Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Zderzenie karetki z BMW - jak myślicie miał tablice BLM czy BZA, a może BKL? |
jwt.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Zderzenie karetki z BMW - jak myślicie miał tablice BLM czy BZA, a może BKL? |
Przeczytaj jeszcze raz informacje - tam jest zawarta odpowiedz...
|
|
Re: Zderzenie karetki z BMW - jak myślicie miał tablice BLM czy BZA, a może BKL? |
miał tablice barbara777 m.
|
|
To nie słyszał syreny? Jeszcze głośniej techno słuchać powinien. Często aż jezdnia drży a auto do góry podskakuje jak taki koleś jedzie. Popisuje się że ma wielkie głośniki o dużej mocy.
|
|
nie dość, że ślepy ( nie widział karetki) to i głuchy bo jej nie słyszał. Ciekawe jak udało mu się zdać prawko...
|
|
karetka nie moze być tutaj niczemu winna spieszyła na pomoc, a już napewno nie typek,miał zielone światło i jechał na tyle że nie zdąrzyłby wychamować w ostatniej chwili, umówmy sie ale tylko elki jeżdzą 40-30 km/h i poniżej, losowe zdarzenie jak to w życiu bywa Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane
|
|
Miał tablice BLPiźniętaBaśka
|
|
A ja dalej uliczną techniką, uwierzyłem gitom i tak już zostanie
|
|
miał blachy JB ---------------------------------------------
|
|
widzialam to to bylo bmw BLM
|
|
W takim przypadku winę za kolizję ponosi kierowca karetki. Ponieważ miał czerwone światło i musi liczyć się z tym ze ktoś ma zielone i może nie zdążyć wyhamować w ostatniej chwili.
|
|
A gdzie tam jest napisane że karetka jechała na sygnale??
|
|
ale wy jesteście pojebani, co wam kur** przeszkadzają ci BLM itp. jak człowiek jest idiotą i jeździć nie umie to czy bd na wsi mieszkał czy w mieście to i tak bd tak jeździł.
|
|
a tak wgl jesteś z miasta a czytać nie umiesz się pytasz debilu jakie miał tablice jak pisze skąd jest. Jebnij się w czoło.
|
|
karetka jechała na sygnale i to nie jest wina kierowcy erki, byłem jedną z osób które umożliwiały jej przejazd ulicą sikorskiego a tamten typek po prostu "myślałem, że zdążę" jakoś inne samochody bez problemu wyhamowały tylko nie on.
|
|
WOR to było
|
|
Do autora tego tematu: kolega z BMW miał blachy BLM, i czy to coś zmienia? Jest takim samym użytkownikiem drogi, jak Ty czy ja. Blachy o niczym nie świadczą. Sygnalizacja dźwiękowa nowych pojazdów pogotowia czy policji nie jest wg mnie wystarczająco głośna, a kierowca BMW wg ustaleń policji nie przekroczył dozwolonej prędkości, w innym wypadku ta kolizja wyglądałaby znacznie gorzej. Tak się składa, że byłem na miejscu tego wypadku, karetka jechała na sygnałach, ale miała czerwone światło, w momencie uderzenia gość z BMW zjeżdżał już ze skrzyżowania, to nie on uderzył karetkę, tylko ona jego, pojazd uprzywilejowany dojeżdżając do skrzyżowania z sygnalizacją i mając do tego czerwone światło, ma obowiązek zachowania szczególnej ostrożności i wyhamowania przed takim skrzyżowaniem, tyle. Nie są święci, a gdyby tak ktoś szedł ulicą to też by go przejechali, bo jechali na sygnałach? Śmiech. Na dodatek kierowca tej karetki zachowywal się strasznie arogancko i pewnie, myślał, że jak koledzy z drogówki przyjadą to wszystko się załatwi, niestety nie ma tak łatwo. Sprawa trafia do sądu, bo kierowca karetki nie poczuł się do odpowiedzialności, tym bardziej kierowca BMW, ja na jego miejscu też bym nie przyjął tego mandatu. I darujcie sobie Wasze głupie komentarze, bo żal dupę ściska czytając niektóre z nich. ________________________________________ Life is brutal and full of zasadzkas and ... Sometimes kopas w dupas? No, always!
|
|
Jakbym mógł się założyć, że jakiś idiota napisze takiego posta to bym wygrał. Dużo było już tematów o BLM BKL itd. więc można było się tego spodziewać. Barbara777 ma problemy z czytaniem ze zrozumieniem heh Barbaro załóż posta z zapytaniem jakie tablice miała karetka...
|
|
January& a nie pomyślałes ze ktos moze poprostu lubi posluchac muzyki głośno? Jak ktos cos robi to odrazu dla popisu? pff
|
|
rolnik :) Głosno muzyki to se w traktorze można słuchać a nie za kierownicą :) W aucie trzeba mieć oczy nawet w dupie a nie wpatrzone w bajerancki odtwarzacz.
|
|
akurat w dupie to dużo zobaczysz
|
|
Słuchasz oczami? Patrz ze udaje mi sie ogarniac 2 rzeczy na raz-prowadzenie i słuchanie muzyki :D Jak widze dla Ciebie to za duzo na raz.
|
|
No tak :) Umkło mi z głowy że Zetor ma własny system nagłośnienia :):)
|
|
Chciałbyś miec takiego Zetora :)
|
|
Dzisiaj sobota, atak Żywych BLMów na miasto Łomża...
|
|
Raczej atak BLów na Milano heh:p
|
|
nie wiem, czy są święci, ale wygrają, tłumacz sobie jak chcesz, ale przepisy są przepisami makmarc.
|
|
zawsze będzie tak, że ktoś nie ustąpił miejsca, a jak uderzyli to znaczy, że się spieszyli i to jest ich obowiązek:)
|
|
Kierowca erki równiez wjeżdzając na czerwonym powinien zachować ostrożność i basta! Bl czy z emką w tablicy to bez znaczenia, wjechał na pierwszeństwie, powinien ustąpić ale nie ma zapisu o nakazie ustapienia. To są skutki nieuwagi, ale w tym przypadku pewność siebie kierującego karetką. http://www.youtube.com/watch?v=s8hSBU7qz6g
|
|
mnie to wk urwia to ,że nie raz widze jak jedzie karetka na sygnale a wielu kierujących samochodami potomków roztrzasaczy gnoju z tego miasta jedzie jak swięte krowy i nawet nie ustapi miejsca tej karetce. Ja mam nadzieję ,ze pan sprawiedliwy dopilnuje tego gdy karetka bedzie jechała na pomoc takiemu jednemu i drugiemu hamowi to na jej drodze znajdzie sie wielu mu podobnych buraków i nie zdąrzy dojechac do niego na czas lub jego dziecka lub zony albo matki. Może wówczas takie *** e zrozumieją i nie beda tu pie-rdolić takich madrych andronów. Santreo
|
|
a odnośnie tego BMW to widziałem go po zderzeniu i nie wiem jak on moł zjeżdzać ze skrzyowania jak miał uszkodzony prawy przedni błotnik. - chyba ,ze tyłem zjezdzał ze skrzyżowania. Dla mnie zderzenie z karetka to największy obciach i swiadczy ze to ***** a nie kierowca. Sam keidys widziałem miejscowego inteligenta co na legionów nie ustapiła jadacej za nim karetce tylko sie z nia ścigał a potem zjechał do Statoil. Pełno w mieście takich idiotów i w okolicy. A jak kto mądry to niech pojeżdzi na karetce albo czeka na jej przyjazd przy umierajacej bliskiej osobie bo jakiś h u j miejscowy nie wie co robić jak jedzie karetka. Santreo
|
|
makmarc - Gdyby on zjeżdżał ze skrzyżowania to miałby wgnieciony lewy zadek swojego pięknego samochodu marki BMW, a on ma wgnieciony lewy przodek (foto). Czyja wina, to zapewne ustaliła policja. Santreo - masz rację. Co poniektórzy (nie tylko potomkowie "roztrząsaczy gnoju") ale i potomkowie miejskich rodzin też jeżdżą jak św(n)ięte krowy.
|
|
tylko durenie dyskutują o tym bo sprawa jest jednoznaczna - karetka to swiętośc która miesie pomoc inny i jak jedzie to hamy na kolana i z drogi . I wyuczcie sie tego jak pacieża a jak wam sie nie podoba to nei dzwonic na pogotowie nie korzystac ze słuzby zdrowia tylko leczyć się ziołami u znachora buraki. Santreo
|
|
Felix: jak dobrze widzę to BMW ma uszkodzony nie lewy, a prawy przód, patrz foto, chyba, że padło Ci już na oczy. Zjeżdżając ze skrzyżowania Makmarc miał pewnie na myśli to, że był już przy jego końcu, bo klient BMW jechał od dworca w stronę 4+, a karetka jechała Sikorskiego od góry w stronę Woj. Polskiego, i to nie on uderzył w karetkę tylko karetka w niego, a karetka jechała prawym pasem, z którego można jechac prosto i skręcic w prawo, więc jakby nie było można stwierdzic, że BMW już opuszczało skrzyżowanie. Figa: przepisy przepisami odnośnie normalnego kierowcy, ale zachowania kierowcy karetki czy radiowozu policji też regulują przepisy, koniec, i nie pisz, że gośc w BMW nie ma szans, bo z tego co wiem to na 90% ma wygraną sprawę w sądzie. Pamiętacie, jak rozwalili Alfę w Łomży? I co też niby mieli wygrac sprawę, a jednak tak się nie stało.
|
|
z drogi śledzie, burak jedzie !
|
|
kierowca karetki jedzie zawsze na granicy bezpieczenstwa bo z jednej strony ma prokuratora z drugiej strony czas który czesto decyduje o zyciu osoby oczekującej pomocy. Natomiast każdy inny kierujący jedzie sobie na luzie czasami takim ,ze zapomina o całym bożym świecie i uważa ,ze tylko on jest na drodze. Od takiego wymaga sie tylko trochę uwagi i pomyślunku ale jak widac nawet tego wielu brak. JA JESZCZE RAZ PODKRESLAM TYLKO IDIOTA MOZE ZDERZYC SIE Z KARETKA BO NORMALNY CŻŁOWIEK Z PENOWSCIA NIE. Santreo
|
|
BKL :_)))))))))))))))) nawet jeśli będziemy krzyczeć, głupiec nic nie zrozumie Katon
|
|
Auto uprzywilejowane ma prawo wjechać na skrzyżowanie przy czerwonym świetle , ale z zachowaniem ostrożności. Myślę że w tym przypadku kierowca karetki (jadący na pewno szybko), miał nadzieję że BMW zatrzyma się(tak robi rozsądny kierowca i człowiek), a gościu z BMW myślał że zdąży uciec, lub zapierniczał. Tak czy owak nie patrząc na kulturę jazdy i zdrowy rozsądek, to kierowca karetki jest sprawcą.
|
|
Tylko idiota siedzący za kierownicą karetki może doprowadzic do takiego wypadku, myśląc, że mu wszystko wtedy można. A co by było, gdyby jechał z pacjentem on board, który schodzi z tego świata? Ludzie, opamiętajcie się, ten chłopak jechał przepisowo, nie przekroczył prędkości, miał zielone światło, a karetka miała światło czerwone, dojeżdżając do skrzyżowania nie zachowała szczególnej ostrożności, nie zwolniła, głupota, jeszcze raz głupota. Maruda: Ty zawsze masz oczy wszędzie, nawet jak latasz swoją bemką bokami po rondach publicznych, stwarzając jeszcze większe zagrożenie, niż te słuchanie muzyki? Odezwał się autorytet w dziedzinie bezpiecznej jazdy :] ________________________________________ Life is brutal and full of zasadzkas and ... Sometimes kopas w dupas? No, always!
|
|
JA JESZCZE RAZ PODKRESLAM TYLKO IDIOTA MOZE ZDERZYC SIE Z KARETKA BO NORMALNY CŻŁOWIEK Z PENOWSCIA NIE Santreo
|
|
bylem tam zaraz po wypadku ... zeby koles dostal w tyl samochodu to ewidentna wina kierujacego karetki ... ale koles dostal w przod ... karetka jechala na sygnalach ... to kiedy mial uslyszec ze jedzie? blizej chyba juz sie nie dalo ... albo trzeba byc gluchym albo glupim ... a moze jedno i drugie ... ale jak ktos jezdzi tylko na pole i pozniej do metropolii takiej jak Łomża i nie potrafia sie odnalesc ... ci na BLM to najwieksza porazka tu na tych drogach oni sami nie wiedza co chca zrobic 20-letnia bemka i mysli ze swiat zwojuje ... takim to nie mandaty a paly na plecy
|
|
jasne weź się ogarnij, szczerze mówiąc ci z miasta wymuszają i jeżdżą jak ślimaki.
|
|
to wymuszaja czy jezdza jak slimaki ? heeh oprocz L-ek i kierowcow z okolicznych "metropolii" to po Łomży jezdziloby sie calkiem przyjemnie
|
|
santero jak długo masz prawko
|
|
JA JESZCZE RAZ PODKRESLAM TYLKO IDIOTA MOZE ZDERZYC SIE Z KARETKA BO NORMALNY CŻŁOWIEK Z PENOWSCIA NIE Santreo
|
|
na podstawie przedstawionych na stronie głownej zdjęć pojazdów widać wyrażnie ,że to BMW uderzyło w karetkę . Nawet gdyby karetka wjechała na skrzyżowanie przy czerwonym świetle to patrzący i obserwujący kierujący pojazdem BMW winien to widzieć i przepuścić karetkę. Prędkości pojazów nie były duże ale kierujący BMW miał w dupie chyab oczy ,ze karetki nie widział po prawej stronie. Santreo
|
|
makmarc, ciekawe masz teorie... w danej sytuacji obaj kierowcy popełnili błąd, kierowca karetki popełnił błąd i zaufał iż inni użytkownicy zrobią to do czego sa ZOBOWIĄZANI czyli ustąpią mu pierwszeństwo , gdyż tak KAŻDY KIEROWCA MA OBOWIĄZEK UŁATWIĆ PRZEJAZD A W RAZIE POTRZEBY NAWET SIĘ ZATRZYMAĆ ŻEBY PRZEPUŚCIĆ POJAZD UPRZYWILEJOWANY, czy chcesz tego czy nie masz taki obowiązek będąc na drodze, kierowca BMW popełnił błąd i piep... głupoty pisząc ze opuszczał skrzyżowanie, dojeżdżając do niego musiał widzieć ze zbliża się karetka, nie wierze ze jechała ona 200km/h i pojawiła się z nikąd, wszyscy piszą ze prędkości były nie wielkie wiec musiał widzieć ze się zbliża, a jak tak było to nawet jak miał zielone POWINIEN byl ją przepuścić... obaj popełnili błąd i teraz kierowca karetki popełnił go dlaczego...?? gdyż jechał ratować komuś życie i każda minuta mogla mieć decydujące znaczenie... (swoja droga nie dojechał i... ktoś może umarł?? pomyśleliście o tym?? może wypadałoby zamiast pisać głupoty zastanowić się nad tym ze ktoś nie uzyskał pomocy na którą czekał...) , kierowca BMW popełnił błąd dlaczego...?? szczerze nie obchodzi mnie czy to był BLM jadący do krów czy BL jadący na solarium i myślący czy mu się żel nie skończył... popełnił błąd bo on miał zielone światło i co... zawsze wjeżdżając na skrzyżowanie nawet na zielonym trzeba się liczyć z tym ze może nadjechać pojazd uprzywilejowany... tylko ze teraz nie uczą jak jeździć bezpiecznie i kulturalnie, tylko jak jeździć żeby zdać egzamin a później to już człowieku rób co chcesz... szczerze mówiąc mam nadzieje ze kierowca karetki wygra, zal by było jak kiedyś karetka jadąc do któregokolwiek z nas , straci 5 minut z powodu hamowania niemalże do 0 na każdym skrzyżowaniu....straci te minuty których komuś z WAS zabraknie do tego żeby przeżyć... prawo jazdy to nie przyjemność, to obowiązek i odpowiedzialność za innych... wypadek ten i ta dyskusja pokazuje jak niski poziom prezentowany jest na naszych drogach o czym się niestety przekonuje co dnia wsiadając do samochodu.... pozdrawiam ...
|
|
ta. miał tablice BWN czyt barbara won
|
|
Często widzimy jak karetka jadąca na sygnałach na granicy bezpieczeństwa jest wyprzedzana na podwójnej ciągłej, na przejściu dla pieszych w deszczu i we mgle - a potem mamy to co mamy !!!...................... Obowiązkiem kierowcy karetki Pogotowia jest jak najszybciej dojechać do chorego, może do twojego dziecka które przestało oddychać - A jazda taka jest zawsze na granicy bezpieczeństwa - PAMIĘTAJMY O TYM - Ratować możesz i Ty ustępując im miejsca na drodze.
|
|
Tak anelka ale wiele debili tego nie rozumie i nie zrozumie do czasu aż będzię potrzebować takowej pomocy. Pozdro dla spoko ludzi... Tępić idiotów!!! i baśke777
|
|
Masakra ...
|
|
popieram anelka Santreo
|
|
witam co do predkosci karetki to byla praktycznie zerowa bo jak dojezdzal do skrzyzowanianto wsztstkie pasy byly zajete wiec zanim sie wszyscy usuneli to karetka miala praktyczie zerowa predkosc alejak gosc jadacy bmw widzial ze wszyscy jadacy legionow majacy zielone swiatlo staja to on zapewne widzac to zmienil pas z prawego na lewy i nie pomyslal ze cos sie moze dziac i takim to proponowal bym ponownie zabrac prawo jazdy i na wozy konne z drewnianymi kolami ponownie sie przesiasc
|
|
??: skąd Ty masz takie informacje, że karetka miała zerową prędkośc, że inny jadący po Legionów zatrzymali się, a gośc z BMW nie? Bo widzisz tak się składa, że jest zupełnie na odwrót, bo w momencie zdarzenia na skrzyżowaniu nie było innych pojazdów, karetka nawet nie hamowała, a ten koleś z Bemki tak, widac było ślady na jezdni, przestań pieprzyc głupoty jak Cię tam nie było, widac kolejne dziecko neostrady dorwało się do komputera rodziców. ________________________________________ Life is brutal and full of zasadzkas and ... Sometimes kopas w dupas? No, always!
|
|
jak by karetka wpadla na skrzyzowanie tak jak mowisz to z tej starej zdezelowanej bmw zostal by wargan. jak bys mial troche pojecia to bys widzial po uszkopdzeniach i polozeniu karetki ze wjezdzal powoli na skrzyzowanie bo bylem swiadkiem tego balwanie a mlodzieniec z bmw zamontowal sobie umca umca i po poerwsze to nie widzial a po drugie nie slyszal sygnałow.i jeszcze jedno jak by mial troche rozumu to jak widzi ze wszyscy sie zatrzymuja mimo ze maja zielone swiatlo to cos jest nie tak i nalezy rowniez zwolnic lub sie zatrzymac ale jak mama dala za prawo jazdy swiniaka i tuzin jajek to pozniej mamy takie zdarzenia na drodze
|
|
co tu dywagować - wystarczy odpowiedż na pytanie co robił kierowca BMW ,że wjezdzając na skrzyzówanie gdzie trzeba zachować pewien stopień wżmozonej ostrozności i obserwować co się dzieje , że nie widział i nie słyszał jadacej karetki. Karetka to nie pryszcz na dupie jest odpowiednio oznakowana i ma włączone silne sugnały dżwiękowe. JA JESZCZE RAZ PODKRESLAM TYLKO IDIOTA MOZE ZDERZYC SIE Z KARETKA BO NORMALNY CŻŁOWIEK Z PEWNOSCIA NIE Santreo
|
|
weźcie Wy się odp*** od BLM. Sam jestem spoza Łomży więc mam BLM na blachach, a widzę, że jeżdżę dużo lepiej niż BL. Trzeba po prostu patrzeć, na to jak ktoś jeździ, a nie na blachy. To, że ktoś ma BLM to nie znaczy, że nie umie jeździć.
|
|
Zmieńcie na WWA i już! Propozycja przepis na walentynki: www.abantonino.blog.onet.pl http://www.20dollars2surf.com/?ref=480529
|
|
masz racje blm nie musi odrazu jezdzic gorzej tylko dla pewnych ludzi powinien byc wprowadzony limit na glosniki
|
|
szkoda że samochody na blachach BL są jebani jak cwele w wawie i nie tylko
|
|
Co maja blachy do tego jak kto jezdzi? ;/
|
|
Witam. Jako, że wiem o co chodzi z pojazdami uprzywilejowanymi to powiem tak. 1.Pojazd uprzywilejowany ma włączona sygnały zmienne świetlne i dzwiękowe! 2. Pojazd uprzywilejowany może wjechać na skrzyżowanie na czerwonym świetle jeśli jest taka możliwość (wolne skrzyżowanie) 3. W tym przypadku było tak że kierowca BMW jadąc środkowym pasem widząc zmieniające się światło z czerwonego na zielone, aby nie stać w kolejce w środkowym pasie zmienił go na prawy pas i jako rozpędzony wjechał na skrzyżowanie gdzie STAŁA karetka powtarzam STAŁA gdyż miała czerwone światło. Karetka była wysunięta troche więcej poza wysepkę. BMW rozpędzone przywaliło w karetkę. Wniosek 1 winne BMW bo zgodnie z PL prawem nie można wjechać na skrzyżowanie jeśli jest ono nieprzejezdne!. Sprawa oparła się w sądzie z tego co wiem.
|
|
Nie myślcie jakie miał tablice. Myślcie kiedy siadacie za kierownicą swego samochodu, żeby nie było więcej takich przypadków. Pojazd uprzywilejowany jest słyszalny (dźwięk) i widzialny (sygnalizacja świetlna). Każdy kierowca ma obowiązek umożliwić takiemu pojazdowi przejazd.
|
|
ale tu to się zgodzę jak najbardziej. po prostu drażni mnie, że ktoś uważa, że stało się tak dlatego, że miał tablice BLM. a gdyby miał BL to na bank stawałby w obronie kierowcy BMW. przykre, ale taki jest Polski naród...
|
|
??: po pierwsze to nie wyzywaj się na forum publicznym, bo nie jesteś tutaj sam i okaż trochę kultury, a jak masz mi coś do powiedzenia, powiedz mi to prosto w oczy, o ile masz tyle odwagi, tylko nie wiem co z Ciebie zostanie ... po drugie powtarzam po raz kolejny, że byłem na miejscu i widziałem jak to wyglądało, nic z tego co piszecie, się nie zgadza po trzecie w tym BMW nie było żadnego grania, uwierz mi wiem to z pierwszej ręki, a sytuacja, że karetka stała na czerwonym świetle to już w ogóle niezła bajka hehe ;) w ogóle nie ma sensu dalsza dyskusja, szkoda zniżac się do tak niskiego poziomu, a o wynikach sprawy na pewno się dowiecie ;) ________________________________________ Life is brutal and full of zasadzkas and ... Sometimes kopas w dupas? No, always!
|
|
z tego co piszecie to mercedes to chu... nie samochód jak przy zerowej prędkości ma cały przód rozje... przecież widać na zdjęciach że karetka uderzyła w prawy błotnik super wozu przyjrzyjcie się wielcy kierowcy Łomżyńskich dróg
|
|
tranzul to ty sie przyjzyj dobrze bo co zobaczyłeś to chyba swoją krowią ****. Santreo
|
|
Santreo: zobacz, że tranzul dobrze pisze i nie ma problemów ze wzrokiem, tak jak niektórzy, karetka uderzyła w prawy przedni błotnik BMW, spójrz jakie uszkodzenia były w karetce, która już nie odjechała o własnych siłach, bo zostawił za sobą plamy chyba wszystkich płynów. ________________________________________ Life is brutal and full of zasadzkas and ... Sometimes kopas w dupas? No, always!
|
|
BMW uderzyło w lewy przedni róg zderzaka karetki ten od strony kierowcy karetki. Na wskutek tego uderzenia zostaje zerwany zderzak a przód karetki przesunięty w prawo. Widać tez ,ze strefa zgniotu jest większa po lewej stronie bo tym rogiem karetka przyjeła pierwszy impet uderzenia. Natomiast na prawym błotniku BMW widać bruzdę ciągnąca się od przedniej lampy az do drzwi. Co wiecej widac zerwany zrolowany kawałek błotnika. Świadczy to o tym ,ze BMW uderzyło w lewy przedni róg karetki przesuwając się względem niego i trąc tym błotnikiem o karetkę. Jak z tego wynika karetka albo się już zatrzymała albo jechała z bardzo niewielką prędkością . Gdyby karetka najechała na bok BMW to po pierwsze nie byłoby takiego sladu ciągniecia na błotniku BMW. Po drugie BMW zostało mocno odrzucone w lewo od toru jazdy a przód nie uległby takiemu zarysowaniu tylko byłby zdeformowany i odkształcony zgodnie z kierunkiem uderzenia. I to tam można zobaczyć a nie pierdoły o których tu piszecie. Santreo
|
|
popatrzcie tez jak działały siły uderzenia. Szczególnie zwróćcie uwagę na zdjęcie BMW . proszę spojrzec na maskę BMW jest ona nie ruszona ani nie odkształcona poprzez jej przesunięcia na bok zgodnie z rzkomą siła uderzenia karetki w bok BMW. Odkształcony jest tylko przedni błotniki i widac wyraznie , że siła działała wzdłuż osi tego pojazdu a nie poprzecznie do osi tego pojazdu co wyraznie i dobitnie wskazuje ,że to BMW najechało na wjeżdzająca na skrzyzowanie lub zatrzymująca sie na skrzyżowaniu karetkę. W tym przypadku karetka albo stała albo jechała z minimoalna predkościa a BMW na nią najechało. Santreo
|
|
Panie kierowco karetki pisze do Pana osobiscie te słowa. Niech Pan się nie przynaje do winy i prosi o skierowanie sprawy do rozpatrzenia przed sądem w postepowaniu o wykroczenie. W trkacie tego postepowania prosze wnisokwoac o powołanie biegłego który na 100 procent potwierdzi to o czym piszę. W najgorszym wypadku uzna ,ze obie strony przyczyniły sie do zaistnienia kolizji ale mysłe ,że wszystkie atuty sa w Pana ręku. Santreo
|
|
markmac mam pytanie byłes na miejscu kolizji czy tez byłeś bezpośrednim świadkiem zaistnienia i jej przebiegu tzn w momencie gdy ona zaistniała to ty dokładnie obserwowałes te pojazdy i przebieg zdarzenia. Bo z tego co piszesz to wynika ,ze tylko byłeś na miejscu kolizji ale po jej zaistnieniu . Piszę to bo czytając to co napisałeś jest tylko probą rekonstrukcji w postaci relacji z tego zdarzenia. Santreo
|
|
a tam jest monitoring moze coś zostało zarejestrowane ale jak znam przypadki to zwykle nic policja z tego nie ma. Santreo
|
|
Monitoring został sprawdzony od ręki, niestety kamera była odwróca w stronę targowiska miejskiego, najlepszy jest fakt, że policjant będący na miejscu zdarzenia po przeanalizowaniu sytuacji podszedł do kierowcy karetki i stwierdził, że to jego i żeby przyznał się do popełnionego błędu. Znając życie sprawa w sądzie zakończy się w tym przypadku obustronną winą kierowców, ale to czas pokaże. ________________________________________ Life is brutal and full of zasadzkas and ... Sometimes kopas w dupas? No, always!
|
|
Pani barabaro777 czy jakos tam.. nie czytam powyzszych postow bo mi sie nie chce czytac w ogole takich tematow zakladanych przez takie ulomne osoby.. ale tu sie wypowiem, skoro ty masz tablice bl to moze ty mnie blokujesz zawsze na lewym pasie czy to jadac w marianowie czy w bialymstoku czy w ogole gdzies w polsce??? bo przewaznie bl... dlatego Ci droga pani wytlumacze ze w Polsce mamy ruch PRAWOSTRONNY!! i tak to jest jak to sie zdawalo kiedys prawo jazdy za swinke w kopercie. Pozdrawiam wszystkich kierowcow na niewazne jakich tablicach ale poprawnie jezdzacych! PS farszafiaków i tak nikt nie pobije :p :D
|
|
opieranie domniemania winy na ocenie policjanta jest bardzo watpliwe . Santreo
|
|
WIĘCEJ ROZUMU - MNIEJ BRAWURY a będziemy szczęśliwsi !!!
|
|
a jak ktos pochodzi z Lomzy a wyprowadzil sie poza miasto i teraz ma tablice BLM to nagle nie potrafi prowadzic?
|
|
no i właśnie na tym polega ten problem. to nie jest zależne od tablic. nie umiesz jeździć, to nie umiesz i nie ważne czy masz na blachach BL czy BLM.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |