Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
problem ze zniżką na mleko |
Witam mam miesięczne dziecko i problem z otrzymaniem od mojej Pani doktor refundacji (zniżki) na mleko bebilon pepti mimo dostarczenia zaświadczenia od specjalisty czy ktoś z ma ten sam problem?????Co się dzieje z tymi lekarzami przecież nie dają nam tych zniżek z własnej kieszeni. POZDRAWIAM
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: problem ze zniżką na mleko |
Dzwon do rzecznika praw pacjenta 800190590 - o ile sie nie myle to ten numer. Powiedz o co chodzi i co mozesz zrobic. Zawsze cos tam doradza :) Powodzonka :) ...
|
|
Ewcia, od jakiego specjalisty masz zaświadczenie? I jaka była diagnoza. Na jakiej podstawie stwierdzona. Pytam o to, bo może kwestia zamiany mleka poprostu?
|
|
z tego co się orientuje, to tylko bebilon pepti jest refundowane, także dziwna sytuacja
|
|
Moja córcia też pije takie mleko, byłam w poprzednim tygodniu u lekarza i nie było problemu z wypisaniem recepty ze zniżką.
|
|
Tak tylko mój lekarz robi problemy a dowiadywałam się w NFZ i wiem ze nie robi łaski jutro idę i poinformuje ją a jak nie będzie chciała nadal to napisze na oficjalna skargę i przeniosę się do innego lekarza. Dlatego więc mam pytanie do Katarzynka304 do kogo chodzisz?????? Zaświadczenie mam od alergologa ze wskazaniem na to mleko. Pozdrawiam
|
|
wiesz ja mieszkam pod Łomżą, więc nie chodzę w Łomży do przychodni ale lekarz jest z Łomży dr Fiega, też mam zaświadczenie od alergologa z tym że bez wskazania na konkretne mleko A wiesz że teraz to mleko jest na 30% a nie na 50% jak było do tej pory? (ale i tak wychodzi taniej bo więcej państwo dokłada:D)
|
|
a nie przepraszam wprowadziłam cię w bład, faktycznie alergolog wskazał na to mleko, sorki ;)
|
|
Moje dziecko pije Nutramigen. To mleko niestety nie jest już refundowane. Jeszcze przed Nowym Rokiem płaciłam za puszkę 10 zł w promocji, w tej chwili to mleko kosztuje ponad 30 zł. Zależy w jakiej aptece, różnica może być kilkuzłotowa. Miesięcznie to jest ok 400zł. Tylko rodzić dzieci w tym państwie!! Jeśli ktoś ma zdrowe, nie ma się czym martwić, ale w dzisiejszych czasach co drugie ma skazę białkową.
|
|
Pomyśl też dlaczego co drugie dziecko ma skazę białkową?? Później stwierdzą refluks, itp.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |