poniedziałek, 25 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
KONKURS FOTOGRAFICZNY " Łomża jakiej nie znacie"

Czy nie uważacie jak my!
Czy to jet ok!
Czy tak można!
Czy tak się postępuję!

ORGANIZATORZY KONKURSU
Publiczne Gimnazjum NR 9 w Łomży

Dotyczy Konkursu "Łomża jakiej nie znacie"
W dniu wczorajszym z ogromnym zdziwieniem przyjęliśmy Państwa informację zamieszczoną na stronie internetowej Waszej Szkoły, a dotyczącą konkursu "Łomża jakiej nie znacie".„W związku z prośbami o wydłużenie czasu przyjmowania zdjęć na konkurs fotograficzny "Łomża jakiej nie znacie" informujemy, że można je jeszcze składać do środy (07.12.2011) w sekretariacie szkoły.
W ramach Promocji tego konkursu pozwoliliście Państwo sobie nawet na umieszczenie jego reklamy na stronie Urzędu Miasta Łomża- to piękne, a zarazem dość oryginalne żeby nie powiedzieć pionierskie, ale od dawna wiadomo ,że reklama jest dźwignią handlu. Tylko kogo chcemy promować : Łomżę, Uczniów Szkoły, a może Naszych Kochanych Nauczycieli i Dyrekcję Szkoły.
Szanowna Rado Pedagogiczna uczciwość, dochowanie zasad gry oraz przestrzeganie prawa to Nasz Wspólny obowiązek, to wartość sama w sobie.
Ze zdziwieniem przyjęliśmy fakt, że u Państwa jest on tak elastyczny i tak rozciągliwy jak gumka w…. Nie można zmieniać zasad gry w trakcie gry, nie można zmieniać regulaminu pod chwilowe potrzeby. Zawsze Nas uczono ,że prawo jest elementem naszego życia nieraz trudnego ale uczciwego i praworządnego.
U Państwa zapis regulaminu, zasady które sami wcześniej ogłosiliście na temat konkursu "Łomża jakiej nie znacie" to czyżby tylko zbitek liter i dat które możemy dowolnie zmieniać i formować w zależności od własnych potrzeb i oczekiwań. Nie tego powinniśmy być uczeni w Szkołach … Nie można uczyć młodzieży, że data końca czegokolwiek to pusty zapis, że godzina odjazdu pociągu to tylko przybliżony czas, który można zmieniać i formatować zgodnie z naszymi chwilowymi oczekiwaniami.
Uważamy, że takie postępowanie jest naganne, to Państwo jako Pedagodzy pozwalają dzieciom w Swoim i Waszym imieniu łamać zapisy regulaminu ) który sami stworzyliście. Zmieniając datę graniczną konkursu łamiecie prawo, które sami stanowicie…. To przykład złej lekcji demokracji i praworządności. Wykonanie tego manewru przez koło europejskie pod patronatem Pań Opiekunek to pokaz lekceważenia dla prawa i jego zapisów.
Piszecie Państwo o zmianie terminu ze względu na duże zainteresowanie…. Czyli czym większe zainteresowanie tym większa elastyczność prawa i zapisów regulaminu???
Macie Państwo zawsze możliwość ogłoszenia 10…30 konkursów, ale nowych na nowych zasadach.
Nie zmienia się koni w trakcie biegu , ani kart w czasie danego rozdania- TO ZŁA LEKCJA!!
Po przykład, zły przykład pedagogiczny nauki prawa.
A co Państwo powiecie tym, którzy mimo wieku przeciwności i trudności … idąc pod wiatr i śnieg dotrzymali wyznaczonych terminów tj. do 30.11.2011, wiedząc, że spóźnienie to porażka i przegrana.
Mały konkurs, a taka lekcja wychowania obywatelskiego……, zła lekcja!!!
Szanowna Pani Dyrektor, Szanowni Państwo prosimy o chwilę refleksji…. i zadumy nad naszą rolą w kształtowaniu młodych obywateli Łomży, Polski i Europy!!
Z poważaniem Uczestnicy i Opiekunowie konkursu "Łomża jakiej nie znacie".

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: KONKURS FOTOGRAFICZNY " Łomża jakiej nie znacie"

Popieram !

ja również popieram! zasady są po to żeby je przestrzegać, klasówki też tak przekładacie, bo nie wszyscy uczniowie się nauczyli?

Zwyczajnie- nie mają zbyt dużo zgłoszeń i dlatego przedłużaja termin. A przyznać się do tego to nie warto?

Takos

Witam!!!

Widzę, że komuś na ambicję ten konkurs wszedł i ktoś tu swoją frustrację okazuje i zazdrość, że to nie wasza szkoła się promuje.
W związku z powyższymi postami mam pytanie:
W jakim celu organizuje się takie imprezy szkolne???
Odpowiedź jest prosta - w celu, przede wszystkim zainteresowania uczniów czymś innym niż picie alkoholu itd w czasie poza szkolnym (indywidualna sprawa każdego ucznia czy z tego skorzysta) oraz po to żeby właśnie wypromować szkołę nadać jej prestiżu i rozgłosu, że to właśnie w tej szkole dyrektorzy i nauczyciele robią coś dla społeczności.
Gdyby autor powyższego postu oraz ci "popieracze" znali podstawowe zasady marketingu to by wiedzieli, że reklama jest dźwignią nie tylko handlu, ale każdej dziedziny życia. Więc robi się wszystko, żeby nabrać rozgłosu.
Nawet jeśli organizatorzy tego konkursu przesuwając ten termin nie myśleli o rozgłosie i reklamie to sami ją napędzacie wysyłając posty, w których ich oczerniacie. Machina ruszyła i jest bezlitosna myślę, że dzięki powyższym postom rozgłos i prestiż konkursu wzrośnie co najmniej dwukrotnie(hahaha), a zapewne nie o to chodziło autorowi pierwszego posta w tym temacie. Więc kochany autorze sam wpadłeś w prostą pułapkę pubilc relations hahahaha. I wiesz co???... Dziękuje Ci za to, bo muszę wybrać szkołę dla mojego dziecka i to dzięki Tobie wybiorę właśnie GIMNAZJUM NR 9, bo to dzięki Tobie dowiedziałem się, że w tym Gimnazjum Ciało Pedagogiczne nie marnuje czasu na pisanie głupich postów i siedzeniu na forum i szukanie dziury w całym tylko skupia się na działaniu w celach wychowawczych. I TO JEST WŁAŚNIE DOBRA DROGA W WYCHOWANIU MŁODZIEŻY. (dać im jeszcze jedną szansę to nic złego).
Pozdrawiam Panią Dyrektor Gimnazjum nr 9, organizatorów konkursów i całe Ciało Pedagogiczne. Oby tak dalej!!!

Witam,

Zgadzam się z opinią mojego przedmówcy.

Ja również zgadzam się z opinią Carlosssa.

Na tym forum coraz częściej pojawia się krytyka osób, które cokolwiek w tym mieście próbują zrobić. I to przez anonimów, bo nazwisk Państwa opiekunów czy też uczniów nie widać. Żenujące...

A organizatorom konkursu radziłabym zgłoszenie sprawy na policję. Publiczne podawanie nieprawdziwych i godzących w dobre imię informacji jest karalne, co już mogliśmy obserwować na tym forum (przeprosiny). Od razu namierzą adres IP i będzie wiadomo, kto tak "troszczy się" o nasze dzieci. Jeśli to nauczyciel, to mam nadzieję, że moje dziecko pod "czułe skrzydła" takich opiekunów nie trafi.

Życzę siły i nie przejmujcie się takimi "życzliwymi" osobami.

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org