Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Oszołomy z klubu metro |
Czytając ostatnie wydanie Bezcennej natrafiłem na stronie 7 na niezwykle interesujące, a zarazem bulwersujące ogłoszenie. Niejaki Klub Metro za sklepem Gośka zamieścił następującej treści reklamę: "Pasterka w Klubie "metro" Pasterka? Tzn. że będzie jakiś kapłan, który odprawi nabożeństwo? Prawdopodobnie nie. Jest to kolejny przykład totalnego oszołomstwa, ciemniactwa, nieuctwa, bo tylko na takie słowa zasługuje zamieszczenie o takiej treści ogłoszenia, o ile nie jest to wyraz złośliwości. PS. Do właścicieli klubu. Czuję się waszą reklamą zniesmaczony. Pasterka to nieodłączny element tradycji bożonarodzeniowej. Msza Święta o północy upamiętnia oczekiwanie i modlitwę pasterzy podążających do Betlejem. Nie godzi się nazywać pasterką dyskoteki. Macie świetnych doradców od reklamy. Pogratulować! (sic!)
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Oszołomy z klubu metro |
Pójsc na dyskotekę zamiast do kościoła na pasterke to jest z pewnością grzech!
|
|
To już nawet nie jest kwestia grzechu. Nie każdy może jest wierzący. To jest sprawa wykorzystywania symboliki, nazewnictwa religijnego w celach biznesowych.
|
|
Ale nie za darmo napewno ta pasterka :)
|
|
Dla mnie to jest nie normalne i nie moralne. Również jestem pewien że klub na tym tylko straci , bo kto będzie chciał iść do klubu potańczyć niż jeżeli spędzić ten wieczór wraz z bliską rodziną w domowym cieple. To będzie dla nich konkretna klapa:D
|
|
mi sie wydaje, ze klub jednak na tym nie straci, chociaz rowniez uwazam to za niepowazne. Czesc mlodziezy mowiac rodzicom ze idzie na pasterke, skoczy sobie do metra.
|
|
Tor dobrze mówi. Myśle że sporo "młodzieży" pójdzie tam odreagować święta.
|
|
hehehe, straszne rzeczy !!! no doslownie spala sie w piekle. Utarg beda mieli swietny bo bedzie masa ludzi, proponuje odpowiednim organom sprawdzania dowodow osobistych tych ludzi bo co drugi bedzie nieletni. a co do samego metro to chyba najgorsza knajpa w lomzy, kufelek jest lepszy !!! pozdrawiam
|
|
Ktoś się poczuł obrażony. Złóżcie doniesienie do prokuratury o obrazę uczuć religijnych. Idźcie z duchem czasu...
|
|
Obiło mi się wiele przypadków, że ktoś mówi "idę na pasterkę" a idzie sobie na piwko. Niestety, żyjemy w mieście gdzie większość ludzi ma wykształcenie podstawowe i to Ci ludzi na ogół piszą takie głupoty. Mądrzy nie pójdą na taką "pasterkę".... coś o Pasterce: http://pl.wikipedia.org/wiki/Pasterka
|
|
Dotąd nie sprawdzali dowodów, to i teraz nie sprawdzą, tym bardziej, że szacowna miejska Komisja Antyalkoholowa będzie na pasterce zupełnie gdzie indziej:) A naćpanych maolatów w Metrze pełno co dnia
|
|
RACJONALISTA ........... chciałem dokładnie to samo napisać, ale nieeeee... musiałeś być pierwszy. hhee. pozdr dla Ciebie.
|
|
A ja zauważyłem ze tam pisze rezerwacja i numer telefonu to chyba trza rezerwować:)
|
|
Ciekawy chwyt reklamowy :), szkoda tylko że w złym guście. Pasterka jest swego rodzaju tradycja w PL, a tu staje się częścią komercji tak byc nie może, kto nie szanuje poglądów innych sam na szacunek liczyć nie może. Żygac się chce czytajac tego typu ogłoszenia. Dobrze, że klub metro jeszcze na pogrzebach i zaduszkach zarabiac nie chce. Bo przecież zamiast zapalić świeczkę na grobach na cmentarzu można by było przy barze w klubie metro.......... ...:::A gdy odejdę, gdy kiedyś zamknę oczy swe... Zawsze, z Tobą będe...
|
|
klub marny a i opinia tego kluba jezt bardzo zła wydaje mi sie ,ze odpowiednie słuzby pilnie powinny zając się tym co się w tym klubie dzijee. stanisław
|
|
hmmm.... może chdziło o jakąś pasterkę od owieczek, albo gąsek...? ....może miała mieć rurkę do dyspozycji.... miała...? _____________________ Kefas "Bo im tylko o to chodzi Abyś sam sobie szkodził Abyś sam nie mógł myśleć Abyś sam nie mógł chodzić"
|
|
Jak dla mnie lokal o niskim poziomie. Moja babcia ma czyściej i przyjemniej w piwnicy. Że już nie wspomnę o tych smacznych konfiturkach ;) ..:: Nomex ::..
|
|
m wszycy by chcieli chodz do kosciola tam laska jest go la a moze ateistow macie w lomzy a nie tylko "nie bij ""nie ran " nie tykaj"tylko chlopcow bzykaj"szukaj szczescia w zyciu a zobaczesz go w "odbycie"a jak nie umiesz balowac to wsadz se lape w kielnie i bedzie tam piekielnie to tyle wysmarkaj gile siegierka88
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |