niedziela, 24 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
pomocy - chodzi o komputer

Proszę o pomoc kogoś kto się na tym zna a mianowicie chodzi o to że weszłam w grę którą miałam zainstalowaną na kompie, wyszłam z niej i wszystko nagle na pulpicie się podwójnie powiększyło - ikony i wszystko a necie dwa razy takie, nie wiem co się dzieje i dlaczego...:( gdzie mam wejść i co zrobić żeby wróciło do normalnego rozmiaru.........:((((

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: pomocy - chodzi o komputer

Masakra ...

w panel sterowania- ekran -ustawienia - zmniejszyć rozdzielczość

jak się powiększyło to trzeba zwiększyć rozdzielczość

to w viscie jest

daj numer gg.

System Windows Vista®
Kliknij przycisk Windows Vista Start , a następnie kliknij opcję Control Panel (Panel sterowania).

W obszarze Appearance and Personalization (Wygląd i personalizacja) kliknij opcję Adjust screen resolution (Dopasuj rozdzielczość ekranu).

W oknie Display Settings (Ustawienia wyświetlacza), w obszarze Resolution (Rozdzielczość), przesuń suwak w lewo lub w prawo w celu zmniejszenia/zwiększenia rozdzielczości ekranu.

Kliknij opcję How do I get the best display? (Jak mam uzyskać najlepszy obraz?), aby uzyskać dalsze instrukcje.

Jeśli ustawiona rozdzielczość grafiki przekracza możliwości wyświetlacza, komputer zostanie przestawiony w tryb kadrowany. W trybie kadrowanym nie można jednocześnie wyświetlić całego obrazu wideo, a pasek zadań wyświetlany zwykle u dołu pulpitu może być niewidoczny. Aby wyświetlić niewidoczne części obrazu wideo, można użyć tabliczki dotykowej lub wodzika w celu «wykadrowania» obrazu, tj. przesunięcia go w górę, w dół, w lewo lub w prawo.

Start->Wszystkie programy->Akcesoria->Narzędzia systemowe->Przywracanie systemu

Jak masz takie coś, to przywróć sobie do stanu wcześniejszego np do wczoraj i gra gitara.

Wesołych Świąt :D

Dziękuję Wam uprzejmie :) Już "naprawiłam", bez waszej pomocy nic bym nie zrobiła - jeszcze raz wieeeelkieee dzięki :*

Mania ,a co trzeba nacisnąć ,żeby się dwa razy powiękrzyło?

andy a mi sie zamazuja litery a tylko pije kompot co mam nacisnac?

jak kompot to naciśnij 997

młody wykrztałcony idź na najbliższa melinę kup flaszkę paliwa do F16 wzrok od razu się Tobie poprawi:)

Następnym razem nie graj w pirackie gry i nie będzie kłopotów.

..a i jeszcze jedno..mam podłączoną kamerkę i głosu w niej teraz nie ma..widocznie coś mi się i tu poprzestawiało..:( kompletnie nie wiem co zrobić żeby głos wrócił..( tylko w kamerce, bo na necie normalnie jest..) pomóżcie

pomóżcie...;(

Co do rozdzielczości dlaczego zaraz "Control panel" ? Wystarczy prawoklik na pulpicie i ustawić żądaną wartość.
Dźwięk: prawoklik na ikonce głośnika obok zegara na pasku systemowym, potem lewoklik na zakładce "nagrywanie" - odznacz ptaszka przy mute/wycisz a jeśli odznaczony a dzwięku nie ma to w tym samym pociągnij suwaka na max (z dołu do góry).

________
Malachit

To może być wirus masz zabezpieczenie odpowiednie???

Tu masz sposób aby uniknąć tego rodzaju sytuacji.:Zabezpieczenie antywirusowe darmowe i niezawodne Ja to stosuję i nie mam żądnych problemów.

chodzi ?

________
Malachit

Dziękuję :* - już jest ok

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org