Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Podpiwniczenie |
Witam! Przeglądam właśnie projekty domów z piwnicą i zastanawiam się, czy podpiwniczenie jest konieczne, czy raczej nie... Jak sądzicie?
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Podpiwniczenie |
przedewszystkim i w pierwszej kolejności musisz ustalić czy jest możliwe
|
|
kwestia gustu nie jest konieczne
|
|
ja kupiłam projekt bez podpiwniczenia , a póżniej dorabiałam plany na piwnice- moim zdaniem lepiej "z"
|
|
Piwnica musi być dom ładniej wygląda i jest cieplejszy garaż nie jest koniecznością a po za tym to będziesz miał zajęcie na stare lata kiełbaski uwędzisz i bimbru napędzisz i z kolegą wypijesz.
|
|
Jak dobrze izolujesz fundamenty to piwnica jest niekonieczna. Ale z piwnica jest dom cieplejszy, bardziej stabilny itp w każdym razie więcej jest za..piwnicą
|
|
Powiem Ci ,ze nie wyobrazam sobie domu bez piwnicy.Zrobisz tam kotlownie , pralnie ,spizarnie i skladzik na badziewie ,bo jak sie domyslam strych bedzie zaplanowany jako mieszkalny. Wiec powiedz gdzie sie z tym wszystkim podziejesz? Jestem za piwnica.
|
|
podpiwniczenie generuje spore koszty (nie tylko materiał ale robocizna i sam projekt), przelicz czy Ci się opłaca
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |