Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
WESELE |
Mam pytanie do osób już doświadczonych, jaką wódkę polecacie na wesele i gdzie w Łomży lub okolicy można kupić w najlepszej cenie? Bardzo proszę o darowanie sobie zbędnych komentarzy.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: WESELE |
Selgros w bialymstoku oferuje najnizsze ceny. Tam akurat zakupilismy alkohol, nikt nie byl w stanie w Łomży nawet zbliżyc sie do ceny z Selgros. Zdecydowalismy sie na wodke ktora byla akurat w promocyjnej cenie.
|
|
Alkohol na wesele musi być dobry. Polecam finlandię. Nie ma przykrego zapachu.
|
|
u mnie sprawdzila sie gorzka zoladkowa, okazalo sie ze najtansza jest w biedronce, tansza nawet niz w hurtowniach
|
|
Biała żołądkowa tylko i wyłącznie:)
|
|
Ale czy w Selgrosie może zakupy robić osoba prywatna? Ponieważ w ich regulaminie jest że tylko firma i z pozwoleniem na alkohol.
|
|
Finlandia owszem, jednak cenowo jedna z droższych.
|
|
To zależy czy się szanuje gości, dla byle kogo można postawić byle co. Alkohol to kropla w morzu wydatków na wesele.
|
|
"ryś" za łomża też jest fajny lokal na wesela... miła atmosfera...
|
|
co do selgrosa i ich "najnizszych" cen to polecam sie przejsc do biedronki. Wybor nie jest tak ogromny, ale ceny nizsza. Zwykly krupnik czy zoladkowa tansza o zlotowke, co przy kilkudziesieciu butelka pozwala zaoszczedzic. Co do wodki, kazdy pije co innego. Jak dobrze schlodzona to wejdzie.
|
|
Szacunek szacunkiem, jednak wszystko kosztuje. A różnica mniej więcej 4 zł na butelce przy 300 gościach to jest sporo, pół mojej wypłaty ;p Motyl jeżeli znasz miejsce gdzie można w dobrej cenie kupić Finlandię to proszę o namiary :) P.A. może i w biedronce jest taniej jednak chciałabym, coś innego postawić niż krupnik :)
|
|
do selgros wymagana jest karta aby robic zakupy, na alkohol sa dwie ceny z i bez koncesji, takze mozna normalnie robic zakupy.
|
|
A ile się czeka na kartę tam?
|
|
Czy jeszcze ktoś może polecić coś oprócz biedronki i selgrosa? Jakaś hurtownia?
|
|
w Wysokiem Mazowieckiem gość miał dobre ceny, ale lokal chwilowo zamknięty http://4lomza.pl/index.php?wiad=27719
|
|
Gorzkiej żołądkowej jaki Krupniku n i e polecam, na zeszłorocznym weselu, gdzie się bawiłem podano właśnie te wódki-nie dało się pić. Na nic zdały się zakąski itd. Alkohol nie podchodził gościom. Oczywiście dużo zależy od schłodzenia wódki jednak powyższym nawet to nie pomogło. Może była jakaś feralna,nie wiem. Myślę,że warto zastanowić się nad Finlandią a po nocy przychodzi dzień a po burzy spokój
|
|
No dobrze, ale czy ktoś jeszcze może polecić miejsca do zakupu?
|
|
zapytaj na rynku, u ruskich
|
|
Małaczarna widzę,że to wesele się nie odbędzie, pewnie z menu miałaś mniej problemów. A jak szkoda Ci kasy to zrób wesele na 100 osób ale z klasą. Ilość gości na weselu nie jest miarą szczęścia w życiu. Powodzenia
|
|
Motyl, pilnuj swojego nosa.
|
|
to po co pytasz o radę jeśli drażni Cię to co ludzie piszą?
|
|
Nie drażni tylko się kobitka dopytuje :):) Pewnie pierwsze weselicho będzie miała to i nie wie co i jak :):):):)
|
|
dla miejscowych to ja bym dał Krajowo z biedronki a dla przyjezdnych borbeluche bym poszukał :)
|
|
porozmawiaj z właścicielami sali, może udostępnią Ci kartę to Makro albo Selgros, przejrzysz ofertę i ewentualnie się zdecydujesz. My tak zrobiliśmy i zdecydowalismy sie Stocka bo byl w dobrej cenie właśnie w Makro
|
|
Jak chcesz karte do Selgros to Ci pożyczę
|
|
PAN TADEUSZ jest najpopularniejszy na weselach, a co do hurtowni to TRADIS w Ostrołęce, EUROCASH w Ostrołęce (bo w Łomży chcą koncesję) lub jeszcze jest na ulicy Granicznej w Ostrołece hurtownia alkoholowa, trzeba sprawdzać ceny bo naprawde czasami można kupić za dobre pieniadze
|
|
Zbychu pomocna dlon :P nie wiem co sie wszyscy uczepili wymienionych wodek, to tylko przyklady cenowe a Ci, ze ma kupowac :) najwazniejszy ma byc bimber na swojskim stole, tutaj trzeba poszukac np ducha puszczy.
|
|
Ja miałem Finlandię goście zadowoleni kupiłem w Białystoku hurtownia na "M" się nazywała wódka tańsza była niż w Selgrosie
|
|
i co ona z tą kartą zrobi ? karta upoważnia tylko do wejścia i zrobienia zakupów, a już w jakiej cenie ? to insza sprawa; są dwie ceny na ten sam alkohol : I - dla ogółu klientów , II - dla firm , oczywiście na fakturę, które posiadają aktualne zezwolenie,( czytaj koncesję), na zakup alkoholu , papier z Urzędu Miasta czy Gminy, I - niewiele różni się od cen sklepowych , II - kilka , do kilkunastu zł. na but. taniej niż w sklepie, Nie wierz w BZDURY , że ktoś Ci da kartę i udostępni zezwolenie, na zakupy w II- cenie, ŻADEN rozsądny właściciel lokalu gastronomicznego nie będzie brał sobie na stan , przychód-zakup dodatkowego alkoholu , bo MUSI mieć z tego zejście tzn. wykazać sprzedaż , a z tym się wiąże zapłata Vat u 23% od ceny sprzedaży i podatku dochodowego w zależności od skali podatkowej ... Faktury głupiec nie zaksięguje , ale skarbówka potrafi być sprytniejsza i złożyć zapytanie o zestawienie faktur zakupu z danej hurtowni , wtedy tzw. domiar. Można i sprzedać po kosztach zakupu, ale kto będzie się bawił za darmo, a i trochę brzydko pachnie dla US . Poza tym , podnosi obroty, a to wiąże się z wyższą skalą podatku dochodowego. Są pewne sposoby, żeby sobie z tym wszystkim poradzić, ale to już inna bajka , co innego na własne potrzeby , ale ot tak, wszystkim i wszędzie za friko ? o , to, to nie !
|
|
Motyl, nie drażni mnie to co ludzi piszą tylko to co ty piszesz oszołomie ;p Mój pierwszy i ostatni ślub :) Tak słyszałam że w Ostrołęce taniej może być. Zbychu, a czy nie pamiętasz jak się nazywa ta hurtownia albo na jakiej jest ulicy? Zezowate szczęście - wszystkie przepisy można ominąć, trochę się interesuję podatkami więc wiem :)
|
|
Mogę Dać Ci namiar na przedstawiciela z Hurtowni WASPOL :) Napisz na priv to podam ci kontakt . Ja brałem w tej hurtowni alkochol na swój slub (pan Tadeusz)było naprawde tanio. Plus mażesz u nich trafić na promocję,że np do co 20 butelki dostajesz kolejna gratis czy cos w tym stylu :) pozdrawiam ------------------------------------------------------------------------------------ Fotograf na Twój ślub www.kamilzieba.flog.pl/pf/ e-mail: kamil.zieba@onet.pl gsm: 511 53 53 25
|
|
JUŻ :)
|
|
Nic nie mam :) kamil.zieba@onet.pl ------------------------------------------------------------------------------------ Fotograf na Twój ślub www.kamilzieba.flog.pl/pf/ e-mail: kamil.zieba@onet.pl gsm: 511 53 53 25
|
|
czysta żołądkowa jest tania i dobra tylko jak będziesz kupowałą gdzieś w hurtowni nie daj się nabrać na to ,że nie mają takiej ilości dzisiaj i mogą Ci załątwić to na jutro-bo wtedy to juz na bank dobrej wódki nie dostniesz tylko jakieś pomyje
|
|
Teraz to już na pewno doszło :) Cosiek może i masz rację, Jednak na tym forum są jeszcze normalni ludzie :)
|
|
Hurtownia Alkoholi MTC Sp. z o.o. Kalendarz niedostępny. Białystok 15-620 ul. Elewatorska 20 tel. (085) 663 80 80 www.mtc.com.pl E-mail: biuro@mtc.com.pl
|
|
W tej MTC można negocjować cenę i było najtaniej
|
|
@ zezowate... - może i masz rację, u mnie nie było z tym problemu, właściciele sali udostępnili za free swoją kartę koncesyjną. Nie twierdzę, że każdy tak zrobi, ale można spróbować, raczej nie zaszkodzi.
|
|
wyjątek potwierdza regułę !
|
|
wody ze studni wes i powiedz ze to czysta wyborowa.
|
|
a może tak przyjecie bezalkoholowe, jak I komunia ?
|
|
ja to jak się nie nawalę na weselu to nie jest wesele muszę wypić kilka litrów wódy :))) Tak jak w tej piosence .... http://www.youtube.com/watch?v=DFLoY7y9GhA&feature=player_embedded
|
|
Zbychu, i o to chodzi ! picie to jest życie
|
|
Światem rządzi miłość ja na przykład kocham wypić haha
|
|
zaraz pójdę do barku i się zakocham na zabój !
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |