wtorek, 26 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
uwaga kaufland..

głupia pizza co w promocji kosztuje(niby) 4,50 to przy kasie kosztowała 6,99 ;)
tak wiec uwaga ;)

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: uwaga kaufland..

tak to jest w tym kauflandzie tez tak miałam

idzie się do informacji i oddają kasę, ale przypał oj oj...

a może nie taką pizze wziąłeś z chłodni ;p

Często się tak zdarza, ale można zwrócić towar z paragonem w informacji.
Zawsze trzeba sprawdzać paragon przy kasie.
Ale bardziej trzeba uważać w Biedronce, dużo artykułów ma "codziennie" wyższe ceny i coraz mniejszą pojemność np. napój Tymbark, Sprite 1,75 l zamiast 2 l, herbata Lipton 75 torebek zamiast 100 torebek itp. No i zmieniają producentów (nie ma już serków z Piątnicy i Mlekowity).

To są już normalne praktyki wyższa cena, mniejsza ilość i waga. Mrożonki z Konarzyc do tychczas ceniona przeze mnie firma też to już praktykuję,dlatego zawsze warto czytać co jest napisane na towarze który kupujemy,bo duże opakowanie nie zastępuję wagi towaru. Urząd ds. konsumenta czy coś tam takiego powinien się tym zająć,a co do założyciela tematu to ja bym zwrócił ten towar, masz do tego pełne prawo a te promocje to o kant .uja rozbić...

Jęśli chodzi o różnicę ceny pod towarem na półce a ceny w kasie polecałbym zwracać uwagę z sklepie "FARMER" tam to od momentu nastania nowego własciciela takie praktyki sa nagminne.... a Panie sprzedawczynie tłumaczą że to nie jest ich wina :))) a może moja:)

: aoles dobrze ,ze zwrociles uwage - ja tam czesto chodze;))))))))))

nawet jeśli będziemy krzyczeć, głupiec nic nie zrozumie
Katon

prawda nie ma co wieżyc w promocje kauflandu niby promocja a przy kasie normalnie się płaci

ten Kaufland wygląda jak podrzedny dyskont , w Biedronce i Lidlu o wiele większy porządek i lepsze zaopatrzenie. Popatrzcie sobie jaka padlina lezyczasami na warzuwnym stoisku - nigdzie indziej takiej padliny nie spotkacie. Nie wspomnę o nagminnych przypadkach pustych półek sklepowych. Sa takie dni a często ma to meijsce w wolne soboty lub przed duzymi weekendami ,ze w sklepie świeca puste półki.

Santreo

co do biedronki to ma ambicje żeby zostać supermarketem (stąd i biedronka śmieje się teraz całą gębą) bo dyskonty są już beee nie chcą się kojarzyć ze sklepem dla biednych po tym jak pewien polityk ich zareklamował więc muszą wyciągać kasę nie zawsze uczciwy sposób na zmianę wizerunku.

a zmniejszanie ilości towaru w opakowaniach często przy podnoszeniu ceny to już praktyka. Przoduje w tym Biedronka. Mięso w Biedronce jest najdrozsze nie powiem kosmiczne ceny. Żadne z opakować w Biedronce nie ma 0,5 kg tylko 0,36 kg . Więc zanim kupicie kotlety schabowe , karkówke to poczytajcie i przeliczcie a cena za kilogram wyjdzie Wam astronomiczna. Tatar w Biedronce jest droższy niz ten sam tatar w innych sklepach.

Santreo

czekam na powstające łomżynskie galerie bo ich obecnośc dużo zmieni na miejscowym rynku .

Santreo

tylko rok i to nie cały i będzie łomża walić po różnych realach itp. szkoda tylko że real, bo tam zawsze była drożyzna nie tak jak np w oszołomie hehe

santreo dziwię się, że tam tak często kupujesz padlinę, bo chyba jest tak , jak piszesz to wiesz z autopsji , nie męcz się chłopie, zmień żródło zaopatrzenia na Biedronkę

Też kupiłem dziś pizzę za 4 i coś tam. Po prostu były dwa rodzaje pizzy rodzinnej, jedna w promocji , druga nie. Ta druga znalazła się przy promocyjnych , bo ktoś ją po prostu przełożył i nie zwalałbym tego na personel i specjalną zagrywkę. Przypomnijcie sobie, ile to razy braliście towar, po czym odstawialiście go w innym miejscu...Przynajmniej mnie się tak zdarzyło....Winy nie ponoszą kasjerki, bo one tylko zbliżają towar do czytników i cena sama wyskakuje. Poza tym ludziska, jeszcze się nie nauczyliście, że w dużym sklepie trzeba uważać na ceny? A w razie jakiejkolwiek wątpliwości, cenę trzeba po prostu sprawdzić. Jak otworzą wam Real czy Tesco, to zagubicie się kompletnie, tam dopiero jest bajzel!

Trzeba patrzeć na cenę towaru za kilogram, a nie za opakowanie (cena za kilogram drobnym drukiem)
np. w Stokrotce cena śledzi Matias na wagę 16,90zł/kg, Matias "Lisner" w opakowaniu 21 zł/kg, za to w Biedronce 25 zł/kg (naprawdę tanio !!!)

przyzwyczaili się i musi tak być, a jak jest inaczej to już oszustwo... widąc że nie którzy czytać się nie nauczyli

Autor: zdzicho (---.elomza.pl)
Data: 19-01-12 13:02

Po prostu były dwa rodzaje pizzy rodzinnej, jedna w promocji , druga nie. Ta druga znalazła się przy promocyjnych , bo ktoś ją po prostu przełożył i nie zwalałbym tego na personel i specjalną zagrywkę.

Oj, jednak chyba robią to specjalnie. Kiedyś były warkocze serowe w promocji za 1,99 zł, tych z promocji już zabrakło, ale z tyłu leżały identyczne, ale za 5,99 zł. Pani w informacji stwierdziła, że to już kolejna reklamacja i specjalnie położyły te droższe z tyłu, żeby się ludziom nie myliło.

J. ebać oszustów i się nie dawać!!! Polska dla Polaków!!! A nie tylko dla wybranej sfery urzędasów (żydów) którzy nas skalpują ze wszystkiego aby zapewnić se ,,Małe dobro" Rząd to nierzą to złodzieje!!! Zapier...... nam 70% dochodów!!!

zagadzam sie z Toba Darek w rzadnym kraju tyle nie zabieraja od dochodow i tak najmniej zarabiamy a najwiecej kradna w bialy dzien legalnie czekam kiedy w koncu sie obudza ludzie i dym bedzie

praktyki niektórych sieci handlowych są wręcz skandaliczne. wspomniane mięso z biedronki: kilkakrotnie zdarzyło mi się kupić paczkowany schab 5 kotletów w opakowaniu, cena ok 23zł/kg. do czasu, gdy któregoś razu w domu otworzyłam paczkę okazało się, że 2 kotlety z wierzchu to schab, a 3 pozostałe to karkówka! nie było tego widać od razu, ale kupiłam karkówkę za 23zł/kg :/
Kaufland nie jest lepszy, często trafiam na produkty po upływie terminu ważności, kiedyś płacili 5 zł jak ktoś znajdzie ale teraz nie wiem czy płacą:) niby obniżają cenę, bo termin ważności się zbliża, ale nie na wszystko więc trzeba patrzeć co się bierze...

też kupiłem dziś pizze w kał tfu tfu flandzie, zadowolony ze w promocji z 6,99 na 4,44. Po lekturze tego forum sprawdziłem paragon, a tam 6,99zł. Oszuści!!!

Mięso tylko z Podgórza. Nie rozumiem was, mamy ten przywilej, że sklepy dobrych masarni są w naszym mieście, a wy kupujecie podejrzany towar z niemieckiego dyskontu.

http://www.rmfon.pl/play,38
"Polityka to sztuka zdobywania glosow biednych i pieniedzy bogatych w zamian za obietnice ochrony jednych przed drugimi."

Coś a'la trzecie życie kurczaka :)

http://www.youtube.com/watch?v=s8hSBU7qz6g

Personelu mało i stąd cały bałagan!

http://www.20dollars2surf.com/?ref=480529 -surfuj i łap kasę-:: http://kasiorka.eu/ref-andreo
jednawww.abantonino.blog.onet.pl- zobacz wszystko
http://www.AWSurveys.com?R=andreo -ankiety dobrze płatne

sprawdzaj z kodu to i Ciebie nie oszukają.

To nie praktyki tylko jak ktos wspomnial , pizza znalazla sie w zlym miejscu. Ja zaplacilem tyle ile bylo w promocji, ale nie polecam pizzy, nadaje sie do kosza, poza tym to nie zadna promocja tylko jakosc 200razy gorsza od tej za 7.

orientuj się

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org