Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Blokowanie na NEOSTRADZIE !!!!! |
Z dniem pierwszego Grudnia będą blokowane porty p2p!!!!! Mają za liche łącza i zmuszeni zostali poblokować je!!! No i z tego jest taki morał że od Neostrady trzeba się trzymać z daleka. Ja sam korzystam z kablówki w Kolnie.Operator jest z Gdańska.Firma JARSAT.Mam radiówkę i łącze do 256 kb/s,lecz norma to ok 90 kb/s. Jakby tego było mało to poblokowane są wszystkie porty!!!Wolne są od stronek www i poczty tylko!!!Reszta portów jest filtrowanych tak że nie idzie korzystać normalnie z neta. Np ściągająć emulem 800 mb Mp3 ściągałem prawie pół roku!!!! Mam dużo orginałek i nie mogę dobrze pograć w necie bo blokują mnie. Np.przez parę godzin siedzenia w grze np Nhl 2006 online mogę rozegrać ze dwa do trzech meczy!!!! Tak nie powinno być!!!!!
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Blokowanie na NEOSTRADZIE !!!!! |
A kase za to biorą !
|
|
no a jak np. eMulka ustawisz na porcie 80 to co wtedy ??
|
|
No właśnie. Prawie każdy program P2P można przestawić na port 80 (ten port odpowiada za otwieranie stron www). 80-tki raczej nikt nie zablokuje... Pozdrawiam
|
|
Bogdan_Rydelek : kto Ci powiedział, że neostrada blokuje porty odpowiedzialne za p2p??? Latam, Skaczę i jeżdżę
|
|
Będzie szło ale bardzo powoli.Port 80 jest najlepszy dla propgramów P2P. Np teraz film idzie około 3 godzin,potem będzie szło około 3 - 4 dni albo i o wiele dłużej!!!
|
|
|
Reaper jak zrobiłęs ten baner w sygnaturce ?
|
|
Blokowanie neostrady jest niemożliwe, jak to zrobią to można śmiało umowę zrywać. A limity ściagania powstały właśnie po to aby uniemożliwić ściąganie dużej ilości danych po przez p2p. Bzdury i tyle. Latam, Skaczę i jeżdżę
|
|
Reaper napisał DU*A, D*PA, DUP*, G*WNO PRAWDA W regulaminie usługi nie ma NIC o blokowaniu czegokowiek i NIKT nie może JAKIEGOKOLWIEK za*ranego portu zablokować. Sensacji to sobie w super expressie szukaj. A ja Ci odpowiadam że tak się dzieje na całym świecie że w umowie nie ma ani słowa o blokowaniu.Więc REAPER sobie lepiej wyczyść z wosku uszy bo Chyba jesteś głuchy i nie wiesz o tym że każda umowa tak jest pisana że prawnicy siedzą bardzo długo nad nimi,tak aby nie można było znależć słabego punktu w niej!!!! Weż sobie dla przykładu swoją umowę i przeczytaj ją uważnie i zauważysz że nic nie ma na temat negatywnego działania operatora. Myślę że jednak masz kurzą ślepotę i nie widzisz co się wyprawia wokoło. Być może także za dużo szukasz sensacji i za dużo czytasz Super Express lub podobną prasę. A najlepiej to się weż za lekturę gazetę MIŚ dla dzieci a przy okazji zrelaksujesz się i odpoczniesz od sensacjii!!!!!
|
|
Bogdan a jak moja przeglądarka WWW chodzi na porcie używanym przez P2P ??. Ludkowie z TP SA niech na chujach stają a ma mi chodzić, od tego jest właśnie umowa !!.
|
|
|
Malachit napisał Bogdan a jak moja przeglądarka WWW chodzi na porcie używanym przez P2P ??. Ludkowie z TP SA niech na chujach stają a ma mi chodzić, od tego jest właśnie umowa !!. Podam Ci przykład: Mam neta z firmy Jarsat drogą radiową. Stronki www i poczta mi chodzi a reszta poblokowane mam!!!! i płacę za ten net aż 38 zł!!!! Nie mogę korzystać z programów P2P prawie wogule. Np na EMULKU jak bym chciał ściągnąć coś większego to musiałbym czekać ze 400 dni!!!!!!! W ubiegłym roku zaczełem ściągać Mp 3 Sandry ok 800 mb i ściągało mi się to ze 5 miesięcy!!!!! I co wy na to????? A na dodatek często wyłańczają mi neta!!!!! Co się tyczy wypowiedzi Reapera to niech się zajmie zabawą w klocki i nie udaje greka!!!!
|
|
|
Ja tylko drogi kolego Reaper podałem przykład.Ale ty nic nie kumasz i nie zajarzyłeś pod sufitem lub swoją baranią mózgownicą że tak może być na neostradzie niedługo tak jak pisałem wyżej. Ale widzę że z tobą się nie dogadam więc wracaj na plac zabaw gdzie Cię każde dziecko zrozumie bo ja Cię nie.
|
|
|
Reaper chyba rześ śniadania nie jadłeś jeszcze skoro zjadłeś i poprzestawiałeś litery w nazwie Jarsat.He He He!!!!! Wiem lepiej od Ciebie Być może zaczną blokować 6 Grudnia kiedy numery kierunkowe zmienią.
|
|
Bogdan_Rydelek po prostu ma lowID w eMulu i sie zmuci. Za pewne Panie Bogdanie ma Pan DSL z telekomunikacji rozdzielony wsrod znajomych i na Routerze nie odblokowal Pan portow :) Mi emul ciągnie po 500kb/s.... Latam, Skaczę i jeżdżę
|
|
tommeknet przeczytaj uważnie wyżej skąd dowiesz się że mam neta z kablówki a nie rozdzielam neta.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |