Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Qurfa, właczyć latarnie |
Wcześnie zapada zmierzch a Łomża wygląda jak na wiochę przystało (nikogo nie obrażając) - na ulicach ciemno. Godzina 15,30 na ulicach ruch, pełno pieszych a latarnie pogaszone! Czy nie mozna tych latarni pozapalać pół godziny wcześniej? Przy dużym ruchu i przy fatalnych warunkach atmosferycznych o wypadek nie trudno. Czy energetycy niejeżdżą samochodami czy mają to w dupie? A może to miasto oszczędza na elektryczności?
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Qurfa, właczyć latarnie |
Zgadzam sie !! powinni zapalać wcześniej latarnie. Nic sie im niestanie jak 30-40 min. wczesniej latarnie włączą !!
|
|
pewnie mają w dupie, kończą prace o 18tej a wtedy latarnie już świecą. Prawda, światła, światła i jescze raz świtła dzisiaj był rozjechał babeczkę, ciemno jak w dupie.. Bądż twardy po to aby zmienić siebie, zmieniając siebie nie niszcz tego co dore, podążaj ścieżką Pana aby osiągnąć doskonałość.. -=marCino=-
|
|
... juz nie powiem gdzie !!! Wstydz !
|
|
O ile wiem, to te latarnie zapalane są przez zegary, które mają zaprogramowane godziny wschodów i zachodów slońca. Nie da się ukryć, że w pochmurny dzień wcześniej się ściemnia. Tylko jak zaprogramować z góry, kiedy będzie pochmurno?
|
|
hooltay a gdzie Ty sie takich glopot o tych zegarach wypatrujacych slonca nasluchales? latarnie zapalaja sie same codziennie o tej samej porze, tak sa nastawione
|
|
marcelus Napewno o tej samej porze? Sprawdź to lepiej, bo ja to wiem. Poobserwuj choćby z zegarkiem w ręku. A może myślisz, że jakiś umyślny robi to ręcznie? P.S. Taki zegar zmierzchowy wygląda np tak:
|
|
są i przełączniki które są zaprogramowane na odpowiednią porę lub zaprogramowane na wschód i zachód słońca
|
|
latarnie powinni odpalać się wcześniej bo ciemno .... sie wczesniej robi
|
|
wedlug mnie to latarnie powinny palic sie caly czas wtedy byo by lepie a kasa za energie nie jest taka duzra wiecej wydajwcie na browaty i szlugi . pozdri 14/88
|
|
Trochę zmienie temat... Ale ten Ptysiu to jednak durny jest!
|
|
Ata haha Ty zrezszta też :D
|
|
Powinno być więcej latarni
|
|
No i qpa, dziś o 15.30 znowu wiocha, ciemno jak na jakimś wypizdowiu, śnieg pada, woda wszędzie, piesi łażą jak naćpani, zero widoczności ... a energetycy i rajcowie chyba kończą robotę w południe i mają miasto w dupie ...
|
|
o 15:30 na Bawełnie sie paliły !
|
|
Trzeba był przyjechać do wiochy połozonej przy Legionów, Piłsudskiego i wokół stokrotki ...
|
|
fakt to idiotyzm właczać latarnie tak póżno, skoro ciemnop robi się juz po 14:00, ja nie wim kto zarządza tym miastem ,ale najwyrażniej olewa fakt, ze ludzie mogą się pozabijać przy takkich warunkach
|
|
A zabił się ktoś od tego?
|
|
A chcesz poczekać ?
|