Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
sieci osiedlowe w pieknym miescie Łomża |
witam wszystkich I jak to jest z tymi sieciami ?, trochę już działają więc czas na pierwsze wrażenia. Na razie Infolan zablokował p2p. A co u was ?
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: sieci osiedlowe w pieknym miescie Łomża |
mam inet (xerocenter na Dmowskiego)... wszystko chodzi bez problemu... znam kilka osób które miały problemy na początku ..ale z tego co wiem problemy wynikały z natłoku zamówień i terminowego uruchomienia łącza... --- PGG
|
|
Ja mam IST i jestem zadowolony. Z tego co wiem za taki transfer jak mam tutaj, w sieci INET musiałbym zapłacić o 50% więcej. Ostatnio nic się nie psuje, a wszystko działa coraz lepiej i P2P zostały odblokowane. Jeżeli ktoś waha się, w której firmie zaopatrzyć się w dostęp do internetu, to polecam IST!
|
|
a można wiedzieć ile i za jaki transfer płaci się w ist..? w inecie jest tak: http://www.4lan.pl/cennik.html --- PGG
|
|
|
W IST płacisz 50 złotych miesięcznie, i otryzmujesz za to transfer ok. 128kb/s. Zmienia się on w zależności od ilości osób korzystającej aktualnie z sieci. Jeżeli ktoś ma szczęscie, to wyciągnie nawet 1 mb/s. Umowa jest na 18 miesięcy, a potem jest możliwośc jej rozwiązania.
|
|
no dobra ja tez mam infolan i mnie szlag strzelil bo razem z p2p wysiadl mi spik i pare innych rzeczy.nawet na glupiego czata wejsc nie moge!!! mozna ich jakos zmobilizowac do odblokowania tego??albo moze jakos ominac blokade?? POMOCY
|
|
mam inet , raczej już na dniach zmieniam na vectre ( czekam na modem ) :)
|
|
4HuGo masz troche nieświeże informacje. w IST płaci się 59zł i to od dawna ale i tak to najlepsza oferta w mieście. jest osiedlowy hub DC z którego pliki ściąga sie tak szybko jakby sie z płytki kopiowało. no i sieciowe serwery CS, Q3 i Enemy Teritory. wypas. umowa mi sie skończyła ponad pół roku temu i dalej nie mam zamiaru zmieniać dostawcy neta.
|
|
Jesteście trochę do tyłu. Inet ma nowy cennik od 1 grudnia. 512 - ok 56 zł jak dobrze pamiętam, 128 - 31 zł :) ceny brutto. Ostatnio nie mam na co narzekać. W nocy po 24 zawsze x2. Żadnych blokad. P2P zasuwa :)
|
|
no dobra a mi pomozcie zamiast sie chwalic jak dobra macie siec!! mozna jakos te blokady obejsc?? albo cos?? a ta siec ktora tak chwalicie nie ma u mnie zasiegu wiec............... bieda z nedza
|
|
ja mam w introlanie , nie narzekam... jest p2p i hub osiedlowy dc, transfery też mogą być. __________________________
|
|
To istnieje Infolan i Introlan? Zakladalem neta w Infolanie a potem zmienili nazwe na Introlan. Czyzby dzialalo cos jeszcze pod stara nazwa?
|
|
ostatnio Inet jest ok, tylko szkoda że niema sieci osiedlowej lub innej szybkiej wymiany plików między użytkownikami tej sieci, jakiś HUB by się przydał tak jak jest to np. w IST super sprawa.
|
|
Wie ktoś kiedy bedzie IST na Reymonta,Bema,CHopina itd ?
|
|
Wtedy, gdy nordcom będzie na Kazańskiej, a vectra na Sybiraków __________________________
|
|
Ja obecnie korzystam z z usług firmy inet
|
|
w inecie 512 za 56 zł ? haha dobre a mi oferowali 256 za 60 zł :)
|
|
Kiler mówiłam że to nowa oferta od 1 grudnia. Cennik 128 - 31zł 256 - 42zł 512 - 54zł 1024 - 84zł Ceny są brutto :) Oby tak dalej.
|
|
Zwracam się do Storygay'a. Zerknij na datę mojego posta, został napisany jeszcze w 2003 roku. Swoją drogą Laska chyba był naprawdę znudzony, żeby odkopać aż tak stary temat ;-)
|
|
Ups. Zapomniałem zamknąć znacznik. Administratorze, brakuje opcji "edytuj" !
|
|
Dotychczas miałem Infolan, ale już dostali kopa w d... za blokowanie portów. Najpierw (jakieś 1,5 tygodnia temu) poblokowali wszystko oprócz 80 (http). Nie było szans na odbiór i wysyłanie poczty (porty 110 i 25 zablokowane), na logowanie w banku (port 8080 - https - zablokowali) czy wejście na ftp (port 21 - zablokowany). Po moich telefonach pan w Infolanie stwierdził, że może przyjść do mnie do domu z laptopem i udowodnić mi, ze w/w porty nie są zablokowane (czyli wg niego mam coś skopane u siebie) - no i w umówionym terminie nie pojawił się. No to już mnie wkurzyli dokładnie i na drugi dzień podpisałem umowę z Vectrą, zadzwoniłem do nich (Infolanu) i grzecznie podziękowałem za usługi. Jutro wysyłam im pismo odpowiedniej treści i niech mnie pocałują w... I to tyle w temacie Infolanu. Aha, w dniu kiedy podziękowałem telefonicznie zaczęła cudownie działać poczta i połączenia szyfrowane (np. bank) mimo iż nic w swoim systemie nie zmieniłem ale ftp do wczoraj jeszcze nie działało (connection timeout). Byłem ich klientem ponad dwa lata i przez ten czas przeważnie wszystko było OK (nie licząc drobnych usterek czasami). Dopiero ostatnio (kilka miesięcy) coś zaczęło się psuć w ich usługach. Do tego doszły utrudnienia w kontakcie telefonicznym z firmą późnym popołudniem i w weekendy (właściwie całkowity brak możliwości kontaktu). Podsumowując: nie polecam. O Vectranet nie mogę na razie nic powiedzieć, bo korzystam dzisiaj pierwszy dzień. Jak na razie przez te kilka godzin jest OK.
|
|
majorka - skąd masz te ceny? _____________________ Kefas "Bo im tylko o to chodzi Abyś sam sobie szkodził Abyś sam nie mógł myśleć Abyś sam nie mógł chodzić"
|
|
ja miałem z inetu i podłączyłem sie do vectry już będzie 2 dzień ( 1Mb ) wszystko cacy działa oprócz gier multiplayer :/
|
|
Z biura obsługi :) Podać Ci tel ? ;)
|
|
Telefon mam - ale strony to już chyba oni dawno nie aktualizowali? _____________________ Kefas "Bo im tylko o to chodzi Abyś sam sobie szkodził Abyś sam nie mógł myśleć Abyś sam nie mógł chodzić"
|
|
Ostatnie info ze stronki http://www.4lan.pl/ news Wtorek, 1 Marca 2005 Nowy VAT, Nowy VAT 22% na usługi dostępu do Internetu wszedł z dniem 1 marca 2005r. Cennik Cennik obowiązuje od 23.09.2005 1. do 64 kbps 3 letnia umowa 32,00 2. do 128 kbps 2 letnia umowa 50,00 3. do 256 kbps umowa na 1 rok 80,00 4. do 512 kbps umowa na czas nieokreślony 256,00 ceny netto _____________________ Kefas "Bo im tylko o to chodzi Abyś sam sobie szkodził Abyś sam nie mógł myśleć Abyś sam nie mógł chodzić"
|
|
4HuGo wiesz nie wszyscy czytaj wszystkie formu swiata a w lomzy jestem od niedawna wiec ja tego tematu jeszcze nie przerobilAm.a jak swiadczy nick jestem kobieta i mam prawo czegos nie wiedziec :) no to moze ktos mi go jednak odswiezy??chodzi o chello
|
|
laska :) w Łomży nie ma narazie Chello ktoś pisał z innego miasta w którym jest dostępne Chello i tak wszystko wyszło pozdrawiam
|
|
...a jeśli nie szukasz dla Łomży to tu: http://www.upc.pl/ - klkasz na internet wpisujesz adres i wszystko wiesz :) _____________________ Kefas "Bo im tylko o to chodzi Abyś sam sobie szkodził Abyś sam nie mógł myśleć Abyś sam nie mógł chodzić"
|
|
> Autor: 4HuGo (212.244.128.---) > Data: 29-07-03 15:59 > W IST płacisz 50 złotych miesięcznie, i otryzmujesz za to transfer ok. 128kb/s. Zmienia się on w zależności od ilości osób korzystającej aktualnie z sieci. Jeżeli ktoś Chyba mama ci opłaca neta w IST :-) Idz czasem sam opłać to będziesz wiedział ile kosztuje. >W związku z wprowadzeniem podatku VAT 22% na usługi internetowe abonament będzie wynosił 59 zł. brutto Miałem multimedie, neo, 2 oferty TP, żadna nie sprawdziła się tak dobrze jak IST. Plusem jest +Osiedlowy HUB Direct Connect W godz. szczytu jak każdy wraca ze szkoły (15-17) Średnia i Obecna szybkość Twojego połączenia 431 kb/sek. W godz. wieczornych (19-22) Średnia i Obecna szybkość Twojego połączenia 622 kb/sek. W godz. nocnych (1:00 - 3:00) :-) Średnia i Obecna szybkość Twojego połączenia 1015 kb/sek. Dane z wczoraj. pozdrawiam
|
|
Nomex spójrz na datę mojego posta, który zacytowałeś to będziesz wiedzieć, dlaczego cena nie jest aktualna. 59 zł obowiązuje już od kilku miesięcy, od ilu dokładnie nie pamiętam.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |