Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Pomoc dla piesków |
Bardzo prosimy o pomoc dla piesków z Łomżyńskiego Schroniska Arka w postaci suchej karmy, koców, starej pościeli, ciuchów. Pomóżmy im przetrwać zimę!!! Schronisko Arka ul. Wojska Polskiego 136 (droga krajowa nr 61, kierunek na Ostrołękę, na przeciwko CPN Orlen) tel. (86) 216 31 83
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Pomoc dla piesków |
Ja proponuję przejść się po sklepach z używaną odzieżą gdzie można za grosze kupić polary, starą pościel, koce.
|
|
Bardzo chetnie oddam stara kołdre, troche poscieli ktora niepotrzebnie lezy u mnie w szafie, a i ubran, swetrow pewnie sie tez nazbiera. Moze ustawicie jakis kontener na terenie miasta - gdzie bedzie mozna wrzucic takie rzeczy? Ja nie mam transportu,zeby wam to przwiezc ;-( .
|
|
Lilo skontaktuj się ze mną na maila (fallen_angel18@o2.pl) mogę na terenie Łomży dostarczyć te rzeczy
|
|
Lilo również możemy odebrać od Ciebie te rzeczy , proszę o kontakt na maila just-inka@o2.pl
|
|
tak mało chętnych by pomóc ?? ja już zabieram się za przebieranie rzeczy. mam rozumieć że wszystko się przyda stare swetry kołdry itp ??
|
|
garfield :-)))) Serdecznie dziękuję za propozycję . Powraca wiara w dobrych i bezinteresownych ludzi . Juz napisałam @ do Justynki ... :-) . Ale bardzo Ci dziękuję , za propozycje . Pozdrawiam
|
|
Wszystko się przyda:)
|
|
Jak w poprzednim temacie - przypomnę (może akurat przeczyta to właściciel bądź ktoś kto rozpoZnaje pieska). UWAGA! Na ul. Śniadeckiego znaleziono psa. Mały kundelek, kilka dni kręcił się w okolicy bloku nr 2. Zielona obroża a do niej przyczepiony breloczek-kulka. Właściciela proszę o kontakt pod nr 517-707-260 Kilka zdjęć pieska http://zapodaj.net/8cc75b84a162.jpg.html http://zapodaj.net/88fa661a036d.jpg.html http://zapodaj.net/3f54d089df45.jpg.html ija ija hop sa sa
|
|
Każdy chyba znajdzie jakieś niepotrzebne rzeczy,które pomogą pieskom przeżyć mrozy :)
|
|
|
..... schronisko........ Dziękuje za odebranie rzeczy dla psiaków. Reakcja była błyskawiczna. :-) Jednak można jak się chce. Miłego dnia życzę wszystkim :-)
|
|
Jest bardzo zimno. Podnoszę apel. Pomóżmy pieskom przetrwać te mrozy .
|
|
w tygodniu zorganizuję paczkę dla schroniska
|
|
A ja już pomogłam pieskom ze schroniska. Wiele nie trzeba tylko trochę chęci ...
|
|
|
postaram sie czegos poszukac
|
|
ja też poszukam
|
|
Szmaty się nie nadają ze względu na pózniejszą utylizacje,koszty lub do lasu.Polecam słomę, tak będzie ekologicznie.
|
|
A może Pani Kierownik spróbowałaby w wolnej chwili pogadać z szefami większych sklepów, żeby gdzieś na ich terenie stanęły kosze na rzeczy/karmę dla zwierzaków? Myślę, że to mogłoby się przyjąć, w większych miastach działa, bo nie każdy ma czas i możliwość dojechać do schroniska, a tak załatwiałoby się to przy okazji zakupów.
|
|
a gdzie można nabyć słomę?
|
|
buebuebue jak to gdzie u chlopa,moge zalatwic w promocji
|
|
a potem chlop odbierze i bedzie gnoj na pole
|
|
pomyślę nad tym, jak coś odezwę się do Ciebie
|
|
ok buebuebue czekam na wiesci
|
|
a ja się zapytam : czy jest jeszcze ta mała,czarna sunia z pierwszego boksu po lewej stronie od bramy wjazdowej ? Wcześniej była z beżową siostrą.
|
|
Sprzedam słomę paczkowaną 2-3 przyczepy. telefon: 605316082 ogłoszenie dodane 2012-02-04
|
|
Pracownicy schroniska dziękują serdecznie za pamięć i dobre serca ludzi, ale to nie schronisko zakładało ten post, tylko ktoś o wrażliwym sercu. Mamy już duży zapas starych ubrań i słomy. Mamy w tej chwili dużo większe problemy, zamarzła nam w budynkach woda i samochód. Na razie walczymy z tym problem. wolontariuszka Ewa
|
|
elina jest ta suczka
|
|
Widziałam ją dwa razy.Śliczna ,delikatna zapadła mi w pamięć.Mam jej zdjęcie,chciałabym jej trochę ogłoszeń zrobić. W jakim jest wieku,jest wysterylizowana.Spokojna czy łobuziara ?
|
|
Nie ma jeszcze roku, ale jest wysterylizowana. Co do charakteru, to trudno określić, zbyt dużo jest psów i pracy przy nich żeby dłuższy czas poszczególnego psa obserwować.
|
|
To ona już niewiele urośnie.Waży z 8 kg czy więcej ?
|
|
W uzywaku w soboty przy wiacie po 1zl chodza od sztuki ubrania.. wiec wbijac..
|
|
skoro na razie macie zapas ubrań i słomy, to można Wam podrzucić karmę? może potrzebujecie butelkowanej wody albo mleka dla maluchów?
|
|
Pomagajcie a ja będę z wami duchem :):)
|
|
Mam odpowiedni sprzęt do odmrażania.Chętnie się podejmę ze 2000zł.
|
|
bylam dzis w schonisku arka,jesli o tym tu mowa,woda nie zamarzla bo pracownicy nosili w wiaderkach,upatrzylam sobie slicznego husky ale musze jeszcze tydzien poczekac zeby go wziac
|
|
mysliciel-ka, ten co to na warcie stoi (czytaj) leży przy bramce? :) piękny pies, husky czy malamut to uciekinierzy z natury, to nie pies do bloku, ale jak posiadasz odpowiednie warunki i grządki na wiosnę do przekopania, to nikt tego lepiej za Ciebie nie zrobi jak wyżej wymienieni ;)) http://www.youtube.com/watch?v=s8hSBU7qz6g
|
|
Ten husky co jest luzem jest psem pani,która pracuje w schronisku.Piiiiiękny.
|
|
megan tak to ten,od tygodnia jest w schronisku a wedlug przepisow musi byc dwa,jest sliczny,co do warunkow to bez obaw mam domek no i milo bedzie jak mnie ktos wyreczy w ogrodku,moje dzieciaki doczekac sie nie moga choc mam kundla przyblede ale lubie psy
|
|
świetnie, że adoptujesz psa! zyskujesz przyjaciela na całe życie
|
|
elina ja nie o tym pisze tylko o tym co jest w boksie
|
|
buebuebue dzieki.szkoda ze nie moglam wziac go juz dzis no ale przepisy
|
|
pozatym taki przygarniety pies jest wierniejszy i lepszy niz ten chowany od szczeniaka,mam suczke przyblede jest bardzo wierna
|
|
aha,to się cieszę,że będzie miał domek :)
|
|
elina a ja sie ciesze ze moge go wziac,caly czas o nim mysle
|
|
doprowadze go do porzadku i moge wam podsylac fotki tylko @ podac
|
|
ktos wie jakie są godziny otwaecia schroniska??
|
|
od 8 do 16 tylko jak cos to husky jest moj
|
|
dobra hehe mam juz buldoga francuskiego chce troszke jedzenia zawieśc i kocy tylko nie wiem czy im potrzeba bo ktos wstrzyna post a nastrepna osoba pisze ze wszystko maja!! ktos wie jak to jest???
|
|
napewno im sie przyda,ja dzis tam bylam biedne psiaki,zakochalam sie w tym husky
|
|
myślę, że sucha karma zawsze w schronisku się przyda
|
|
oj biedne to fakt ma nadzieje ze ten nowy zakaz na rozmnazanie psów troche zniechęciu ludzi do rozrodu i zaczna pilnować psiaków!!! az zal tam jechać serce się kraja za małe katy dla ludzi którzy katuja zwierzęta w polsce zadnej ogłady i sumienia!! zawitam jutro w schronisku szkoda ze tak mało miłości w ludziach i musza byc takie miejsca
|
|
"kary"
|
|
wsezmie taki jeden z drugim a jak sie zabawka znudzi to won
|
|
tak!!! a zabawka czuje i rozumie na kazdego przyhdzie kolej tylko powoli za jego dobroc
|
|
dobrze, że rośnie świadomość u ludzi, że pies to nie zabawka, aczkolwiek to nadal za mało
|
|
tylko ze ich to nie obchodzi co sie stanie ze zwierzakiem byle klopot z glowy,ten husky chyba uciekl albo cos,byl trzymany na lancuchu,zamiast obrozy kolczatke czy cos takiego,w szyje mu sie juz to wbijalo
|
|
W łomżyńskim schronisku psy są kastrowane i sterylizowane.To samo powinni robić właściciele psów.Dzięki temu nie rozmnażają się niepotrzebnie i nie problemu,co robić ze szczeniakami.
|
|
no niestety,ale nic na to nie poradzimy,mozemy tylko pomoc tym zwierzakom,ps.do Joli jestesmy imienniczkami jesli to jest twojje imie
|
|
Jola_spryciulka Jesli ktoś zakłada post , nie ważne kto (na pewno ktoś o dobrym sercu), z apelem że w schronisku potrzeba kocy itp. to po takim apelu dużo ludzi naraz przywozi koce, kołdry, stare ubrania i dlatego się robi zapas. Wodę udało nam się rozmrozić, ale tylko w biurze (chodziło kilka grzejników na ful).
|
|
debi40 czy mo0zna pominac przepis i psa wziac szybciej
|
|
ja raz pomogłem psowi, od tego czasu brakuje mi jednego palca u ręki Jestem Polakiem więc mam obowiązki polskie " Wnuk gestapowca z wnukiem UBowca krzyczą faszysta na wnuka AKowca" "Tyle, tylko tyle i aż tyle" A. Macierewicz
|
|
adamosxx pies ci mordę lizał
|
|
adamosxx miałeś pecha. Ja ma wszystkie palce,ale zostałam przez psy dość dotkliwie pogryziona.Nie zniechęciło mnie to do nich. Zresztą w schronisku nikt nie każe Ci wchodzić do kojca. A karma myślę,że zawsze się przyda.
|
|
czytałeś adamosxx , trzeba było psom jedzenia nie wykradać
|
|
co to sie dzis dzialo w schronisku,dzwonilam ale pani nie miala czasu rozmawiac
|
|
mysliciel80 ja się dodzwoniłam,ale rano.Wcześniej było napisane,że zmarzła woda w budynkach.Dziś było ocieplane biuro i trudno było rozmawiać,bo był hałas.Także zajęcie dziś mieli. Domyślam się,że chodziło Ci o tego husky.Musisz uzbroić się w cierpliwość.Nie sądzę,że można wydać psa wcześniej.Kwarantanna też jest okresem,kiedy czeka się na właściciela,bo pies mógł się zgubić.Gdyby w tym czasie pies został wyadoptowany,a zgłosiłby się właściciel schronisko pewnie miało by problemy.
|
|
elina,pani powiedziala ze mam zadzwonic jutro to zobaczy co da sie zrobic,ten pies raczej sie nie zgubil ,byl trzymany na lancuchu a obroza prawie wrosla mu w szyje,wczoraj mi powiedziano ze napewno nie trafi do wlasciciela
|
|
aha , nie znam sytuacji.Wiem tylko jakie są zasady kwarantanny. Biedak :(
|
|
ja tez dzwonilem chcialem przkazac 80 ty zl na konto schroniska ale nie mieli czasu Jestem Polakiem więc mam obowiązki polskie " Wnuk gestapowca z wnukiem UBowca krzyczą faszysta na wnuka AKowca" "Tyle, tylko tyle i aż tyle" A. Macierewicz
|
|
ja pisze tylko to co mi powiedziano,mam tylko nadzieje ze lubi dzieci bo bedzie problem,i moze bede mogla wziac go szybciej
|
|
adamosxx,nie rob sobie jaj
|
|
byłam u piesków i taka prawda, że zadnej pomocy nie odrzucą i jestem zadowolona z wizyty biedne psiaki jak ludzie mogą je tak porzucać. Dobrze,że dobrze o nie dbaja w schronisku a wody nie mieli tak jak pisała osoba wcześniej!! Ponadto ciekawe 80tys hahahah zebys złotówke przekazał to będzie sukces!przestan człowieku jak bys chciał przelać wystarczy na ich strone internetowa wejśc i tam masz dane do przelewu!!! Kłamstwo ma krótkie nogi Po co niektóre posty sa takie kompromitujace nawet na tym forum schronisku chcecie zaszkodzić mało wam kłutni na innych tematach dyskusyjnych!!!
|
|
jola widzialas mojego husky
|
|
Do mysliciel80 mamy tak samo na imie:):) tak widziałam piękny ale strasznie smutny widać,że raczej to nie miejsce dla niego!!! ale moją uwage przyciagnoł taki brzydaczek ale jaki kochany był,aż łezka zakręciła się w oku jak bardzo chciał ze schroniska iść Straszne to jest
|
|
Jola jakbym mogla to bym wszystkie wziela,ale moge tylko jednego,jest smutny,trzymali go na lancuchu dla krow,dzwonie codzien do schroniska,Pani powiedziala ze jutro albo pojutrze bede mogla go zabrac,bede musiala przywiezc go na kastracje bo narazie jest za zimno na taki zabieg,a tak to tylko maja go zaszczepic i juz jest moj.moje dzieciaki nie moga sie doczekac
|
|
cieszę się, że już niedługo będziesz miała nowego członka rodziny, dzieci będą miały radochę. tylko uważaj, bo psy ze schronu w nowych domach czasami czują się dziwnie, żeby Ci nie uciekł
|
|
ucieczki to one maja w naturze,ja sie bardziej martwie jak on sie zachowa w samochodzie
|
|
To super ciesze się, że wezmiesz go do domku,napewno zrewanzuje się miłością za ciepło rodzinne!!Tylko długie spacery Cie czekaja jak to a huskymi!!ucieczka to zalezy jaka pies ma nature najbardziej psy mysliwskie maja ta skłoność bo tez kilka lat temu wziełam ze schroniska i ciągle uciekał i wracał ale jedna z ucieczek skńczyła się niefortunnie:(:( husky tez mają skłonności to tego ale licze na to że bedzie dobrze!!
|
|
A piesek tej pani ze schroniska to husky czy alaskan malamut??
|
|
jakiej firmy może być sucha karma dla schroniska ? obojętnie ? czy jakaś konkretna ? chciałbym pomóc ale potrzebuję wskazówki .... :)
|
|
Psy w schronisku na ogół chętnie jedzą karmę różnego rodzaju. Tylko wyjątkowo nie chcą jeść, tę zakupioną w Lidlu i w Kauflandzie. Nie chodzi o to że sklepy są złe, tylko te ich karmy z niższej półki mają coś w sobie, że nasze psy nie chcą ich jeść.
|
|
Do Joli,piesek tej pani to husky,nawet dala mi kilka wskazowek co do opieki,dzis znowu dzwonilam,moze popoludniu po niego pojade jak weterynarz zdazy go dzis zaszczepic,mam jeszcze dzwonic po 15-tej
|
|
HURRRAAAA mam juz psa w domu
|
|
Chcesz być kochany prawdziwą i szczerą miłością??? TO KUP SOBIE PSA!!!
|
|
|
RACJA jest taki slodki,choc troche wystraszony jak to ze schroniska
|
|
Ja też dziś przywiozłam sunię ze schroniska :) Fajna,grzeczna,milutka.Chodzi za mną krok w krok.Troszkę w domu jej gorąco.Już podbiła serce całej rodziny :)
|
|
my mamy juz za soba kapiel i wyczesywanie,na spacer to nie ja go ale on mnie wyprowadzil a silny jest,ledwo na smyczy utrzymalam,a teraz kombinuje jak wskoczyc do lozka,ale jest super,nie zaluje swojej decyzji i dzieciaki zachwycone
|
|
Super że niektóre pieski mają tak dobrze,szkoda tylko że nie wszystkie;(
|
|
jakbym mogla to bym wszystkie wziela,niestety moglam tylko jednego
|
|
wiem myśliciel80,ja podobnie,ale jest to nie możliwe;-(
|
|
Omania chociaz jeden bedzie mial lepiej,jakby tak kazdy okazal troche dobrej woli to tego nieszczescia byloby mniej a tak to szkoda gadac,ja nie zaluje swojej decyzji,teraz moj husky smacznie spi
|
|
Gdyby każdy myślał kategoriami litosci i miłości nie było by schronisk a to by w naszym swiecie było za piekne
|
|
Jola.dokladnie tak jak mowisz,moj pies nie odstepowal mnie na krok,a w samochodzie rewelacja,jakby caly czas jezdzil,tylko drzwi otworzylam i sam wskoczyl,rozwalil sie na siedzeniu
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |