Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Jest mleko w butelkach! |
Kiedy przeczytałem tytuł tego artykułu: http://www.4lomza.pl/index.php?wiad=6167; to się ucieszyełem jak dziecko. Przypomnialy mi się dawne szklane butelki i świeżutkie, puszne z nich mleko. Kiedy jednak wczytałem się w jego treść okazało się ze butelki będą plastikowe!!! Fuj! Gdzie najbliżej Łomży można kupić mleko prosto od rolnika, hodowcy? --- PGG
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Jest mleko w butelkach! |
Takie z pianką i pachnące...obornikiem..?? Też lubię! :D Jantar
|
|
eeee mleko?? brrr najlepsze na kaca jest powietrze z materaca!
|
|
mleko w plastiku? no w sumie teraz so nowsze czasy :P bigi2004
|
|
Ważne że krowy nie poszły na bezrobocie Mleko musi być!
|
|
Naprawdę w Łomży nie ma mleka w butelkach? Łomża to dziwne "miasto". -- Samotność to emocjonalna trzeźwość.
|
|
|
DRINKING MILK -MLEKO W BUTELCE DLA KOTA POJEMNOŚĆ - 200ML - 3,72zł (http://www.4animals.pl/product_info.php?cPath=24_33_40&products_id=756). -- Samotność to emocjonalna trzeźwość.
|
|
Proponuję Wam wycieczkę na wieś i skosztowanie mleka prosto od cycka :-))) Pozdrawiam
|
|
markac - a dla ludzi? i hasło reklamowe spod linka: "ekstrakt z mleka, który wzmacnia organizm kota od wewnątrz" hehehhe _____________________ Kefas "Bo im tylko o to chodzi Abyś sam sobie szkodził Abyś sam nie mógł myśleć Abyś sam nie mógł chodzić"
|
|
mleko w butelce szklanej - prosze bardzo: www.robico.com.pl tyle że było na tyle drogie, (ok 3zł) że sie nie przyjeło po kilku próbach wprowadzenia na rynek łomżyński. A tak wogóle to w Łomży nie ma już mleka nawet z naszej niedaleko oddalonej Piątnicy - zostało pić nam mleko z Ostrołęki...
|
|
Jantar, Tester & pozostali miłośnicy prawdziwego mleka- wtorki, piątki na rynku (najczęściej w okolicach bramy od Sikorskiego) można kupić mleko prosto od krowy (czasami nawet niedokładnie przecedzone :))), niestety w plastikowych, półtoralitrowych butelkach. Wystarczy jednak odstawić je na dzień, żeby stwierdzić, że naprawdę jest to Mleko (przez wielkie M), ponieważ zbiera się na nim prawdziwa śmietana. Dla mniej wymagających, ale bardziej higienicznych- to nowe świeże mleko z "Mlekovity" też ma smak i zapach zbliżony do mleka, w przeciwieństwie do tego czegoś białego, co śmierdzi przypalenizną i nigdy się nie zsiada, a nazywa się UHT. Do spożycia bez wstrętu nadaje się także mleko marki "Milko", zdaje się z "Mlekpolu"...
|
|
szkoda.... te plastiki (butelki i folie) wpuszczają tyle dodatkowego śmiecia w mleko... ...coraz więcej tego syfu dookoła.... :( _____________________ Kefas "Bo im tylko o to chodzi Abyś sam sobie szkodził Abyś sam nie mógł myśleć Abyś sam nie mógł chodzić"
|
|
madaj - dzięki za info kanapka - to robico, to też nie szklane... chyba że kiedyś próbowali ... bo teraz tam szkła nie widać... _____________________ Kefas "Bo im tylko o to chodzi Abyś sam sobie szkodził Abyś sam nie mógł myśleć Abyś sam nie mógł chodzić"
|
|
owszem szklane poczytaj dobrze na stronie
|
|
mleko firmy robico, sprzedawane pod marka "zimne" (szklane butelki, przechowywane w chlodniach/lodowkach) jest poddawane specjalnemu procesowi filtracji, dzieki ktoremu nie zostaje w nim tak jak w mleku UHT zawiesina z martwych bakterii. Ot, taka nowa technologia :)
|
|
tak, widziałem.... ....ale korek jest nadal plastikowy :D (tak, wiem - czepiam się :) ) _____________________ Kefas "Bo im tylko o to chodzi Abyś sam sobie szkodził Abyś sam nie mógł myśleć Abyś sam nie mógł chodzić"
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |