Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
DVB-T Ostrołęka |
Czy ktoś odbiera MUX-2 z Ostrołęki na kanale 41????Podobno już działa ale ja jakoś nie mogę odebrać.Moc jest podobno 5,0kw więc teoretycznie możliwy jest odbiór w Łomży... Rychu:)))))))
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: DVB-T Ostrołęka |
Masz rcję rychu-WO, emisja z nadajnika w Ostrołęce ruszyła. Niestety moc jest trochę słaba i może być problem z odbiorem. W dodatku emisja jest kierunkowa a to chyba znaczy, że nadajnik wysyła sygnał w konkretnym kierunku (ciekawe czy w stronę Łomży). http://satkurier.pl/news/71243/mux-2-z-6-nowych-nadajnikow-przed-swietami.html
|
|
Co to oznacza dla mieszkańców Łomży czyżby był niemożliwy odbiór z nadajnika z Ostrołęce ?
|
|
skręć antenę na Białystok i bedziesz miał kanały TVN, Polsat, TV4, TV Puls, TVN7, Polsat Sport News, TV6 i Puls 2 (test).
|
|
A jak będzie wyglądać sprawa z TVP 1 i TVP 2 czy zmiana położenia anteny nie wpłynie na wspomniane kanały ?
|
|
I z Ostrołeki i z Białego nie będziesz miał 1,2 z DVB-T z Białego słaby nadajnik maja na Cieszyńskiej i do nas nie dociera sygnał dopiero w maju uruchomia MUX1 w Krynicach pod Białymstokiem gdzie obecnie działa już MUX2 i można odbierać bezproblemowo TVN, Polsat, TV4, TV Puls, TVN7, Polsat Sport News, TV6 i Puls 2 sygnał ja mam 90% .Natomiast jak mówiłem wcześniej u nas 1,2 Tvp Info ,Polonia i inne kanały dopiero w maju.
|
|
ja odbieram z Białego i mam sygnał 100/98 % z anteny http://www.televes.com/pl/catalogo/producto/antena-dat-hd-opak-pojedy%C5%84cze
|
|
|
z krynic
|
|
od czerwca podobno będzie nadajnik w Łomży
|
|
kozik w twoim przypadku jak masz antenę skierowana na Białystok jak wygląda sprawa z analogowo 1 i 2 czy w takim położeniu jest możliwość odbioru. Co do nadajnika w Łomży do ma ruszyć plan 1 czerwca 2012 z MUX 1 w miejscu obecnego na szosy zambrowskiej.
|
|
analogowe programy które mam z tej anteny to 2 TVP i TVP INFO,jedynki nie ma.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |