Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Próg zwalniający, a prędkość |
Witam, chciałbym się dowiedzieć co do progu zwalniającego, a mianowicie jeśli jedziemy w ograniczonej strefie prędkości (osiedle, 30km/h) i mamy próg przed którym jest ostrzegawczy o progu a bezpośrednio pod nim ograniczenie prędkości do 20km/h, to prędkość 20km/h obowiązuje tylko na progu, i zaraz po jego przejechaniu powraca do 30km/h, czy może 20km/h obowiązuje do najbliższego skrzyżowania
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Próg zwalniający, a prędkość |
jedz 15 na godz przez caly odcinek i nie bedzie problemow poco tak ryzykowac? Jestem Polakiem więc mam obowiązki polskie " Wnuk gestapowca z wnukiem UBowca krzyczą faszysta na wnuka AKowca" "Tyle, tylko tyle i aż tyle" A. Macierewicz
|
|
ta a możne 5?? jest to ważne gdyż chodzi mi o egzamin na B i nie wiem już jak to jest, instruktor kolegi mówił ze do skrzyżowania, a mój ze na progu...
|
|
instruktor kolegi dobrze prawił, prog to tylko fizyczne utrudnienie Jestem Polakiem więc mam obowiązki polskie " Wnuk gestapowca z wnukiem UBowca krzyczą faszysta na wnuka AKowca" "Tyle, tylko tyle i aż tyle" A. Macierewicz
|
|
"na progu" - ograniczenie występujące pod znakiem ostrzegawczym stosuje się do miejsca w którym występują adresowane tym znakiem sytuacje drogowe. gdyby były dwa znaki czyli ograniczenie prędkości było by na osobnym słupku dotyczyło by to odcinka do odwołania innym znakiem lub do skrzyżowania. Katechizm Kościoła rzymskokatolickiego też jest niejasny i kontrowersyjny. "Ja jestem drogą prawdą i życiem" - powiedział Jezus na początku naszej ery Mamy cywilizacyjną drogę brakuje prawdy (prawdziwych wyjaśnień cywilizacyjnych znaków drogowych) i nie można osiągnąć celu (życia) cywilizacji życia tu i teraz nie tylko po śmierci. Mamy tu ino społecznie powalony na kolana Folwark zwierzęcy odwiecznie manipulowany przez świńskich liderów społecznych głównie w sutannach Trzeba przekroczyć ten Próg (nadziei) i jazda ... O czym to świadczy ...
|
|
o ile mi wiadomo w takiej strfie nie można więcej jak 20. ...
|
|
Rozporządzenie Ministrów Infrastruktury oraz Spraw Wewnętrznych i Administracji z dnia 31 lipca 2002 r. w sprawie znaków i sygnałów drogowych (Dz.U.02.170.1393) (które znać powinien każdy kierowca!) mówi: § 27. 1. Znak B-33 "ograniczenie prędkości" oznacza zakaz przekraczania prędkości określonej na znaku liczbą kilometrów na godzinę. Dopuszczalna prędkość określona na znaku obowiązuje, z zastrzeżeniem ust. 4 i § 32, do miejsca: 1) wprowadzenia innej dopuszczalnej prędkości znakiem B-33 lub B-43, 2) umieszczenia znaku D-40 oznaczającego początek strefy zamieszkania, 3) umieszczenia znaków oznaczających odpowiednio początek lub koniec obszaru zabudowanego, o których mowa w § 58 ust. 3 i w § 114 ust. 1 pkt 1 i 2. (...) Pierwszy wyjątek: 4. Znak B-34 "koniec ograniczenia prędkości" oznacza odwołanie ograniczenia prędkości wprowadzonego znakiem B-33. Drugi wyjątek: § 32. 1. Znak B-42 "koniec zakazów" oznacza odwołanie zakazów wyrażonych znakami: B-23, B-25, B-26, B-29 i B-33. Ograniczenie prędkości nie łączy sie ze znakami ostrzegawczymi. W tym przypadku odwołuje je dopiero skrzyżowanie. Teraz wszystko jasne?
|
|
znak 20 jest dla deskorolek
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |