poniedziałek, 25 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
To ilu cukrzykow jest ??! ,ze nie oplaca sie!!!!!!!!!!

otworzyc przyszpitalnej poradni??? MAJA WYZDYCHAC??? czy miasto i okolice tylko do przychodni DOKTOR OLDAKOWSKIEJ???!!! tzn . raz na dwa lata cukrzyk pojdzie do lekarza JAK ZDAZY???!!!!!!!!!!!!!!!

nawet jeśli będziemy krzyczeć, głupiec nic nie zrozumie
Katon

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: To ilu cukrzykow jest ??! ,ze nie oplaca sie!!!!!!!!!!

miasto złodziejskie

To po co tyle cukru wyżerają?

fanka - ale pieprzysz głupoty! Zastanów się najpierw, co piszesz, a potem napisz!
Wbijcie sobie to raz do głowy POWODEM CUKRZYCY NIE JEST ZJADANIE CUKRU!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ooo a ja byłam przekonana że to od nadmiaru cukru coś tak jak ból głowy po gorzałce.

Tak to właśnie jest jak się ktoś wypowiada w temacie, o którym nie ma bladego pojęcia....

A co do ilości diabetyków w Łomży, to jak sądze jest ich o wiele więcej, niż się spodziewamy, ale co poradzić, kiedy nie mają siły przebicia.

Z tego, co się orientuję, to jeśli ktoś się chce teraz zarejestrować po raz pierwszy do dr Ołdakowskiej to ma proponowany termin na .... tamtadam - kwiecień 2013! Super, nie?!

No proszę a wszyscy narzekają na bezrobocie. I komu tu wierzyć?

miło na 2013 rok, wykitować przyjdzie do tego czasu.

polecam dokladne przeczytanie , o ile jeszcze potrafisz myslec SAMODZIELNIE fanka-bocianka!!!!!! ciekawy temat nawet nie zwiazany z cukrzyca ( twoja wiedza na temat diabetologi poprostu powala)) podaje tytul "Czasem wolałabym żyć w pieprzonym PRL-u!
" ZAPAMIETAJ ARTYKUL NAPRAWDE OPISUJE REALIA!!!http://wolnemedia.net/historia/czasem-wolalabym-zyc-w-pieprzonym-prl-u/

Katon

cukrzyca to choroba cywilizacji i masa osób na nią choruje. Jest bardzo niebezpieczna i wyniszczjaca. Bardzo czesto nie daje żadnych objawów i chory mysli ,że jest zdrowy podczas gdy choroba potajemnie niszczy jego organizam. Brak tej poradni to faktycznie kompromitacja. Nasze miasto to ogólna kompromitacja tu nie dostaniesz się do lekarza nawet odpłatnie. Tu nie ma możliwości prywatnie o kazdej porze skorzystania z takich specjalności jak chirurg , laryngolog , pulmonolog , diabetyk i sporo innych - totalna porazka.

Santreo

ja osobiście zauwazyłem ,że lekarze tych specjalności sa w mieście ale im się zwyczajnie nie chce przyjmować. Mają dostatecznie duze dochody ,że nie opłaca im sie zarobkowac dodatkowo.

Santreo

no santero poczytaj co ten tlomok fanka wypisuje!!! o pomste do nieba wola! NORMALNY BECWAL!!!!!!!!!!! nawet nie wie co to jest zachwianie metabolizmu czlowieka!!!! ale czego sie spodziewac ? - szkoly likwidowane a te co sa to nauczyciele maja w dupie nauczanie i BALWANY , TROLLE NIEDOUCZONE WYCHODZA!!!!!! M A S A K R A!!!!!!!!! WRACAMY DO CZASOW "JANKO MUZYKANTA": O ile ta fanka wie co to jest?:))))))))))))

Katon

sam pewnie padnie ofiara tej choroby ma na to 90 % jak w banku , przy tym zywieniu co teraz.

Santreo

a może tak zmienić proporcje w słynnym przepisie : 1410 ?
albo jeść mniej cukierków ?

my o chlebie a ta o niebie!!!! poczytaj moj post powyzej i nie kompromituj sie chociaz ty!

Katon

rzepicha, no co, no co ja Ci zrobiłem ?
nie denerwuj się, bo złość piękności szkodzi

Trzeba się spotkać przy biurze nfz na ul. Piłsudskiego / obok radia eska/ tytlko uzgodnić kiedy bo przychodnia w szpitalu musi być czynna innej opcji nie ma i wysłać petytcje do nfz w Białymstoku i zobaczymy jeżeli to nie przyniesie pozytywnego rozwiązania uzgodnimy dalsze działania aż do skutku to co zrobił nfz z chorymy na cukrzyce w Łomży to skandal i wstytd dla tytch którzy są odpowiedzialni za zdrowie obywatyeli czyli SEJMIK A W SZCZEGOLNOSCI pan MARSZAŁEK CIESLUKOWSKI.

Również cukrzyca ma wpływ na zapach z dróg oddechowych. Woń z ust cukrzyka przypomina zapach acetonu. Intensywnie woniejący oddech - zazwyczaj słodkawy i trochę stęchły - mają też osoby cierpiące na niewydolność wątroby. Z kolei zapach amoniaku może świadczyć o niewydolności nerek.

Fanka - nadal pierdoły piszesz!
Taki zapach z ust diabetyka owszem może być, ale jedynie w przypadku, gdy ma on wysoką hiperglikemię, inaczej mówiąc wysokie stężenie cukru we krwi. Czyli raczej incydentalnie i przez krótki czas, a nie stale.
Weź Ty sobie wpisz hasło "cukrzyca" w google i się już nie kompromituj, co?

Podobny zabieg polecam zezowatemu szczęściu - wystarczy poświęcić 3 min. na poczytanie o cukrzycy i nie pisać głupot o jedzeniu, czy też niejedzeniu, cukierków...

nie raz cukierka ,cukier NALEZY KONIECZNIE ZJESC!!!!!!!! aby wyrownac poziom cukru. odcukrzenie jest gorsze od hiperglikiemi.Slodkosci mam porozkladane wszedzie ,po kieszeniach , w sypialni (obowiazkowo) w samochodzie- na wlasnej skorze sie przekonalam co to znaczy!

Katon

Nie ma po co tłumaczyć, szkoda szargać sobie nerwy, to i tak nie dotknie.

Ja w nowej przychodni umawiałem się na początku stycznia to mam termin na luty. W szpitalu raczej już po zawodach, jak otworzą to abarot papiery w dłoń i do dr. Ejsmonta. Podobno jakiś gość z Białegostoku przyjmuje, jedyna w nim nadzieja, że jakiś kumaty będzie.

A szturm na nfz raczej wiele nie da.

No właśnie w googlach o tym wyczytałam i pośpieszyłam się z Wami podzielić tak rewelacyjnymi wiadomościami.

To po landrynkach jedzonych z rożka papierowego w młodości :):)

to nie jest cywilizowany kraj

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org