Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
gaz do samochodu |
witam wszystkich mam pytanie gdzie najlepiej w lomzy badz okolicy zalozyc gaz do samochodu i jakie sa ceny a autko to hundai coupe 2.0
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: gaz do samochodu |
Cena za sekwencję to ok. 2300zł, polecam chłopaków z Senatorskiej, Mak-Rob, najlepiej podjedź i sam się dowiedz, bo tutaj to będziesz miał sto różnych opinii.
|
|
"KUBUŚ" w Piątnicy
|
|
polecam MAK-ROB na senatorskiej
|
|
Ja polecam warsztat w Jarnutach,pojezdzij po watsztatach i zapytaj się o cenę i jekie elementy wchodzą w skład instalacji jakie wtryski jaki reduktor i jaki sterownik,jeśli zaproponują ci reduktor Alaska to im podziękuj bo ten reduktor realnie nadaje się max do 90km a fachmany montują go nawet do 150km. Ja proponuję ci taki zestaw Sterownik STAG 300 ISA2 Reduktor Zavoli Zeta N Wtryski Hana H2000 Filtr Czaja FL-03
|
|
alaska do 90 km mowisz ... a ile znasz samochodow nowych ktore sa ponizej tego parametru ,bo teraz nawet z 1,2 silnika wyciaga sie 90 kucykow a dla zrozumienia tematu podam : RGAT3850 ALASKA mod.AT09 Reduktor / Parownik / regulator ciśnienia Riduttore GPL Iniezione Gassosa model AT09 1206548 Homologacja: (E8)67R-01 4066 class1/2 Producent: Tomasetto Achille S.p.A. via del Progresso 47/53 - Castegnero(Vicenza) - Italy Zastosowanie / zalecenia: Wtrysk sekwencyjny - współpraca z wtryskiwaczami pojedynczymi lub kilkoma wtryskiwaczami zamontowanymi na listwie. - jednostopniowy reduktor LPG z kompensacją zintegrowany z filtrem fazy ciekłej - moc ze strony producenta 150 KM (podrasowany do 180KM) Ze wzgledu na swoją niezawodność i prostotę konstrukcji pozwala on na długą i bezawaryjną pracę instalacji gazowej. Dane techniczne: - Wymiary: średnica: 120 mm, szerokość 80 mm, Waga: 1,5 kg (bez akcesoriów) - Kolanka wody / water: 45o - Czujnik temperatury montowany w korpusie reduktora - Elektrozawór zintegrowany 12V DC - 17W - Maksymalne ciśnienie wlotu gazu: 3 MPa - Ciśnienie wylotu gazu: zmienne od 90 do 180 kPa - Zakres regulacji ciśnienia: od 0,7 do 1.9 bar. - zastosowany zawór bezpieczeństwa w korpusie membrany wodno - gazowej - Zasilanie gazem - gwint M10x1mm pod docisk rurki fi 6 mm. - Wylot gazu - 12 mm. - Wejście/wyjście płynu - 16 mm. - Króciec podciśnienia - 6 mm. - Filtr fazy ciekłej 35mm x 20mm - Oring 42mm x 2.5mm - Oring 25mm x 2.5mm - Cewka elektrozaworu wysokość 36mm z otworem 11.5mm - Regulacja ciśnienia imbusem 5mm w lewo -zwiekszanie ciśnienia w prawo - zmniejszanie ciśnienia
|
|
nadmienie ze zrobienie 180 km zajmuje 5 minut i tyle w temacie ,tak robia fachmany dobranoc
|
|
miejcie litosc chociaż nie polecajcie KUBUSIA z ZADUPIA on to sie nadaje nabijac gaz do butli a nie montowac w autach!!! wiele ma zlych opinii STANOWCZO ODRADZAM !!! POLECAM ANDZEJA Z JARNUT SPOKO GOSC A I PROFESJONALISTA W TYM CO ROBI !!!
|
|
ja tam na kubusia nie narzekam zmienial mi parownik i butle ok jest
|
|
kraska polecam jakiś problem robi bez problemu i nic nie bierze kasy za regulacje polecam warto.
|
|
mi na krasce nie chcial nawet regulowac bo sie bal ze strzeli bo kolektor plastikowy a kubus z usmiechem na tawrzy regulowal i nic nie strzelilo i za to nie placilem nigdy takze jest roznie
|
|
polecam MAK-ROB na Senatorskiej - jestem ich klientem od lat
|
|
Ja polecam zakład z Janowa w kierunku na Ostrołękę. Chłopak zakłada gaz równie długo jak Mac-Rob i na pewno mniej Cię skasuje.
|
|
Hahaha 180 km na Alasce no może na 2 sztukach, zdradziłeś się że jesteś z grona druciaży montujących byle co do wszystkiego i muwiących panie bęzdie ok,to że producent podaje że jest do 150km to jedno a realnie nadaje się on do 90 km,stabilny reduktor to taki co nie przekracza spadku ciśnienia poniżej 0.20 bar W łomży przeważnie wszustkie warsztaty montyją gotowe Kity od AC w skład kturych wchodzą [Stag 4 Valtek i Alaska]
|
|
Jak widzę temat instalacji gazowej w aucie przewija się na tym forum co najmniej raz na miesiąc, czyżby instalatorzy robili se reklamę ? Chłopie Ty się tu niczego nie dowiesz a już na pewno nie otrzymasz dobrej porady musisz sam zdecydować gdzie i za ile chcesz założyć to instalacje
|
|
Mak-Rob na senatorskiej to lipa mają w dupie klienta chyba że mogą skasować ładną kasencje wtedy coś ich rusza nie polecam tego zakładu. Pare razy byłem odsyłany na gwarancji bo to nie mają czasu bo to dopiero aż za tydzień a roboty było dosłownie na 5 minut podpiąc pod kompa i dokonać kalibracji . Suma sumaru musiałem zrobic to we własnym zakresie. Miałem też przypadek że pan kazał mi wymienić uszczelniacze na wtryskach żenby wusunąc usterkie koszt 90zł i się okazało że jest gorzej niż było nigdy więcej do nich nie zajże.
|
|
Z tego co słyszałem to tylko jedynie u Kubusia w naszym regionie zakładają gaz do ciężarówek więc chyba muszą trochę potrafić
|
|
*specu* ma rację. Gdy montujesz instalacje ,zanosisz grubszą kasę wszystko jest o.k. ale dalszy serwis to porażka. Może i są tam ludzie którzy znają się na swojej robocie ale dostać się do nich graniczy z cudem. Przy drobnych usterkach ,regulacjach nikt nie ma czasu dla klienta, a jak już się ktoś podejmie to i tak szybko i na odwal. Ja rozumiem że pracownicy mają prowizje od zamontowanych instalacji ale Panowie z Senatorskiej powinni popracować nad serwisem gwarancyjnym i pogwarancyjnym , przynajmniej w zakresie instalacji które sami montowali.
|
|
Chwieja-cwaniaka z Jarnut omijam z daleka szerokim lukiem.Juz raz mi gaz montowal i wiecej zajrzec mu nie dam.Kumpel zreszta tez. Serwis u niego to porazka porazek! Potem w nastepnym aucie zalozylem na Strzelcow.Jezdze bez skazy juz piaty rok.SUPER! PS.Co niektorzy autorzy postow to juz smigaja na samych oparach analfabetyzmu.Wala takie byki w swoim pisaniu ze hej.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |