Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Dłuższe numer telefoniczne |
Co wy myślicie na temat wprowadzenia dodatkowego kierunkowego do numery lokalnego ! ?
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Dłuższe numer telefoniczne |
Przywykniesz
|
|
W SZEPTELU tesz tak jest ?
|
|
Na Zachodzie to już było kilkanaście lat temu... Ten numer jest jak kod paskowy: 086- strefa numeryczna łomżyńska (tak jak polska- 048-) 216- (albo 218-) - starsza (nowsza/osiedlowa) część miasta Łomży i faktyczny czterocyfrowy numer. W "komórkach" już dawno są dziesięciocyfrowe i jakoś nikomu to nie przeszkadza, a ja pamiętam czasy, kiedy mieliśmy w Łomży trzycyfrowy numer telefonu...
|
|
Śledzczy w szeptelu chyba nie !
|
|
Ptysiu sądzę że wszędzie, bo jest to rozporządzenie ministra a nie jak większość uważa wymysł telekomunikacji i szeptel i inni muszą się do tego dostosować.
|
|
Numerek,jak numerek,można się będzie przyzwyczaić, tylko dlaczego tepsa od czasu powstania nowych województw, nie potrafi dostosować starych nr kierunkowych (ze starymi województwami) do nowego podziału administracyjnego kraju ? Czy oprócz kasy są jeszcze inne czynniki ?
|
|
A co by dała taka zmiana z praktycznego punktu widzenia?
|
|
Nie co by dała, tylko co daje. Od dzisiaj obowiązują kierunkowe także w rozmowach lokalnych. Możesz np. zadzwonić do sąsiada przez szeptel (1066 ??? - nie pamiętam): 01066862109876 (numer z głowy - niech nikt sobie nie wyobraża :D) --- PGG
|
|
|
Eh Tester czytaj dokładnie. Pytałam o dostosowanie numerów kierunkowych do nowego podziału administracyjnego - o czym pisze Rybka piętro wyżej.
|
|
Ale jak ja mam szeptel To nie przypominam soobie ze kiedys musiałem wystukać 1033 czy jak to tam prefix kiedys byłniemusiałem :)
|
|
Bo masz, ptysiek, preselekcję ...
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |