w moich stronach , Czytam wspolczesna bo jest tam duzo wydarzen z lomzy i okolic , podobnie inne gazety ktore pisza o naszym miescie . Weekendy spedzajac w lomzy ogladam TV Lomza by zobaczyc to o czym czytalem lub slyszalem czyli o Lomzy. Dlatego nie rozumiem waszych komentarzy . Ja sie ciesze ze ktos napisze, powie i pokaze nasze miasto i wy powinniscie , a nie tylko nazekac

Pozdrawiam

Krzysztof Serbowski

Chyba sie nie zrozumielismy, albo blednie pojmujemy, pewne sprawy, zaczne od konca :

---

"Ksebo" : "Nie jest istotne dla mnie z jakich serwisow administratorzy kozystaja najczesciej, bo tego dotyczy spor m.in "

- Ależ bardzo wazne to jest !. Serwisu musza byc po pierwsze wiarygodne, rzetelne i musza dotyczyc naszego regionu. Takie serwisu posiada i Radio Nadzieja i Radio Bab. Ciezko mi ocenic, ktory jest lepszy, bo obywa Radia informują o ważnych dla Łomży wydarzeniach, a skoro tak, to moim zdaniem portal 4lomza, powinien też przedstawiać informacje zebrane przez dziennikarzy Radia BAB,a nie podawać tylko, to co Radio Nadzieja powie, bo są to informacje niepełne o Łomży...

---

"Slaw" : "Widzisz jest pewna różnica między Urzędem, który wydaje Twoje pieniądze - pochodzące z podatków a firmą, która wydaje swoje pieniądze. Jeśli firma ponosi jakieś koszty (np. wkład pracy kogoś kto modyfikuje stronę), żeby zareklamować kogoś - to jest jej wyłączna sprawa i nic nam do tego"

Hm. Masz w 100% racje. Niech 4lomza promuje Radio Nadzieja, skoro w jakis sposob są z nimi związani. Ale niech promują w takim razie tylko to Radio. Skoro jednak podają P.R.Białystok, z którym nie współpracują tak jak z R.Nadzieja, to jest ich "dobry gest". I Super. Tylko dlaczego robią to R.Białystok , a z R.Bab nie chcą ? Tamtych wyróżniają bezinteresownie, a tych nie chcą ? Coś tu nie tak...

---

"tarczyn" : "Niezaleznosc ... hmmm mysle ze nie ma czegos takiego do konca , wszystko w zyciu ma swoj zwiazek"

Niezalezność, obiektywność oto chodziło, a Ty się czepiasz niewiadomo czego.

---

"tarczyn" : "ślepcze czy myślnik jest przy BAb czy przy 88,8 ?"
Sam tak napisales : "Bab, 88,8 FM - (...)" -> jasny zapis, ze fala 88,8 odnosi sie do Bab. To Ty zle napisales, wiec nie mow do "emil_m" slepcze, kolego drogi. Gdybys napisal : "Stacja 96,5 i 88,9..." to ok, albo prostrze rozwiązanie : "Bab, Lomza" , a nie mieszasz nazwe radia i po przecinku stawiasz fale innego. Ktoś moze to naprawde zle odzcytac, wiec pisz jak nalezy. (sorki, jesli Ciebie obrazilem, moim tonem wypowiedzi )

---

"Slaw" : "Nie da się. Jedni są bardizej wiarygodni inni mniej, jedni są ciekawsi inni mniej, jedni będą wdzięczni za zacytowanie inni będą straszyć Sądem za to samo..."

Hm. Uważam, że Radio Bab jest równie wiarygodne, jak i inne łomżyńskie radio. Myśle też, że Radio BAB, za wykorzystanie ich informacji, nie będzie straszyć sądem :)

"Slaw" : "Te informacje to swoista reklama innych źródeł informacji. Nie ma sensu reklamować kogoś kto nie współpracuje i nie odwdzięczy się czymś podobnym"

Raczej niekoniecznie. Tu chodzi o idee, a ideą jest udostępnienie ciekawych, prawdziwych i bierzących informacji o naszym mieście i rejonie (z tym sie każdy chyba zgodzi). Należałoby zatem dbając o to idee zadbać, aby pojawiały się na portalu informacje z różnych źródeł... jeśli dzieje się inaczej, to znaczy że ma się w d... tą idee, a liczy się tylko układ, kasa i sława ! a moim zdaniem tak nie powinno być.

... swoją drogą ostatnio Radio BAB BARDZO poprawiło jakość dzwięku :> - to taka dygresja nie związana z tematem :>

jeżeli nie wiadomo o co chodzi, to przeważnie chodzi o pieniądze.

najważniejszy jest higieniczny, bezalkoholowy tryb życia !!!

ktosiu - chyba bardzo zalezny jestes od radia baba
albo dziada
mało ważne
ale wytłumnacz
jedno
jakie niezależne radio dziad 97,5 fm
a www.lomza.info
gdzie info tylko prawie stamtad
i dobrze jaki portal takie wiesci
zreszta tez niezalezne
tylko ze jeden i ten sam waldemar pisze tu i tu
niezaleznosc - ktosiu gdzie jest
albo biblofil
gdzie na antenie radia dziad opowiada jak podlsucjue rozmowy w autobusie i o tym pisze na tym portalu
ja osobiscie uwazam ze te informacje babow - niby maja byc lokalne co godzina a ja sluchalem o calym swiecie - co to mnie .... obchjodzi
sam badz niezalezny a potem pisz

W zadnym wypadku nie jestem zalezny od zadnego radia, zadnego portalu, etc. Po prostu troche slucham R.Bab, mniej wiecej tyle samo R.Nadzieja i czasami R.Lomza. Chodze po tych wszystkich 7-miu lomzynskich portalach :

4lomza.pl (na poczatku wymieniam, a pozniej co mi sie przypomni)
lomza.pl
lomza.info
lomza.com
elomza.com (wkrotce)
elomza.pl (wkrotce)
um.lomza.pl

.. i mam swoje zdanie na pewne tematy... i tyle...

co uwazam to uwazam, nie mowie, ze czasami moge nie miec racji, bo nie ma ludzi nieomylnych... ale zdanie mam.

Darek_'u. Widze, ze jestes bardzo (nie) tolerancyjny. Zobacz, jak wypowiadasz sie o pewnej rozglosni (czyli tym samym o ludziach, ktorzy naprawde czesto duzo czasu wkladaja w jego rozwoj), mowisz : "radio dziad 97,5 fm"... jaki tym samym masz szacunek do tego lomzynskieog radia ? troche wyrozumialosci. nie lubisz ich .ok. ale czy to usprawiedliwia pisanie "radio dziad 97,5 fm" ? raczej nie. ja nie lubie Radia Maryja, ale to nie powod, zeby mowic Mario Radyja, itp...

Pozdrawiam

Łoś, super Ktoś :>

ja starałem sie słuchac pewnych stacji ale sie nie da
wole ogolnopolskie, czasami troche posłucham i co do serwisow jak tu pisali poprzednicy to nie zgodze ze sa dobre wystarczy potem poczytac na stronie
nie da sie sluchac w 88,8 tej pani, czy goscia dnia, czy waldemara (to nie baba, czy wadolowski - baba?) w 97,5 a musze sie przynac ze milo mi sie slucha pana ktory czyta informacje w 103,6 jakis sens w tym jest
a Radia Maryja tez nie slucham
4lomza lubie za poziom informacji - wiedza co dac
pozdrawiam i zycze ci niezaleznosci nie tylko w nazwie

Darek masz racje - wyskoczymy na piwo zeby o tym pogadac bo nie wypada pisac publicznie... nie wszyscy moga przeciez wiedziec wszystko :)
jak tez wceśniej pisali. Ale ktosia i Emila nie bierzemy... chyba że spotakmy sie w barze to moze postawią

Darku_'u.

Nie chodzi mi o ocenianie, ktory serwis jest lepszy, ktory gorszy, ktory sie nadaje, pozniej do opublikowania, ktory nie. Uwierz, ze sa czasem w radiu innym niz R.Nadzieja informacje takie,ktore warto zamiescic aby i inni je przeczytali.

Wybieranie informacji przez Tworcow 4lomza, to narzucanie internautom pewnego "pogladu" poprzez niepokazanie "wszystkich zrodel informacji", a to juz pewnego rodzaju "manipulacja".

Ocenianie, ktore informacje sa ok, a ktore nie, pozostaw internautom, bo to bardzo subiektywne odczucie moze byc.

tak czy inaczej uwazam, ze jezeli nawet Tworcy 4lomza z jakichs pobudek nie zamieszczaja, i nie zamieszcza czasami ciekawych informacji opublikowanych przez R.Bab, to powinni umiescic informacje o wszelkiego rodzaju mediach, jakie w Lomzy sie znajduja :
Telewizje (te regionalne nr. tel, adres, etc)
Rozglosni Radiowych
Czasopism... etc

To przeciez informacja o Lomzy, czyz nie tak ?

Czy teraz powiedzie, ze obstaje za wszystkimi mediami ? Ja chce, zeby tylko te informacje sie tu pojawily... nie konkretnie R.Bab, ale chociazby o wszelkich mediach w Lomzy...

jesli uwazacie, ze jestem w bledzie.ok. Jesli uwazacie, ze kazdy powinien dzialac sobie, ok. jezeli myslicie, ze 4lomza nie powinno informowac, ze istnieja inne zrodla informacji w naszym Miescie. ok.

... trzymajcie tak dalej...

Łoś, zdechły Ktoś.

"Autor: 888
Data: 19-09-03 22:54

Darek masz racje - wyskoczymy na piwo zeby o tym pogadac bo nie wypada pisac publicznie... nie wszyscy moga przeciez wiedziec wszystko :)
jak tez wceśniej pisali. Ale ktosia i Emila nie bierzemy... chyba że spotakmy sie w barze to moze postawią"

Dziękuje ! Widze, ze grupa 4lomzowcow trzyma sie razem, a wszelkie inne poglady sa tu tępione ! ... miło... nie ma jak to pisac na forum, tylko wsrod swoich, a innych, a innymi pogladami "tępić" !

(dla niewtajemniczonych, przeczytajcie wczesniejszy post, z 19-09-03 14:54

pytanie do ktosia: czy inne media umiescily 4lomza - ktore? nie widziałem?
a zresztą: czy muszą?
pamietasz na forum sprawy z kontaktami o ogloszeniach moze nie warto im o wszystkim pisać!
Fajna ich gazeta bezcenna co? Za darmoche!
Pozdrawiam Was chłopaki z 4lomza i tak dalej nie słuchajcie bzdur i nie powielajcie bzdur (chociaz i ja moze czasami je pisze na forum).

fajno rozmowe bibliofila z waldemarem znalazlem (choc to i tak ta sama osoba) http://www.lomza.info/modules.php?op=modload&name=News&file=article&thold=-1&mode=flat&order=0&sid=303#1
NIEZALEŻNOŚĆ

Ah... jak miło w jednej paczce być ...

"888" : "pytanie do ktosia: czy inne media umiescily 4lomza - ktore? nie widziałem?
a zresztą: czy muszą?"

nie musza. Gestem dobroci 4lomza jest zamieszczanie informacji z P.R.Bialystok... oby taki gest dobroci czasami pojawial sie tez wobec innych.

"888" : "Fajna ich gazeta bezcenna co? Za darmoche!"
Jasne, ze fajna... a tyle w niej tresci ! Rzeczywiscie super dobor materialow, a jakie artykuly, a jakie wywiady, a jakie... ...
Dobre to sa tam ogloszenia, ktore kazdy moze zamiescic, reklamy firm, niektore wpisy z forum. To jest dobre... calosc, mysle, ze chyba tez... wkoncu wszyscy tego oczekuja.

GG: 6447776

---------------- °°° -------------------
miłujmy naszych nieprzyjaciół
---------------- ___ ------------------

<... ... ...>

wiecie, ... ten spor moglby trwac wiecznie... i wiecie pewnie dlaczego...

ale TACY juz jestesmy...

koniec i bomba, a kto czytał, ten trąba... !

no własnie odchodzi - bo coż możesz pisać - nie po drodze ci z nami 4lomzycami...
a ja będę czytał dalej i ty napewno też tylko sie nie odezwiesz bo to trąba.
Zatem życzę Ci miłego czytania tego co chłopaki ( amoże wypada powiedziec Panowie) na 4lomza zamieszczą. Ich interes, ich sprawa, ich gesty...

"888" nie oceniaj ludzi po tym co przeczytasz. nie po to sie rejestrowalem, zeby teraz nic nie pisac :> az taki dziwak to nie jestem. ze jestem traba, to pozwol, ze sam o sobie bede tak pisal, jesli takie zyczenie bede mial, natomiast Ty.. o mnie tak brzydko ? :(

"nie po drodze ci z nami 4lomzycami..." -> masz racje... widac mam inne poglady i sie tu nie nadaje... forum dla 4lomzyniakow.. hm. to tak jak te telefony od sluchaczy do Radia Lomza... takie wszystko to sztuczne... wszyscy tak samo mysla... dziwne.. ale rzeczywiste. Pozostaje mi tylko pogratulowac tym ludziom, ktorzy sprawili, ze wszyscy "Stali" forumowicze mysla tak samo :) piekny sukces, godny podziwu

"Zatem życzę Ci miłego czytania tego co chłopaki ( amoże wypada powiedziec Panowie) na 4lomza zamieszczą" -> Dziekuje. i mysle, ze to juz Panowie. W koncu sa dorosli...

"Ich interes, ich sprawa, ich gesty..." -> a z tym to sie w 101% zgadzam. Masz racje. caly czas mi o to chodzilo ! "Ich Gesty..." ... zeby tylko wykonali je w stronę innych, to już wogle byłoby lepiej w naszej Łomży... a tak każdy działa sam... i jak to mówi łacińskie przysłowie :

homo homini lupus, deus, nichil, angelus est (człowiek człowiekowi wilkiem, bogiem, nikim, aniołem)...

a Edward Stachura pisze :
"Człowiek człowiekowi wilkiem, (...)
Lecz ty się nie daj zwilczyć"

i tego życze każdemu z Was. Nie dajcie sobą manipulować. Bądźcie samodzielni i samodzielnie oceniajcie każdą sytuację...

Do odpisania

Ktosiu ale tobie zalezy na tym radiu BAB pracujesz tam czy jak :)))) mi nie zalezy zeby sie tu pokazywaly informacje wszystkich mediow , bo i tak najlepsze jest forum . nawet zeby RMFFM dawal to sie nie bede tym tak podniecal jak ty :) ale ty jestes obsesyjnie od tego uzalezniony , i nie przepraszaj mnie bo nie masz za co, jak bys mial za co to bym sie o tre przeprosiny upomnial badz pewny

"tarczyn" , ales natarczywy, przeciez pisalem dokladnie o co mi chodzi ma mam w nosie, jakie to radio by bylo. liczy sie sam fakt, a ty sie uczepiles jednego zdania i sie go trzymasz...

cholera, zaraz zrobicie mnie pracownikiem radia bab, albo wogle, moze prezesem, albo glownym redaktorem co ?

czy nie mozna po prostu bylo napisac jednej, rzeczy, ktora zauwazylem ? (czytaj pierwszy wpis)...

ehs ludzie... czytacie i nierozumiecie... patrzycie, a nie widzicie...

a zreszta juz pisalem, ze koncze temat ten.. i go zakoncze, widac, jesli tego pierwszy nie zrobie, to bedziecie psioczyc na mnie nieustannie..

i nie mowcie o mnie "ale ty jestes obsesyjnie od tego uzalezniony" bo to guzik prawda... jesli zas dalej twierdzic bedziecie, ze to prawda, to w takim razie tak samo, z cala stanowczoscia, bede mogl powiedziec o was, ze jestescie uzaleznieni ! ze ktos wami rzadzi ! i wpaja wam pewne poglady !

Jesli smiejecie sie z tego, co tu teraz napisalem, to tym bardziej potwierdza to, o czym napisalem !

uderz w stol, a norzyce sie odezwą ! - to o czym glownie pisalem, pisalem to Tworcow 4lomza, zeby oni to ocenili i sie tez wypowiedzieli na ten temat. Wiecie, cala ta sytuacja przypomina mi scene z przedszkola, kiedy istnialy tzw. "bandy". Wystarczyło, że ktoś coś innego powiedział do tej "bandy", a wszyscy co do niej należeli rzucali się na tą osobę, bo niemalże niedozwolonym było posiadanie innego zdania... w tej bandzie nie rzucała się tylko jedna osoba -> lider. on zawsze pozostawał nietykalny, z tyłu, a wszyscy "odwalali" brudną robotę za niego.

troche meteforycznie mógłbym to sytuacje odnieść do tego co się tu na forum dzieje: poruszyłem problem, czekałem na reakcje Twórców 4lomza (lider), a zamiast odpowiedzi od nich dostałem szereg ciosów, od ich zwolenników (bandy). Ha ! niech żyje nasza kultura.

... koniec z tym tematem. już w tej kwestii sie nie wypowiadam ...

witam dnia nastepnego obie strony sporu, ja tylko jedno chcialem powiezec, jak macie cos do powiedzenia to muwcie bo tego wam nikt nie broni ale nie obrazajcie ludzi wyzywajac ich od slepcow czy innych ........(juz nawet nie bede wnikal) szanujmy sie wzajemnie a kazdemu bedzie zylo sie lepeij !!

Kto chce nalezec do mojej bandy?, zakladam "Bande Tarczyna" , bedzimy gnebili innych :) czyli tych co sa przeciwko 4lomza :))) , sa chetni?

tarczyn wstepuje do bandy - ale chce byc tym liderem zeby nie isc na pierwszy ogien, bo wiesz naczytałem się o tym wyżej i wiem teraz jak się ustawic

Niestety 888ja jestem szefem bandy Tarczyna ,jak chcesz to swoja zakladaj :)) a jak hcesz to wstepuj do mojej :)

na swoją żona mi nie pozwala - tak że nie wiem co zrobić. Czytajac o tym jakie inni mieli z tym problemy że do tej pory sktuki ponoszą - to muszę się zastanowić. Wiesz małe dzieci w domu...

888

Moja banda bedzie napadala i siala groze wiec jak uwazasz :))

a gdzie będzie siedziba? zastanawiam sie dalej

siedziba bedzie w ratuszu, wygospodaruje sie jakis pokoik i szafki na bejzbole i bedziemy lali i kopali

hahahahah hahahah.

Czym jest niezależność?
Czym jest obiektywizm?
Czym jest informacja?

Po co są serwisy. Dla mnie mają właściwie 1 cel.
1. Informować,

Jeśli zacznę słuchać tzw. mądrych - zgłupieję. Rozumiem cię chłopie. Kazdy chciałby byc na pierwszej stronie portalu. A dlaczego ma się tam znaleść, to motywację zawsze idzie dorobić (ja też chcialbym być, aby była jasność, bo np. jestem genialny). Wiesz co mi sie przypomina, Wąchock.
Dlaczego w Wąchocku autobusy są szersze niż dłuższe? Wiadomo, kazdy chce siedzieć przy kierowcy.

A tak naprawdę, to powodzenia wszystkim.

Radio bab jest przepisywane na innym portalu z Łomżą w nazwie chyba w całości, po co więc to dublować?
Za to tam nie ma ani Radia Nadzieja ani Polskiego Radia Białystok (zwracam uwagę na pierwszy człon, który świadczy o tym, że to stacja publiczna), ani żadnej gazety.
O ile pamiętam zresztą, to na 4lomza bywały jakieś informacje bab'skie, tylko że były przegadane i miały dłużyzny, więc i tak nikt ich nie czytał...

BAB na głównej.....

niech zna p_ca szlachcica.

Witaj madaj!

Myślę, że nie przeglądasz portalu www.lomza.info i dlatego mówiąc
dyplomatycznie "mijasz się z prawdą".
Na portalu www.lomza.info są umieszczane informacje o Łomży i z Łomżą
zwiaząne z następujących mediów:

1. Gazeta Współczesna
2. Gazeta Wyborcza
3. Kurier Poranny
4. Tygodnik Kontakty
5. Katolicka Agencja Informacyjna
6. Głos Katolicki
7. Rzeczpospolita
8. Łomżyniak
9. Gazeta Bezcenna
10. Radio Białystok
11. Radio Nadzieja
12. Radio Bab

oraz teksty własne i osób współpracujących z nami.

Aby to sprawdzić wystarczy tylko w wyszukiwarce znajdującej się na stronie głównej w serwisie www.lomza.info wpisać dowolną nazwę z wyżej wymienionych aby się przekonać, że jest to prawda.
Jeżeli serwis 4lomza.pl zacznie kiedyś publikować własne teksty, też
będziemy je publikować tak jak informacje z innych mediów.

Pozdrowienia,
Lomza.info

Prawda.
Zwracam honor.
To co napisałem powyżej wynika z faktu, że nie zaglądam tam bardzo często (jakoś długo się u mnie otwiera), a kiedy byłem tam ostatnio właściwie na pierwszej stronie nie było nikogo poza adminem, Waldemarem i jakąś informacją z logo kultury...
Faktem jest jednak, że czasami 4lomza ma/miewało własne informacje, a w wykazie ich nie ma, natomiast radiobab był tu cytowany nawet z odsyłaczem na ichnią stronę a nie tylko z logo...

5. Katolicka Agencja Informacyjna
6. Głos Katolicki
a gdzie ich informacje - nie spotkalem
ale i jakos duzo u was radio bab

o jak szybko - jest już informacja z
6. Głos Katolicki

do dzisiaj chyba nic nie bylo

Byly i są, tak samo jak i z Katolickiej Agencji Informacyjnej.
Szukajcie a znajdziecie.
Pamietaj Darku, że jak czegoś nie widzisz to wcale nie znaczy, ze tego nie ma.

Moze ja nie wiem że jesten Brus Wszechomogacy (no albo wy i ukrywacie tak ze nie znajde)
No nie znalazłem

np.
http://www.lomza.info/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=1107&mode=thread&order=0&thold=0

aha
dziekuje, trudno znalezc na tej prostej niezaleznej stronie.
A jeszcze pytanie skoro tak szybko odpowiadacie czy waldemar i biblofil to jedna i ta sama osoba. Szczera odpowiedz wymagana bo wiem tylko to potwierdzi wasza obiektywnosc

Myślę, że ani Waldemar ani Bibliofil nie potrzebują "papugi" - przepraszam - rzecznika prasowego. Nalezy ich spytać.
Natomiast mam do Ciebie Darku pytanie:
Gdzie mogę znaleść starsze artykuły publikowane na 4lomza? Nie mogę ich znaleść nigdzie w serwisie. Czyżby ich żywotność wynosiła do 24 godz.?

Ta odpowiedż mi nie wystarcza - bo chyba oni pisza na lomza.info i to wlasnie ich pytalem. A ja tylko jestem uzytkownikiem 4lomza - choc jest cos takiego jak - patrz wyżej starszy wątek - albo wyszukaj - czasami z tego korzystam. Czekam na odpowiedz od waldemara i bibilofila albo 2 w 1

Darku
czy mogłbyś mi podać gdzie jest ta wyszukiwarka w serwisie,o której piszesz, bo ja tam nic takiego nie znalazlem. Jest tylko "wyszukiwarka biznesu" i wyszukiwarka google, ale one nie znajduja starszych artykułów publikowanych na 4lomza. Bardzo mi zależy znaleść jeden z artykułów, który był publikowany na 4lomza jakieś 2 miesiące temu.

ja pierwszy zadalem pytanie

lomza.info : takiej wyszukiwarki nie ma.. i pewnie szybko nie bedzie :) no chyba, ze 4lomza pojawi sie nowej, lepszej formie i wtedy pojawi sie cala wyszukiwarka calego serwisu... obecnie to jest ciezkie pewnie do wykonania (wnioskuje, ze ciezkie, bo juz tyle lat, a takowej tu jeszcze niema.. widac malo potrzebna.. przeciez wszyscy tu tylko ze wzgledu na forum zagladaja)

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org