Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
akcyza,opłaty celne i inne pirdoły |
Witam. Mam pewien problem.Poszukuję świeżych i wiarygodnych informacjii na temat wszelkich opłat wiążących się z zarejestrowaniem sprowadzonego do kraju auta.Śmigałem dość sporo na necie,ale albo nic nie ma,albo są jakieś linki do artykułów prasowych sprzed niemal 2 lat.Żadnych nowości,a mnie w szczególności interesuje tzw. opłata recyclingowa,która podobno ma od nowego roku wejść.Jeśli ktoś z was biegle się w tym temacie porusza,mógłby udzielić mi rzetelnych i wyczerpujących informacjii,bądź zna linki do stron gdzie to wszystko znajdę,to będę niezmiernie wdzięczny! Pozdrawiam P.S. Prośba do ptysia: jeśli masz zamiar wejść w ten topic i napisać tekst w stylu:"ciekawe jakie są teraz przepisy?" albo "ja nie wiem,ale ktoś może będzie wiedział" to daruj sobie dziecino,a zaoszczędzisz mi nerwów i sobie pośmiewiska
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: akcyza,opłaty celne i inne pirdoły |
Swego czasu sporo się też natrudziłem i również nic nie znalazłem ciekawego:( Jedyne co mogę polecić Tobie to odwiedzenie urzędu celnego w Łomży na Poznańskiej. bigi2004
|
|
No to może tutaj: www.sysinfo.pl/auto.php Chociaż nie wiem, czy to zgodne z regulaminem tego forum :( Pozdrawiam.
|
|
Tu masz wszystko o opłacie recyklingowej, tzw "wrakowe" http://www.gieldasamochodowa.com/article/article_print.asp?path=gs%5C1063&file=mb_2778.xml&artykul=Recyklingowa+sie%E6+polityczna&dat=
|
|
dzięki hooltay za rzeczową pomoc :)
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |