niedziela, 24 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
do studiujących poza Łomżą

Ciekawi mnie, czy tylko studenci z Torunia mają takie problemy, żeby na święta dojechać do domu? W naszym przypadku wygląda to tak, że gdy chcemy wrócić do Łomży, to musimy:
a) wsiąść do autobusu Szczecin-Białystok conajmniej tydzień przed świętami (świętem) - później można liczyć na cud, że się znajdą ze 2 wolne miejsca (kiedy czeka 20) albo, że kierowca zabierze na stojąco,
b) wracać przez Olsztyn (pod warunkiem, że ktoś wcześniej kupi bilety z Olsztyna do Łomży),
c) ewentualnie zawsze można jeszcze przez Warszawę - tego jeszcze nie próbowałam, nie wiem, jak z biletami z Wawy,
d) raz mi się zdarzyło przez B-stok (nie polecam - długo)
A jak jest u Was?

gudrid

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: do studiujących poza Łomżą

Przez stolicę odradzam - brak biletów!
Polecam autostop

Z Białego nie ma problemów z dotarciem, jest dużo autobusów pozatym mnóstwo osób jeździ samochodami więc zawsze jakoś się dotrze.

Świeta coraz blizej :)

no ja z dojazdem z toronto tez mam nie maly problem.u mnie opcja wyglada tak ze wpycham sie do autobusu pierwsza:)..zawsze wsiadam pierwsza,ale nie wszyscy maja taka zdolnosc :P..czasami jade az do grajewa skad odbiera mnie ktos z rodzinki samochodem...ale tym razem jade relacja bydgoszcz-bialystok..wsiadam sobie w toronto o 11:24 - pociag pusty-cala droge mam miejscowke,place tylko 30zl i jestem punkt 17:00...a czy dlugo?5,5h to i tak mniej niz w naszym cudownym autobusie, ktory ma wieczne opoznienie, bo w ciechocinku jakas babcia miauczy ze kierowca boga w sercu nima, ze jej wziac nie chce na stojaco!!

Aleź Ty Ptysiu ogromnie dużooooooo wniosłeś do tego postu. Twoją wypowiedź należałoby poddać dokładnej analizie ... :/

Hej Labjala, a gdzie wsiadasz do autobusu? Na Broniewskiego czy Mickiewicza? Ja tym razem wracam przez Olsztyn, koleżanka ma mi wysłać bilecik z O. do Łomży. Dobrze chociaż, że z Piernikowa jest trochę pogiągow w tym kierunku. Pozdrawiam:)

Witam !
Problem z dojazdem do Łomży był,jest i zawsze będzie. Jeśli z Gdańska do Łomży jest jeden autobus dziennie i to tak pelny, ze trzeba podstawiac drugi ( bilety nalezy kupic co najmniej z 2 tygodniowym wyprzedzeniem ) to chyba cos tu jest nie tak. Czas przejazdu to okolo 8 godzin!!!!! Jeśli chodzi o pociągi to do Olsztyna, a poźniej jak ktos ma szczescie to autobus do Łomży,bo walka w olsztynie jest niesamowita. Ja ten problem rozwiazalem po kilku jazdach autobusem do domku. Kupilem sobie samochod i mam problem z glowy. Jade kiedy chce i ktoredy chce. Pozdrawiam wszystkich,ktorych czeka dluga i wyczerpujaca droga do domku na swieta.

Co prawda od niedawna już nie studiuję ;) ale jakoś nigdy nie miałem większych problemów z dojazdem do Łomży. Zwykle wyjeżdżam z Poznania o 6 pociągiem, praktycznie zawsze cały przedział dla mnie ;) Autobus z Wawy przeważnie pełny, ale nie zdarzyło się żebym się nie załapał, mimo, że bilet kupowałem zawsze u kierowcy. No ale my tu gadugadu, a ja muszę się pakować. ;)

Pozdrawiam.

Ja z Poznania do Łomzy jezdzilem 2.14 pociagiem do Wawy, rano autrobus z Wawy na Łomże lub Zambrow i w zaleznosci gdzie wyladowalem,m to bylem 12 lub 14 w domu :] A bilety kupywalem u kierowcy.

no ja wsiadam na mickiewicza...na broniewskiego nigdy nie bylam..ale wydaje mi sie tam raczej nie ma mozliwosci najmniejszej...no moja rada jest tylko jedna..trzeba sie pchac na chama :P...moze to malo ludzkie..ale czy ludzkie zachowanie, kiedy to ostatnim razem jakas tlusta cyganka jadaca tylko do wloclawka wziela mnie z bara i zawiesila sie na wejsciu, tym samym nie pozwalajac wysiasc innym?...heh..chcialo sie studiowac tak daleko od domu-to sie ma :P

Lablaja, czy to było w czwartek przed Wszystkich Świętych? Chol..., mi dopiero koleżanka w autobusie (wsiadała na Broniewskiego, szczęściara) powiedziała, że ta Cyganka tak zawsze się wpycha i że tylko do Włocławka. Gdybym to wcześniej wiedziała, to bym się z kierowcą więcej powykłócała. Kurcze, ja byłam ostatnią osobą, którą zabrał, i nie dało się z facetem ugadać, żeby wziął jeszcze jedną dziewczynę z Łomży. A przecież tej Cygance do Włocławka łatwiej dojechać niż komuś, kto następny autobus ma następnego dnia (bez pewności, że wejdzie).

no ja z cyganka tez za pan brat jestem...nie jeden raz mnie wyprzedzila...ale skubana dobra jest..niby ze sobie siedzi na murku, glupa pali,(gdzie ja min15min czekaj na krawezniku)..jak tylko podjedzie autobus zaczyna swoj sprint :P..ale nie wiem czy widzialas jak ona wisiala na tym wejsciu...toc to kurna miesnie trza miec zeby tyle kilo zywej masy utrzymac :P

Mnie tylko zdziwiło, że zanim się obejrzałam, to ona już w autobusie była. A ludzie, którzy stali przy krawężniku wcześniej, stali tam dalej. Na przyszły raz trzeba by jakoś ją wykosić. Autobusów i pociągów do Włocławka mają w Toronto pod dostatkiem.
Może berety nasłać? ;)

A ja już w domu :))) No rzeczywiście marny dojazd z tego cholernego Torunia...

Szczęściarz:))) Ciekawe, ile osób postanowiło wracać Komfortem i jak im się udało...

gudrid

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org