poniedziałek, 25 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Lidl??

Robiąc dziś w Lidlu zakupy kupowałem między innymi alkohol. Po podejściu do kasy zostałem poproszony o dowód osobisty ale że nie noszę przy sobie dowodu osobistego pokazałem prawo jazdy i tu ku mojemu wielkiemu zdziwieniu Pani kasjerka oznajmiła ze nie może sprzedać mi alkoholu na podstawie prawa jazdy,i że uczyni to tyko jak okażę jej dowód osobisty!!Czy w Lidlu mogą stawiać takie warunki ze tylko na dowód a czym się różni prawo jazdy od niego i tu i tu musi sprawdzić datę urodzenia więc w czym problem???

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Lidl??

Może dbają o to żeby kierowcy nie kupowali alkoholu dlatego na prawko nie sprzedała :)

Trzeba było wpisać się do książki skarg i zażaleń.

trudno się spodziewać o kasjerki w lidlu żeby znała przepisy prawa., a prawo mówi, że do sprzedaży wystarczy zweryfikowanie osobę po dowolnym dokumencie. Buractwo, wieśniactwo.

Nadgorliwość gorsza od komunizmu.

A weź im to wytłumacz mówią ze tak każe pani kierownik i one muszą tak robić masakraa ;/

Hahaha smiech na sali. Jak skonczylem 18 lat to kupowalem na legitymacje szkolna, bo dowod mialem miesiac po 18-nastce. Oczywiscie nie w lidlu (ogolnie mi lidl sie zle kojarzy). W zwyklych sklepach zadna ekspedientka nie robila problemow i bylo ok, a tu takie cos u Ciebie heh. Wysmialbym ta pania :)

...

Tak jest we wszystkich Lidlach w Polsce, spotkalam sie juz z tym w innym miescie. Przepis odgorny

h0jowe forum

Hehe w Ameryce mógłbyś wytoczyć jej sprawę o utrudnienie lub uniemożlwienie zakupu . W takiej sytuacji najlepiej poprosić o kierownika. Dziwnie jesteśmy przyzwyczajeni że nie umiemy sie kłócić o swoje. Kasjerka MA OBOWIĄZEK obsłużyć każdego klienta bez wyjątku.
Raz miałem podobną sytuacje w storkotce to ochroniarz stał za mną i się śmiał z kasjerki .. bywa

i bardzo dobrze zrobiła - sa zasady to trzeba je przestrzegać , jak ci się nie podoba to nie kupuj i dupy nie zawracaj.

Santreo

Przestańcie kupować tam alkochol to za jakiś czas będą wam sprzedawać nawet na kartę rowerową.

Jakby sprzedala tobie gimnazjaliscie to bys wtarabanill na to forum z tematem ze sprzedala?
Woli byc ostrozna bo szanuje swoja prace.
Jak ci nie pasuje to kupuj ,siaraki' gdzie indziej.
A ze wyglad masz starszego dzieciaka przed 18-ka to co sie dziwisz?

Trzeźwość jeszcze nikomu nie zaszkodziła.

polemizowałbym.

Jestem Polakiem więc mam obowiązki polskie
" Wnuk gestapowca z wnukiem UBowca krzyczą faszysta na wnuka AKowca"
"Tyle, tylko tyle i aż tyle" A. Macierewicz

siwysiwy ja nie mam pretensji do tej kasjerki tylko zastanawia mnie dlaczego maja taki durny przepis "tylko za okazaniem dowodu osobistego"

Bzdura--dokument,to dokument.Nie musi być dowód osobisty.Siedziałam na kasie w Lidlu;]ważna jest data urodzenia,ukończone 18 lat.

Wyleczyć można tylko tego, kto chce być zdrowy...

Nie mogą mogłeś zarządać rozmowy z przełożonym, prawo jazdy zawiera wszystkie potrzebne dane żeby mogło być uznane za dowód tożsamości.

siwy czy Ty masz problemy z czytaniem? Przeciez pisze ze pokazal prawo jazdy, czyli ma skonczone 18 lat.

...

HEJ POTOMKOWIE ROZTRZĄSACZY GNOJU W TYM SKLEPIE SA PEWNE ZASADY I TRZEBA ICH PRZESRZEGAĆ NAUCZCIE SIĘ TEGO I PRZESTAŃCIE SWYMI PYSKAMI KŁAPAĆ.

Santreo

Ja też pewnych zasad tego sklepu nie rozumiem.Kiedyś chciałem zapłacić kartą,pani spojrzała na kartę kto jest jej posiadaczem i powiedziała,że nie mogę zrobić zakupów bo to karta mojej żony.Drugi raz byłem ze swoją siostrą i u tej samej pani kasjerki,poprosiłem siostrę,żeby zapłaciła kartą za te zakupy,pani kasjerka nie robiła problemu.
Ja wiem,że w sklepach mają prawo legitymować posiadacza karty,ale dlaczego tego nie robią zawsze,to jest bez sensu.Ktoś nie upoważniony z rodziny mógłby się kartą posłużyć,do tego wystarczy tylko ta sama płeć i nic więcej.

A może nie masz 18-stu lat?

http://londonay.com/LM4949

http://MixReq.com?ref=1247262
www.abantonino.blog.onet.pl

a jaki sens ma zakaz sprzedazy alkoholu jednego dnia (dzien przed 18 urodzinami) i pozwolenie na jego sprzedaz nastepnego kiedy ma sie te urodziny?????????? przez kilka godzin czlowiek tak sie zmienia??????????????????
a jesli ktos sie urodzil po poludniu a kupuje alkohol rano kiedy jeszcze nie uplynelo PELNE 18 lat????????????????????
po prostu ktos ustalil takie zasady. jesli zasada jest dowod osobisty to po prostu tak jest. i juz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

... & vice versa!

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org