Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
hipermarket kolejny atak? |
wszystko wskazuje na to, że miejscowi kupcy , hurtownicy i całe stado ich poplecznikow kolejny raz starają sie zablokować budowe tego sklepu. Tym razem w sposób jak dramatyczny i charakterystyczny dla miejscowych reakcjonistów. Trzeba rzucić błotkiem coś zostanie i bedzie dobrze. Zastanówcie się logicznie kiedy ABW bębni dookoła publicznie ,że ma dowody na popełnienie przestępstwa. Nie robi tego tylko jak je ma to po prostu sprawców przestępstw zamyka i to szybko i konkretnie aby im uniemożłiwic jakiekolwiek przeciwdziałania majace na celu mataczenie w sprawie. W Łomży jest jednak inaczej tu rządzą inne prawa napierw się głośno krzyczy a potem co? A potem nic. Bo chodzi tylko o oplucie właśnie tych radnych którzy potrafili oprzeć się miejscowemu zaściankowemu lobby kupieckiemu. Zwróćcie uwgaę na zachowanie radnych którzy byli przeciw lokalizacji tego sklepu nie podpisali dokumentu w którym radni sprzeciwiają się oskarżeniom o korupcje. Ciekawe dlaczego? Czy oni są w innej radzie? A moze to takie fajne podkreślenie patrzecie jacy my ok a reszta to jakie błoto. To , że drużyna Pan Winki i Pana Grzymały zamierza w przyszłych wyborach przejąć władzę w mieście to widać aż nadto wyrażnie. To dworowanie ich wokół miejscowego prześwietnego Biskupa , zatroskane miny w TV Łomża przy każdej okazji , dokopywanie radzie to systematyczna pracy własnie w tym celu. Tak naprawe to żadne konkrety ,ale robi sie wokół rady niedobrą atmosferę i oto chodzi. W przyszłości czeka nas dyktat lobby hurtowniczo , kupieckigo którego pozycji zagraża wejście do naszego miasta dużej sieci handlowej. Miejscowi kupcy i hurtownicy nie chcą się starać i zależy na utrzymaniu swoich lukratywnych pozycji i sprzedawania nam tego co im pasuje i za jaką cene im pasuje. Aby własnie to utrzymać muszą zdyskredytowac w naszych oczach obecnych radnych i w przyszłych wyborach przejąc władzę samorządową. Wówczas moi drodzi wielkie sklepy dobrze zaopatrzone i tanie będziemy oglądać przez dziurkę od klucza natomiast bedziemy sycić swoje oczy blichtrem bogactwa i koligacji miejscowego lobby kupiesko , hurtowniczego. stanisław
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: hipermarket kolejny atak? |
Ktos Ci chyba przysponsorowal ten "artykul"
|
|
zaznaczam ,że brak jest dowodów na to ,ze artykuły w prasie to inicjatywa miejscowego lobby kupiecko hurtowniczego. stanisław
|
|
Czy ktoś może wie, czy w myśl ustawy o referendum lokalnym możemy opowiedzieć się za hipermarketem w Łomży? Nie chce mi się szukac, ale jeżeli tak, to ja mogę być grupą inicjatywną i pokryję koszty ogłoszeń w spr. referendum. Może wtedy będzie spokój i kupcy przestaną wreszcie mówić, że działają w interesie mieszkańców blokując budowę hipermarketu. Ja jestem mieszkańcem Łomży i mam interes w tym ,żeby hipermarket był w Łomży, bo nie uśmiecha mi się wyjeżdzanie do Białegostoku i Warszawki.
|
|
forpol masz 100% racji a mateuszak to raczej chyba Ty jesteś sponsorowany (np. przez biskupa...) że udajesz iż nie widzisz i jesteś przeciw...
|
|
Tyle, że z tego co pamietam wynik referendum nie zmusza radnych do niczego, tylko wyraża wolę ludu. --- PGG
|
|
Nastepna afera :)
|
|
A to Łomża właśnie ...Obrona przed hipermarketami to tak jakby bronić się przed wprowadzeniem koła,silnika spalinowego ,żarówki itp Panowie typu kupiec Grzymała powinni poszukać sobie miejsca w skansenie w Nowogrodzie i wystepować tam jako atrakcja turystyczna i pokazywac turystom z różnych części swiata jak funkcjonował handel w pradawnych dziejach....
|
|
Po tym smrodzie hipermarketu pewnie przez parę lat nie będzie, a ja nadal będę jeździł do Białegostoku, tak jak wielu z nas jeździ od lat. Tylko dlaczego muszę dokładać na paliwo? Bo Pan Grzymała, Winko i paru innych tak chcą?
|
|
A może by tak z ruskimi pogadać...., wiecie te kilka naboi i po sprawie.... :)
|
|
o zobaczycie, że Grzymała jeszcze na prezydenta miasta będzie startował na 100%]Zajkowski nie może, Winki nie wystawią więc to jedyny kandydat
|
|
forpol a gdzie jest meritum sprawy coś ci sie pomyliło,to co wiemy z prasowych doniesień to ta firma wyłożyła forse na załatwienie sprawy,a nie kupcy.To jak można zaufać takiej firmie,która popełnia przestępstwo i usiłuje wciągnąć w to sąd,radnych i kupców. O ile wiem i pamietam to kupcy i przedsiębiorcy zgodzili sie by hipermarket powstał na obrzeżach Łomży. Jestem cool
|
|
nie wiem, czy wiecie - skąd się bierze pęd do władzy w magistratach?!!!??? Mnóstwo decyzji, które podejmowane w różny sposób zawsze fabrykują kupę kasy (albo nie). Zawsze też można usmażyc jajecznicę (albo dwie) na jednym ogniu. Krótko mówiąc - przypodobać się wyborcom i zaspokoić swoje dobra konsumenckie !! (biznesowe)
|
|
Masz rację, bo na razie jeśli ktoś powie, że kandyduje do magistratu z powodów czysto ideowych- to rozśmieszy nas do łez... bo wszyscy wiedzą, że nie wiadomo o co chodzi, a jak nie widomo o co chodzi , to chodzi o... I o to chodzi! Mam niepłodną/niepłonną nadzieję, że się to kiedyś zmieni... tylko czy ja tej Łomzyńskiej Arkadii doczekam? Chyba sobie dzisiaj popłaczę.... Zbych
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |