Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Co na to prezes |
Supermarket na Górce Zawadzkiej będzie najbardziej uciążliwy dla mieszkańców pobliskiego osiedla SM Perspektywa. Nocne przyjęcia towarów, kolejki samochodów klientów – na pewno nie będą obojętne dla mieszkających zaledwie o kilkanaście metrów obok łomżan. Zastanawia: dlaczego do tej pory głosu w sprawie nie wypowiadał prezes spółdzielni pan Lipski? Czyżby nie widział tego niebezpieczeństwa? ...możliwe? cz
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Co na to prezes |
czarku, Wielu sie nie wypowiadalo, ktorzy zazwyczaj maja wiele do powiedzeina w kwestiach wazkich dla miasta i wyborcow, tak jak np. Pan Lipski. Przypadek?
|
|
ludzie o czym wy mówicie? jaki hałas?. jedźcie np. do Ostrołęki gdzie istnieje dość duży market z kilkoma innymi sklepami o znacznej powierzchni a obok..nowoczesne osiedle mieszkaniowe, co wiecej pełne zadowolonych ludzi bo mają blisko do sklepów i co ważne, jakiś potencjalny halas im nie przeszkadza(bo go naprawdę nie ma). Czy wy chcecie mieszkać w rozwojowym mieście czy chcecie pozostać"wsi spokojna wsi wesoła"jak pisal pewien polski wieszcz.do zastanowienia
|
|
Jaki hałas? jakie kłopoty? Ja mam w okolicy parę sklepów, dostawy są codziennie o wpół do szóstej i jakoś żyję. Mam dwa puby pod oknem i wieczorem, kiedy klienci wychodzą słyszę "łacinę" i jak mi się chce podejść do okna, mam ciekawe widoki. I jakoś nikt się mną nie przejmuje, że budzę sie w nocy albo nad ranem. Jeśli ktoś będzie protestował przeciwko marketowi z powodu hałasu, ja wystąpię z protestem przeciwko osiedlowym sklepom i pubom, które notorycznie zakłócają mi spokój.
|
|
Popieram, mam ten sam problem..wrrrrr
|
|
Hałas ? |
http://sn.tradepress.com.pl/default.asp?thdid=634&bid=626 "HIT niestety nie wywiązał się do końca z pozwolenia na użytkowanie obiektu. Zaopatruje się z innej strony niż mówi uzgodnienie z gminą. Dlatego powstał konflikt pomiędzy HITem a mieszkańcami, którzy skarżą się na hałas w nocy. Staramy się, aby hipermarket przesunął godziny zaopatrzenia, ale niestety, nie mamy instrumentów prawnych, zmuszających zarząd obiektu do podporządkowania się naszym prośbom." "Po kilku latach działania hipermarketów w gminie, nie trzeba prognozy, aby znać ich skutki na otoczenie. Mieszkańcy narzekają przede wszystkim na obciążenie dróg i hałas." -- Slaw
|
|
Jezeli faktycznie chcecie sie dowiedziec co na to prezes to musicie wejsc na www.lomza.info a dokladnie: http://www.lomza.info/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=1227 i cos wiecej bedzie wiadomo Olo Olo
|
|
....Prezydent nie delegował żadnej kompetentnej osoby do zreferowania w jego imieniu tak ważnego problemu... oto cytac z wypowiedzi Prezesa Perespektywy , czyzby przewodniczacy rady Jan Jarota i Radny Brodziuk nie byli osobami kompetentnymi? hmmmm a kto jest kompetentny wedlug Pana Lipskiego? Czyzby walka sie toczyla ? :) moze konflikt miedzy spoldzielniami :) to by wyjasnialo osobe Radnego Brodziuka jako wedlug Pana Lipskiego "niekompetentna" a przewodniczacy Jarota hmmm tego nie wiem , czyzby brak konsolidacji opozycji przeciwko wladzy ktora probowal stworzyc Radny Lipski i mu nie wyszlo? juz w tej kadencji
|
|
Tarczyn w innym temacie zarzucasz innym ślepote a sam masz kłopoty z czytaniem wraz ze zrozumieniem czytanego tekstu. Mylisz miejsca i imprezy, władzę wykonawczą od uchwałodawczej Komisja odbywała sie w Ratuszu a debata w bylym Urzędzie Wojewódzkim. Proponuje abyś jeszcze raz powoli i głośno przeczytał ten tekst i dopiero później napisał swoje refleksje. Ale musisz mieć pewność, że zrozumialeś tekst. Jak czegoś nie rozumiesz pytaj śmiało, osoby orientujące się w temacie - a jest ich sporo na tym forum - wyjaśnią ci o co chodzi. Tak więc lepiej pyta niż się ośmieszać. Olo
|
|
Olo uwaga do głosnego i wolnego czytania dotyczy także ciebie - jeszce raz przeczytaj ten tekst, a później odpowiedz sobie o którym terenie Lipski pisze. cz
|
|
prezesi niech lepiej pilnują swych stołków, aby w czasie zamieszania ktoś ich nie podsiadł ! Historia lubi się powtarzać. najważniejszy jest higieniczny, bezalkoholowy tryb życia !!!
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |