poniedziałek, 25 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
wyjazd do angli

Czy jadąc do anglii pracowac wymagany jest paszport czy wystarczy sam dowód?

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: wyjazd do angli

ligitymacja szkolna styka

wcale nic nie trzeba heheh

...najbardziej przydatna, wręcz niezbędna, będzie znajomość tamtejszego języka przynajmniej na poziomie komunikatywnym, a dowód osobisty trzeba mieć wszędzie....

rudy błazen z druhem

Wielka Brytania nie jest w Shengen, więc musisz mieć paszport ;)

Pozdrawiam

http://www.zLomzy.pl - Twój portal ogłoszeniowy, ogłoszenia lokalne z Łomży!

dowod wystarczy

nawet jeśli będziemy krzyczeć, głupiec nic nie zrozumie
Katon

przyda Ci się i paszport i dowód napewno

Potrzebny jest dowód i on wystarczy, po to aby założyć konto w banku w UK funty dostajesz zazwyczaj na konto. Do tego znajomość min języka na poziomie podstawowym, chyba we wszystkich agencjach przechodzisz prosty test językowy.

AKTualny dowod osobisty w 100% wystarczy, nie musisz mieć paszportu.

Jak masz paszport to tez weź.Przydaje się zwłaszcza jak pęknie Tobie dowód.Wtedy ze spokojem wrócisz do Polski.
Angielski komunikatywny to jest minimum. Do jakiej pracy i w jakim rejonie się wybierasz??

Jak byłem z wizytą u szwagierki to jako identyfikacja wystarczył dowód. Skoro na granicy wystarczy to chyba i w kraju ? Inna rzecz, że teraz takim "drugim ID" jest twoja karta kredytowa. W pewnych krajach jest na równi z ID.

A tak poza tym Neymar, to myślałem, że będziesz szedł do La Liga, a nie Premiership ...

http://www.rmfon.pl/play,38
"Polityka to sztuka zdobywania glosow biednych i pieniedzy bogatych w zamian za obietnice ochrony jednych przed drugimi."

dzieki wszystkim za pomoc obywatelu ide do premiership bo lubie ostrą walke ale do la liga wybiore sie na emeryturke.

i to i to. musisz sie tam ubezpieczyc, zalatwiac formalne spprawy itp wiec najlepiej wziac ze soba wszystkie dokumenty, paszport dowod prawko itd..

B)

dowód wystarczy, ale jeśli chcesz tam podjąć pracę lub korzystać z brytyjskich urzędów, to paszport może być wskazany.

„Myślałem już nieraz, że umierając przeklnę Polskę. Dziś wiem, że tego nie zrobię. Lecz gdy po śmierci stanę przed Bogiem, będę go prosił, aby nie przysyłał Polsce wielkich ludzi.”

Piłsudski został wysłuchany?

Czy to cytat z J. Piłsudskiego ? Jeśli tak, to kolejny miły memu uchu :-)))
Założę chyba sobie nick - ŁOWCA CYTATÓW :-))))

Nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów, póki nie poznałem internetu. (S.Lem)

I nie zapomnij zabrać metryki z parafii bo Ci ślubu nie dadzą.

wku*wiają mnie te odpowiedzi na forum . Każdy kto pisze jakieś głupie teksty myśli że w ten sposób zrobi siebie zajebistego a w rzeczywistości robi z siebie kretyna. Którego tematu się nie czyta to znajdą sie ułomy .

właśnie nelly o czym teraz ty napisałeś, bo na pewno o niczym związanym z tematem.

Weź dowód i paszport, wyrób sobie kartę ubezpieczeniową w NFZ jeżeli jedziesz dopiero szukać pracy. Jak chcesz więcej wiedzieć to walnij puca.

?)@.)%.!(*(.?

dowod wystarczy. co prawda niektore urzedy preferuja paszport ale nie jest to wymogiem. jak masz to wez ciezki nie jest, jesli nie masz a zalezy Ci na czasie to dasz rady i bez.
karta ubezpieczeniowa z nfz to nie jest zly pomysl

Tak, wystarczy. Ale jak masz paszport, wez go ze soba. Co wiecej? Pieniadze, znajomosc jezyka i bilet "otwarty" tzn. w obie strony.

znajac angielski znajdziesz prace

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org