Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Droga ! |
Czy nasze urzedasy z prezydentem na czele zajmą sie w końcu wojska polskiego ?! Dziura na dziurze a to co co bylo robione rok temu znow trzeba robic
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Droga ! |
Droga krajowa nr 61 czyli Wojska Polskiego to jest krajówka.
|
|
No to co, że jest drogą krajową? Wnioski o remonty lub dofinansowania składają samorządy lokalne. A nasi panowie wolą po jakimś Kaliningradzie się wozić zamiast i d....py paść. Były Chiny teraz Kaliningrad!!!!! Śmiech na sali.
|
|
Drogi publiczne ze względu na funkcje w sieci drogowej dzielą się na następujące kategorie: 1) drogi krajowe; 2) drogi wojewódzkie; 3) drogi powiatowe; 4) drogi gminne. Zarządcami dróg są 1) krajowych - Generalny Dyrektor Dróg Krajowych i Autostrad; 2) wojewódzkich - zarząd województwa; 3) powiatowych - zarząd powiatu; 4) gminnych - wójt (burmistrz, prezydent miasta). Tak się prawidłowo naprawia doraźnie drogi w POlsce.
|
|
I jak widać na wyżej załączonym obrazku drogowcy, biedne żuczki robią co tylko mogą, żeby było dobrze. A że my nie doceniamy... nasz problem..
|
|
jechał ktoś kiedyś drogą od nowogrodu do zbójnej? jeśli nie to proszę się wybrać:) docenicie Wojska Polskiego! :D
|
|
Mój Andy wszystko wie najlepiej i proszę go słuchać ! :)
|
|
szachmat nie przypominam sobie żebym był 'CZYJŚ'! ale widzę że uzurpujesz sobie prawo do mnie . No cóż Twoja sprawa .
|
|
szachmat. Andy może być mój. Nie twój.
|
|
Hej. Mrauuu chciałem z Tobą poklikać ale typ mi zachrzanił humor brrr;)
|
|
Drogi krajowe w obrębie miast "prezydenckich" (ale nie "burmistrzowskich") są "wyjęte" z zarządu dróg krajowych/wojewódzkich i podlegają prezydentowi tegoż miasta.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |