poniedziałek, 25 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Filologia angielska PWSiP w Łomży

Mam zamiar studiować filologię angielską na PWSiP w Łomży dziennie. Czy ktoś studiuje na tym kierunku? Bo ciekawi mnie jaka jest ta uczelnia od środka.

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Filologia angielska PWSiP w Łomży

no od środka hmmmm , no super :)
zadbana i tego fajna hmmm , fajni ludzie a i jest tam amfi-teatr :):):)

ambitnie ... PWSIP heh

nie był, nie wie, a komentuje... ehhh...

Haha "uczelnia" to dużo powiedziane :)

A ja tam znam takich co szczekali od lewej do prawej później jednak wybrali PWSIP i ukończyć nie mogli... także idź ukończ daną uczelnię i dopiero się wypowiadaj...

szczerze- jest bardzo ciężko. slowa po polsku nie ma , egzaminy rowniez zdajesz ustnie po angielsku, dochodzi historia usa i anglii, literatura, rosyjski badz niemiecki, gramatyka opisowa etc. kolokwia (wejsciowki) co 2 dzien, zdarza sie ze codzien, setki slowek, OOBSZERNE prace domowe ciezko.., na prawde. uczelnia jak uczelnia-zle nie jest. to nie "gymnazium" ze jak jest ktos "inny" to sie wysmiewaja, ale krzywo patrza to sie zdarza, wykladowcy w porzadku, dopoki nie przyjdzie czas egzaminow (Zalezy kto co),. w kazdym razie ciezko jest skonczyc, a ludzie sredni. Lepiej idz na cos latwiejszego (bo jak za granica nie bylas i nie umiesz myslec "po angielsku" - tak powaznie, to nie ma czego szukac nawet jak z angielskiego w szkole sredniej mialas 6.).

takze filologia, jesli chodzi o kierunek! - są łatwiejsze, ale kto , co lubi... polecam pracę socjalną, jeśli nie chce się przemęczac;P , ale jak przyjdzie pora sesji to kazdy kierunek ciezki :) pozdrawiam.

chyba nie studiujesz pracy socjalnej bo gdyby tak było nie pisał byś takich głupot. oczywiście są osoby które ,,się nie przemęczają" a w sesji ,,płaczą" ale jak chce się czegoś nauczyć to wcale nie jest łatwo

chyba zapomnieliście o czym się wypowiadacie, O STUDIACH nie gimnazjum czy liceum. Jest to poważny test dla młodego człowieka nie zależnie od kierunku, materiał ilościowo jest taki sam, różni się tylko podświadome postrzeganie go np:dla kogoś łatwe będą studia o kierunku matematycznym bo łatwo pojmuje matematykę, drugi powie że to trudne i woli filologie bo łatwiej przyswaja nowe słowa anglojęzyczne. Nie ma łatwych kierunków, dużo zależy od nas samych i wykładowców np: WSA w Łomży kierunek budownictwo stacjonarne hahaha co to za szkoła pomyśli głupi człowiek drugi zaś zerknie na listę wykładowców i zobaczy że ta szkoła różni się tylko nazwą od Uniwersytetu Warmińsko-Mazurskiego czy Politechniki Białostockiej wykładowcy ci sami, materiał ten sam, godziny te same. Tyle dla was od razu widać kto i jak myśli pozdr.

?)@.)%.!(*(.?

właśnie tak myślałam że filologia to ciężki kierunek ale coś trzeba studiować

a nie lepiej wybrać się na uniwersytet niż do jakiejś szkoły wyższej?
pomyśl jak potem prezentujesz się na rynku pracy - ktoś kto skończył filologię na Uniwersytecie Jagiellońskim vs ktoś kto skończył w łomżyńskiej szkółce?
decyzja na całe życie, warto przemyśleć.

Owszem, ale nie każdy może sobie pozwolić na takie studia, "licek" w Łomży a potem mgr np w Wawie to też jest jakieś rozwiązanie.

akurat studiuje oba i wiem jak jest, w porownaniu do filologii bynajmniej dla mnie praca socjalna to nic. a szkola w Lomzy nie jest taka najgorsza i rzeczywiscie nie kazdy moze sobie pozwolic na taki rarytas zeby studiowac gdzies dalej na uniwersytecie, chociaz kazdy by chcial.

tak tak nasz kraj jest pod zaborem amerykanskim studiujmy angielski hehehe.

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org