poniedziałek, 25 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Co z poradniami...?

Witam!Może ktoś się orientuje co dalej z Poradniami z likwidowanym w Szpitalu wcale ich już w Łomży nie będzie?A konkretnie chodzi mi o P.Endokrynologiczną i dr.Olszewska czy może będzie przyjmować (nie tylko prywatnie) czy trzeba do Białegostoku jeździć.Zapewne teraz prywatne gabinety skorzystają z tej sytuacji. Jakby ktoś coś wiedział konkretnego niech poinformuje.

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Co z poradniami...?

Najlepiej q-mać zlikwidować cały szpital, a chorych wozić lub jeździć z nimi do śledziowa. Pies ich j..ł z takim województwem i ich NFZ.

A czy jest możliwość wzięcia swojej karty z poradni bo chyba takie prawo pacjent ma?bo jeśli mam szukać teraz nowego lekarza to on nic nie będzie wiedział na temat leczenia a tam jest zapisane ponad 13 lat wizyt więc szkoda to stracić teraz.

Na dziś miałem z rocznym synem wizytę w preluksacyjnej a tu ****!!!!! NFZ podał że najbliższa w Białymstoku!!! Co to ***** za Państwo!!!

@Niunia
Karta czy dokumentacja medyczna jest własnością przychodni, ty możesz za opłatą dostać ksero.
W razie pozwu do sądu czy innych takich muszą mieć oryginał dla siebie.

A czy ktoś wie ile kosztuje 1 strona kopii (ksera) takiej karty w u nas Szpitalu?bo w niektórych to jest nawet 5-10 zł za stronę.

z tego co ja się orientuję to strona około 50gr

Autor: IzzyRajder (---.adsl.inetia.pl)
Data: 02-01-12 10:14

Na dziś miałem z rocznym synem wizytę w preluksacyjnej a tu ****!!!!! NFZ podał że najbliższa w Białymstoku!!! Co to ***** za Państwo!!!

Kurcze, współczuję...co to się porobiło...:( I tak już zostanie...? aż nie chce się wierzyć....:(

od czego są google. To jest z z 2009 roku, ale niewiele wzrosło

Zgodnie z art. 27 ustawy z dnia 6 listopada 2008 r. o prawach pacjenta i rzeczniku praw pacjenta (Dz. U. z 2009 r. Nr 52, poz. 417, z późn. zm.) dokumentację medyczną udostępnia się między innymi przez sporządzenie jej wyciągów, odpisów lub kopii. Art. 28 ustawy stanowi przy tym, iż podmiot udzielający świadczeń zdrowotnych (np. zakład opieki zdrowotnej) może w tych przypadkach pobierać opłatę. Wysokość tej opłaty ustala kierownik zakładu. Należy jednak podkreślić, iż nie może ona przekraczać wysokości maksymalnej określonej w ustawie, tzn:

1) za jedną stronę wyciągu lub odpisu dokumentacji medycznej oraz za sporządzenie wyciągu, odpisu lub kopii dokumentacji medycznej na elektronicznym nośniku danych - 0,002 przeciętnego wynagrodzenia w poprzednim kwartale, tj. ok. 6,10 zł;

2) za jedną stronę kopii dokumentacji medycznej (ksero) - 0,0002 przeciętnego wynagrodzenia, o którym mowa w pkt 1, tj. ok. 0,61 zł.

Autor: antyklakier (---.neoplus.adsl.tpnet.pl)
Data: 02-01-12 10:53

od czego są google. To jest z z 2009 roku, ale niewiele wzrosło

Zgodnie z art. 27 ustawy z dnia 6 listopada 2008 r. o prawach pacjenta i rzeczniku praw pacjenta (Dz. U. z 2009 r. Nr 52, poz. 417, z późn. zm.) dokumentację medyczną udostępnia się między innymi przez sporządzenie jej wyciągów, odpisów lub kopii. Art. 28 ustawy stanowi przy tym, iż podmiot udzielający świadczeń zdrowotnych (np. zakład opieki zdrowotnej) może w tych przypadkach pobierać opłatę. Wysokość tej opłaty ustala kierownik zakładu. Należy jednak podkreślić, iż nie może ona przekraczać wysokości maksymalnej określonej w ustawie, tzn:

1) za jedną stronę wyciągu lub odpisu dokumentacji medycznej oraz za sporządzenie wyciągu, odpisu lub kopii dokumentacji medycznej na elektronicznym nośniku danych - 0,002 przeciętnego wynagrodzenia w poprzednim kwartale, tj. ok. 6,10 zł;

2) za jedną stronę kopii dokumentacji medycznej (ksero) - 0,0002 przeciętnego wynagrodzenia, o którym mowa w pkt 1, tj. ok. 0,61 zł.

A od czego jest 4lomza? Przecież tu też nikomu korona z głowy nie spadnie jak na bieżąco i na miejscu poinformuje osobę która pyta..........

IzzyRajder AMBULATORYJNA OPIEKA SPECJALISTYCZNA w Łomży w 2012r. "ŚWIADCZENIA W ZAKRESIE PRELUKSACJI
SZPITAL WOJEWÓDZKI IM. KARD. S. WYSZYŃSKIEGO W ŁOMŻY
ŁOMŻA, PIŁSUDSKIEGO 11, 86 473 33 53" http://www.4lomza.pl/index.php?wiad=27502

Antyklakier ja umiem korzystać z google i znalazłam wiele informacji ale chciałam dowiedzieć się jak to u nas wygląda,także spokojnie:)

A co sądzicie o Mieczysławie Ołdakowskiej-endokrynolog może ktoś do niej chodzi?Teraz będzie spory problem dla wielu pacjentów zmiana na innego lekarza i zaczynanie od nowa,ja jestem zmartwiona bo miałam zaufanie do dotychczasowego wiedział co i jak a teraz nie wiadomo czego można się spodziewać i do kogo najlepiej iść,pewnie też będą spore kolejki.Prywatnych gabinetów jest sporo ale nie po to się płaci podatki żeby jeszcze prywatnie płacić za wizyty,badania.Niedługo w Łomży nic nie będzie.

Kurw... to po co ja płace tą składkę , niech oddają kasę i prywatnie będę chodził -złodzieje . Lekarze też dobrze pogrywają , w dupach się im wszystkim poprzewracało, pieczątek sobie narobili bo się im sprawdzać nie chce czy lek refundowany czy nie.

A w dupie z nimi, powstaną nowe prywatne na NFZ, i bez łachy, ten cały szpital, z felczerami to do dupy jest.
Przeniosłem swoją kartę już dawno do prywatnej przychodni(oczywiście płaci NFZ) i bez łaski , i 30 pacjentów dziennie , a nie 12 w okulistycznej.

Macie swoją cudowna Polskę za rządów Platformy Obywatelskiej głupie ciule. Każdy dostaje po dupie, a później idioci idą i głosują na Liberałów którzy wiadomo jak to liberałowie kradną dla siebie ile tylko się da. Jak się w końcu obudzicie to zaczniecie gadać tak jak na SLD i po 2 latach PO będzie maiło 10% jak debile z Ruchu DEBILKOTA.

?)@.)%.!(*(.?

barbra jak chcesz to zadzwoń pod ten numer. Dzwoniłem i operatorka powiedziała że NIE MA poradni preluksacyjnej!!! NFZ potwierdza i kieruje do bialego

Wydaje mi się ,że sytuacja dojrzała do tego aby prawdę nazwać po imieniu czyli ocenić pracę Pana dyrektora szpitala jako wysoce nieudolną. Te zlikwidowane poradnie specjalistyczne , brak kontraktu na badania rezonansem są dobitnym tego przykładem i nie ma tu co szukać winy wszędzie tylko nie u siebie. Szpital i jego atmosfera musi ulec natychmiastowemu przewietrzeniu ale najpierw Pan dyrektor powinien zacząć od siebie składając dymisję .
Od pewnego czasu zdałoby sie ,że miejscowy szpital nawiedzają serie plag i nieszczęść los mu niełaskawy. Jednak faktycznie to nie los niełaskawy tylko nieudolne zarządzanie tym szpitalem.
Proszę Pana - tego honor od Pana wymaga.

Santreo

http://www.4lomza.pl/index.php?wiad=27502 Artykuł wprowadza w BŁĄD!!!!! na stronie jest załącznik i tam są zupełnie inne dane!!!!! 4lomza oszukuje!!!!

jak widać takie poradnie sa na terenie miasta ale to dobitnie świadczy o braku konkurencyjności ze strony szpitala. Pytanie brzmi dlaczego szpital nie może, nie jest w stanie zaoferować odpowiedniej oferty a prywatne przychodnie tak? Dlaczego nowowczesny szpital będzie stał pusty . Dlaczego pacjent teraz będzie biegał jak pies z kąta w kąt po calym mieście? Nie wierzę ,że te proradnie które wygrały przetarg będą nastawione na leczenie a komfort obsługi będzie wyższy niż w budynku szpitalu.. Myśle ,że to tylko nastawione jest na robienie kasy czego dowodem jest moja lekarz pierwszego kontaktu która trzesie się jak ma mi wypisać skierowanie na jakies specjalistyczne badania.

To rozrzucenie i przejście świadczenia porad specjalistycznych w prywatne ręce jest przejawem nieudolności zarządzania miejscowym szpitalem. Jest to utrata wpływów dla szpitala a jednoczesnie obniżenie poziomu specjalistycznej pomocy medycznej dla mieszkańców miasta i regionu. Kto moi drodzy będzie biegal po miescie i szukał tych poradni.

Santreo

Autor: Niunia (---.neoplus.adsl.tpnet.pl)
Data: 02-01-12 11:15

Antyklakier ja umiem korzystać z google i znalazłam wiele informacji ale chciałam dowiedzieć się jak to u nas wygląda,także spokojnie:)

A co sądzicie o Mieczysławie Ołdakowskiej-endokrynolog może ktoś do niej chodzi?Teraz będzie spory problem dla wielu pacjentów zmiana na innego lekarza i zaczynanie od nowa,ja jestem zmartwiona bo miałam zaufanie do dotychczasowego wiedział co i jak a teraz nie wiadomo czego można się spodziewać i do kogo najlepiej iść,pewnie też będą spore kolejki.Prywatnych gabinetów jest sporo ale nie po to się płaci podatki żeby jeszcze prywatnie płacić za wizyty,badania.Niedługo w Łomży nic nie będzie

Ja chodzę do p.doktor którą wymienilaś, ona ma gabinet teraz naprzeciwko dworca i chyba nic oprócz zmainy adresu się nie zmieniło co do wizyt

Kama30 długo do niej chodzisz?I jak oceniasz jej podejście?Długo się czeka na wizytę na fundusz,trzeba się zapisywać na jakiś konkretny termin?

kilka lat już chodzę dwa razy do roku na kontrolę, podejście ok , trochę na wizytę się czeka ale musisz sie sama dowiedzieć ile teraz aktualnie...

U nas zamykają, w Zambrowie otwierają.

W Zambrowie 5 Przechodni otwierają.

Był poruszony wątek dotyczący dr.Ołdakowskiej.
Zmieniło się u niej w gabinecie i to bardzo,a to z tego powodu,że przybyło jej ok. 400 pacjentów.
Była tam dziś moja żona i z tego co od niej wiem dzieją się tam dantejskie sceny.Oczywiście była umówiona na dzisiejszy dzień,ale spędziła tam kilka godzin.

Zapisy u Ołdakowskiej wczoraj były na koniec grudnia 2012r.Kolejki straszne to efekt likwidacji Przechodni trzeba było się tego spodziewać jak to jedyny endokrynolog w Łomży na fundusz.A to nie jedyna zlikwidowana Przechodnia.

A mielismy w szpitalu dobrą poradnie diabetologiczną w której przyjmował dr. Ejsmont i dr. Laguna wspaniali lekarze a teraz dzieki nfz bedziemy do nieba szli jak zonierze z Westerplatte.

Mieliśmy też dobra poradnię preluksacyjną.Żal mi tych wszystkich maleństw,które muszą teraz jezdzic do Bialego......Może ktoś wie,czy w Łomży będzie ta poradnia gdzieś?

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org