niedziela, 24 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
a co wy na to

ile jeszcze mamy sluchac tych klamstw o zydach jacy oni sa poszkodowani i nie winni dlaczego my we wlasnym kraju czujemy sie jak obcy przeciez to nasi dziadkowie o niego walczyli a nie zydzi oni w tym czasie bronili swojego majatku to jest ich nacjonalizm "kasa ponad wszystko" nawet ponad smierc dla polakow nie to jest najwazniejsze na pierwszym miejscu jest dom i rodzina a nie interes ponad wszystko powiedz inaczej to "zyd z ciebie"i tyle w tym temacie

siegierka88

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: a co wy na to

???????????co gdzie słuchac ?o czym ? o jakich zydach znowu?ja dzis cały dzien eremefki słuchałem to tylko o swietach gadali a nie o zydach.Jakiego ty radia słuchasz człowieku,ze cie dzisiaj na zydostwo wzieło?bombki na choince wieszaj a nie sie na zydów boczysz.

ja słyszałem o tym że RM dzieli zamiast łączyć
i że mamy zmianę obsady w Pałacu Namiestnikowskim

"Bo im tylko o to chodzi
Abyś sam sobie szkodził
Abyś sam nie mógł myśleć
Abyś sam nie mógł chodzić"

Radyja się nasłuchał:)

jednak musze stanąc w obronie tomasa - nie trzeba szukac , pierwszy lepszy przyklad " O Żydach: Pięć lat po Jedwabym
Rozmowa Anki Grupińskiej z Anną Bikont, dziennikarką Gazety Wyborczej, autorką książek, między innymi a może przede wszystkim pozycji pt. "My z Jedwabnego". (2005-12-12 07:49) " -- nalezy posłuchac jaki festiwal antypolonizmu i polakożerstwa urzadziły sobie te panie. Rozmowa w TOK FM. a najlepsze to bylo "że Bikont pomimo rezerwacji hotelowej nie mogla spać wśrod mordercow tzn. w Łomzy!

bagrmosen

kiedys wkleilem w podobnym temacie rozmowe z Zyedm z Argetyny ,ktory o dziwo bronil Polakow:) teraz nie moge tego znalezc:( jak ktos by to znalazl to prosilbym o podanie linka:)

bigi2004

mam czytajcie i ujrzyjcie choc cien prawdy http://www.kki.com.pl/piojar/polemiki/jedwabne/nichthauser.html

bigi2004

Bez sensu. Jacy Żydzi? Gdzie?
Tomas, weź pograj sobie w jakieś gierki i nie wnikaj w sprawy Tobie nieznane.

Pozdrawiam.

Cos chyba nie tak ktos napisał:P

Czytałem Bigi ten artykuł i inne, podziwiam faceta walczącego z wiatrakami (czyli oipnią o Polaku antysemicie). Nasze wspólne losy, Polaków, Żydów, Rosjan a nawet Niemców są tak pogmatwane, jak najbardziej zawiązany supeł. Przed wojną (i pierwszą i drugą) byli Niemcy - mieszkający na terenie Polski, którzy uznali nasz kraj za swoją Ojczyznę, mieli więcej polskiego patriotyzmu, niż nietórzy Polacy. Żydzi, mimo odmiennego wyznanai, byli również prawdzymi patriotami, tak samo jak Rosjanie (może nieliczni) tu mieszkający. Byli też tacy, którzy bez względu na narodowść potrafili sprzedać się najeźdźcy za marne grosze. Byli, są i zapewne będą osobnicy, którzy uważają się za "Polaków", ale potrafią zdradzić swoją Ojczyznę. Jak mają się do tego wartości tzw. chrześcijańskie tak reklamowane krótce w jedynym i słusznym Radiu M? Czyli wybaczanie, miłosierdzie, pomoc bliźnim. To każdy z nas, rozsądnie myślący potrafi ocenić. A działa to na zasadzie: diabłu ogarek, a Panu Bogu świecę.
Dodam, że Żydzi brali udział w powstaniu listopadowym i styczniowym. W równym stopniu represje dotknęły ich i Polaków w równym stopniu przez władze rosyjskie. Zachowanie w okresie okupacji sowieckiej jest naganne i należy o tym mówić i pamiętać. Ale nie uogólniać. Byli źli Żydzi, źli Niemcy, źli Rosjanie i źli Polacy. Byli Polacy pomagający Żydom, którzy potem tracili wskutek denuncjacji sąsiada życie, byli i Niemcy i Rosjanie pomagający obu nacjom, byli Żydzi denuncjujący współbraci.
Chciałbym jeszcze raz przypomnieć, że Żydzi byli przed wojną obywatelami polskimi, wyznania mojżeszowego. Mają takie same prawa do odzyskania swoich placów, domów jak każdy Polak w kraju, czy ten który stracił majątek, czy dom na terenie dawnego ZSRR. A że zachowania niektórych z nich (czy też gminy żydowskiej) dotyczące odzyskania majątku są niezbyt jasne, czy wygórowane, to już inna opowieść.

jestem pelna "podziwu' dla ciebie felix!!!!!!!!!! ponieważ jest wigilia A WIEC !!!!! jutro tobie wkleję trochę wiadomości na temat "patriotyzmu " obywateli polskich pochodzenia żydowskiego, wkleję tobie zachowanie się żydowskich "obywateli " na kresach wschodnich (rzecz biorąc ogólnie) na terenach RP!
_____________Mają takie same prawa do odzyskania swoich placów, domów jak każdy Polak w kraju_______________________________________zgadzam się z tobą ! ale jesli oni twierdzą , że ich wymordowaliśmy wespół z Niemcami --TO KTO JEST SPADKOBIERCĄ ????????????
______________czy dom na terenie dawnego ZSRR_________________ czy ty nie jesteś za bardzo hojny????????????? chcesz oddawac TO CO JEST NIE POLSKIE??????????? _________________________________________"""A że zachowania niektórych z nich (czy też gminy żydowskiej) dotyczące odzyskania majątku są niezbyt jasne, czy wygórowane, to już inna opowieść"""" ale o czym świadczy?????????--------- jak zwykle zamieniaja wszystko na "srebrniki"! i wg. ciebie to jest ok????????? TO O CO CHODZI WRESZCIE??????????O pojednanie czy rozdrapywanie ran!!!??????????czy skusiles się i wysłychales "monologu" Bikont??????? w TOK FM czy nie mogles znależći uznales ,że bzdury plotę ??????Zastanów się!!!!!!!!!

bagrmosen

halina - no weź wytłumacz, "o so chozi"?

Kto, gdzie, kiedy? Jaki majątek, jacy Żydzi?

Ja widziałem Żyda może ze 2 razy w życiu. Tymczasem czuję się oszukany :) bo okazuje się, że wszędzie są jacyś Żydzi. Mamo, czemu nie powiedziałaś mi, że wszędzie jest pełno Żydów? Dlaczego Polaków jest tylko kilku?

Pozdrowienia świąteczne :)

precz z żydami :)

ja także żyda nie widzialam! ale w tej chwili rozmawiamy o narodzie zydowskim-nie mamy prawa rozmawiac, dyskutowac???? czy jest to temat tabu???a gdybym rozmawiac chciala np. na temat Eskimosow lub Pigmejow tez powiadziałbys , że gdzie oni , ja nie wiadzialem? Ze Zydzi wwywołują emocje pozytywne i negatywne poprzez swoje postepowanie to juz "inna para kaloszy" .Nie ja ten temat wywolam,ale chyba na posty odpowiadac moge?Uwazam ,że post napisany przez Tomasa nie ma nic do rzeczy! jest taki , jak kazdy inny!Adamus wysłuchaj audycji w TOK FM -archiwum co mowi Bikont i możemy podyskutowac.

bagrmosen

Nieee, ja nie twierdzę, że nie można wypowiadać się w tym temacie (co zresztą sam czynię). Uważam też, że nie jest ro żaden temat tabu. Jednak jakaś powaga zachowana być musi. Autor postu twierdzi, że "we własnym kraju czujemy się jak obcy". Podobnie twierdzą moherowe berety. I w tym momencie ja nie wiem o co chodzi? Ja jestem "nie tego", czy Tomas & MohBer?

Pozdrowienia.

w wolnej chwili podrzuce pare linkow naprawdę ciekawych ,rzucających wiele światla na sprawę syjonistow , powstania partii Likud ,podzial ziem palestyńskich ,obecną sytuację Zydów ,Arabow a nawet nas Unie Europejska- nic nie jest tak proste jak się wydaje. Sprawa najbardziej nas interesujaca Jedwabne - poczytaj sprawozdania IPN ,Biuletyn dowiesz się ,że pozostało wiele ciemnych spraw do wyjaśnienia i dlaczego wszystko zostało przerwane? Ogłoszono wynik na zapotrzebowanie polityczne!Majątkowe sprawy i sposob ich odbioru przez Żydow budzi mój gwałtowny sprzeciw , nie potrafię zrozumiec ??? Naród tak doświadczony przez los ,historię , przeganiany "jak bura suka" z kąta w kąt po całym globie(ciepły kąt i przytulisko znalazl tylko w RP) zamienia teraz wszystko na srebrniki????!!! ,wyzywa nas od mordercow ,przypisuje współudział razem z Hitlerem? Nie domagam się wdzięczności ALE SZACUNKU DLA NARODU POLSKIEGO!!!!

bagrmosen

Wiecie, na czym polega jedna z chorób umysłowych naszego światka prawicowego: Otóż modląc się przed ołtarzem, na którym wisina krzyżu Żyd-Syn Boga, krzyczą; Precz z Żydami! A potem nie pojmują, że ludzie roztropni im nie wierzą i każą im się leczyć na głowę. Czy głupota jest chorobą?

Zbych

hehe właśnie o to chodzi :)
Ponadto zapominają, że katolicyzm jest bardzo lewicowy.

halina: nie zapominaj o dwóch rządach światowych. Jeden jest biały, drugi czarny (żydowski). Do pierwszego należą prezydenci USA i Polski, do drugiego Bill Gates, ja i inni Żydzi :) Chcą oni zawładnąć światem. Ich celem jest zmniejszenie liczby ludzkości do 100 milinów i rządzenie nimi :) A są jeszcze przeca Masoni. Ja też jestem kawalerem :) Ci to dopiero...

Pozdrawiam.

szkoda ,że taka jest twoja odpowiedz-i nie stac ciebie na naprawdę ciekawą dyskusję.

bagrmosen

Przepraszam, nie chciałem Cię urazić.

Chcicałem pokazać tylko, na jaki poziom sprowadzasz ważną być może dyskusję. Jeżeli Żydzi mówią, że to my jesteśmy winni na równi z Hitlerem, to jest to wielce niesprawiedliwe i nieprawdziwe i nie sposób z tym dyskutować.
Jeżeli Polacy mówią, że nie mieli udziału w mordach na Żydach, to jest to równie nieprawdziwe i tchórzliwe. Również nie ma o czym dyskutować.
Sprawa Jedwabnego została "przerwana" jak piszesz, ale czego jeszcze możnaby się dowiedzieć? Po co to komu teraz. Co mnie obchodzi, skąd ludzie z Jedwabnego mieli po wojnie tyle kasy? Zostawmy to, nic dobrego z tego nie będzie, i tyle.

Pozdrawiam.

Wstyd mi za Polaków!!!Kolejna fobia odgrzana przez RM.Nie dziwota że Łomżę omijaja jak zadzumioną.

Gdyby Hitler się wykazał tera nie byłoby problemu żydów !!.

a wy qrwa dalej o tym samym,swieta ludzie sie opłatkiem dziela talerz stawiaja dla nie niezapowiedzianego goscia ,a tu sie temat toczy czy zyd winien czy polak ,komu oddac ,komu w łeb dac,kogo zastrzelic.A kogo to teraz obchodziAmerykanie wytłukli indian,hiszpanie azteków,a górale tłuką .....kase na górach i co .W mojej misce jest tyle samo zupy co było,dzieci mówia po polsku,naprawiam auta kazdemu co płaci.A WSZYSTKIM NIEZADOWOLONYM ZYCZE ZYDA ZA SĄSIADA ,ZEBY WAS QRWICA BRAŁA OD SAMEGO RANA JAK TYLKO OCZY OTWORZYCIE

**** jajca
z zydami tzreba zawsze walczyc czy swieta czy nie swieta
pamietajcie ze wrog nigdy nie spi

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org