Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Blokowanie Neta w kablówkach |
Mam bardzo poważny problem a mianowicie w grach online mam duży ping!!!! Jak można go zmniejszyć? Mam neta z firmy Jarsat z Gdańska która blokuje cały net na radiu.A po kablu ma całą moc!!!! Mieszkam w Kolnie.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Blokowanie Neta w kablówkach |
Na Pana miejscu przeprowadził bym się do Legnicy, żeby móc korzystać z Operatorów, którzy działają w Szczecinie i udostępniają internet w Suwałkach żeby ludzie w Zakopanym mogli grać w Gry online, będąc u rodziny w Kolnie. Ping można zmiejszyć w bardzo prosty sposób: <? $ping = 982; echo "ping aktualny $ping"; $ping = $ping - 950; echo "nowy ping $ping; ?> przykład przytoczyłem dla jezyka php Latam, Skaczę i jeżdżę
|
|
Poproś o zewnetrzne IP.
|
|
|
Parse error: parse error, unexpected $end in C:\usr\Apache2\htdocs\tomek.php on line 7 Proponuję dodać na początku: ini_set('display_errors', 0); error_reporting(0); lub poprawić linię: echo "nowy ping $ping"; Mam już trzecie piwo u Ciebie! :) -- Samotność to emocjonalna trzeźwość.
|
|
Buehehehehe. Drogi Bogdanie! Przy Internecie dostarczanym radiowo istnieje pojęcie straty w sygnale. Duży ping jest prawdopodobnie efektem słabego sygnału, który do Ciebie dociera. Spróbuj pokombinować z odpowiednim ustawieniem anteny kierunkowej, którą zapewne posiadasz. Pozdrawiam
|
|
Mam tylko odbiornik na ścianie na zewnątrz na wysokości pierwszego piętra.Do nadajnika mam ze 3 km w linii prostej.
|
|
Z łącznością radiową jest tak, że czasem przesunięcie anteny (odbiornik ją przecież posiada) nawet o kilkadziesiąt cm potrafi zmienić wszystko, np. moc sygnału odbieranego czy wysyłanego. Musisz "potańczyć" ze swoją antenką i metodą prób i błędów znaleźć jej nalepszą lokalizację. O ile problem tkwi w sile sygnału... Może po prostu provider ma cienkie łącze i wtedy, to możesz tylko zmienić providera, jeśli masz na kogo.
|
|
|
Na dodatek poszli pewnie po najniższej linii kosztów i kupili najtańszy AP i najtańsze anteny. Pozdrawiam
|
|
Zapewne tak jest że poszli po najniższych kosztach. A ja teraz wkurzam się nie mogąc poprawnie z niego korzystać. Jest u nas w Kolnie 3 operatorów internetowych: Jarsat z którego usług korzystam i życzę im takiego neta jaki mi oferują.2 operator to firma NET KOMP dobra firma lecz nie przewiduję na razie mnie podłończyć,a trzeci to TP ale nie mogę wziąć Neostrady bo mam abonament socjalny i kółko się zamyka.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |