Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Zabierają ARMiR? |
O tym że nowa Pani prezes ARMiR-u będzie chciała przenieść Oddział Wojewódzki z Łomży do Białegostoku słyszałem już z tydzień temu. Myślałem że to tylko plotki ale teraz okazuje się, że ta plotka nabiera realnych kształtów. Jak zabiorą nam ARMiR to będzie to tragedia dla Łomży. Przecież to około 80 miejsc pracy i to dobrej pracy. Sam jestem pracownikiem innej agencji - Agencji Rynku Rolnego w Warszawie i nie mam powodów do narzekań. Białystok po raz kolejny chce nas okraść. tym razem z miejsc pracy. Mam nadzieje że poseł Kołakowski, który na pewno dobrze zna Panią Prezes (ona jest z Białegostoku i do tego od wielu lat wspópracuje z Jurgielem) będzie interweniował w tej sprawie. Grzegorz
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Zabierają ARMiR? |
Na polityce treż to jest :)
|
|
Owszem, ale to nieprawda, ze zacytuję znane mi skądinąd powiedzonko. Na razie, dzięki Bogu, jest to fakt tylko... prasowy. Po pierwsze: dyrekcja podlaskiego oddziału ARiMR na razie przynajmniej nic o takim piśmie nie wie ani go nie widziała, podczas gdy gazeta na to, wirtualne póki co, pismo właśnie się powołuje. Więc jeśli nie do dyrektorów, to gdzie to pismo trafiło? Do pana Zenka? Po drugie: kibic0 pisze "O tym że nowa Pani prezes ARMiR-u będzie chciała przenieść Oddział Wojewódzki z Łomży do Białegostoku słyszałem już z tydzień temu" podczas, gdy Pani Prezes jest panią prezes od trzech dni zdaje się, a wcześniej różne nazwiska wymieniano w tym kontekście, ale na pewno nie Pani Prezes. Po trzecie: o łączeniu trzech agencji związanych z rolnictwem mówi się w tak zwanych kuluarach już od miesiąca mniej więcej, ale na razie bez konkretów, chcociaż wiadomo, ze białostocczanie najchętniej wszystko by ulokowali w swojej "metropolii", więc może... Po czwarte: czy nie jest to aby "wypuszczenie zająca"? Jeśli jutro temat podchwyci któraś lokalna gazeta wychodząca też w Białym, to w najbliższy poniedziałek np. Pani Prezes będzie mogła z czystym sumieniem powiedzieć, że takie propozycje przeczytała w prasie, więc chociaż wcześniej o tym nie myślała, to jednak...
|
|
Drogi "madeju". Może o piśmie nic nie wie. Ale o e-mail od Eli..........?
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |