Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Jakie CB |
Jakie cb polecacie oczywiście w rozsądnej cenie.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Jakie CB |
Ja mam radio firmy Midland i chwalę sobie. Nie za drogie a dobre
|
|
PRESIDENT JOHNNY II Jest OK nic się nie psuje nic nie trzeba ciągle regulować
|
|
Onwa MK3
|
|
ja ma tti smiga ok i antena ml 1.5m
|
|
alan 18,
|
|
Jeżeli gdzieś jeszcze drapniesz UNIDEN 520XL będzie super. Wrzucają tu nazwy chińskich szumofonów , stanowczo odradzam. „Nierozsądnie jest zapłacić zbyt wiele, ale dużo gorzej jest zapłacić zbyt mało.Kiedy płacisz zbyt dużo, tracisz trochę pieniędzy – i to wszystko. Kiedy płacisz za mało, czasami tracisz wszystko, ponieważ rzecz, którą kupiłeś , nie nadaje się do celu, w którym została kupiona”.
|
|
Onwa nie jest chińskim szumofonem kolego
|
|
radioland.pl spokojna 80 zapraszam Wybierzemy coś ;)
|
|
Brak RF-gaina przy onwie.
|
|
Mam radio zarówno z RF-gainem jak i bez i wcale mi to nie robi różnicy czy on jest czy go nie ma
|
|
Jeśli stacji jest dużo, szczególnie tych dalekich, które nie są dla Ciebie istotne - ich słyszalność można ograniczyć używając RF-Gaina. Pokręć lekko gałeczką w lewo. Postaraj się wyczuć moment kiedy zaczyna działać. W niektórych radiach jest to bardzo płynne, w innych bardziej skokowe. Ustaw tak, abyś słyszał te bliższe, wyraźniejsze sygnały, a ograniczył dalsze które Ci przeszkadzają. To tak, jakbyś skracał sobie antenę. Wiadomo, że krótka antena mniej słyszy i tylko bliskie, silne stacje. Tu jest prawie tak samo z tą funkcją.
|
|
Tylko badziewnej anteny nie kup.
|
|
radioland.pl
|
|
Najlepsze to radio stacja z jakiegoś wojskowego stara lub rosomaka ;) i bat na 2 metry ... ==>> ta piosenka powinna lecieć w sklepie z sibi ;) http://www.youtube.com/watch?v=_pvTpBXiAaI
|
|
I co kupiłeś?
|
|
Bardzo proszę o pomoc. Zastanawiam się nad kupnem jednego z trzech cb: TTI 550, Alan 109, Alan 199. Które z nich byście polecili?
|
|
Wszystkie bez rewelacji. Lepiej dołożyć kasy i kupić coś lepszego. Poczytaj opinie użytkowników na ceneo.pl . „Nierozsądnie jest zapłacić zbyt wiele, ale dużo gorzej jest zapłacić zbyt mało. Kiedy płacisz zbyt dużo, tracisz trochę pieniędzy – i to wszystko. Kiedy płacisz za mało, czasami tracisz wszystko, ponieważ rzecz, którą kupiłeś, nie nadaje się do celu, w którym została kupiona”.
|
|
oczywiscie UNIDEN 520X i antena ML 150 GAL
|
|
GAL natret napisał(a): > oczywiscie UNIDEN 520X i antena ML 150 > A jest jeszcze dostępne? Na Allegro jest tylko: LEGEND II NA BAZIE UNIDEN 520 XL.
|
|
Ja bym Ci polecił Galaxy DX95T2 zarombiste radyjko pracuje juz na nim rok czsu i naprawde polecam.tylko musisz troche dozbierac kasy.
|
|
President Teddy i antenka wystarczy ok.70 cm
|
|
x_muza napisał(a): > President Teddy i antenka wystarczy ok.70 cm Wystarczy taka jak na przykład w tym zestawie, czy lepiej kupić oddzielnie? http://allegro.pl/president-teddy-asc-antena-875-71cm-na-magnes-i1962746025.html Przepraszam, nie umiem wkleić bezpośredniego linka.
|
|
TYLKO PRESIDENT JOHNNY II
|
|
kup Galaxy http://allegro.pl/galaxy-dx-95t2-big-rig-series-i1976181583.html i antenka do tego presidenta http://allegro.pl/cb-antena-president-texas-ar-system-f-ra-vat-i1975359235.html
|
|
radioland.pl na spokojnej idz i zobacz trochę mają
|
|
chyba więcej radii na legionów w Trzynastce
|
|
W tej chwili UNIDEN-a 520XL nie ma , ale jeszcze niedawno widziałem je w paru miejscach. Zaczął się gorący przedświąteczny okres , pewnie dlatego trudniej je kupić. Warto poczekać.
|
|
A możesz mi powiedzieć, gdzie widziałeś? I jaką antenę najlepiej dobrać?
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |