niedziela, 24 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Propozycja dla PKS-u

Mam pewną propozycję dla łomżyńskiego PKS-u.

Autobusy kursujące w relacji Łomza-Warszawa i Warszawa-Łomża powinny omijać centrum Ostrowii Mazowieckiej i jeździć tylko obwodnicą. Miałoby to następujące zalety:
1. oszczędność czasu pasażerów - dojazd z obwodnicy na dworzec i z powrotem zajmuje sporo czasu,
2.oszczędność paliwa dla PKS-u, przy kilku kursach dziennie x 365 dni w roku to spore oszczędności,
3. licza pasażerów wsiadających i wysiadających w Ostrowii jest znikoma dlatego też nadkładanie drogi jest chyba niecelowe,
podobne rozwiązanie zastosowano przy kursach do Białegostoku, gdzie omijana jest Wizna a pasażerowie wsiadają na przystanku przy obwodnicy

ewentualne oszczędności mogłyby się przyczynić do [niewielkiej] obniżki cen biletów a zarazem poprawiłyby konkurencyjność pks-u

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Propozycja dla PKS-u

...a nawet jeśli bilety nie staniałyby, to przynajmniej autobusy szybciej dojeżdżałyby do celu...

---
PGG

bardziej stawiałbym na szybszy przejazd

A do Ostrowii dojezdzalibysmy na rowerach, co wplyneloby na 1.polepszenie sredniej kondycji mieszkancow Lomzy; 2.zmniejszeniem zanieczyszczenia powietrza. Moze do Warszawy tez jezdzilibysmy na rowerach?

------------------
uciekac! pedzi rumburak!

hahahahaha..........

sayra

A co powiesz ludziom, ktorzy chca sie dostac z ostrowii do lomzy i akurat autobus jadacy z warszawy jest jedynym, ktory im pasuje??

nic im nie powiem - przeciętnie jest to jedna osoba! dlaczego 40 innych ma tracić przez to czas

ksebki-normalnie uwielbiam Twoje utopijne pomysły!!

A

dlaczego utopijne - jeśli na linii Łomża - Białystok omija się Wiznę to czemu na trasie Warszawa - Łomża nie omijać Ostrowii?

dziś tamtędy jechałem.... bardzo piękne rozwiązanie..... Kiedy u nas?
A co do utopii.... tu jej nie widzę.

Ew. można zrobić tuż za którymś ze zjazdów pętlę dla pospiesznych mijających ostrów obwodnicą, żeby autobusy nie musiały się kręcić po centrum.

---
PGG

wyjaśnienie dla XtraVert-a: dla Antynki wszystko co ja napiszę jest utopią wszystko co napisze Krzysztof jest cacy :-)

wyjaśnienie dla ksebkiego-dla mnie utopią są dziwne pomysły ludzi o nadmiarze czasu;)
Uważny obserwator wie,że to krzysztof powiela MOJE poglądy!
Moje uwagi to tylko mała krytyka-pomysłów-nie osoby!!

Chyba ksebki ma na mnie alergię:D

A

sieć wzajemnych alergii się zacieśnia :-)))

Antynko - miałaś okazję jechać w niedzielne popołudnie do Warszawy? oszczędność pół godziny na ominięciu Ostrowii naprawdę wiele znaczy dla tych czterdziestu, piećdziesięciu nieszczęśników zmierzających do stolicy

propozycja XtraVert-a aby utworzyć przystanek na obwodnicy ma jak najbardziej sens a może też jest utopią?

A moim zdaniem każdy z nas ma swoje poglądy (nikt nikogo nie powiela Antynko) Możemy się jedynie czasami zgadzać lub też róznić w ocenie danego zagadnienia. Najważniejszym jest natomiast rzeczowa dyskusja i w przypadku gdy ktoś nam wyperswaduje swój pogląd ważnym jest przyznanie się do błędnego podejścia do sprawy - czego Tobie (ksebki) i sobie życzę

Twój pomysł na ominięcie centrum Ostrowii mi osobiście się podoba - ale tylko w przypadku autobusów pospiesznych relacji Łomża - Warszawa tak więc jaka alergia ? :D Zresztą medycyna robi niesamowite postępy w tej dziedzinie :D

CK

no nie CK - zaskoczyłeś mnie - zgodziłeś się ze mną :-)))

oczywiście miałem na myśli tylko pośpiechy, każdy inny powinien próć na dworzec w ostrowii

ksebki-mam to szczęście,ze nie muszę autobusami jeździć!

Jak już się uczepisz osoby lub słowa, to piłujesz na całego;)
Mówisz,że każdy ma prawo do poglądów,czyli ja też!

I powtórzę jeszcze raz-krytyka była odnośnie pomysłu,nie osoby-więc nie bierz tego tak do siebie:-)
Utopia bywa głęboka, a...

A

Ksebki, 40 innych osób traci czas dlatego, ze porusza sie komunikacja publiczna. Jesli bedziesz jechal wlasnym samochodem, to mozesz nawet przez Rzeszow i nikomu nic do tego.

------------------
uciekac! pedzi rumburak!

dobra skończmy temat - skoro pomysł wydaje się do dupy - nie musimy o nim więcej mówić

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org