Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
brak pomyslu na miasto |
Nie wiem co o tym sadzicie, szanowni forumowicze, ale obserwujac co sie dzieje w naszym miescie mam wrazenie, ze nie ma osob, ktore mysla w kategoriach wizji, obrazu tego miasta. Nie ma osob, ktore maja pomysl na rozwoj lokalny. Przynajmniej nikt nie komunikuje wyraznie, ze taki pomysl ma. Brakuje nam lokalnych liderow! Gore biora tematy zastepcze, ktore porazaja swoja smiesznoscia, ale absorbuja nasza lokalna "klase polityczna" . A to smsow ktos za duzo wyslal i zrobiono z tego afere na caly kraj, a to trzeba "powolac" swietego patrona miasta, bo w tak beznadziejnej sytuacji tylko sily wyzsze moga pomoci i wiele innych tego typu "ersatzow". To, ze radni i media zajmuja sie tego typu sprawami jest dla mnie dowodem na to, ze nikt nie ma naprawde sensownego pomyslu na rozwoj tego miasta. A ze w mediach trzeba istniec, wiec musimy zaserwowac gawiedzi nakis temacik. NIe wazne czy mowia dobrze czy zle, wazne zeby mowili. A progresu ani widu ani slychu. jestem ciekaw Waszych opinii.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: brak pomyslu na miasto |
Masz rację, brak jest pomysłu na to miasto. Przykre jest również to, że ja też nie bardzo mam na nie pomysł. Trudno mieć pomysły, gdy nie ma sie możliwości realizowania chociaż cząstki z nich. Łomża po prostu nie wytrzymuje konkurencji z innymi ośrodkami. Dlaczego? Może dlatego, że jest miastem "zamkniętym"? Może po prostu nie potrafi się promować? Może dlatego, że nie ma dobrego gospodarza? Może dlatego, że i ja powoli przestaję wierzyć, ze coś w tym mieście można zrobić i może takich jak jest jest zbyt wielu? Możę dlatego, że mieszkańcy nie potrafią sie ze sobą porozumieć, bo jeden pochodzi ze szlacheckiej rodziny, a drugi z czworaków? Nie wiem. Może poszukamy wspólnie pomysłu na Łomżę. Pamiętaj tylko, że do realizacji pomysłów potrzebne są pieniądze i władza, a tych z reguły nie mają ludzie, którzy mają dobre pomysły.
|
|
Skoro bram pomysłu i pieniedzy na miasto, to może styknie na większą wieś ??? najważniejszy jest higieniczny, bezalkoholowy tryb życia !!!
|
|
Maja ludzie pomysły i pieniądze tylko co z tego ,jezeli brak jest przemysłu.Od samego handlu poprawy nie bedzie wręcz odwrotnie Ci co planowali coś zrobić teraz będą sie zastanawiać czy warto w to miasto inwestowac.Zasada jest bardzo prosta jeżeli ty nie dasz mi zarobić to ja tobie tez.Mozna powiedzieć ,że obcy kapitał zainwestuje......tak ,ale tylko po to, zeby jak najwięcej wydoić kasy .......Chyba jednak coś zainwestują bo Via Baltica ma przebiegać przez Łomżę................))) michal
|
|
Ostatnie wiadomości mówia, że Via Baltica będzie przebiegać przez śledziewo. najważniejszy jest higieniczny, bezalkoholowy tryb życia !!!
|
|
Miasto Łomza to miasto kościołów i bezrobocia. Polikwidowali duże zakłady pracy, wysyłając ludzi na ulicę.Młodzież ucieka z łomzy , bo nie widzi dla siebie perspektyw.Radni debatyją, czy Prezydent ma rację? - czy nie . Mało kto się przejmuje przyszłością Łomzy.Oni myślą tylko o sobie. Dzieci wyuczą , bo mają za co. Odnośnie budowy kościołów: NiechBiskup sobie buduje , ile chce?. Tylko niech to robi za swoje.Niech nie woła o pieniadze na budowę, bo Łomza jest tak biedna i bez pracy , ze Tym niezamożnym Łomzyniakom już nie ma co zabrać.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |