Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Brak wiary w mlodych ludzi.! |
Zauwazyliscie moze ze co nie ktore firmy (wlasciwie wiekszosc) blokuje mozliwosc rozwijania sie dla ludzi mlodych?? NP. Chlopak 18-22 majacy srednie wyksztalcenie + przykladowo pj kat b,c i pokonczone kursy nie zostaje przyjety a ktos majacy 26-30 dostaje prace bez zadnego problemu? dlaczego? Wszystko wyjasnia to ze brak wiary oraz brak zaufania do mlodych ludzi blokuje mozliwosc rozwijania sie i pozyskiwania doswiadczenia.!
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Brak wiary w mlodych ludzi.! |
Nie wydaję mi się...
|
|
uzasadnij swą wypowiedz.
|
|
Jakiego chcesz uzasadnienia?
|
|
dlaczego sadzisz inaczej niz ja, powiem Tobie tak kiedys osobiscie zlozylem cv w pewnej firmie kurierskiej o prace kierowcy oraz prace na magazynie i operatora wozka widlowego, nie dostalem tej pracy poniewaz nie mam 25 lat... co to moze oznaczac?
|
|
moze brak doswiadczenia z twojej strony...bo jak ja ubiegam sie o prace to slysze ze jestem za stara..a mam hmmmmmm 30 lat Jestem jaka jestem! Nie dbam o opinie ludzi mi Obcych.Milcze, kiedy cierpie. Zamykam drzwi, kiedy chce byc sama. Zawsze sie smieje. Marze o swiecie bez granic. Musze... ja nic nie musze.
|
|
wyjasnienie jest jedno, dla pracodawcy osoba ponizej tego wieku jest to ktos nie dojrzały do tego stanowiska oraz to że ma sie nie duze doswiadczenie... moim zdaniem pracodawca powinien pomoc rozwinac sie takiej osobie by w przyszlosci miala latwiej.
|
|
A co powiesz na to że pracowałem do tej pory w jakieś tam firmie etcetera chyba 12 lat a teraz mam swoją. Nie jest błogo,ale zatrudniam 19 latka? zawsze stawiałem na młodych, ale co niektórzy trochę przeceniają swe możliwości...
|
|
martuchnam w porzadku zgadzam sie z Toba, lecz dlaczego nie chca przyjmowac mlodych i dac im sie rozwijac i pozyskiwac jakie kolwiek doswiadczenie by wykonywana praca byla latwiejsza oraz przyjemniejsza
|
|
Przyjmę każdego do którego nie będę musial dopłacać...
|
|
Darek1638 Wiem o co chodzi, mlody jest energiczniejszy i szybciej sie uczy, nie ktorzy klama tylko po to by pozyskac prace, ale po co klamac jezeli o stanowisku pracy ktore ma sie wykonywac nie ma sie zielonego pojecia? Powiem tak, ze dla mnie ciezko bylo i jest znalesc jaka kolwiek prace tutaj, lecz gdy przebywalem w angli duzo sie nauczylem (nie tylko j. angielskiego hehe) ale rowniez rzeczy ktore dotychczas przydaja mi sie w zyciu.
|
|
Niech ma jakie kolwiek pojęcie i nie ściemnia że przy wszystkim pracował. Ja też wszystkiego nie umiem i rozumiem. płaca odpowiednia do kwalifikacji, powoli, wszystko w swym czasie a nie kazdy chciałby zarabiać krocie co się nie wiąże z umiejętnąściami...
|
|
Autor: asdat0r (---.xdsl.centertel.pl) Data: 07-02-12 22:21 Darek1638 Wiem o co chodzi, mlody jest energiczniejszy i szybciej sie uczy, nie ktorzy klama tylko po to by pozyskac prace, ale po co klamac jezeli o stanowisku pracy ktore ma sie wykonywac nie ma sie zielonego pojecia? Powiem tak, ze dla mnie ciezko bylo i jest znalesc jaka kolwiek prace tutaj, lecz gdy przebywalem w angli duzo sie nauczylem (nie tylko j. angielskiego hehe) ale rowniez rzeczy ktore dotychczas przydaja mi sie w zyciu. Przyślij mi na meila Zyciorys :) Pomyślimy...
|
|
To jest zrozumiałe, "nie od razu Rzym zbudowano" Darek przepraszam że sie zapytam lecz chcialbym wiedziec czym Twoja firma sie zajmuje? Odnosnie Twojej wypowiedzi, taka jest prawda ludzie klama po to by otrzymac prace. Gdy dochodzi do czegos co musi wykonac "on" lapie sie za glowe i zastanawia jak to zrobic, lecz dla pracodawcy wciska kit iż to jest pestka dla niego i co to nie "on". hmmm wydaje mi sie, ze przez to ludzie oferujacy zatrudnienie dla mlodej osoby traca do niej zaufanie, i przed nastepnym zatrudnieniem takiej osoby najpierw musi sie powaznie zastanowic.
|
|
Nie napiszę czym. Bo co niektórzy mogą się domyślić. Jestem za młoda firma by se szkodzić...
|
|
w porzadku wiec podaj emial i pogadamy ze tak powiem w "4 oczy" ;))
|
|
Darek1638 jesli mozna wiedziec jaka to firma??? kogo zatrudnia?? moze ja sie nadaje albo moj maz.
|
|
swoja droga ciekawe na forum szukac pracy ja moge pracowac jako pracownik biurowy mam doswiadczenie
|
|
panie Darek1638 ludzie chca wiedziec czym zajmuje sie firma ja powaznie szukam pracy obecnie ostatnio pracowalam w urzedzie pracy ale nie w lomzy.
|
|
panda19833 być może w przyszlym roku.
|
|
Panda tak sobie po prostu rozmawialismy nic poza tym oraz stwierdzalismy fakt ze dla mlodych ludzi ktorzy chca pozyskac jakie kolwiek doswiadczenie jak rowniez sie rozwijac; rynek pracy jest ZAMKNIETY
|
|
Nie zgodzę się z Tobą! jak dla mnie temat młodych pracowników jest otwarty...................
|
|
a powiedzcie mi ktora firma w lomzy i ogolnie w polsce zatrudni kobiete ktora zna sie na budowlance umie malowac szpachlowac glazura terakota itp prace wykonczeniowe(nie mowie o sobie) Jestem jaka jestem! Nie dbam o opinie ludzi mi Obcych.Milcze, kiedy cierpie. Zamykam drzwi, kiedy chce byc sama. Zawsze sie smieje. Marze o swiecie bez granic. Musze... ja nic nie musze.
|
|
Darek czy emial w twym profilu jest przez Cb uzywany? poniewaz chcialbym Tobie cos napisac;)
|
|
martuchnam. podejrzewam że sklepy budowlane napewno
|
|
BTW: Darek nie chodzi mi akurat o Twoja firme lecz o roznorodne firmy ktore np tej mozliwosc dla mlodych ludzi nie daja.
|
|
Darek czy emial w twym profilu jest przez Cb uzywany? poniewaz chcialbym Tobie cos napisac;) Napisz , się przekonasz...
|
|
Darku ja mowie o firmie i o tym ze np kobiety znaja sie na tym czasem lepiej niz niejeden facet a mimo tego nikt nie chce ich zatrudniac w tym cofnietym w rozwoju kraju Jestem jaka jestem! Nie dbam o opinie ludzi mi Obcych.Milcze, kiedy cierpie. Zamykam drzwi, kiedy chce byc sama. Zawsze sie smieje. Marze o swiecie bez granic. Musze... ja nic nie musze.
|
|
martuchnam. Uwierz mi jakbym miał taką możliwość tzn. wakat dla kobiety napewno bym ją zatrudnił. Chciałem stażystkę, itd... niestety nie było chętnej...
|
|
martuchnam sadze ze co nie ktorzy sie boja oraz ta "kobieta" moglaby zawstydzic umiejtnosciami mezczyzn;]] taka kobieta powinna dowiadywac sie w sklepach budowlanych poniewaz sa duze szanse na to by otrzymala prace;] Darek zapraszam do sprawdzenia poczty;]
|
|
ale to juz jest dyskryminacja..ktora niestey widac tylko w tym zacofany kraju... darku mi chodzi o prace ogolnobudowlane..tak zapytalam z czystej ciekawosci.. Jestem jaka jestem! Nie dbam o opinie ludzi mi Obcych.Milcze, kiedy cierpie. Zamykam drzwi, kiedy chce byc sama. Zawsze sie smieje. Marze o swiecie bez granic. Musze... ja nic nie musze.
|
|
Dla mnie nie jest ważne czy obłsługuję mnie facet czy kobieta, chodzi mi o kompetencję i znajomość branży w sklepie w którym kupuję.
|
|
Ja sie zmywam i zycze milej rozmowy, czekam na wiadomosc z Twojej strony "Darek1638" Dobranoc ;)
|
|
Ja też idę w pieleszę. Pozdrawiam. Jutro do pracy. (chyba)
|
|
Martuchna masz wyjątkowego pecha że trafiasz na takich pracodawców. Hmmm... sadzę że nie do końca byli szczerzy z Tobą niby biznesmeny twierdząc że 'jesteś za stara' po prostu nie chcieli się przyznać do jednego bo biznesmeny nie lubią pracownika mądrzejszego od siebie ŻADEN. To był powód że nie dostałaś pracy.
|
|
i temat skonczony. dowiedziles sie czegos?? ja uwazam ze ciezko jest dostawc prace bez znajomosci. w wiekszych mistach oczywiscie ale w mniejszych trzeba kogos znac.
|
|
zamiast masakra... mozna pisac teraz depresja... xD ?)@.)%.!(*(.?
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |