Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
PROSZĘ O POMOC |
Witam. Dziś dostałam przedwczesne wezwanie do zapłaty z usługo pobieraczek5 podałam fałszywe dane ale nic nie pobierałam, a w dodatku jestem nie pełnoletnia. Czytałam dużo o tym na innych stronach internetowych i sama nie wiem czy płacić za to czy nie ? Niektórzy nie płacili za to bo uważają, że to zwykli oszuści i chcą nabrać naiwnych. Pomóżcie. Proszę o pomoc.!
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: PROSZĘ O POMOC |
Moja koleżanka jedna zapłaciła i miała spokój, druga nie płaciła, dostała kilka wezwań i też spokój :) Decyzja należy do Ciebie :)
|
|
a przeczytałaś dokładnie regulamin całej tej strony, jestam coś takiego (nie wiem dokładnie w którym miejscu) że w razie nie zapłacenia naliczają sporo kasy za zwłokę.
|
|
nie ja właśnie nic nie czytałam żadnego regulaminu. Podałam mój prawdziwy e-mail ale dane nie. I przesłali mi właśnie e-maila ze mam zapłacić 94,80 zł w ciągu trzech dni bo inaczej wkroczy to na drogę sądową... Szczerze mówiąc jestem trochę przestraszona i nie wiem co robić....
|
|
czarna_mamba1212 a one podały swoje dane ? do tej drugiej nic nie przysyłały, żeby zapłaciła ? ?
|
|
Nie płać i już był o tym materiał w tvn i mieli sprawę także w sądzie a zresztą w internecie jest głośno o tym http://forumprawne.org/prawo-cywilne/72328-rezygnacja-z-uslugi-pobieraczek-bez-koniecznosci-zaplaty.html
|
|
a nie będzie żadnych kar za to że nie zapłacę ? ?
|
|
Nic nie bedzie ;). Nie plac i sie nie przejmuj ;)
|
|
nie bedzie zadnych kar... masz mase forów,gdzie o wiele wieksze jest grono osob "poszkodowanych" ... poszukaj i poczytaj...
|
|
wezwanie do zaplaty na maila to pokazanie swojej bezradnosci. nic ci nie zrobia nie panikuj dziewczyno Paranoje...
|
|
właśnie czytam :) i niektórzy płacą to a niektórzy nie.. Boże no nie wiem sama. boję się że jeśli nie zapłacę to wtedy będzie źle... ;/;/
|
|
Niczego sie nie boj :P. Przyjdzie pare mailów i przestana ;). Tak samo mialem ;). Bez obaw
|
|
To zapłać połowę.
|
|
Trochę się uspokoiłam :) jak dostałam tego maila to czytałam go chyba 10 razy i byłam w szoku.. ale teraz jak czytam o tym w necie to nie tylko mi się takie coś stało.. Chciałam do nich napisać coś o tym że ja nic nie pobierałam coś w tym tylu ale chyba nic nie będę pisała :)
|
|
ha jak nei zaplacisz to pare tysiencow kary ![]()
|
|
Nic nie pisz :P. Nie ma strachu :P
|
|
_maly_ sądzę, że jak zapłacę połowę to będą do mnie pisać żebym zapłaciła resztę...
|
|
sakosxd miałeś taką sytuację ? kiedy?
|
|
po co korzystać z takiej strony ? bez tego nie da rady obejść karolcia ;P ? coś Ty pobierała xD hehe
|
|
niewiem z pół roku temu moze troche dawaniej. I do tej pory nic nie dzieje ;). Nawet juz nie pisza ;)
|
|
Żartowałem,nic nie płać.
|
|
Weście kurcze ja nie pamiętam już ale to z miesiąc temu już było ;p ja chyba przed sprawdzianem z jakiegoś przedmiotu byłam i chciałam jakieś ćwiczenia czy coś porobić i tak o weszłam :d ale zarejestrowałam się bo patrze, że za free to oki co nie ? ;p ale nic nie pobierałam i dopiero dziś ten e-mail :)
|
|
No także spokojna główka :D
|
|
sakosxd a długo potem ci te powiadomienia przesyłali ?
|
|
Karolcia, one nie podawały żadnych danych, nawet maile miały specjalnie pozakładane. po IP doszli i do domu poleconym przyszły wezwania, chwila strachu, ale w końcu dali sobie spokój. Także wyluzuj i nie płać :) BĘDZIE DOBRZE !!!
|
|
jasiu_smietana Śmieszny jesteś, ja to samo miałem. Straszyly, sztraszyli i nic mi nie zrobili. Jakiś urząd podważył to co oni robią, jest to nie zgodne z prawem. Tylko zastanawia mnie że oni dalej tak robią. A ten urząd nie ściga tej firmy.
|
|
z 4 maile bodajże wysłali :P
|
|
ja dałam mój prawdziwy e-mail.. kurcze jak mi poleconym przyślą to rodzice się wkurzą jeszcze nic nie wiedzą.. mam zamiar dopiero im o tym mówić..
|
|
aa oki dzięki :) Wszystkim Dziękuję :) :*
|
|
Odczytaj Maila :D
|
|
wytłumacz zaistniałą sytuację, myślę ze nie będzie problemu, powiedz ze w wała robią ludzi i styka :))
|
|
moi rodzice są starego rocznika i oni w ogóle nie wierzą w internet i wgl ;p rachunków nie ma co przez neta wysyłać bo mama boi eis ze nie dojdzie i woli iść na miasto i zapłacić sama :)
|
|
czas aby się przyzwyczaili, nie prawdaż :P ? hihiih
|
|
Też miałam taką sytuację.Zignoruj to.Kilka razy postraszą Cie sądem,aż w końcu odpuszczą bo zobaczą,że nie dałaś się nabrać.
|
|
ja im to mówię od dawna ale oni nie i swoje :)
|
|
fakty dokonane najbardziej przemawiają hehe :)
|
|
heh ;p poczekam na starszego brata aż z pracy przyjdzie pokażę mu i zobaczę co on o tym sadzi i może wtedy :)
|
|
tak tez można, powdzonka życzę :)
|
|
Dziękuję wszystkim :) :*
|
|
Skoro podałaś prawdziwy e-mail, ale fałszywe dane (tak piszesz) - płacić i to szybko! Fałszerstwo danych osobistych świadczy o planowanym oszustwie. Internet jest co prawda anonimowy, ale nie do końca. Nie zapłacisz- spodziewaj się windykatora. A wtedy będą koszta! Znam podobny przypadek. Nie jest usprawiedliwieniem, że jesteś niepełnoletnia. Zapłacą rodzice. O tym wszystkim pisze w regulaminie pobieraczka, który akceptujesz lub nie . Zalogowałaś się, czyli nastąpiła akceptacja. Płać, i to szybko, bo może być naprawdę żle!
|
|
nie rozumiem. nie którzy bywali w takich sytuacjach i nic się nie stało ?
|
|
Nie panikuj,bo u psychiatry wylądujesz.
|
|
heh pewnie ;p ale znalazlam w niecie takie cos: Umowy nie istnieją - i to jest fakt. Nie zawiera się a raczej nie można zawrzeć umowy na podstawie ustawy " elektroniczne" jak pisze pobierak bo w tym względzie właśnie ta ustawa odsyła do Kodeksu cywilnego i innych ustaw. Dlaczego tą bzdurę powielają pracownicy UOKiK - jest niezrozumiale.Ale od samego początku wprowadzają ludzi w błąd . Nikt nie zawarł żadnej umowy - bo rejestracja nigdy nie będzie zawarciem umowy w myśl ustawy " elektronicznej". I jeszcze jedno - NIE PŁACI SIĘ ZA ZAWARCIE UMOWY - PŁACI SIĘ ZA WYKONANĄ USŁUGĘ. Ludzie w strachu płacą i nic nie dostają - czyli te głupie maile robią swoje - wprowadzają niektórych w przerażenie. A to są bzdury - bo nie płaci się za nic a już na pewno nie za niezawartą umowę i niewykonaną usługę. czyli ?
|
|
a teraz Karolcia dom lekcji.;-)
|
|
weźcie ;d juz mam mentlik w glowie.
|
|
Ludzie to w końcu mam zapłacić czy nie ?
|
|
A rób co chcesz.
|
|
Omania ma rację.
|
|
Dokładnie rób co chcesz. Tyle osób ci napisało co zrobili. A ty dalej nie wiesz co zrobic.
|
|
Idz się pobaw paluszkami,a mi tu do kompa matkę daj!
|
|
hahhah mały,ależ Ty groźny;-)
|
|
no. bo ile to można tłumaczyć?
|
|
strach z Tobą rozmawiać;-)No ale ja się Ciebie nie boję;-D
|
|
spoko-:)
|
|
Widzisz omania,albo ona mnie się posłuchała,albo matki nie ma w domu.
|
|
Nom;-)Masz dobre podejście do dziewczyn;-)
|
|
a zwłaszcza do takich co by chciała ,ale się boi.
|
|
ha ha ha bardzo smieszne ! wiecie co bo jak niektorzy pisza nie zwracaj uwagi i wgl a niektorzy zwracaj zwaracaj to wes i sie tu nie denerwuj -_- i ty _maly_ nie wymondrzaj sie az tak jestem za duza na pluszaki..! stwierdzilam na spokojnie ze nie bede zwracala uwagi...
|
|
Ooooo;-)
|
|
masz moze i racje bo nigdy nie slyszalam o tym pobieraczku ze to tacy oszusci i dlatego sie boje.. ;/
|
|
I zdania nie zmieniaj.
|
|
dzieki.
|