Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
małżonkowie gdzie szukać pomocy? |
W kazdym związku nadchodzi czas kryzysu, właśnie nadszedł ten okres u mnie,.Jesteśmy po ślubie 6 lat razem w związku 10. Bardzo chcę nasze małżeństwo postawić na nogi ale sama tego nie potrafię. Może ktoś z was miał podobną sytuację, wie gdzie szukać pomocy, z kim porozmawiać, sami z męzem tego konfliktu nie zażegnamy, potrzebujemy pomocy.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: małżonkowie gdzie szukać pomocy? |
Poradnia Rodzinna Fundacji "VITA FAMILIAE" Służy pomocą duszpasterską w rozwiązywaniu różnych problemów pojawiających się w życiu małżeńskim i rodzinnym, także w konfliktach sumienia. Radą służą w niej osoby kompetentne i odpowiedzialne. Poradnia czynna od poniedziałku do czwartku w godz. 16.00 do 19.00 Na spotkanie należy umówić się wcześniej osobiści lub telefonicznie pod numerami: tel. 0-86 473 55 14 w godz. 16.00 - 19.00 (poniedziałek-czwartek) (www.adopcje.lomza.pl) UWAGA! Wszystkie porady są bezpłatne Nie prowadzimy leczenia Nie wydajemy recept Nie prowadzimy spotkań z narzeczonymi w ramach bezpośredniego przygotowania do sakramentu małżeństwa Służymy radą w rozpoznaniu i rozwiązaniu problemu szpenio - człenio!!!!
|
|
My tez po 6 latach małżeństwa mieliśmy kryzys.Widocznie to taki trudny czas w wielu związkach.Teraz się wszystko ułozyło,ale było trudno.Powodzenia i pamietaj Redlabel,ze wszystko jest trudne nim stanie się łatwe.
|
|
redlabel poztywyne jest to ze szukasz pomocy, ze próbujesz. Nie poddawaj się, zgłoś się do tej poradni razem z mężem, 3-mam za was mocno kciuki! [...] ty nie jesteś kobietą: ty jesteś wyzwaniem.
|
|
kto prowadzi spotkania w Poradni o której piszesz Szpenio? Mam nadzieję, że nie Ksiądz albo Pani Katechetka od nauczek przedmałżeńskich.
|
|
czemu masz nadzieję,ze nie ksiądz ? brałaś ślub kościelny ,czy cywilniak ?
|
|
Wiesz co, Redlabel, ja wiem, że istnieje poradnictwo małżeńskie w Centrum katolickim. Prowadzi je p. Tomek Czyżewski. Nie jest księdzem, ale mężem i ojcem, psychoterapeutą. Myślę, że może da radę Wam pomóc? Namiary do niego można znaleźć na stronie Strefa Dialogu- http://strefadialogu.pl/ . Żeby nie było- nie reklamuję go, aczkolwiek to mój znajomy i wiem, że takim poradnictwem się zajmuje.
|
|
szpenio fajna ta twoja stronka domowa :P
|
|
dziękuje za podanie namiarów. Braliśmy ślub kościelny, ale uważam że Ksiądz nie rozumie problemów małżenskich, ja juz teraz prawie w 100 % jestem w stanie przewidzieć co mógłby mi powiedzieć, dlatego zdecydowanie bardziej oczekuję pomocy od jakieś terapeuty, psychologa.
|
|
sa ksieza z dodatkowym wyksztalceniem-prawniczym,medycznym,ekonomicznym etc ,ale moze chodzi Ci o sprawy intymne-sa tez ksieza seksuolodzy
|
|
I specialiści pedofile też. Co ty chcesz mówić o życiu seksualnym mrówek jak h.....ja w mrowisku nie miałeś, no i chyba że ten twój ksiądz to taki ksiądz co ma ksiądz na nazwisko.
|
|
fanka jestes normalna ?
|
|
A możesz przybliżyć co to za konflikt?
|
|
redlabel Za mało danych. Jeśli sami nie możecie tego rozwiązać, to coś jest nie halo. Macie przyjaciół? Prawdziwych? Niech każde z Was "rozkmini" z nim/nią swoje kwestie, jeśli jesteście w stanie. To pierwszy krok. Dobrze posłuchać kogoś obiektywnego. Inni inaczej odbierają nasze problemy.
|
|
no trudny orzech do zgryzienia, mam nadzieje że nie jest dla was za późno. Tyle teraz rozwodów...........
|
|
umówiłam się na spotkanie, niedługo napisze jakie przyniosło ono efekty.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |