Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Ohydna pomyłka kulinarna-"Złoty Smok" |
Jeśli jeszcze nie raczyliście swego podniebienia w "Złotym Smoku" w Łomży gorąco odradzam. Zapodaliśmy sobie z partnerem kolację ... sajgonki na podobieństwo prezerwatywy z nadzieniem zepsutej wieprzowiny z pseudo-grzybami, danie z wołowiną jeszcze nie do końca rozmrożone - nie do przełknięcia. Ryż, nie zdatny do konsumpcji jaK i cała reszta. Koszt ? za ten syf ? 50 zł !!!!! Może i Magdą Gesler nie jestem, ale kubki smakowe nie przyjęły żadnej z tych "potraw". OHYDA ! oksana
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Ohydna pomyłka kulinarna-"Złoty Smok" |
a w barze tam gdzie kiedyś była Alicja, przy pogotowiu, też porażka... Moja znajoma miała tam Wigilię z roboty, składali sie po 30zł - podali śmierdzące ryby, kluchy i barszcz z torebki do popicia.... Już nigdy więcej za tą cenę nie zrobią tam wigilii
|
|
w koreii płn jedza szczury wprost z brzucha szczurzycy takie zeby były jeszcze bez futra i nie narzekaja, tylko cie tam wysłąc razem z geslerową na roczne wakacje kulinarne Jestem Polakiem więc mam obowiązki polskie " Wnuk gestapowca z wnukiem UBowca krzyczą faszysta na wnuka AKowca" "Tyle, tylko tyle i aż tyle" A. Macierewicz
|
|
ps. taka szczurzyce trzeba tez samemu złapac nie to ze ci podadza pod nos, a to rzadkie zwierze Jestem Polakiem więc mam obowiązki polskie " Wnuk gestapowca z wnukiem UBowca krzyczą faszysta na wnuka AKowca" "Tyle, tylko tyle i aż tyle" A. Macierewicz
|
|
adamosxx a w Koreii czuliby obrzydę jakby im ktoś napisał że w Polsce jedzą wnętrzności świń i krów :D
|
|
nie w tym sensie pisałem, bo o gustach nie dyskutuje a o pańskim podniebieniu i wybrednosci Jestem Polakiem więc mam obowiązki polskie " Wnuk gestapowca z wnukiem UBowca krzyczą faszysta na wnuka AKowca" "Tyle, tylko tyle i aż tyle" A. Macierewicz
|
|
To nie jest gust jeśli sie zamawia danie płaci nie tak mało a dostaje byle co. Tutaj chodzi o przygotowanie dania i tyle. Smaki są różne ale jeśli coś śmierdzi albo jest zimne smak nie ma nic do tego.
|
|
włąsnie o to chodzi wiec jej nie smakuje a moze innemu smakuje to poco o tym pisze moze ktos lubi zepsuta wieprzowine i pseudo grzyby, skoro o gustach sie nie dyskutuje to poco ona to pisze......... Jestem Polakiem więc mam obowiązki polskie " Wnuk gestapowca z wnukiem UBowca krzyczą faszysta na wnuka AKowca" "Tyle, tylko tyle i aż tyle" A. Macierewicz
|
|
w lomzy wogole jeden wielki syfff, w wiekszym miescie jedzenie z chinskiej budki lepiej smakuje niz tu z restauracji, zero wyrazu, no chyba ze chodzi o danie główne typu kebab to tu pod kazdą postacią....pomyslowosc nie zna granic...
|
|
Nataliaa16 bywalczyni naszych łomżyńskich restauracji :)) blady strach zacznie na restauratorów padać gdy zobaczą jak tam wchodzi
|
|
moze, znawcy sztuki kulinarnej, zacznijmy od tego, ze to co serwuja nam w Polsce ma niewiele wspolnego z kuchnia chinska. Kazdy chinczyk to wie i wystarczy popatrzec jak gotuja dla siebie, a jak dla nas.
|
|
tam gdzie Alicja była to ta "CHATA" a szkoda bo się na sylwestra wybieram-łem:]
|
|
jadłam tam raz i nigdy więcej tego nie zrobię;/ Kupa niedobrego mięsiwa, pół kilograma grzybów mun na porcje, zero sosów. No i do tego surówki grześkowiaka.
|
|
Nie ma nic wspanialszego niż stołowanie się w Złotym Smoku, pyszna padlina do żarcia
|
|
A co wyście tak sie uwzięli na tego :Smoka:?Też tam byłam i nie powiem abym była zadowolona z dania,ale żeby aż tak krzyczeć???
|
|
A ja tam jem często i polecam innym. Nie wiem, ile w tym jest oryginalnej kuchni wschodu, ale smakuje mi i moim znajomym.
|
|
Mi tez smakuje... Odnosnie bylego baru Alicja i wigilii za 30 zl, to czego sie mozna spodziewac za te kwote, biorac pod uwage, ze ktos jeszcze musi na tym zarobic ? Moze niech ktos w domu sprobuje zrobic prawdziwe wigilijne dania na wypasie za 30 zl na osobe. Powodzenia zycze.
|
|
mjeciu trzeba czytac ze zrozumieniem składali sie PO 30zł
|
|
Święta racja. Byłem tam we wtorek zamówiłem wołowinę z warzywami i kurczaka w cieście. Od samego początku było coś nie haloo - koleś przykrywał woki pokrywkami i podlewał co chwila wodą. Reasumując - dostałem 10g wołowiny z warzywami na parze - zero sosu, a kurczak w cieście to nic innego jak kotlet schabowy pokrojony w kosteczkę w panierce - całość posypana wiórkami kokosowymi które się niestety przypaliły w oleju. Co prawda dostałem 3 sosy w pojemniczkach - woda z jakimś barwnikiem. Totalny Złoty Klops.
|
|
Mi smakują desery w złotym smoku, są rewelacyjne!! Zresztą zawsze biorę tam łódeczki rybne i też bardzo mi smakują. Za to zdecydowanie odradzam "Restaurację" AROMA. Dno, kelnerka tragiczna- zero kultury, niedobre jedzenie i przede wszystkim drogo. Można dać dobre pieniądze, ale za dobre jedzenie. Niestety, była tam pierwszy raz i nigdy więcej.
|
|
Bistro przy BP polecam:) tam są od 12zł obiady,wszystko pichcą sami, sama tam się stołuję i wiem. ...your smile made my day :~)
|
|
Autor: Maroo (---.adsl.inetia.pl) Data: 16-08-12 20:29 Święta racja. Byłem tam we wtorek zamówiłem wołowinę z warzywami i kurczaka w cieście. Od samego początku było coś nie haloo - koleś przykrywał woki pokrywkami i podlewał co chwila wodą. Reasumując - dostałem 10g wołowiny z warzywami na parze - zero sosu, a kurczak w cieście to nic innego jak kotlet schabowy pokrojony w kosteczkę w panierce - całość posypana wiórkami kokosowymi które się niestety przypaliły w oleju. Co prawda dostałem 3 sosy w pojemniczkach - woda z jakimś barwnikiem. Totalny Złoty Klops. ///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////// Jak ty nie potrafisz smakoszu odróżnić piersi z kurczaka od wieprzowego schabowego to może lepiej kebaby jedz:):):)
|
|
Na Farnej polecam, smacznie, klimatycznie i nie jest tak drogo . Byłam może 4 razy, ale za każdym razem stwierdziłam, że warto .
|
|
http://demotywatory.pl/3898757/Moja-dziewczyna-marzyla-o-wyprawie-do-Chin i tyle w temacie
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |