Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Radio Samochodwe - Propozycje |
Witam;) Zamierzam zakupic radio do samochodu...Potrzebuje pomocy i propozycji w tym temacie. Radio musi miec koniecznie - czarny panel - musi miec czerwone podświetlenie - wejście USB Czekam na propozycje ;) Tylko Bóg moze mnie sadzic…
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Radio Samochodwe - Propozycje |
kenwood kdc-4051ur w sierpniu kupiłem takie radyjko nowe za 300 zł. Naprawde polecam. Świetny dźwięk nawet w połączeniu z orginalnymi głośnikami w audi 80 gra super. Ale zależy do jakiej kwoty cie interesuje. Ale warunki które wymieniłeś spełnia wszystkie
|
|
Do 300 zł wszelkiej maści JVC, Kenwood, Sony, Pioneer. Dla osób z większym budżetem tylko i wyłącznie Alpine.
|
|
Alpine też widziałem za około 300 zł nowe także nie trzeba jakiegoś wielkiego budżetu
|
|
Ja zakupilem radio BLAUPUNKT MADRID 210 ponad pol roku temu dalem 350 zl oraz posiadam 2 lata gwarancji radyjko prezentuje sie elegancko Specyfikacja radia: ● Wzmacniacz 4 x 50 W Max. / 4 x 22 W Sinus przy 14,4V ● Tuner RDS Codem FM/MW/LW z pamięcią 25 stacji ● Odtwarzacz CD-R, CD-RW, USB; MP3/WMA/ID3-tag ● 3 pasmowy korektor semi parametryczny ● 4-kanałowe 2V wyjście RCA Madrid 210 ● Regulacja poziomu/częstotliwości subwoofera tył / sub ● Przednie wejście AUX – mini jack z Audio mix - muzyka/navi ● Przednie wejście USB 2.0 ● Wejście Tel/Navi Line-In (tył) ● Tylne złącze dla opcjonalnego pilota IR – RC10 ● Biały wyświetlacz DOT z regulacją jasności ● Czerwone podświetlenie klawiszy ● Pokrętło sterowania głośnością ● Zdejmowany panel ● Podtrzymanie pamięci a tu masz link do zdjecia jak to wyglada:)) http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/0558b11c6997e1b0.html
|
|
Dzieki za propozycje. :) Jesli chodzi o budżet to chcialbym dobre radio tak mysle do 500 zl Czy orientuje sie ktos jeszcze czy radia samochodowe posiadaja wzmacniacz sygnalu antenowego ? Mam slaba antene w samochodzie. Radio to ma byc zamiast oryginalnego radia ktore jest zamontowane. Co bedzie potrzebne zeby je zamienic ? Potrzebne beda jakies plastiki tak ? Tylko Bóg moze mnie sadzic…
|
|
Nie wiemy jakie beda plastiki potrzebne bo a) nie wiemy jakie radio chcesz kupic b) jaki masz samochod c)jakie masz wyjscie w samochodzie(czy beda potrzebne przejscowki czy tez nie)
|
|
nie sluchaj ludzi tego pokroju bo nie wiedza co Ci pisza.. 1 . Radio wybierz sobie pioneera jezeli lubisz basisty dzwiek i nie bedziesz podlaczal wzmacniacza. 2.Zastanow sie czy nie chcialbys usb na kabelku z tylu radia bo jest to bardzo praktyczne i fajne . 3. Jezeli mialem radio tej samej wielkkosci to nic nie bedzie potrzebne .. jezeli masz jakies konkretne pytania to slucham : )
|
|
minimalnie za b.dobre radio trzeba dac 700 do 1500
|
|
Samochod to Audi A4 siedzi tam fabryczne radio wiec na pewno beda potrzebne ramki do radia. tak mi sie wydaje ;) A jesli chodzi o radio to bedzie to kenwood kdc-4051ur Tylko Bóg moze mnie sadzic…
|
|
Brat ma audi a4. Zakupil ostatnio JVC za 350 i wyglada lepiej od fabrycznego. ...
|
|
Jakie JVC dokladnie ?:) Tylko Bóg moze mnie sadzic…
|
|
kenwooda nie radzilbym Ci kupac ; ) a ramki juz beda przy nowym radiu
|
|
Pierwszy raz zgadzam sie w 102% z jasiem, TYLKO PIONEER. Kiedys mialem Kenwooda bardzo wysoki model i zamienilem na Pioneera sredni model.Od tej pory wiem ze Kenwood to g**no. Alpine nigdy nie mialem(chociaz slyszalem ze sa dobre),ale nie bede juz raczej eksperymentowal i kupie Pioneera.
|
|
O JVC to w ogóle nie wspominaj.
|
|
A jesli Pioneer to jaki model polecacie ?:) Tylko Bóg moze mnie sadzic…
|
|
A ja ze swojej strony polecam LG, w tórym sam możesz sobie wybrać kolor podświetlenia. Dodatkowo na korzyść przemawia cena.
|
|
http://allegro.pl/pioneer-deh-2200ub-usb-okazyjna-cena-i2099708608.html Znajomy ma takie i jesli chodzi o relacje cena-jakość to moge polecic te radio. Moim zdaniem czasami lepiej kupic wyzszy model uzywany niz nizszy nowy np.ten: http://allegro.pl/pioneer-deh-p7000ub-radioodtwarzacz-st-idealny-i2111424272.html Te radio mialem i jest kozakiem.
|
|
nie bedziesz mial dobrego radia synu bo nie sluchasz co do ciebie mowie .
|
|
"Nie mow do mnie synku nie jestes moim ojcem" :P Pioner moze spoko ale wizualnie mi sie nie podoba :) Taki bez szalu :) wyglada jak Safari z malucha :P Tylko Bóg moze mnie sadzic…
|
|
Nie istotne co ma - Byle Kenwooda :D No one's gonna take me alive! The time has come to make things right! You and I must fight for our rights! You and I must fight to survive!
|
|
a chcesz naprawde pioneera do 500 ? to poswiece sie i cos Ci znajde fajnego .
|
|
Szukaj Szukaj zobaczymy co znajdziesz ;] Tylko Bóg moze mnie sadzic…
|
|
JAsiek co powiesz o tym ?:) http://allegro.pl/pioneer-deh-6400bt-radio-z-bluetooth-usb-sd-i2118155608.html Tylko Bóg moze mnie sadzic…
|
|
ehh nie chce mi sie.. kup co najbardziej Ci sie podoba z wygladu bo widze ze za wymagajacy to Ty nie jestes,natomiast jesli chodzi o kenwoody to uwazaj bo niektore modele sa bardzo nie przystosowane do ich obslugiwania w czasie jazdy.. poprostu sa nie wygodne przekonasz sie jak kupisz : )
|
|
mialem kiedys Kenwooda :) nie bylo tak zle :) Ale i tak wiem ze pewnie nic mi nie zastapi mojego orygianalnego radia ;) Tylko Bóg moze mnie sadzic…
|
|
no to nie zmieniaj ..
|
|
Pewnie ze bym nie zmienial ale do wymiany w nim jest procesor a koszt wymiany to 140 zl :) wiec zastanawiam sie czy sie oplaca ;) Tylko Bóg moze mnie sadzic…
|
|
to zalezy .. jesli tamte radio Ci sie podoba i moc oferowana przez nie Ci wystarcza to naprawiaj .. jesli natomiast chcesz czegos wiecej od swojego ca to zmien proste . jestes jakis niedogodzony jak baba
|
|
alpine
|
|
to zalezy
|
|
Naprawa procesora 140 zł a na nowe radio chcesz wydać około 500 zł to chyba widać co jest bardziej opłacalne. A wiadomo, że fabryczne radio bez dodatkowych wzmacniaczy itp będzie grało lepiej niż jakieś dokładane.
|
|
A skad to wiadomo?
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |