Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
HOSPICJUM |
możliwość przekazania 1 proc. płaconego podatku na rzecz - Łomżyńskie Towarzystwo Przyjaciół Chorych „HOSPICJUM” pod Wezwaniem Świętego Ducha - KRS 0000012037 ... nigdy nie wiadomo co komu pisane, a możemy pomóc
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: HOSPICJUM |
Najpierw sprawdź jak się tam opiekują chorymi, jeśli można to nazwać opieką, a potem namawiaj ludzi do oddania kasy.
|
|
belfer, a ty wiesz jak się opiekują?
|
|
oj, : belfer nie życzę Ci żebyś kiedykolwiek miał z tego korzystać, ale gdyby jednak, to co, masz inny wybór ? ... a może to z braku odpowiednich środków ?
|
|
belfer...jesteś prymitywny co ty mozesz wiedzieć o opiece takiej i nie wyrażaj takiego zdania publicznie ....jesteś beznadziejny
|
|
Pomóżmy ludziom godnie umierać!!!
|
|
Ja doskonale wiem jak się tam opiekują chorymi. Opieka jest świetna. Na pewno swój 1% przekażę w tym roku na Hospicjum. A Tobie belfer nie życzę, żebyś musiał kiedykolwiek sprawdzać na własnej skórze lub kogoś z rodziny, jaka jest tam opieka. ___________________________________________________________ Nie ma miłości, są ciężarówki ;)
|
|
Mój 1% też przekażę Hospicjum .........
|
|
A tu was zadziwię, miałem wątpliwą przyjemność doświadczyć tej opieki, wprawdzie było to parę lat temu. Jeśli coś się zmieniło to OK, i nie musicie się tak spinać, ja znam tę sprawę z innej strony i nie muszę się tłumaczyć.
|
|
Jeśli znasz "sprawę" sprzed paru lat, to nie piernicz głupot bo to jest prostacka manipulacja. Ja też przeznaczam ten procent na hospicjum, bo wiem, że tam nie zmarnują ani grosza, a opieka nad chorymi jest wzorcowa. Hospicjum to nie Caritas. który z piniędzy się nie rozlicza. Takos
|
|
No ja niestety też miałam możliwość doświadczyć opieki tam nie cały rok temu. Widocznie bardzo dużo się zmieniło. Tak jak napisał Takos, opieka wzorcowa. ___________________________________________________________ Nie ma miłości, są ciężarówki ;)
|
|
Łomża: hospicjum umrze bez pieniędzy Nie ma pieniędzy na leki, opatrunki ani na bieżące wydatki. Hospicjum w Łomży ma poważne kłopoty finansowe. Jeżeli nie znajdą się pieniądze niewykluczone, że trzeba będzie je zamknąć. 15 łóżek w niezbyt dużym budynku, kilku wolontariuszy. To niewiele, ale mieszkańcy Łomży i okolic nie wyobrażają sobie, żeby hospicjum przestało istnieć. Niejeden pacjent odzyskał tu częściową sprawność po wylewach czy udarach. Większość jednak czeka na godną i jak najmniej bolesną śmierć. Dodatkowo rodziny chorych otrzymują tam wsparcie i uczą się jak radzić sobie z odchodzeniem najbliższych. przekaż 1 proc. płaconego podatku na rzecz - Łomżyńskie Towarzystwo Przyjaciół Chorych „HOSPICJUM” pod Wezwaniem Świętego Ducha - KRS 0000012037
|
|
Zezowaty coraz bardziej mnie zaskakujesz ty normalnie jesteś najlepszy...
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |