piątek, 29 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Do jakiego lekarza dzwonić pilnie o porade w sprawie 2- miesięcznego dziecka??

Witam mam problem z 2 miesiecznym dzieckiem?? Chciałabym sie poradzic tylko lekarza w niepokojacej mnie sprawie, a nie chce ciagac malutkiego 2-miesiecznego dziecka w taka pogode i nie wiem gdzie w Łomzy mozna dostac telefoniczna porade??? Moze ktos wie??

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Do jakiego lekarza dzwonić pilnie o porade w sprawie 2- miesięcznego dziecka??

do rodzinnego zadzwoń a po 18 na pogotowie

Re: Do jakiego lekarza dzwonić pilnie o porade w sprawie 2- miesięcznego dziecka??

a co jest malenstwu? a co swojego pediatry nie mozesz zadzwonic?

Do swojego pediatry dzwonisz, a po godz 18 jak przychodnia jest juz zamknieta to na pogotowie, chyba, ze mas nr komorkowy i twoj pediatra jest w porzadku i odbierze, bo moj kiedys byl wielce niepocieszony jak zadzwonilam 10 min po 18 w piatek no i zmienlam pediatre

Są jeszcze wizyty domowe lekarza rodzinnego.

Tzn moj lekarz rodzinny nie ma nr komorkowego tylko trzeba dzwonic do recepcji a tam pani ustala wizyte i trzeba czekac w kolejkach...
A mi sie to nie widzi bo dziecko w sumie mam zdrowe tylko robi dzis dziwne kupki ze śluzem i nie wiem co to moze oznaczac czy to cos niepokojacego??
Chyba, ze ktoras z pań miala podobny problem z dzieckiem???

Tzn moj lekarz rodzinny nie ma nr komorkowego tylko trzeba dzwonic do recepcji a tam pani ustala wizyte i trzeba czekac w kolejkach...
A mi sie to nie widzi bo dziecko w sumie mam zdrowe tylko robi dzis dziwne kupki ze śluzem i nie wiem co to moze oznaczac czy to cos niepokojacego??
Chyba, ze ktoras z pań miala podobny problem z dzieckiem???

jest coś takiego jak patronaż, lekarz- pediatra ma godziny k których przychodzi do domu, zadzwoń do przychodni i zapytaj czy możesz porozmawiać z lekarzem, a on zdecyduje czy to pilne czy nie

Re: Do jakiego lekarza dzwonić pilnie o porade w sprawie 2- miesięcznego dzieck

Kupki śluzowe nie są powodem do paniki:) U dzieci często się zdarzają jeżeli dziecko nie ma biegunki powyżej 5 luźnych stolców na dobę to wszystko jest ok. Jeżeli karmisz piersią może coś zjadłaś co mu nie odpowiada i stąd ta reakcja jeżeli karmisz butelką zmień mieszankę:)

"smile like me" dzieki za informacje, tyle ze moje dziecko jest karmione Nutramigenem bo wczesniej lekarz stwierdzil alergie wszystko bylo ok tylko dzis cos te kupki takie dziwne i mnie zaniepokoily :-(

po co od razu lekarz, kup w aptece dicoflor w kropelkach i raz dziennie po 5 kropelek i wszystko powinno być ok.

sluz w kupce to nie jest normalna rzecz, to jest przede wszystkim objaw alergii, jezeli twoje dziecko ma 2 meisiace to poza mlekiem nie dostaje nic innego, wiec po prostu trzeba zmienic na inne mleko. Ja jestem mama alergika wywal ten dziadoski nutramigen i podaj bebilon pepti ktore jest o wiele lepsze, wiem bo sama mam malego alergika, ktory tez walil sluzem, ze az glowa mala. A do jakiego pediatry chodzusz jesli mozna wiedziec?

Jak się zjada wszystko co jest w lodówce, to nic dziwnego że 2 miesięczne dziecko ma alergie ...

bob ku**a czytaj ze zrozumieniem!!! toc pisze że karmi BUTELKĄ bo dziecko jest ALERGIKIEM! ...

"Mimo świata który,
kocha i rani nas dzień w dzień,
gdzieś na szczycie góry,
wszyscy razem spotkamy się."

Panikara.

Słoneczko, bobek czyta ze zrozumieniem i nie tylko. Bobek miał na myśli czas zaprzeszły, kiedy to autorka wątku nakarmiła niemowlaka piersią po zjedzeniu kilograma kiszonej kapusty zagryzionej tabliczką czekolady.

"lauracrow" dzieki za informacje, tak wlasnie myslalam zeby zakupic bebilon pepti i sprobowac jak maly bedzie reagowal na to wlasnie mleko. Ja chodze do pisawodzkiej, jak poszlam z dzieckiem na wizyte a maly byl strasznie wysypany na buzce i szyjce to powiedziala, ze to potowki, szkoda gadac, a i poszlam do mierzejewskiego i mi wypisal ten nutra, tzn juz daje malemu od 2 tygodni i dopiero od 2 dni ma takie te kupki. Jutro wlasnie ide do niego i zapytam o ten bebilon pepti, zeby mi wypisal recepte. A ten bebilon tez wlasnie mozna kupowac na recepte jest chyba refundowany tak??

Dlaczego pani nie karmi dziecka piersią?

A co Cię to obchodzi? Może straciła pokarm? Może nie chce mieć obwisłych cycków. Nie wtryniaj nosa w nie swoje sprawy, temat dotyczył lekarza - proste.

A mimo to ja bym proponowal karmic jakims sposobem cyckiem.
Jesli chodzi o dziecko to dzwon do DSK w Bialymstoku. To nie byle co tylko dziecko wiec ja na Twoim miejscu bym dzwonil do specjalistow, a nie tych lomzynskich psycho-lekarzy.

...

A może zamiast PEPTI spróbuj Nan HA. Jest to mleko hypoalergiczne. Po co od razu ładowac się w te pepti?

I jeszcze jedno: po ok dwóch tygodniach wychodzą krostki, moze być to od hormonów matki, albo trądzik niemowlęcy. Proszę najpierw dokładnie zdiagnozować zanim zacznie się "leczyć " alergię, Nie każda wysypka na buzi świadczy o skazie i alergii.

Niektórym lekarzom, jak obserwuję po moich znajomych, chyba najłatwiej od razu wypisac nutramigen lub pepti. Na każdą krostkę na buzi.

Ah, i jeszcze jedno - dlaczego nie uwierzyłaś, że to mogły być potówki?

Nie uwierzyla, ze to potowki dlatego, ze krostki na buzi utrzymywaly sie przez 3 tyg,a ja nie przegrzewalam dziecka. I zamiast znikac to coraz gorsze sie zrobily, zlewaly sie w takie skupiska skora na buzce sucha, za uszami i na szyjce. dawalm tez Nan Pro Ha i nic nie pomoglo. Po nutramigenie odrazu mu zeszly te krostki tylko, ze taraz taki kupki robi i dzis tez, dobrze, ze dzis ide do lekarza alergologa i zobaczymy co tam mi powie. Bo maly jako tako jje ten nutramigen, tylko te jego dolegliwosci mnie martwia.

bob nie karmi piersia bo dziecko ma alergie idioto ty kurna jak nie mas zpojecia to sie nie odzywaj przyglupie nie karmi piersia bo dziecko ma alergie na matki mleko czyli skaze bialkowa, ktora na pewno nie jest od jedzenia czekolady i kapuchy no co za imbecyl jeden. Skaza objawia sie nie tlyko wysypka na buzi, no i sory ale wysypka od skazy a potowki wygladaja zupelnie inaczej i to moze odroznic kazdy poza lekarzem. Skaze zwiastuja tez sluzowate rzadkie kupki, duza ciemieniucha, luszczaca sie skora no i to co u mnie bylo najgorsze to kolki...

Kris bebilon pepti jest na recepte, puszka 450g kosztuje w aptece 22.23zl a na recepte w duzej aptece kolo biedronki na przeciwko kauflanda 7,95zl
a nutramigen nie jest na recepte?
I lepiej zaloguj sie na jakims forum dzieciecym, bo tu to same debile siedza i malo kto ci udzieli szczerej porady, jak np. ten cymbal bob, ktory uwaza ze skaza bialkowa jest od czekolady i kapusty...no akurat w nich jest najwiecej bialka uczulajacego...

"lauracrow" ja na takich debili wcale nie zwracam uwagi, i nie odp na ich posty. Ok dzieki za info.
Wlasnie moj maly takie objawy mial jak ty opisujesz.
No jakos trzeba sobie radzic, taki temat na lomzynskim forum to chyba nie bardzo masz racje, bo wieksosc ludzi ktorzy tu pisza to jacys gowniarze, ktorzy chyba za bardzo nudza sie w domu. I szukaja wrazen w internecie.
Z ktorymi nie waro dyskutowac na normalne ludzkie tamaty.

Skaza białkowa nie wyklucza karmienia piersią. Znajomej synek jest alergikiem, pomomo tego po konsultacji z pediatrą i arelgologiem karmi piersią. Weliminowała ze swojwj diety całkowicie nabiał i produkty zwierajce białko. Synek ma się lepiej jeśli chodzi ozmiany skórne. Ma co prawda wypisany bebilon pepti ale maluch niechce pić mleka z butelki. Nie akceptuje nic innego w ustach niz mamina pierś. Więc karmi piersią stosując ścisłą dietę.

doktor Bandzul najlepszy:)

no u mnie niestety dieta nic nie dala, jedyne co moglam jesc to marchew, piers na wodzie, ziemniaki i herbata...niestety po tyg takiej diety zaczelam tracic przytomnosc i miec zawroty glowy, wiec u nas byla to silna skaza i niestety butla byla konieczna...

Ja proponuję Maksimowicza. Dla mnie jest rewelacyjny. Zawsze mogliśmy dzwonić do niego z każdym problemem i przyjeżdżał do domu albo udzielał porady przez telefon. 604466396 - to do niego nr telefonu.

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org