poniedziałek, 25 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
praca

dlaczego w Lomzy jest tak ciezko o dobrego pracownika?

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: praca

słabo płacisz

bo jest tu dużo leni którzy uwazaja ,ze czy się stoi czy się lezy 7.50 za godzinę się należy. A ja nie mają pracy to narzekają ,że jej nie mają jak znowu maja to narzekają ,ze kiepska i mało płacą.

Santreo

Za 1200 i 300 godzin w miesiącu nie da się być dobrym pracownikiem mimo najlepszych chęci. Jaka płaca - taka praca.
Pytanie powinno brzmieć: dlaczego w Łomży tak ciężko o dobrego pracodawcę????

Jeśli którakolwiek z moich opinii narusza obowiązujące zasady, normy prawne, etykietę, propaguje przemoc, jest wulgarna, wzywa do nienawiści na tle religijnym, rasowym, czy wyznaniowym, lub jest po prostu obrzydliwa - to po prostu jej nie czytajcie :-)

moja szefowa szuka juz 2 miesace do butiku,jest tak ciezko o pracownika ze szok choc placi 8 zl brutto za godzine a ludzi niema.Jesli ktos tam przyjdzie to niema pojecia jak podejsc do klijenta zeby on kupil,doradzic mu choc wiekszosc jest po studiach szok.Pojecie o kasie czy sprzedazy zero.

mustapha masz racje ale jest wiele przypadków ,że płaca jest dobra a zachowanie jest takie jak wczesniej napisałem.

Santreo

wpm co sie dziwisz jak większość jest po tych studiach w Łomzy na Agrobiznesie albo tej na akademickiej.
Cholerka a ja myślałem ,ze ci studenci to chociaż do butkiów sie nadaja

Santreo

wpm za 8 zeta na h to ja wszystko sprzedam i wcisnę:))) godziwa stawka lepsza niż u popracować którzy nakazują się nazywać biznesmenami:))

Nie ma co się dziwić, ceny mamy europejskie a zarobki jeszcze z lat 90. Po dobrych studiach nikt raczej w Łomży nie zostanie, tylko wyruszy w świat. Tak na marginesie to i po agrobiznesie ludzie dobrze zarabiają. Studia to studia.
Wiem najlepiej żeby pracownik był młody, najlepiej po renomowanej uczelni z doświadczeniem 50 latka i najważniejsze żeby godził się na zarobki rzędu 1200 - 1500 zł heh

Jeśli którakolwiek z moich opinii narusza obowiązujące zasady, normy prawne, etykietę, propaguje przemoc, jest wulgarna, wzywa do nienawiści na tle religijnym, rasowym, czy wyznaniowym, lub jest po prostu obrzydliwa - to po prostu jej nie czytajcie :-)

mustapha jak ty agrobiznes czy te z akademickiej porównujesz np UW Jagielońskiego , AMB lub WAT dla przykładu to gratuluje inteligencji szpagatowej.

Santreo

mustapha- 100% racji. W wielu przypadkach to dziwne wymagania tzw. dobrodziei pozbawiają ich ludzi. A ludzi do pracy jest duuużo tylko trzeba dać cień szansy.A wielu jest niestety pracodawców, którzy już w chwili przyjęcia dumają jak człowieka wydymać przy pierwszej wypłacie.

najgorsze jest to, ze wszędzie chcą z doświadczeniem. A skąd je zdobyć?? Jak nawet do sklepu odzieżowego nie chcą ludzi po studiach. W naszej miescince rządzą tylko znajomości. Można stawać na głowie, latać na rozmowy i tak nigdzie nie zatrudnią :/

Bo tu trzeba mieć 20-22 lata, studia wyższe ze 20 lat doświadczenia, być silnym głupim i o wypłatę nie pytać-- To jest wzorcowy profil pracownika dla Łomżyńskich dobrodziei.

he he he! każdy chce wykwalifikowanego pracownika a płaca jak na wschodzie !!! a jak ktoś chce pracować to bez doświadczenia nie biorą !!! to mam pytanie : gdzie zdobyć te doświadczenie??????? jak z założenia bez praktyki to zły pracownik!!!!!!!

jojo

A jeżeli chodzi o wynagrodzenie np.1500zł. to zapewniam ludzie by robili i to z chęcią moja żona o takiej kwocie może pomarzyć i to w pracy biurowej. Takich mamy pracodawców. I jeszcze dziady mają czelność narzekać że ludzie serca w robotę nie wkładają --- tylko pytam a co ma ich motywować?

za kilka latek niebawem beznesmeny będą na sile szukać 50 latków do pracy jest niż demograficzny :))) a na poważnie to już w dużych firmach pytają się " Czy pani w najbliższym czasie nie planuje zajść w ciąże" żałosne...

A może ktoś mi zdefiniuje pojęcia dobrego pracownika, dobrej pracy, dobrego pracodawcy? Dobry pracodawca to jaki ? taki który dużo płaci i nie każe pracować? dobry pracownik to jaki taki który dużo pracuje, dobrze, mało wymaga czy taki który potrafi zarobić na siebie i na firmę? dobra praca to jaka? taka gdzie nie ma odpowiedzialności, nie męcząca, lekka?

Może ktoś napisze jakiś konkret, jaka wysokość wynagrodzenia za jaki typ pracy, za ile godzin miesięcznie itd?

no wiesz Andy C jesli chodzi o ciaze to jest ryzyko dla pracodawcy,nie jego dziecko a wyplate musi placic choc cie w pracy niema.

Więc.
Dobra praca--Każda praca jest dobra (nawet ciężka)jeżeli daje jakąkolwiek satyswakcję możliwość rozwoju i gwarantuje uczciwe pieniądze dostosowane to stanowiska.
Dobry pracodawca--- osoba odpowiedzialna,wymagająca,uczciwa,dbająca o pracownika.(nie gruboskórne chamy patrzące na człowieka z góry jak by nadludzmi byli)
Dobry pracownik---odpowiedz sobie sam bo wnioskuję że masz już własne zdanie o ludziach.
To tylko cząstkowy zarys.

Przykład pracodawcy(dobrodzieja)
temperatura za oknem jak widać a żona pracująca w biurze ogrzewa się tzw. farelką bo pracodawcy na paliwo do pieca szkoda.Czy to jest dobry pracodawca? a może dobry czytaj głupi bez wyjścia pracownik?

Piszesz bardzo ogólnie kolego Pareslow, wcześniej napisałeś że twoja żona może pomarzyć o zarobkach 1500 zł ( domyślam się że chodzi o 1500 na rękę)

Uważasz że 1500 na rękę to dobre wynagrodzenie w biurze? co wg Ciebie trzeba robic przez miesiąc w biurze aby zarobić 1500 zł?

Wpm ja miałem myśli firmy co zatrudniają po 100 i więcej pracowników tych maluczkich nie liczę.

Wpm jeśli dziś pracodawcy pytają się czy " Czy pani w najbliższym czasie nie planuje zajść w ciąże" to jutro o co się zapytają? nie uważasz ze pracodawcy wnikają za bardzo w życie osobiste?

HM....to ogrzewanie się farelką to raczej trochę śmieszne.... bo jesli policzyć to chyba taniej wyjdzie ogrzewanie olejowe niż na prąd farelką:) ...no chyba że np pracodawcy twojej żony nie stać akurat na olej bo nie ma pieniędzy i może mu nie szkoda......może mu inni dobrodzieje nie zapłacili faktur żona tego nie mówila?

ja mam dobrego pracodawce,ale pamietajmy jedno ze powinnismy choc na siebie w pracy zarobic,a druga wyplate dla szefa wypracowac w innym razie nie mozemy upominac sie o wyplate,jestesmy pracownikami darmozjadami,jesli firma nie zarobi to zn ze jestesmy nic niewarci w pracy.Ja pracuje w butiku i wiem jacy sa klijenci ale robie wszystko zeby im cos wcisnac zebym niebyla darmozjadem w firmie.

santreo ludzie po UJ w MCdonaldzie pracują :-)
Jesteś pracodawcą i masz dwóch aplikantów:
1- po UJ z dyplomem na 5 ale bez doświadczenia
2- po naszym agrobiznesie z doświadczeniem ( bo ktoś dał mu wcześniej szansę, może studiował zaocznie i jednocześnie pracował)
Pytanie: którego zatrudniasz????
Moja znajoma w Białym robiła rekrutacje do banku na analityka. Doświadczeni analitycy chcieli ok 12000tyś, więc zatrudniła chłopaka prosto po studiach i dała mu połowę niech się chłopak uczy a praca i tak będzie zrobiona. Najpierw trzeba zrobić doświadczenie, ale kto musi dać młodym szansę.
Z doświadczenia wiem, w Łomży są takie realia, ze tylko znajomości gwarantują podjęcie pracy - z ponad 300 ofert wybrano tą jedną jedyną, moją :-)

Wiesz co co? To powiedz Ty czego wymagasz-wymagałbyś od osoby pracującej w biurze(prowadzenie) żeby dać taką kwotę? I nie jest to tak że ja tylko narzekam bo np. na swojego pracodawcę złego słowa nie powiem,chodz pracy nie mam ani lekkiej ani przyjemnej.

wpm mam pytanie ile zarabiasz w tym butiku? jeśli jesteś taka osoba jak piszesz faktycznie o sobie (jedyna mądra wypowiedz na tym forum) :) to ja ciebie zatrudnię w swojej firmie do biura dam ci 20% wyższa wypłatę na początku od tej która masz obecnie plus dodatkowe premie. Praca od pn do pt bez sobót po 8-9 godz dziennie

witam, obecnie szukam pracy, prosze o szczegóły to sama sie przejde i zapytam:-).pozdrawiam

nowy2012 hahaha.. czekałem jak się wypowiesz nie myliłem się tako odpowiedz jaką chciałem to przeczytałem :))))

a o której odpowiedzi piszesz Andy C ?

Wpm zgadzam się z Tobą .

nowy2012 myślę że Twoje wypowiedzi będą różniły się od pewnego pana bezsmena bo wolałbym puszki wybierać ze śmietnika niż u zatrudnić się u takiego chama:)))

nie bardzo rozumiem Andy C, o czym piszesz?

nowy2012 Hmmm... kliknij a zrozumiesz poczytaj posty lokalnego przedsiębiorcy;)))
http://www.4lomza.pl/szukaj.php?q=zezowaty

to ja sobie zakładam firme,i zatrudniam żeby na siebie zarobili i na mnie.barany .każdy może sobie założyć firme.żeby ktoś na ciebie i na siebie pracował.i właśnie takich pracodawców mamy najwiecej.barany pootwierali sobie firmy i myślą że na nich ktoś będzie robił.każdy niech pracuje na siebie.a kto niema kasy niech nie zakłada firmy bo blokuje tylko rynek.i zaśmieca.ja jeszcze nieznam pracodawcy który by powiedział że zarobił

a

Andy C...nie jestem stałym bywalcem tego form w sumie pierwszy raz cos tu napisałem, nieraz czytam co inni piszą , nie znam tego lokalnego przedsiębiorcy, i nie bardzo rozumiem o co chodzi?

..ciekawy tok myslenia ma ten moderator:) gratuluję pomysłowości:)-=\

nowy2012 ja lubię jak ludzie mnie obrażają bo pseudo inteligenci używają obelżywych słów bo inteligencją nie potrafią się wykazać:)))

"nie znam tego lokalnego przedsiębiorcy" i bardzo dobrze że nie znasz bo oprócz szlifowania ścian inteligencją nie błyska:)))

Andy C, buda swołocz !

jak pies nie ma co robić , to siada i jajca liże, a ty szczekasz du.pą ,
koleński kołku !

@moderator
Pierdolisz 3 po 3. Jak to ***** nie ma kasy na założenie firmy. Kasa jest bo się dostaje od miasta 40 tysi. A jak sie biznes nie kreci to firma upada. Wes nie ******* sam sie *******.

to było do mnie ? śmieciu masz problem to do lekarza.kulturalny śmieć sie znalazł.won ku..o

a

Andy C, MATOŁ jesteś i to na tyle

PS: przygotuję poglądowe próbki twojej yntelygenjyi , oj będzie co poczytać

zezowate szczęscie przypisujesz swoje czynności komuś innemu:))) zbereźnik z Ciebie :)))) szeptelku zmień hosta bo nadajesz z деревня :))))

zezowaty haha...... tylko raczki z żeby wydobyć wulgarne teksty w google no zapomniałem że co dzień zapieprzasz papierem ściernym:)))

Andzia C ,

ja w temacie głosu nie zabierałem, a ty pierwsza zaczęłaś sobie pysk wycierać moimi postami, prowokacje zrobiłaś , to nie płacz teraz BURA suko !

PS: przygotuję poglądowe próbki twojej yntelygenjyi , oj będzie co poczytać

zezowaty nie umiesz szybciej klikać:)))

Autor: artist19

@moderator
Pierdolisz 3 po 3. Jak to ***** nie ma kasy na założenie firmy. Kasa jest bo się dostaje od miasta 40 tysi. A jak sie biznes nie kreci to firma upada. Wes nie ******* sam sie *******.

Ja czekam już na tą kase 1,5 roku śmiech na sali. przez ten czas nie mogę podjąć żadnej legalnej pracy więc pracuje na czarno i czekam, czekam czekam, hm tylko jak dłuuuuuuuuugo

szeptelku zmień hosta bo nadajesz z деревня :))))

hahaha.. lingwisto może coś obraźliwego napiszesz w kilku językach:)) a obszczy murków tylko stać na chamskie teksty:)))

8 zeta brutto, to miesięcznie wyjdzie ok 1200 netto, no to naprawdę kokosy proponuje Twoja szefowa!!!!!!

Rozumiem że lepiej siedzieć i cały dzien oglądać powtórki M jak Miłość niż iść do pracy za 1200brutto.

jak zwykle kulturalna rozmowa...

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org